Hipoteka360

Kredyt hipoteczny w Alior Bank Opinie i informacje

Kredyt hipoteczny w Alior Bank

Alior Bank S.A.

ul. Łopuszańska 38d
02-232 Warszawa

Opinia klientów: 3,31 / 5

Opinie: 28 | Głosy: 6713
Telefon Bezpłatna konsultacja

Zostaw swój numer telefonu.
Ekspert oddzwoni bezpłatnie.



W poszukiwaniu wsparcia finansowego na zakup lub budowę nieruchomości warto przejrzeć ranking kredytów hipotecznych na mieszkanie, aby wybrać produkt, który spełni Twoje oczekiwania. Z bogatej oferty dostępnej na rynku, w opinii Klientów, warto zwrócić uwagę na kredyt hipoteczny udzielany przez Alior Bank. To środki, które możesz przeznaczyć nie tylko na budowę domu, zakup działki czy mieszkania, ale także na połączenie posiadanych zobowiązań w jedno. Zysk z konsolidacji kredytów odczuwalny jest w postaci zamiany kliku rat w jedną, abyś łatwiej mógł kontrolować swoje miesięczne zobowiązania wobec banku. Bez względu na to, jaki będzie cel kredytowania, Alior Bank oferuje Ci produkt, który daje szansę na spełnienie marzeń o posiadaniu własnych czterech kątów. Jeżeli chcesz poznać możliwości, wynikające z ubiegania się o kredyt hipoteczny w Alior Banku, prześledź poniższe wyliczenia i pozostaw swoje dane kontaktowe.  Ekspert skontaktuje się z Tobą, aby odpowiedzieć na wszystkie nurtujące Cię pytania. Dodatkowo, możesz liczyć na porównanie rat kredytów hipotecznych i poznać swoją zdolność kredytową, dzięki narzędziom takim jak kalkulator do przeprowadzania symulacji. Podjęcie życiowej decyzji o inwestycji we własną nieruchomość, wiąże się z dokładnym przeanalizowaniem oferty kredytowej dostępnej na rynku. Warto również poznać opinie o kredycie w Alior Banku innych osób.

Przykładowe obliczenia raty kredytu hipotecznego w Alior Bank
Megahipoteka - oferta promocyjna
Kwota kredytu: 240.000 zł
Wartość nieruchomości: 420.000 zł
Wkład własny: 40%
Okres kredytu: 30 lat

Koszty obsługi kredytu (miesięczne)

Wysokość raty
1 896,66 zł
W przykładzie uwzględniono najniższą wartość marży, dostępną w ofercie promocyjnej Megahipoteki, obowiązującą dla celu mieszkaniowego, Ostateczna wysokość marży zależy od oceny kredytowej klienta



Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) dla wypłaconego jednorazowo kredytu Megahipoteka w Alior Banku SA zabezpieczonego hipoteką wynosi 8,45% przy następujących założeniach: okres obowiązywania umowy: 360 miesięcy, całkowita kwota kredytu (bez kredytowanych kosztów): 300 000 zł, LTV (stosunek kwoty kredytu do wartości zabezpieczenia): 86%, oprocentowanie zmienne: 7,98%; na oprocentowanie składa się: wartość wskaźnika referencyjnego WIBOR 3M wynosząca 5,79% wg stanu na 27,04,2022 r, oraz marża 2,19%; podwyższenie oprocentowania do czasu wpisu hipoteki umownej 0%; całkowity koszt kredytu: 502 772,84 zł, w tym odsetki: 493 257,04 zł, koszt ubezpieczenia nieruchomości opłacany rocznie: 8 896,80 zł; koszt ustanowienia hipoteki: 200,00 zł, opłata z tytułu inspekcji nieruchomości: 250,00 zł, wpis roszczenia o ustanowienie hipoteki 150 zł, podatek od czynności cywilnoprawnych (PCC) 19 zł, całkowita kwota do zapłaty: 802 772,84 zł, Kredyt w ofercie specjalnej refinansowania kredytu mieszkaniowego jest płatny w 360 ratach annuitetowych (równych), miesięcznych, po 2 203,58 zł, Kalkulacja została dokonana na 27,04,2022 r, w ramach oferty specjalnej refinansowania kredytu mieszkaniowego, Ubezpieczenie budynków lub lokali w PZU S,A, oferowane przez bank jest dobrowolne, Bank jest agentem ubezpieczeniowym wpisanym do rejestru w KNF i działającym na rzecz wielu zakładów ubezpieczeń, Ogólne warunki indywidualnego ubezpieczenia budynków lub lokali dla Kredytobiorców kredytów hipotecznych udzielanych przez Alior Bank SA oraz Wyciąg z Taryfy Opłat i Prowizji Alior Banku S,A, dla Klientów Indywidualnych dostępne są w placówkach Alior Bank SA i na www,aliorbank,pl, Bank może wymagać ubezpieczenia na życie jako dodatkowego zabezpieczenia kredytu, Ubezpieczenie to nie ma wpływu na wysokość marży, Ostateczne warunki kredytowania zależą od zdolności kredytowej, kwoty kredytu, daty wypłaty kredytu oraz daty płatności pierwszej raty, Stan na 27,04,2022 r,
Oprocentowanie nominalne
8,80 %
marża
1,99 %
WIBOR
6,81 %
Oprocentowanie rzeczywiste
9,95 %
Ubezpieczenie pomostowe
499,20 zł
info
W okresie przejściowym (do czasu ustanowienia zabezpieczenia hipotecznego) marża jest podwyższana o 2,5 p,p,


Podana kwota to koszt ubezpieczenia pomostowego wyliczony w skali miesiąca
Polisa na życie
0,00 zł
info
Składka ubezpieczeniowa w przypadku przedłużenia umowy -0 5 latach na kolejny roczny okres równa się:
Sumie ubezpieczenia x stopa miesięczna składki wynosząca:
• 0,08% - dla Kredytobiorców w wieku 23-60 lat
• 0,19% dla Kredytobiorców w wieku 61-70 lat
• 0,37% dla Kredytobiorców w wieku 71-79 lat
W przykładzie uwzględniono najniższą wartość marży, dostępną w ofercie promocyjnej Megahipoteki, obowiązującą dla celu mieszkaniowego. Ostateczna wysokość marży zależy od oceny kredytowej klienta



Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) dla wypłaconego jednorazowo kredytu Megahipoteka w Alior Banku SA zabezpieczonego hipoteką wynosi 8,45% przy następujących założeniach: okres obowiązywania umowy: 360 miesięcy, całkowita kwota kredytu (bez kredytowanych kosztów): 300 000 zł, LTV (stosunek kwoty kredytu do wartości zabezpieczenia): 86%, oprocentowanie zmienne: 7,98%; na oprocentowanie składa się: wartość wskaźnika referencyjnego WIBOR 3M wynosząca 5,79% wg stanu na 27.04.2022 r. oraz marża 2,19%; podwyższenie oprocentowania do czasu wpisu hipoteki umownej 0%; całkowity koszt kredytu: 502 772,84 zł, w tym odsetki: 493 257,04 zł, koszt ubezpieczenia nieruchomości opłacany rocznie: 8 896,80 zł; koszt ustanowienia hipoteki: 200,00 zł, opłata z tytułu inspekcji nieruchomości: 250,00 zł, wpis roszczenia o ustanowienie hipoteki 150 zł, podatek od czynności cywilnoprawnych (PCC) 19 zł, całkowita kwota do zapłaty: 802 772,84 zł. Kredyt w ofercie specjalnej refinansowania kredytu mieszkaniowego jest płatny w 360 ratach annuitetowych (równych), miesięcznych, po 2 203,58 zł. Kalkulacja została dokonana na 27.04.2022 r. w ramach oferty specjalnej refinansowania kredytu mieszkaniowego. Ubezpieczenie budynków lub lokali w PZU S.A. oferowane przez bank jest dobrowolne. Bank jest agentem ubezpieczeniowym wpisanym do rejestru w KNF i działającym na rzecz wielu zakładów ubezpieczeń. Ogólne warunki indywidualnego ubezpieczenia budynków lub lokali dla Kredytobiorców kredytów hipotecznych udzielanych przez Alior Bank SA oraz Wyciąg z Taryfy Opłat i Prowizji Alior Banku S.A. dla Klientów Indywidualnych dostępne są w placówkach Alior Bank SA i na www.aliorbank.pl. Bank może wymagać ubezpieczenia na życie jako dodatkowego zabezpieczenia kredytu. Ubezpieczenie to nie ma wpływu na wysokość marży. Ostateczne warunki kredytowania zależą od zdolności kredytowej, kwoty kredytu, daty wypłaty kredytu oraz daty płatności pierwszej raty. Stan na 27.04.2022 r.

Koszty przyznania kredytu

Prowizja
2 400,00 zł
Ubezpieczenie Niskiego Wkładu Własnego I rata
0,00 zł
Koszt UNW za pierwsze 3 lata
0,00 zł
Całkowity koszt UNW
0,00 zł
Polisa ubezpieczeniowa
12 000,00 zł
info
Składka ubezpieczeniowa w przypadku pierwszego 60-miesięcznego okresu ubezpieczenia równa się:
Sumie ubezpieczenia x stopa składki wynosząca 5%

Suma ubezpieczenia w pierwszym okresie ubezpieczenia jest równa iloczynowi udziału procentowego oraz:
- 100 % kwoty udzielonego kredytu – jeśli umowa ubezpieczenia jest zawierana razem z umową kredytu
- 100 % salda kapitału aktualnego w dniu podpisania wniosku-polisy – jeśli umowa ubezpieczenia zawierana jest w trakcie trwania umowy kredytu
Wycena nieruchomości
700,00 zł
info
Podana wartość ma charakter szacunkowy, Zależy od indywidualnych negocjacji z rzeczoznawcą oraz stawek obowiązujących w danym regionie,
Bank może może nie wymagać wyceny w przypadku wysokiego udziału własnego (rynek wtórny) lub określonych kwot kredytu i wybranych lokalizacji (rynek pierwotny),
W przypadku inspekcji budowy bank pobiera opłatę w wysokości 160 zł ,
Suma kosztów
15 100,00 zł


Dodatkowe informacje

Weksel
NIE
Wcześniejsza spłata kredytu
2,50 %
info
W okresie 36 miesięcy od dnia zawarcia umowy, bank pobierze rekompensatę w wysokości odsetek, które byłyby naliczone od spłacanej przed terminem całości lub części Kredytu w okresie jednego roku od dnia faktycznej spłaty, jednak nie więcej niż 3% spłacanej kwoty Kredytu, Do wyliczenia odsetek przyjmuje się oprocentowanie z dnia faktycznej spłaty
  • O jeden kredyt mogą ubiegać się aż 3 gospodarstwa domowe
  • Możliwość zawieszenia spłaty do 6 miesięcy w roku (łącznie nawet na 5 lat)
  • Dodatkowa opcja zabezpieczenia kredytu inną nieruchomością – także należącą do osoby trzeciej
  • Środki także na zakup działki budowlanej


Telefon Bezpłatna konsultacja

Zostaw swój numer telefonu. Ekspert oddzwoni bezpłatnie.

Opinie o kredycie hipotecznym w Alior Bank


Ocena klientów: 3,31 / 5

Głosy: 6713 | Sposób liczenia

Kto poleca kredyt w Alior Bank

50%
50%
Liczba opinii: 28


5,0
10
4,0
3
3,0
1
2,0
2
1,0
4

dodaj opinie
Łukasz 2021-11-06 12:17 nie polecam

Nie polecam papiery złożone w czerwcu 2021 roku do dnia dzisiejszego 6 listopada nie otrzymaliśmy decyzji od analityka! Podejście do klienta żenujące. Nie polecam!

zgłoś
0
0
odpowiedz

2022-04-27 13:33Jola odpowiedział(a):

My złożyliśmy papiery i po 1,5 mies informacja że zaświadczenia musimy dać jeszcze raz bo termin ich minął. A to nie nasza wina ,że wzięli się za sprawdzanie ich później.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Kamila 2021-10-30 12:12 nie polecam

Ten Bank to jakaś porażka!!! Dostaliśmy kredyt hipoteczny w tym banku i to była najgorsza decyzja!! Mają problemy z wypłacaniem transz!! Nie polecam

zgłoś
0
0
odpowiedz
eww 2021-10-12 14:11 nie polecam
Ocena:
1,0

porażka, wniosek na kredyt hipoteczny złożony w sierpniu, decyzja miała być po 3 tygodniach... jest październik a jedyne co zrobili to dwa razy zmienili wibor na naszą niekorzyść

zgłoś
0
0
odpowiedz
Hary 2021-06-22 14:14 nie polecam

Masakra czekam już 3 miesiąc wszystkie papiery oddane i nic .

zgłoś
0
0
odpowiedz
Magda 2021-05-10 16:09 nie polecam
Ocena:
2,0

Już prawie koniec,ale to trwa od Lutego tego roku mamy maj więc to że piszą że miesiąc to bujda w tym banku trzeba czekać około 3miesiecy .Powodzenia

zgłoś
0
1
odpowiedz
Pat M 2021-03-29 13:53 nie polecam
Ocena:
1,0

W 2020 roku wnioskowałem w Aliorze o kredyt hipoteczny, a oni twierdzą nie potrafią otworzyć i odczytać… dokumentów podpisanych elektronicznie! Coraz więcej firm i instytucji publicznych stosuje podpis elektroniczny, a Alior w czasach PANDEMII odmawia uznania tak podpisanych dokumentów, które pozwalają na unikanie niebezpiecznych wizyt w biurach. Aliorze- jesteście super, pod warunkiem, że klient potrzebuje bankowości z epoki kamienia łupanego. Zastanówcie się poważnie, nad tym, jak macie zamiar funkcjonować w XXI w.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Klient z Katowic 2021-03-28 00:17 nie polecam

Dramat , 3 dni przed terminem transzy doradca stwierdzil ze stopien zaawansowania jest za maly.Nie zlecil nawet inspekcji. Doradca sam ocenia budowe i decyduje za inspekcje... porazka.wypowiedzialem umowe przed uruchomieniem

zgłoś
0
0
odpowiedz
Autoe 2021-02-19 07:57 nie polecam
Ocena:
2,0

Bardzo słaba obsługa, gorąco odradzam. Zwłaszcza placówka w Gdańsku to jedna wielka porażka.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Dorota Pawlaczyk 2020-12-16 22:36 nie polecam

Mam kredyt hipoteczny w tym banku. Najgorszy bank z jakim mialam do czynienia. Z powodu błędu obliczeniowego doradcy kredytowego z tego banku wyniknęła nadpłata u dewelopera, a bank przez trzy miesiące nie raczył wystawić pisma, ktore zezwalało by deweloperowi na zwrot moich środków na moje konto. Zero kontaktu, zero zainteresowania, a pracownik doradca kredytowy Alior banku to osoba kompletnie bez żadnych kompetencji, chyba z łapanki. Żadnej reakcji i nawet odpowiedzi na maila nawet ze strony przełożonych. Uciekajcie od kredytow w tym banku, bo po podpisaniu umowy stajecie się nie widzialni, nie ma się nawet do kogo zwrócić po pomoc.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Klientka 2020-11-30 16:50 nie polecam

Najgorszy bank z jakim mieliśmy do czynienia. Brak kompetencji i odruchu ludzkiego. Pracownicy po podpisaniu umowy mają klienta w głębokim poważaniu. Generalnie mają gdzieś dobro klienta, jego finanse i niemal z bezczelną ironią dają do zrozumienia, że nie udzielą informacji bardziej szczegółowych by pomóc klientowi. Mam nadzieję, że jak najszybciej uda nam się od tego pseudo banku uwolnić i nigdy więcej nie będziemy zmuszeni z niego korzystać. Nie pierwszy raz nas zawodzi także omijać szerokim łukiem.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Monika 2020-11-27 14:06 polecam
Ocena:
5,0

Wszystko super.Z 40% wkładem własnym dostałam kredyt na 293 000 będąc samotna matka 2 dzieci.Dochody średnio 4500.Wszystko załatwione moment,decyzja w niecały miesiąc.Po podpisaniu aktu i dostarczeniu przeze mnie wszystkich papierów,wypłata kredytu nastąpiła w ten sam dzień.Reszta banków odrzucała wniosek,mimo ze to kredyt niskiego ryzyka,bo kwota kredytu z odsetkami nie przekaracza 451 000 wartości mieszkania.

zgłoś
1
0
odpowiedz
Monika 2020-11-23 12:24 nie polecam

Wnioskowaliśmy z mężem o kredyt na budowę domu. Weryfikacja dokumentów ponad miesiąc, po prawie dwóch miesiącach oczekiwania odmowa z powodu wielkości działki; według banku 30 arów za duża, jeśli byłaby chociaż o 1m2 mniejsza byłoby ok. Śmieszne regulacje, o których nawet pracownik banku nie miał pojęcia.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Dawid 2020-09-27 09:57 polecam
Ocena:
5,0

Starałem się o kredyt hipoteczny i sprawa została załatwiona sprawnie został przynany w przeciągu 3 tyg w przeciewiestwie do innych banków. Obsługa w banku pełen profesjonalizm(mówię o oddziale w Lublinie przy ul. Zana), wszystko zostało przedstawione konkretnie i rzeczowo polecam kredyt megahipoteka!!

zgłoś
0
0
odpowiedz
Ola 2020-08-31 18:12 polecam
Ocena:
5,0

Świetną aplikacja mobilna i intuicyjny serwis online. Świetny kurs wymiany w Kantorze Internetowym Alior. Polecam Alior Bank

zgłoś
0
0
odpowiedz
Ja P 2020-08-30 10:20 nie polecam
Ocena:
1,0

Zdecydowanie odradzam bank dla chcących wziąć kredyt Hipoteczny, na każdą informacje o weryfikacji dokumentów czas oczekiwania od 1 do 2 tygodni, wymagania analityka o dokonaniach zmian w KW gdzie prawo nie obowiązuje już od X wieku ale co tam on rządzi... przy każdym etapie wymaganie wyjaśnień gdzie umarłym się nie śniło... Brak odpowiedniego podejścia do klienta, na szczęście kredyt został wypłacony gdzie i tak przed dokonaniem wypłaty analityk kręcił nosem czy nie potrzebne jest pokwitowanie o opłacie za wypis z KW... brak słów.

zgłoś
0
0
odpowiedz
ania 2020-07-29 13:05 polecam
Ocena:
5,0

polecam

zgłoś
0
1
odpowiedz
KLIENT 2020-07-17 11:56 nie polecam

BEZNADZIEJNA OBSŁUGA CZAS OCZEKIWANIA NA WSTĘPNĄ DECYZJE PRAWIE MIESIĄC PO CZYM DOSTAJE INFORMACJĘ ZE DECYZJA JEST POZYTYWNA A NA DRUGI DZIEŃ ZE NEGATYWNA.... BEZ KONKRETNEGO UZASADNIENIA. PORAŻKA! A I JESZCZE TŁUMACZYĆ SIĘ TRZEBA KOMU ZE SWOJEGO KONTA ROBI SIĘ PRZELEW ...BO ANALITYK ZAŻĄDAŁ WYJAŚNIENIA NA PIŚMIE :-)

zgłoś
0
0
odpowiedz
Ona 2020-05-06 19:55 nie polecam
Ocena:
1,0

Nie polecam tego banku, wycena domu na własny koszt.. wszystko trwało ponad miesiąc po czym analityk nie miał się czego czepiać to wymyślił sobie dokument , gdzie nawet prawnicy nie wiedzieli o jaki dokumenty chodzi. Kredyt odrzucony !

zgłoś
0
0
odpowiedz
Kasia i Krzysiu 2020-03-05 18:21 polecam
Ocena:
5,0

Wraz z mezem dostalismy kredyt hipoteczny w 3 tygodnie a dokladnie 14 lutego zlozylismy wniosek 24 lutego inf. ze wniosek pozytwnie rozpatrzony 25 lutego podpisanie umowy kredytowej w banku u notariusza bylismy 4 marca ( tylko dlatego ze wlasciciel byl za granica ) i od notariusza do banku z aktem notarialnym a 5 marca juz byly pieniadze na koncie wlasciciela.Poprostu w snach sie nam nie snilo ze tak szybko to pojdzie.Zadnych problemow.Pani Renata K. z AliorBanku w Łodzi przy ul.sienkiewicza 82/84 to przewspaniala osoba widzac ze nam zalezy na szybkosci i sie stresujemy zeby zadatek nie przepadl postarala sie aby sie udalo jak dla najblizszej rodziny.Przyspieszyla anlityka i rzetelnie informowala o calym procesie.Bardzo ja polecamy !!!!

zgłoś
1
0
odpowiedz
pula 2019-08-04 13:44 polecam
Ocena:
3,0

Długo trwało załatwianie wszystkich dokumentów, z czego nie do końca byłam zadowolona

zgłoś
0
1
odpowiedz
Tamara 2019-07-13 14:21 polecam
Ocena:
4,0

Mam u nich kredyt, konto w banku, kantor walutowy i korzystałam z wielu innych usług. Generalnie nigdy nie było żadnych problemów. Wszystko odbywało się sprawnie, nie mogę im nic zarzucić. Jestem zadowolona i nadal będę korzystać z usług Alior Banku.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Sandra 2019-06-08 18:02 polecam
Ocena:
5,0

U mnie kwestia była trochę inna, wzięłam w Aliorze kredyt konsolidacyjne na spłatę wcześniejszych zobowiązań, w tym także hipoteki. Dzięki nim płacę jedną stałą ratę i mam święty spokój. Zdecydowanie polecam jeśli macie zbyt wiele kredytów na głowie.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Seba 2019-05-30 18:19 polecam
Ocena:
4,0

Korzystny kredyt hipoteczny na mieszkanie. Szczerze polecam.

zgłoś
0
0
odpowiedz
tadeusz 2019-04-29 19:18 polecam
Ocena:
5,0

Gdybyście potrzebowali kredytu na zakup mieszkania to Alior Bank oferuje bardzo korzystną ofertę.

zgłoś
1
0
odpowiedz
mastka 2017-08-25 17:15 polecam
Ocena:
5,0

Nie tylko brałam u nich kredyt ale mam bardzo korzystne konto w Aliorze. Osobiście polecam.

zgłoś
0
0
odpowiedz
justyn 2017-08-17 16:40 polecam
Ocena:
4,0

W porównaniu z innymi bankami Alior gwarantuje bardzo dobre warunki kredytu. Można na nich polegać.

zgłoś
1
0
odpowiedz

2022-03-25 11:31Marcin odpowiedział(a):

No niestety nie. We wszelkich porównywarkach Alior zajmuje dolne miejsca listy. Ja osobiście na szczescie nie mam tego problemu, ale w bliskiej rodzinie brali tam kredyt. Porażka (i to kosztowna).

zgłoś
0
0
odpowiedz
Miranda 2017-08-02 16:57 polecam
Ocena:
5,0

Bardzo dobra oferta kredytowa. Mam wiele usług w Alior i jestem z nich bardzo zadowolona.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Marzena 2017-06-26 17:37 polecam
Ocena:
5,0

Byłam w sytuacji, że potrzebowałam pożyczki. Przeanalizowałam opcje i wybrałam Alior z czego jestem bardzo zadowolona.

zgłoś
0
0
odpowiedz
dodaj opinie

Kredyt hipoteczny oferowany przez Alior Bank może zostać przeznaczony na różne cele, w zależności od Twoich potrzeb:

  • kredyt na mieszkanie, kredyt na budowę domu, kredyt na zakup działki (w tym również na remont nieruchomości)
  • cel komercyjny, jeżeli chcesz zainwestować w lokal o charakterze użytkowym
  • cel konsumpcyjny, na dowolny zakup, gdzie zabezpieczeniem staje się wskazana nieruchomość
  • kredyt konsolidacyjny, aby spłacić inne zobowiązania finansowe
  • kredyt refinansowy, aby spłacić hipotekę, zaciągniętą w innym banku


Pozostaw swoje dane kontaktowe, aby umówić się z doradcą na terenie Twojego miejsca zamieszkania. Spotkanie z doradcą kredytowym pomoże podjąć Ci decyzję, jaki produkt będzie dla Ciebie najlepszy, a ekspert używając kalkulatora kredytowego przedstawi Ci jego warunki.

Symulacja, przedstawia obliczenia wysokości raty kredytu złotówkowegoAlior Banku i kosztów dodatkowych na podstawie przykładowo przyjętych danych, takich jak: kwota kredytu, wartość nieruchomości, wkład własny i okres kredytowania. Warto zauważyć, że wysokość przyjętej marży może podlegać negocjacji w przypadku aktywnych Klientów, jak również o kredyt hipoteczny mogą ubiegać się, aż trzy gospodarstwa domowe. Daje to nowe możliwości w zakresie zwiększenia posiadanej zdolności kredytowej, a tym samym zbliża Cię do spełnienia marzenia o posiadaniu własnego lokum.

Pozytywne opinie o kredycie w Alior Banku wynikają z tego, że:

  • procedura wnioskowania jest uproszczona
  • cały proces przebiega w oparciu o minimum formalności
  • wniosek rozpatrywany jest bezpłatnie, a decyzja wstępna ogłaszana nawet po jednym dniu
  • masz możliwość wyboru waluty: kredyt w euro, dolarach amerykańskich, funtach brytyjskich lub kredyt w złotówkach
  • masz możliwość zawieszenia spłaty do 6 miesięcy w roku (łącznie nawet na 5 lat)
  • do ubiegania się o kredyt hipoteczny akceptowane są nawet dochody zagraniczne
  • nie musisz decydować się na żadne ubezpieczenia dodatkowe, jednak dla uzyskania bardziej atrakcyjnych warunków rekomendowana jest cesja praw z polisy ubezpieczenia na życie


Prześledź nasz ranking kredytów hipotecznych i przy pomocy eksperta wybierz najkorzystniejszy kredyt hipoteczny. Alior Bank, dzięki swojej ofercie Megahipoteki, otwiera przed Tobą wiele możliwości, których głównym celem jest posiadanie nieruchomości dla stworzenia domu, przy jednoczesnej lekkiej i wygodnej spłacie zobowiązania.


Sprawdź zdolność kredytową

Liczba osób w gospodarstwie domowym
Dochód netto łączny gospodarstwa domowego
zł / miesiąc
Suma rat innych kredytów
zł / miesiąc
Suma limitów na kartach kredytowych
zł / miesiąc
Okres kredytowania
lat
Oblicz zdolność


Podobne kredyty

PKO Bank Polski
Rata 1867 zł
RRSO 9,52 %
Prowizja 0,00 %
Credit Agricole
Rata 1889 zł
RRSO 9,26 %
Prowizja 0,00 %
Bank Pekao
Rata 1908 zł
RRSO 9,51 %
Prowizja 1,25 %
Bank Millennium
Rata 1872 zł
RRSO 9,10 %
Prowizja 0,00 %
ING Bank
Rata 1893 zł
RRSO 9,17 %
Prowizja 0,00 %
Citi Handlowy
Rata 1913 zł
RRSO 9,30 %
Prowizja 0,00 %
BNP Paribas
Rata 1906 zł
RRSO 9,25 %
Prowizja 0,00 %
BOŚ Bank
Rata 1901 zł
RRSO 9,44 %
Prowizja 1,80 %


Warto przeczytać

Kredyt konsolidacyjnyKredyt konsolidacyjny

Szacuje się, że nawet co drugi Polak posiada na swoim koncie „aktywny” kredyt. Zgodnie ze statystykami Biura Informacji Kredytowej (BIK) w 2016 roku banki i SKOK-i udzieliły w sumie ponad 7 mln kredytów na łączną kwotę [...]

Kredyt refinansowyKredyt refinansowy

Zgodnie z raportem przygotowanym przez BIK (stan na 31 maja 2016 roku), łączna liczba kredytów hipotecznych przekracza 2 mln zobowiązań. Aż 70% stanowią to kredyty hipoteczne zaciągane w PLN, zaś 29% to kredyty zaciągane w walucie [...]

Oblicz, który kredyt hipoteczny korzystniejszyOblicz, który kredyt hipoteczny korzystniejszy

Zamierzasz zaciągnąć kredyt na zakup mieszkania? Czeka Cię zatem konieczność zagłębienia się w ofertach banków. Aby wybrać optymalny dla siebie produkt, będziesz musiał porównać wybrane kredyty. To, jak z pewnością się [...]

Kalkulator opłacalności kredytu walutowegoKalkulator opłacalności kredytu walutowego

Jeszcze kilka lat temu banki bardzo chętnie udzielały kredytów hipotecznych w walutach obcych. Sytuacja ta uległa jednak zmianie – od momentu opublikowania przez Komisję Nadzoru Finansowego Rekomendacji S, banki mogą uruchomić [...]

Kalkulator zysku z konsolidacji kredytówKalkulator zysku z konsolidacji kredytów

Zaciągnąłeś w banku kredyt na remont mieszkania, a do tego zdecydowałeś się jeszcze na kartę kredytową? A może pilnie potrzebowałeś gotówki i – poza ratą kredytu niezbędnego do zakupu samochodu – spłacasz jeszcze [...]

Kalkulator RRSO - Oblicz rzeczywistą roczną stopę procentowąKalkulator RRSO - Oblicz rzeczywistą roczną stopę procentową

Banki wykorzystują przyzwyczajenia klientów, aby zareklamować swoje produkty. Świetnie widać to na przykładzie kredytów hipotecznych. Być może jako osoba zainteresowana zaciągnięciem takiego, porównywałeś oferty, [...]

Ekspert radzi

Zostaw swój numer telefonu.
Ekspert oddzwoni bezpłatnie.

Telefon Bezpłatna konsultacja