Hipoteka360

Expander Opinie i oddziały

Expander

Expander Advisors Sp. z o.o.

ul. Inflancka 4b
00-189 Warszawa

Szukaj Szukaj oddziału

Opinia klientów: 3,31 / 5

Opinie: 35 | Głosy: 7375
Telefon Bezpłatna konsultacja

Zostaw swój numer telefonu.
Ekspert oddzwoni bezpłatnie.


Firma Expander pomaga nieodpłatnie zarówno klientom indywidualnym, jak i firmom. Pierwsza grupa klientów podczas spotkania z ekspertem finansowym może uzyskać szczegółowe informacje na temat kredytów hipotecznych (w tym również w programie MDM) i gotówkowych. Expander gromadzi i porównuje informacje również o pożyczkach hipotecznychkredytach konsolidacyjnych i refinansowych. Jeżeli poszukujesz kredytu lub pożyczki, specjalista przedstawi Ci oferty wielu banków i pomoże Ci wybrać najkorzystniejszy produkt. W przypadku kredytów hipotecznych eksperci Expander pomagają klientom określić walutę, oprocentowanie, a także wybrać najdogodniejszy okres spłaty zobowiązania. Jesteś zainteresowany kredytem hipotecznym? Jeżeli wcześniej nie wiedziałeś, jaką kwotę możesz otrzymać z banku tytułem kredytu, to podczas spotkania z ekspertem poznasz swoją zdolność kredytową. Aby jednak specjalista mógł wyliczyć Twoje możliwości finansowe, będzie potrzebował konkretnych danych. Do spotkania warto się zatem przygotować, gromadząc informacje o swoich aktualnych dochodach oraz miesięcznych wydatkach. Ponieważ kredyt hipoteczny to zobowiązanie na lata, uzyskasz pomoc w wyborze rat równych lub malejących. Rodzaj rat wpływa na całkowitą wartość kredytu, zatem takie porównanie jest niezbędne. Niezależnie jednak od tego, czy chcesz starać się o kredyt hipoteczny czy też zamienić dotychczasowy kredyt na tańszy, ekspert Expander pomoże Ci przygotować wszystkie niezbędne dokumenty, a także sfinalizować podpisanie umowy z bankiem. Eksperci firmy Expander pomagają klientom podjąć również optymalne decyzje inwestycyjne. Jakie korzyści płyną ze skorzystania z pomocy tych specjalistów? Jako potencjalny inwestor możesz zaoszczędzić sporo czasu – w jednym miejscu otrzymasz informacje o lokatach aktualnie dostępnych w ofertach banków. Która z nich jest najkorzystniejsza? Biorąc pod uwagę wysokość Twoich oszczędności oraz preferencje, ekspert finansowy będzie mógł Ci zaprezentować najlepszą ofertę. Jednocześnie Expander zajmuje się również pośrednictwem w zakresie obligacji, funduszy inwestycyjnych, zamkniętych funduszy inwestycyjnych i produktów strukturyzowanych. Jeżeli myślisz o przyszłości swoich najbliższych lub o swojej emeryturze, spotkanie z ekspertem finansowym może zakończyć się opracowaniem planu systematycznego oszczędzania.
Ekspert radzi

Zostaw swój numer telefonu.
Ekspert oddzwoni bezpłatnie.

Telefon Umów spotkanie

84 oddziałów
58 miast

Szukaj Szukaj oddziału

Opinie o ekspertach Expander


Ocena klientów: 3,31 / 5

Głosy: 7375 | Sposób liczenia

Kto poleca usługi Expander

37%
63%
Liczba opinii: 35


5,0
21
4,0
1
3,0
2,0
1,0
3

dodaj opinie
Mariusz i Edyta 2022-02-07 15:02 polecam
Ocena:
5,0

Polecamy Expander w Lublinie i doradcę Pana Erika. Dostaliśmy decyzję kredytową w 3 dni ! Pomógł nam załatwić wszystkie formalności i polecił ofertę z banku z najniższym oprocentowaniem. Najlepszy doradca jaki może być !

zgłoś
0
0
odpowiedz
Xyz 2021-12-09 23:58 nie polecam
Ocena:
1,0

Nie polecam. Zle doświadczenie. Prawda jest taka że najbardziej namawiają cię na Alior bo zyskują największą prowizję. Nie liczą się z tym aby klient był zadowolony. Liczy się dla nich tylko prowizja. Brak umiejętności odpowiadania na ważne pytania. Poważnie podchodzilam do tego tematu, zdawałam dużo pytań, które zostały zlekcewazone , A teraz okazuje się że było to ważne,bo pojawił się problem. Jeśli już dostaniemy kredyt, napiszę do kogo nie warto iść i kto kompletnie nie nadaje się na eksperta.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Sergiusz 2021-12-01 20:29 polecam
Ocena:
5,0

Polecam Pana Pawła Marcysiaka z Kielc- profesjonalnie, szybko i - przede wszystkim - skutecznie. Przedstawia różne opcje, odbiera zawsze telefony, pomaga w formalnościach, wysoka kultura osobista.

zgłoś
0
0
odpowiedz
PosiadaczKredytu 2021-10-08 08:58 nie polecam

Legnica - tragedia Pani nie wie dosłownie nic na temat kredytów... na wszystkie pytani odpowie później... zero profesjonalizmu, oczywiście na początku Pani bardzo miła i niby ma taki dobry kontakt z bankami, później jest już tylko gorzej.... Wszystko trzeba sprawdzać samemu Omijać szerokim łukiem!!!!!!!!

zgłoś
0
0
odpowiedz
Krzysztof S. 2021-07-22 08:46 polecam
Ocena:
5,0

Wielkie podziękowania dla Pana Bartłomieja Mandziej za prace jaką włożył w nasz kredyt hipoteczny. Kompetentny doradca z szeroką wiedzą i miłym podejściem do klienta to cechy które opisują Pana Bartłomieja jako Eksperta w swojej dziedzinie. Przez cały proces otrzymywaliśmy wsparcie mailowe i telefoniczne, dzięki czemu stres związany ze staraniem się o kredyt hipoteczny został ograniczony do minimum. Współpraca przebiegła pomyślnie. Kredyt został bardzo szybko wypłacony czym byliśmy wręcz zaskoczeni. POLECAMY z czystym sumieniem. Osoba na naprawdę wysokim poziomie w branży finansów.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Dorota 2021-06-29 19:45 polecam
Ocena:
5,0

Polecam. Byłam zupełnie zielona w załatwianiu spraw związanych z kredytem i zakupem mieszkanie. Otrzymałam całkowitą pomoc od A do Z na Rydla Szczecin.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Lila 2021-05-31 21:39 nie polecam
Ocena:
1,0

Koszalin odradzam!!! Nieprofesjonalne podejście do klienta, unikanie kontaktu, nie odbieranie telefonów jak!! Prawie straciliśmy 10 tys. zł!! Na spotkaniach wszystko miło ale wyrządzono nam więcej szkody niż pożytku po czym zostawiono nas samych sobie!! Tragedia

zgłoś
0
0
odpowiedz
Diana 2021-05-03 21:33 nie polecam

Bardzo mylą sie w obliczeniach. Wyliczyli zdolność, przy obecnych zobowiązanach tak, ze wzięłam specjalnie droższe mieszkanie, myśląc, ze mogę i to z dużym zapasem. Wplacilam rezerwację 1000 zl, która przepadała. Przyszło co do czego, nagle okazało się, że mimo, że w międzyczasie spłaciłam dwa zobowiązania na zero procent, w w trakcie składania wniosku nagle w bankach wychodziła zdolność ledwo starczająca na samo mieszkanie w stanie deweloperskim, żeby je dostać musiałam jescze spłacic debet na 500 zl o karte kredytowa na 2500, czyli z wkladu własnego musialbym następne 3 tys odjąć, ale to i tak zdolność na samą deweloperke, wcześniej byka mowa, że zdolnosco mam taką, ze jeszcze na wykonczenie wezne 45.na cholere mi mieszkanie bez wykończenia? Wmawiano mi że na początek mozna jeden pokkj wyremontować a później powoli robic, ale za co??? Pytam jak nie widomo czy bede miec zdolność? Na gotówkowy, a zresztą gotówkowy wychodzi 3 razy wiecej. Przez to ze dalam zadatek 1000 plus spłaciłam dwa ratalne na 1000 które i tak byly na zero % ie potrzebnie wydalan kase z oszczędności, mogłam spokójnie spłacać na spokojnie. Miałam do wybory mniejsze mieszkanie o za dużo mniej i chialam je i pewnoe gdybym wziela, starczyło by, ale tak mnie namawiano na te większe i wmaiwano ze mam zdolności i jescze zostanie zapas, ze straciłam 1000 zl rezerwacji, bo zrezygnowałam, skoro nie mma ja nie zdolności i nie moge wykończyć. Slabbboooo, rozumiem że zdolność sie zmienia, ale o 150 tys nagle? Wątpię, bylo to celowe naklanianie kogos od wzicia jak najdroszego aby miec prowizje. A pozniej grazyna niech się szczypie jak wykończyć itpalbo niech spi na betonie z duza rata. Vo do raty tez mialo byc 1200 pozniej nagle 1460, ostatecznie 1570.takze...no lecą w kulki, co 5 min zmieniają to ci mówią

zgłoś
0
0
odpowiedz
Piotr 2021-02-20 16:05 nie polecam

Chciałbym Was wszystkich ostrzec przed tą firmą. Byliśmy dziś z żoną w oddziale odnośnie kredytu hipotecznego. Niestety przedstawili tylko oferta z jednego banku . Nawet nie chcieli zrobić kalkulacji w innym banku. Przypadek ? Wątpię! Zero doradztwa. POOOrażka ! Miłego dnia Życzę.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Khrystyna 2021-02-17 15:38 polecam
Ocena:
5,0

Super

zgłoś
0
0
odpowiedz
Tomasz 2021-01-29 15:53 polecam
Ocena:
5,0

mnie osobiście dopiero czeka kredyt hipoteczny, ale brat był pod wielkim wrażeniem. poszli z bratową do oddziału mocno sceptyczni i nie spodziewali się za wiele. z tego co mowil brat najbardziej zaskoczyła go nie sama pomoc przy wyborze kredytu, ale cala obsluga związana ze skladaniem wnoski kredytowego. pani zrobiła wszystko za nich i mieli spokojna glowe. troche to trwalo, ale tlumaczyla, że to zależy od banku, a nie od nich. ja tez zamierzam skorzystać z ich pomocy. brat byl w oddziale w Krakowie.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Martini 2021-01-28 19:23 nie polecam

Bielsko-Biała Pani pośrednik z expandera!!!!! Od lipca 2020r staramy się o kredyt!!!! Dno, dno i jeszcze raz dno!!! Nieprofesjonalne podejście, zero wiedzy, brak pomocy, brak jakichkolwiek informacji!!! Porażka

zgłoś
0
0
odpowiedz
Urszula 2021-01-12 21:19 polecam
Ocena:
5,0

Szybko i sprawnie uzyskałam pomoc w załatwieniu kredytu, cały proces kredytowy informowana byłam co się dzieje z wnioskiem, w sposób rzetelny przeprowadzone porównanie ofert i decyzji. Z czystym sumieniem polecam..

zgłoś
0
0
odpowiedz
Sebastian Drążkowski 2020-12-12 13:14 polecam
Ocena:
5,0

Polecam placówkę expander Toruń profesjonalna obsługa pani Aleksandra Wrzesińska pomogła mi od początku do końca załatwić kredyt służąc swoim dużym doświadczeniem i profesjonalizmem dziekuje i polecam

zgłoś
0
0
odpowiedz
Ewelina 2020-11-15 21:00 polecam
Ocena:
5,0

Bardzo polecam! Szybka i sprawna pomoc w uzyskaniu kredytu hipotecznego. Świetny kontakt z doradcą, dzięki któremu mam swoje wymarzone mieszkanie.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Yan 2020-11-02 10:49 polecam
Ocena:
5,0

Polecam Panią Joanną z Poznania, plac Wolności 7 . Pełen profesjonalizm super kontakt i szybkie działanie. Korzystna oferta.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Andrzej 2020-09-16 23:16 polecam
Ocena:
5,0

Polecam firmę Expander a zwłaszcza oddział przy ulicy Strzegomskiej we Wrocławiu i w dodatku Pana Przemysława. Konkretny doradca, pomaga we wszyskich formalnościach, w nie jednej sprawie już mi pomógł. Napewno wrócę jak będę potrzebował pomocy przy kredycie

zgłoś
0
0
odpowiedz
Anna 2020-09-09 09:15 nie polecam

oddział w Olsztynie omijajcie szerokim łukiem. Aby uzyskać jakiekolwiek informacje trzeba samemu dzwonic do doradcy pomimo wczesniejszych ustaleń, ze to doradca sie odezwie. Cięzko się dodzwonić wiecznie albo na urlopie, albo na szkoleniu, albo na spotkaniu. Lepiej poswiecić dwa dni i samemu odwiedzac banki.

zgłoś
0
1
odpowiedz
Poliecam Andrzej 2020-07-27 16:41 polecam
Ocena:
5,0

Witam. Jestem bardzo zadowolony ze współpracy z oddziałem Expander Wrocław ul. Swobodna.Szczególnie polecam Pani Olga Nowak. Profesjonalne podejście do pracy, stały kontakt,

zgłoś
0
0
odpowiedz
Pan P 2020-06-28 00:18 nie polecam

Koszalin tragedia Kiedy trzeba złożyć wnioski wszystkiego git później 0 kontaktu

zgłoś
0
0
odpowiedz
Justyna 2020-06-22 15:32 polecam
Ocena:
5,0

Witam. Jestem bardzo zadowolona ze współpracy z oddziałem Expander Wrocław ul. Strzegomska. Szczególnie polecam Pana Przemysława Stefańczyka. Profesjonalne podejście do pracy, stały kontakt, bardzo pomocny i przyjazny. Wszystkie Nasze sprawy związane z kredytem zostały załatwione pomyślnie. Polecam Justyna.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Basia 2020-06-12 13:37 nie polecam
Ocena:
1,0

W oddziale expanderu skladasz jedynie wnioski...potem zero kontaktu, ze wszystkim musisz sobie radzic sam, zdecydowanie nie polecam

zgłoś
0
0
odpowiedz
Kaziu 2020-05-28 17:49 polecam
Ocena:
5,0

Polecam Panią Kasie z Piły. Pełen profesjonalizm super kontakt i szybkie działanie. Korzystna oferta.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Natalia 2020-05-09 22:36 polecam
Ocena:
5,0

Jestem zadowolona, stały kontakt doradcą finansowym, dobrze przedstawiona oferta. Polecam

zgłoś
1
0
odpowiedz
Magda 2020-01-22 13:35 nie polecam

Nie poleca, niekompetencja na każdym kroku. Miesiące stresu i nerwów przez niewiedzę "Doradcy"

zgłoś
0
0
odpowiedz
Grzegorz 2019-11-23 06:49 nie polecam

Odradzam zamjast zysku strata

zgłoś
0
0
odpowiedz
Rafał 2019-10-12 10:39 nie polecam

Ja zdecydowanie odradzam korzystanie z usług Expandera, ja popełniłem ten błąd i mimo bardzo prostej sprawy kredytowej z ogromnym zapasem czasu ( 4 miesiące przed wymaganą wypłatą kredytu) otrzymam kredyt ze sporym opóźnieniem na wskutek niedbałości i nieprofesjonalnego podejścia przez doradcę. Wnioski, które powinny trafić do czterech banków nie zostały złożone w odpowiednim czasie jedynie w jednym zostały złożone wcześniej co może sugerować na wyższą prowizję dla pośrednika.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Iwona 2019-07-25 10:27 nie polecam

Mylą się w obliczeniach..................żadnej pokory....nazywać się ekspertem ds finansów a z matematyką jednak nie do końca.....powodzenia....nigdy więcej nie skorzystam z ich"pomocy"

zgłoś
0
0
odpowiedz
Anna 2017-11-18 14:53 polecam
Ocena:
5,0

Świetne doradztwo. Nie wiem co ja bym bez nich zrobiła. Polecam każdemu!

zgłoś
0
0
odpowiedz
Beata 2017-10-03 15:26 polecam
Ocena:
5,0

W Expander na prawdę chętnie bierze się pożyczki. Zawsze spłaty w dogodnych terminach, dostosowanie do klienta całkowite. Wiedzą co robią.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Witek 2017-09-01 20:04 polecam
Ocena:
5,0

byłem w expander i jestem zadowolony z wizyty, całkiem zrozumiale przedstawil mi oferte, moge polecic

zgłoś
0
0
odpowiedz
Hela 2017-08-30 14:13 polecam
Ocena:
5,0

Miałam akurat przypływ gotówki i postanowiłam, że nie ma co się marnować niech się pomnażają. Doradzili mi w co inwestować i jestem z dnia na dzień do przodu.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Rita 2017-08-14 15:01 polecam
Ocena:
4,0

Expander rzeczywiście stara się i opiekuje klientem. Trzeba przyznać, że znają się na rzeczy i są w tym dobrzy.

zgłoś
0
0
odpowiedz
helsinek 2017-07-21 14:39 polecam
Ocena:
5,0

Pomoli mi w decyzji wzięcia pożyczki hipotecznej i jestem z tego rozwiązania bardzo zadowolony. Doradca był bardzo kompetentny.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Anna 2017-07-08 16:48 polecam
Ocena:
5,0

Dzięki specjalistom z Expander bez problemu wzięłam kredyt na nowe mieszkanie. Bardzo serdecznie ich polecam. Naprawdę konkretnie znają się na rzeczy.

zgłoś
0
0
odpowiedz
dodaj opinie

Oddziały Expander

szukajpokaż na mapie
listawyświetl listę


Początek działalności firmy Expander sięga 2000 r. To właśnie wówczas powstał portal internetowy, który miał pośredniczyć w sprzedaży produktów bankowych. Ten model biznesowy okazał się jednak mało trafny – klienci nieufnie podchodzili do składania przez internet wniosków o przyznanie kredytów i pożyczek. Konieczna okazała się zatem zmiana profilu prowadzonej przez firmę Expander działalności – z sieci przeniosła się ona do stacjonarnej placówki zlokalizowanej w Warszawie. Od 2001 r. Expander działa jako niezależny ekspert finansowy, a od 2015 r. jego właścicielem jest Aviva. Wcześniej firma należała do spółki GE Investments, która w 2003 r. nabyła 100% udziałów Expander, a w 2007 r. również do funduszu Innova Capital, który początkowo nabył jedynie 60% udziałów, aby kilka lat później (a dokładniej w 2010 r.) stać się jedynym właścicielem marki Expander. Dynamiczny rozwój firmy Expander, który był możliwy jedynie dzięki zaufaniu klientów, zaowocował powstaniem wielu stacjonarnych placówek – aktualnie klienci mogą umówić się na spotkanie ze specjalistą w oddziałach działających na terenie całej Polski. Expander zajmuje się obsługą zarówno klientów indywidualnych, jak i przedsiębiorców, dostarczając informacji o produktach znajdujących się m.in. w ofertach banków. Jako członek Związku Firm Pośrednictwa Finansowego, Expander dba, aby świadczone przez niego usługi pozostawały na wysokim poziomie. Jego przedstawiciele brali udział m.in. w opracowaniu Rekomendacji Dobrych Praktyk dla pośredników kredytowych w zakresie kredytów hipotecznych. Wdrażając zasady przedstawione w Rekomendacji w 2014 r., firma Expander stała się liderem na rynku usług pośrednictwa kredytowego – jako pierwsza zastosowała najwyższe standardy obsługi klienta, dbając jednocześnie o jego dobro. Na swojej stronie internetowej specjaliści Expander dzielą się swoją wiedzą z osobami poszukującymi informacji o rynku finansowym, prowadząc dział „Aktualności”. Czytelnicy znajdą tam wiele cennych porad, a także informacji o atrakcyjnych produktach, które dostępne są w ofercie firmy.

Przygotowaną z myślą o klientach indywidualnych ofertę firmy Expander uzupełniają ubezpieczenia. W jednym miejscu zainteresowani klienci zdobędą wiedzę na temat produktów, dzięki którym zadbają o bezpieczeństwo finansowe swoje i swoich najbliższych. Eksperci finansowi Expander mają dostęp do najlepszych ubezpieczeń: na życie, wypadkowych, majątkowych, OC i AC. Jeżeli potrzebujesz ubezpieczenia, to umawiając się na spotkanie ze specjalistą firmy Expander, masz szansę zyskać rozeznanie w ofertach poszczególnych towarzystw ubezpieczeniowych. Gdy zdecydujesz się na konkretny produkt, ekspert pomoże Ci również wypełnić wszystkie dokumenty.

Dedykowana klientom indywidualnym oferta Expander jest bardzo szeroka. Na co jednak mogą liczyć przedsiębiorcy? Oni najczęściej poszukują produktów pozwalających finansować bieżącą działalność firmy. Z tego względu firma Expander koncentruje się na porównywaniu pożyczek i kredytów na działalność bieżącą, kredytów inwestycyjnych i obrotowych oraz ofert leasingu. Klienci zainteresowani dotacjami unijnymi mogą podczas spotkania z ekspertem finansowymi sprawdzić, czy mają szansę na dotację oraz poznać zasady ich przyznawania. Dużym wsparciem jest także fakt, że specjaliści Expander są w stanie zająć się kompleksową obsługą wniosku o dotację, oszczędzając tym samym klientowi wiele czasu. W swojej ofercie firma ma również propozycje dla rolników, obejmujące m.in. pośrednictwo w zakresie refinansowania zobowiązań. Bez wątpienia każdy przedsiębiorca umawiający się na spotkanie z ekspertem firmy Expander może liczyć na kompleksową pomoc – specjaliści przeanalizują jego aktualną sytuację finansową, a następnie wskażą optymalne rozwiązania, dzięki którym będzie on w stanie rozwinąć swoją firmę.

Warto przeczytać

Kredyt na zakup działkiKredyt na zakup działki

Wiele osób marzy o tym, by wreszcie zamieszkać we własnym domu. Jeżeli posiadasz już działkę pozwalającą na rozpoczęcie prac budowlanych to połowa problemu za tobą. W nieco gorszej sytuacji są osoby, które nie posiadają nawet [...]

Kredyt na zakup domuKredyt na zakup domu

Mieszkanie Ci nie wystarczy i chcesz się przenieść do wolnostojącego domu? A może dopiero co planujesz nabyć swoją pierwszą nieruchomość, od razu decydując się na dom? Niezależnie od tego, na jaką opcję się zdecydujesz, będziesz [...]

Pożyczka hipotecznaPożyczka hipoteczna

Każdy z nas ma swoje potrzeby finansowe, które nie zawsze można zrealizować ze zgromadzonych oszczędności. Czasami wydatek jest zbyt duży i ma charakter „inwestycji długoterminowej”, dlatego trudno jest pokryć koszty z [...]

Kalkulator zdolności kredytowejKalkulator zdolności kredytowej

Jeżeli jesteś zainteresowany kredytem na zakup mieszkania, to zanim udasz się na spotkanie z doradcą, możesz w pierwszej kolejności sprawdzić swoją zdolność kredytową. Wykorzystaj do tego kalkulator zdolności kredytowej. Po wpisaniu [...]

Kalkulator wysokości raty kredytu hipotecznegoKalkulator wysokości raty kredytu hipotecznego

Kredyt hipoteczny to obciążenie na wiele lat, więc nie powinien być zaciągany pochopnie – konieczne jest oszacowanie swoich możliwości finansowych. Problemy kredytobiorców, którzy kilka lat temu zaciągnęli pożyczki w [...]

Kalkulator RRSO - Oblicz rzeczywistą roczną stopę procentowąKalkulator RRSO - Oblicz rzeczywistą roczną stopę procentową

Banki wykorzystują przyzwyczajenia klientów, aby zareklamować swoje produkty. Świetnie widać to na przykładzie kredytów hipotecznych. Być może jako osoba zainteresowana zaciągnięciem takiego, porównywałeś oferty, [...]