Hipoteka360

Kredyt hipoteczny w BNP Paribas Opinie i informacje

Kredyt hipoteczny w BNP Paribas

BNP Paribas S.A.

ul. Kasprzaka 10/16
01-211 Warszawa

Opinia klientów: 3,29 / 5

Opinie: 66 | Głosy: 6677
Telefon Bezpłatna konsultacja

Zostaw swój numer telefonu.
Ekspert oddzwoni bezpłatnie.



BGŻ BNP Paribas to bank zmieniającego się świata, który swoją ofertę hipoteczną kieruje do wszystkich, chcących spełnić marzenie o własnym M. Jeżeli chcesz kupić własne mieszkanie albo stwierdzasz, że najlepszym rozwiązaniem dla Twojej rodziny będzie większy dom nie pozwól, aby brak wystarczających środków, zablokował realizację tych planów. Opinie o kredycie w BGŻ BNP Paribas pozwolą Ci uwierzyć w to, że od wydania aktu notarialnego, dzielą Cie już tylko formalności. Jeżeli spełniasz podstawowe wymogi banku, uzyskujesz dochód z akceptowanego źródła, posiadasz wymagany wkład własny, a kalkulator zdolności kredytowej wskazuje, że możesz uzyskać pożądane wsparcie finansowe, kredyt na zakup mieszkania lub kredyt na budowę domu jest w Twoim zasięgu. Jeżeli jednak nie jesteś pewien czy wysokość raty nie nadwyręży zbyt mocno domowego budżetu lub nie wiesz, jaki cechy powinny charakteryzować najkorzystniejszy kredyt hipoteczny dla Ciebie, eksperci służą Ci fachową pomocą. Na podstawie porównania kredytów hipotecznych z banków, możesz liczyć na rzetelną i bezpłatną konsultację kredytową w wybranym oddziale. Kontakt z doradcą umożliwi Ci usystematyzowanie dotychczasowej wiedzy o kredycie hipotecznym, pomoże wskazać produkt optymalny dla Twoich potrzeb, określi warunki finansowego wsparcia i sprawdzi zdolność, korzystając z kalkulatora.

Przykładowe obliczenia raty kredytu hipotecznego w BNP Paribas
Kredyt z Niską Marżą
Kwota kredytu: 240.000 zł
Wartość nieruchomości: 420.000 zł
Wkład własny: 40%
Okres kredytu: 30 lat

Koszty obsługi kredytu (miesięczne)

Wysokość raty
1 906,97 zł
Wskazano marżę minimalną, dostępną pod warunkiem:
- posiadania lub założenia konta osobistego „Konto Otwarte na Ciebie” wraz z kartą debetową i zasilania tego rachunku wpływami dochodów (min, 2500 zł/mies,),
- wykupienia za pośrednictwem banku ubezpieczenia na życie
- wykupienia za pośrednictwem banku ubezpieczenia nieruchomości

Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) dla zabezpieczonego hipoteką kredytu ze zmiennym oprocentowaniem wynosi 8,87%, przy następujących założeniach: okres kredytowania 319 miesięcy; wartość nieruchomości mającej stanowić zabezpieczenie kredytu wynosi 616,000,00 zł, całkowita kwota kredytu (bez kredytowanych kosztów) 431,000,00 zł; oprocentowanie zmienne 7,36% w skali roku, na które składa się stopa referencyjna WIBOR 3M 5,51% wg stanu na dzień 15,04,2022 r, oraz marża 1,85% (marża jest podwyższana o 1,00 p,p, do czasu uprawomocnienia się wpisu hipoteki, przy założeniu, że nastąpi to w terminie 9 miesięcy od zawarcia umowy kredytu); całkowity koszt kredytu hipotecznego 641,429,93 zł, w tym: prowizja za udzielenie kredytu 0 zł, odsetki 552,853,27 zł, koszt podwyższenia marży do czasu dokonania wpisu w księdze wieczystej 3,221,27 zł, opłata za prowadzenie rachunku osobistego „Konto Otwarte na Ciebie” wraz z kartą debetową „Karta Otwarta na Świat” w wysokości 3,190,00 zł, koszt ubezpieczenia na życie oferowanego za pośrednictwem Banku w wysokości 670,08,59 zł, koszt ubezpieczenia nieruchomości oferowanego za pośrednictwem Banku w wysokości 14,737,80 zł, opłata za czynności związane z oceną przez Bank wartości nieruchomości 400,00 zł, opłaty PCC 19 zł; całkowita kwota do zapłaty 1,072,429,93 zł, płatna w 319 miesięcznych ratach po 3,370,68 zł (w pierwszych 9 miesiącach do momentu uprawomocnienia się wpisu hipoteki) oraz po 3,086,25 zł (po prawomocnym wpisie hipoteki), Kalkulacja została dokonana na dzień 15,04,2022 r, na reprezentatywnym przykładzie,

Propozycja skierowana jest do klientów, którzy: (1) skorzystają z oferowanego za pośrednictwem banku Pakietu ubezpieczeń Cardif obejmującego ubezpieczenie na wypadek zgonu oraz utraty pracy w okresie 3 lat; koszt pakietu ubezpieczeń to 0,0725% miesięcznie od kwoty udzielonego kredytu lub salda zadłużenia, składka pobierana jest w terminie płatności raty; (2) posiadają albo otworzą w banku rachunek osobisty „Konto Otwarte na Ciebie” wraz z kartą debetową „Karta Otwarta na Świat” i pod warunkiem zapewniania wpływu na ten rachunek środków z tytułu osiąganych dochodów przez posiadacza/współposiadaczy tego rachunku wysokości min, 2 500 zł miesięcznie, w całym okresie kredytowania; (3) skorzystają z oferowanego za pośrednictwem banku ubezpieczenia nieruchomości Cardif w całym okresie kredytowania; koszt miesięczny ubezpieczenia to 0,0075% sumy ubezpieczenia,

Kredyt hipoteczny jest dostępny również bez dodatkowych produktów lub usług finansowych, jednakże na innych warunkach cenowych,
Oprocentowanie nominalne
8,86 %
marża
2,05 %
WIBOR
6,81 %
Oprocentowanie rzeczywiste
9,25 %
Ubezpieczenie pomostowe
199,20 zł
info
Bank nie stosuje ubezpieczenia pomostowego, Do czasu uprawomocnienia się wpisu hipoteki marża podwyższana jest o 1 pkt,proc,
Wskazana kwota jest kosztem ubezpieczenia pomostowego w skali miesiąca
Polisa na życie
0,00 zł
info
Ubezpieczenie na życie (obowiązkowe przez 3 lata)
Wskazano marżę minimalną, dostępną pod warunkiem:
- posiadania lub założenia konta osobistego „Konto Otwarte na Ciebie” wraz z kartą debetową i zasilania tego rachunku wpływami dochodów (min. 2500 zł/mies.),
- wykupienia za pośrednictwem banku ubezpieczenia na życie
- wykupienia za pośrednictwem banku ubezpieczenia nieruchomości

Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) dla zabezpieczonego hipoteką kredytu ze zmiennym oprocentowaniem wynosi 8,87%, przy następujących założeniach: okres kredytowania 319 miesięcy; wartość nieruchomości mającej stanowić zabezpieczenie kredytu wynosi 616.000,00 zł, całkowita kwota kredytu (bez kredytowanych kosztów) 431.000,00 zł; oprocentowanie zmienne 7,36% w skali roku, na które składa się stopa referencyjna WIBOR 3M 5,51% wg stanu na dzień 15.04.2022 r. oraz marża 1,85% (marża jest podwyższana o 1,00 p.p. do czasu uprawomocnienia się wpisu hipoteki, przy założeniu, że nastąpi to w terminie 9 miesięcy od zawarcia umowy kredytu); całkowity koszt kredytu hipotecznego 641.429,93 zł, w tym: prowizja za udzielenie kredytu 0 zł, odsetki 552.853,27 zł, koszt podwyższenia marży do czasu dokonania wpisu w księdze wieczystej 3.221,27 zł, opłata za prowadzenie rachunku osobistego „Konto Otwarte na Ciebie” wraz z kartą debetową „Karta Otwarta na Świat” w wysokości 3.190,00 zł, koszt ubezpieczenia na życie oferowanego za pośrednictwem Banku w wysokości 670.08,59 zł, koszt ubezpieczenia nieruchomości oferowanego za pośrednictwem Banku w wysokości 14.737,80 zł, opłata za czynności związane z oceną przez Bank wartości nieruchomości 400,00 zł, opłaty PCC 19 zł; całkowita kwota do zapłaty 1.072.429,93 zł, płatna w 319 miesięcznych ratach po 3.370.68 zł (w pierwszych 9 miesiącach do momentu uprawomocnienia się wpisu hipoteki) oraz po 3.086,25 zł (po prawomocnym wpisie hipoteki). Kalkulacja została dokonana na dzień 15.04.2022 r. na reprezentatywnym przykładzie.

Propozycja skierowana jest do klientów, którzy: (1) skorzystają z oferowanego za pośrednictwem banku Pakietu ubezpieczeń Cardif obejmującego ubezpieczenie na wypadek zgonu oraz utraty pracy w okresie 3 lat; koszt pakietu ubezpieczeń to 0,0725% miesięcznie od kwoty udzielonego kredytu lub salda zadłużenia, składka pobierana jest w terminie płatności raty; (2) posiadają albo otworzą w banku rachunek osobisty „Konto Otwarte na Ciebie” wraz z kartą debetową „Karta Otwarta na Świat” i pod warunkiem zapewniania wpływu na ten rachunek środków z tytułu osiąganych dochodów przez posiadacza/współposiadaczy tego rachunku wysokości min. 2 500 zł miesięcznie, w całym okresie kredytowania; (3) skorzystają z oferowanego za pośrednictwem banku ubezpieczenia nieruchomości Cardif w całym okresie kredytowania; koszt miesięczny ubezpieczenia to 0,0075% sumy ubezpieczenia.

Kredyt hipoteczny jest dostępny również bez dodatkowych produktów lub usług finansowych, jednakże na innych warunkach cenowych.

Koszty przyznania kredytu

Prowizja
0,00 zł
Ubezpieczenie Niskiego Wkładu Własnego I rata
0,00 zł
Koszt UNW za pierwsze 3 lata
0,00 zł
Całkowity koszt UNW
0,00 zł
Polisa ubezpieczeniowa
0,00 zł
Wycena nieruchomości
300,00 zł
info
Wycena nieruchomości od 300 zł
Suma kosztów
300,00 zł


Dodatkowe informacje

Weksel
NIE
Wcześniejsza spłata kredytu
1,00 %
info
Prowizja pobierana tylko w okresie przed upływem 36 miesięcy od dnia zawarcia umowy kredytowej
  • Możliwość przeznaczenia 15% kwoty kredytu na dowolny cel
  • Możliwość wyboru stawki referencyjnej
  • Do uzyskania wskazanych warunków wymagany ROR+wpływ wynagrodzenia oraz ubezpieczenie nieruchomości i ubezpieczenie na życie


Telefon Bezpłatna konsultacja

Zostaw swój numer telefonu. Ekspert oddzwoni bezpłatnie.

Opinie o kredycie hipotecznym w BNP Paribas


Ocena klientów: 3,29 / 5

Głosy: 6677 | Sposób liczenia

Kto poleca kredyt w BNP Paribas

74%
26%
Liczba opinii: 66


5,0
9
4,0
5
3,0
2
2,0
4
1,0
12

dodaj opinie
Wituś 2022-05-30 14:02 nie polecam

BNP to jedna wielka porażka. Prowadzenie konta bardzo drogie plus dodatkowe opłaty za konto w Euro. To jakieś chore. Ciągle podwyzszają koszty. Odchodzę z tego banku.

zgłoś
0
1
odpowiedz
dotka 2022-04-27 18:08 nie polecam

Totalnie nie polecam! Przejęli mój kredyt z Raifffeisena. Zupełnie nie liczą się z tym, co jest napisane w umowie, tylko wszystko interpretują po swojemu. Nie ma możliwości wyboru wariantu wcześniejszej spłaty mimo, że w umowie mam zagwarantowane, iż mogę złożyć taki wniosek. Obniżają ratę, a potem by ją przywrócić skracając tym samym okres kredytowania nakazują podpisać aneks mimo, iż w umowie mam zapis, że taki wariant jest bez aneksu. Wogóle nie liczą się z klientem.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Darek 2022-02-23 20:35 nie polecam

Odrzucili kredyt mimo wkładu 30% i atrakcyjnej cenie nieruchomosci i pożądnych zarobkach bo Uwaga deweloper ma rachunki powiernicze w Warszawski Bank Spółdzielczy, należący do grupy i co najśmieszniejsze deweloper buduje za gotówkę, wiec te rachunki powiernicze to wiadomo, że tylko służą dla klientów. A na koniec dodam, że inne banki należące do grupy spółdzielczych jak najbardziej są ok dla BNP. No Dno Dna

zgłoś
0
0
odpowiedz
jan 2021-12-15 19:55 nie polecam

tragedia. złożony wniosek 15.09.21, po 2,5 miesiąca, ponownym złożeniu wniosku bo kolejka minęła itp zwodzenie nieodbieranie telefonów maili, decyzja negatywna z powodu nieznanego. zastanawiamy się na d zmianą banku. Chyba najgorszy bank w jakim miałem kredyt.

zgłoś
0
1
odpowiedz
Klient 2021-11-03 10:13 nie polecam

W miare poszlo do momentu podpisania umowy. Potem totalnie maja lienta gdzies. Nie kompetetni pracownicy, brak komunikacji, Jedna rzecz trzeba zalatwiac kilka razy gdyz zapominaja, ze trzeba cos podpisac i nawet nawet nie racza i tym poinformowac. Stanowczo odradzam

zgłoś
0
0
odpowiedz
albercik85 2021-09-12 22:48 polecam
Ocena:
5,0

Witam serdecznie .Nigdy nie miałem do czynienia z tym bankiem lecz z żoną odponad trzech miesięcy staramy się o kredyt hipoteczny w trzech bankach.Jeżeli chodzi o decyzje to dostaliśmy pozytywną i to właśnie w tym banku w dość krotki czasie 3tygodnie gdzie w dwóch kolejnych wszystko wolno wolno wolno gdzieś utkneło- wnioski składane były 3.5 miesiąca temu .Jeżeli chodzi o ofertę jaką dostaliśmy okazuje się ze jest najlepsza ze wszystkich więc na razie mogę z całego serca polecić ten bank zobaczymy co czas przyniesie .Pozdrawiam

zgłoś
1
2
odpowiedz
D. 2021-09-04 16:10 polecam

Czy bank daje informacje po złożeniu dokumentów o ich kompletności ? Inne banki potwierdzają ze wszystkie dokumenty zostały złożone.Przynajmniej nasz doradca taka dostał.Z bnp niestety brak odzewu.

zgłoś
0
2
odpowiedz
olek 2021-08-27 08:44 polecam
Ocena:
5,0

Na razie zadowolony. Decyzja szybko, podpisanie dokumentów bez problemów. Miła obsługa. Zobaczymy co przyniosą lata spłacania .

zgłoś
0
0
odpowiedz
anonim 2021-08-13 09:07 polecam
Ocena:
5,0

Na razie jestem zadowolony - decyzja w ciągu tygodnia, spoko kontaktowość. Zobaczymy co będzie dalej

zgłoś
0
0
odpowiedz
Roman 2021-05-21 15:34 nie polecam
Ocena:
1,0

Z uzyskaniem kredytu hipotecznego nie było większego problemu, pracownicy w oddziale niby wiedzą o co chodzi ale nie do końca. Szopki zaczęły się po podpisaniu aktu notarialnego. W akcie wpisany dzień w którym sprzedający mi mieszkanie ma otrzymać pieniądze, i co dzień po terminie dzwoni telefon i człowiek pyta co z jego zapłatą ja w szoku jadę do banku i otrzymuje wiadomość że kwota na którą ubezpieczone jest mieszkanie jest za niska 140tys kredytu ubezpieczenie na 200tys mało??? Pracownik banku mówi że zmienili polisę na 260tys muszę podpisać i jestem wolny!!! Ale jak. To kiedy sprzedający dostanie zapłatę skoro jest drugi dzień po terminie. I co w przypadku kiedy człowiek ten powiedział by że nie wywiązałem się z umowy zaliczka przepada i wal się Pan. Nie życzę nikomu tego stresu i niepewności!!!

zgłoś
1
1
odpowiedz
Czekający 2021-05-14 11:06 nie polecam
Ocena:
1,0

Czy ktoś się orientuje z jakiego terminu są obecnie rozpatrywane wnioski?

zgłoś
0
1
odpowiedz
Deka 2021-05-14 07:28 nie polecam

Czekam juz na decyzja od 26.02.2021. Staramy sie o kredyt hipoteczny na dom. LUDZIE UWAZAJCIE BO NIE MAJA USZANOWANIA CZASU I NAWET NIE INFORMUJA ILE TO MOZE POTRWAĆ. Nam powiedzieli 2 tygodnie , a zaraz będzie 3 miesiące. Jak tylko kredyt dostaniemy to zmieniamy bank i uważam jeden z najgorszych banków, który nie szanuje klienta z żaden sposób. Po prostu dziadostwo. Liczy się siły na zamiary. Poszliście na ilość, a nie na jakość dając taką ofertę. LUDZIE UWAZAJCIE!

zgłoś
0
0
odpowiedz
Agnieszka 2021-05-13 13:46 nie polecam
Ocena:
1,0

Już piąty miesiąc czekam na obniżenie oprocentowania kredytu hipotecznego po wpisie hipoteki. Po kilku telefonach hostaliśmy harmonogram z aktualnym oprocentowaniem, ale raty nie zostały przeliczone i wciąż są takie same jak przy oprocentowaniu 1,5% większym :D Totalna porażka.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Alicja 2021-05-06 17:31 nie polecam

Po dwóch miesiącach oczekiwania dowiedziałam się, że nie mogę dostać 150.000 zł, o które się starałam, ponieważ najniższy kredyt jaki mogę wziąć wynosi 200.000 zł, a poza tym ponownie każą mi złożyć dokumenty, które już dostali. Czy to są jedynie kpiny, czy oszustwo?

zgłoś
0
0
odpowiedz
Rafał 2021-05-05 06:52 nie polecam
Ocena:
1,0

Nie będę się rozpisywał ale ten porażka. Na decyzje czekam od końca lutego.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Tomi 2021-04-22 14:43 polecam
Ocena:
5,0

Ja na decyzję czekałem 8 dni a od złożenia wniosku do podpisania umowy kredytowej minęło 18 dni. Tak więc może być szybko. Co najważniejsze ja kontaktowalem się bezpośrednio przez stronę banku ( w oddziale tylko podpisalem), zdawałem średnio 2 pytania dziennie i każdego dnia otrzymywalem wyczerpująca odpowiedź od doradczyni. Złożyłem wnioski w 3 bankach, ten był najszybszy i najbardziej kontaktowy. Tak więc polecam . Dodam, że nie tylko szybkość ale też i najlepsze warunki, które sprawdzałem w kilku bankach

zgłoś
0
0
odpowiedz
GK 2021-04-21 00:16 nie polecam

Zdecydowanie nie, wiedząc od początku że czas oczekiwania w tym banku na decyzję to 2 miesiące napewno nie składali byśmy wniosku w tym banku.

zgłoś
0
0
odpowiedz
aki 2021-04-17 08:14 nie polecam
Ocena:
3,0

Po lekturze komentarzy zrobiło mi się słabo... Na decyzje czekam już prawie 2 m-ce i rzeczywiście sprawdzając sumę wszystkich kosztów to bank wypada całkiem nieźle. Wyliczyłem, że przez pierwsze 22 m-e będę nadpłacał (jakieś 3700 zł) a później rata będzie niższa. Dodam, że rozważam jeszcze ING. Mniej więcej po 7 latach będę czerpać korzyści z konta w tym banku. W przeciwieństwie do innych wiem o inspekcjach w trakcie budowy (za 200 zł) kosztach związanych z wcześniejszą spłatą. Nie mniej martwi mnie, że jest tak dużo złych opinii.

zgłoś
0
0
odpowiedz
mariusz 2021-04-02 11:49 nie polecam

BNP Paribas „ BANK ZMIENIAJACEGO SIĘ ŚWIATA... ...„ – oby nasz świat tak nie wyglądał masakra nie dajcie się zmanipulować kredytem u nich

zgłoś
0
0
odpowiedz
Małgorzata 2021-03-22 14:13 nie polecam
Ocena:
2,0

Czy jest chociaż jedna zadowolona osoba w tym roku? Czekam na decyzję kredytową. Proces się wydłuża. Trwa już ponad 2 miesiące. Kończy mi się czas. Za chwilę stracę zadatek. Help!!!

zgłoś
0
0
odpowiedz
Andrzej Krawiec 2021-02-28 13:12 nie polecam

Porażający brak kompetencji pracowników. Brak przejrzystych warunków. Nieustanne próby zrobienia z Klienta wała. Absolutnie odradzam.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Wkurzona sprzedająca 2021-02-25 22:20 nie polecam

Porażka. Bank do tej pory nie przelał pieniędzy za sprzedaż mieszkania pomimo tego, że wszystkie warunki zostały spełnione, aby uruchomić kredyt. Termin przelewu powinien być zrealizowany zgodnie z datą zawarta w akcie notarialnym 24.02 (gdzie akt został podpisany 15.02) i bank miał tyle czasu, żeby ten kredyt uruchomić. To jest jakaś kpina i brak przestrzegania zawartej umowy. Wstyd! Nie polecam tego banku. Proszę omijać szerokim kołem ten niekompetentny i nieuczciwy bank

zgłoś
0
0
odpowiedz
Rozczarowana 2021-02-15 14:42 nie polecam

Moj wniosek był procesowany aż 4 miesiące, w tym czasie bank kilkukrotnie prosił o uzupełnienie dokumentów. Listę nowych dokumentów potrafiłam otrzymać co dwa tygodnie. Bank zażyczył sobie nawet dokumenty działki, ktora nie była zabezpieczeniem kredytu. Dodatkowo mnóstwo pytań i wątpliwości do złożonych dokumentów- brak kompetencji analityka i gra na zwłokę. NAJGORSZE JEST JEDNAK TO ŻE PRZEZ 4 MIESIĄCE ANALIZY WNIOSKU ZŁOŻYLI MI 4 ZAPYTANIA W BIK CO MIESIĄC JEDNO. Złożyłam w banku reklamację z żądaniem przedłożenia dokumentów, na podstawie których składali nowe zapytania w BIK. Przez miesiąc bank nie potrafił odnieść sie do mojej reklamacji i wydłużył termin odpowiedzi do 60 dni. Instytucja finsnsowa która, wydłuża termin rozpatrzenia reklamacji ma obowiązek poinformować, dlaczego nie są w stanie rozpatrzyć reklamacji w ustawowym terminie . Na moje wiadomości niestety nikt nie odpowiada w banku, a ja a dalszym ciagu nie wiem jakim prawem złożyli tyle zapytań. Dodam, że bank nie mial prawa złożyć tylu zapytań i nie ma na to mojej zgody , wiec znów grają na zwłokę bo nie mieli żadnej podstawy do takich działań. Ogólnie nie polecam.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Joanna 2021-02-01 17:58 nie polecam
Ocena:
1,0

Najbardziej nieprzyjazny klientowi bank. Wszystko trwa tygodniami, ma się wrażenie, że proces przerasta możliwości pracowników. Nawet po przyznaniu kredytu oczekiwanie na umowę lub aneks to niekończąca się historia. Ten bank to odpowiednik komunistycznych państwowych zakładów- nie będę się spieszył, bo poco

zgłoś
0
1
odpowiedz
Pumba 2020-12-25 11:15 nie polecam
Ocena:
2,0

Oferta wydaję się być atrakcyjna jednak sam proces ubiegania się o kredyt to droga przez mękę. W trakcie procesu lista wymagań i dokumentów ciągle rośnie. Nie chcę generalizować bo być może miałem pecha ale analitycy mają dziwne oczekiwania przy jednoczesnym braku kompetencji w budownictwie oraz czytaniem języka polskiego ze zrozumieniem. Generalnie cały czas pod górkę pomimo tego że inwestycja bezpieczna a klient pewny. Ostacznie decyzja pozytywna , jednak wybieram kredyt w innym banku na gorszych warunkach ale z lepszą obsługą.

zgłoś
0
0
odpowiedz
dddd 2020-11-17 22:23 nie polecam

Po fuzji bank zamknal stary system Pl@net i zastapil go nowym, 'lepszym' GoOnline. Ten nowy, 'lepszy' system nie pozwala na pobranie wyciagu/zestawienia splaconych rat kredytu hipotecznego. Z rach. biezacego - jak najbardziej. Ale nie z rach. do obslugi kredytu hipotecznego. Harmonogram splat jest, mozliwosc nadplaty kredytu jest, a mozliwosci pobrania wyciagu nie ma. No rewelacja na patyku.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Max 2020-10-09 22:46 nie polecam

Uwaga. Bank działający niezgodnie z prawem bankowym. Wysyła alerty do BIK przy zwłoce z zapłatą raty o 1 dzień bez jakiegokolwiek wcześniejszego przypomnienia o zaległości w spłacie.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Marta 2020-10-01 15:58 nie polecam

Ten bank to koszmar. Na szczęście po 5 latach przenosimy kredyt do innego banku. Pracownicy niekompetentni, bardzo długi czas oczekiwania na odpowiedź, nie raczą nawet sami poinformować, że brakuje podpisu lub dokumentów (z winy pracownika, który nie potrafi porządnie spiąć wszystkiego w całość).

zgłoś
0
1
odpowiedz
Jarek 2020-09-14 16:04 nie polecam

moje spostrzeżenie: jak był jeszcze bgz bnp paribas to jakoś to było, po całkowitym zniknięciu bgżtu z nazwy zaczeła się jakaś katastrofa!! ich hasło reklamowe niestety nie oznacza nic dobrego a wręcz przeciwnie ! Bank pokazuje nam jak Twój świat może się zmienić na dużo gorszy niż jest obecnie !! Warunki w momencie podpisywania 5lat temu w BGŻ były bardzo dobre ale i kontakt był bardzo dobry, teraz już wiem, że nawet jakby dawali najlepsze warunki to ja nic nie chcę mieć z nimi do czynienia ! operacja która miała trwać max 5 tygodni w chwili obecnej trwa prawie piąty miesiąc ... jak inni, nie mogę się doczekać zamknięcia rachunku w tym "banku".

zgłoś
0
0
odpowiedz
Norbert 2020-09-04 15:15 polecam
Ocena:
4,0

UPDATE: czekałem na kredyt hipoteczny na działke budowlaną od 23 czerwca 2020. decyzje dostałem 25.8.2020, dokumenty podpisane 2.9.2020. Teraz podobno nawet dwa tygodnie czekania na przelew pieniędzy do właściciela. Kredyt niby jeden z najlepszych jeśli chodzi o warunki na rynku, dlatego go polecam (1.9 marzy + wibor 3m), ale tylko tym którym się nie spieszy bo w chwili obecnej bank mówi nawet o 3-4 miesiącach czekania na decyzje.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Norbert 2020-08-24 15:28 nie polecam

Czekam od 23 czerwca 2020, cały czas brak decyzji i informacji ile jeszcze będę czekał

zgłoś
0
0
odpowiedz
Karolina 2020-08-19 14:28 nie polecam

Witam, Masakra! Od początku lipca czekam na odpowiedź z banku czy w ogole dostanę kredyt hipoteczny. Decyzja miala być w ostatnim tygodniu lipca i tak z tygodnia na tydzień dostaje informację ze jeszcze tydzień jeszcze półtora....! Zastanawiam się czy nie zrezygnować i skorzystać z usług innego banku bo tutaj od samego początku jest porazka.

zgłoś
0
0
odpowiedz
wojtasko 2020-08-11 18:52 nie polecam
Ocena:
1,0

Wniosek o kredyt hipoteczny złożony 1,5 miesiąca temu i do tej pory 0 decyzji. Brak osób w pełni decyzyjnych, duże wymagania. W międzyczasie kredyt przyznany przez PKO BP po zaledwie 2 tygodniach czekania!

zgłoś
0
0
odpowiedz
Sylwia 2020-06-29 21:31 nie polecam

Złożyłam wniosek analityk przeczołgał mnie z ilością dodatkowych dokumentów minęło 21 dni nie wyrobił się I dał negata Masakra i wniosek wprowadzany od nowa. Kto tam pracuje ? Ludzie po szkołach specjalnych ? Nie wspomnę o podpisie kierownika budowy wycenie przed złożeniem wniosku 1000 zł I cisza najgorszy bank

zgłoś
0
0
odpowiedz
Mariona 2020-06-27 20:32 nie polecam

Nie polecam! Staramy się o kredyt od lutego. Co mijał termin rozpatrzenia wniosku bank wymyślał nowe dokumenty. Po pozytywnej decyzji czekamy już bardzo długo na rozpatrzenie wniosku podpisanie umowy. Po telefonie z naszej strony- dostaliśmy odpowiedź czy jeszcze jesteśmy zainteresowani kredytem. Opinię sobie urządzają z klientów! Coraz więcej czytamy negatywnych opinii. Znajomi chcą przenosić kredyty i konta.... żałujemy, ale jesteśmy już tak daleko, że jeszcze mamy nadzieje. Ale już jesteśmy u kresu wytrzymałości! Mamy nadzieję, że bank naprawi swoje błędy...

zgłoś
0
0
odpowiedz
w trakcie MD 2020-06-26 13:23 nie polecam
Ocena:
1,0

Dokumenty złożone 10.05 do dziś brak odpowiedzi z banku - długie oczekiwanie na decyzje wstępną ,. Wniosek wstępny cały czas w analizie ..... Słabo

zgłoś
0
0
odpowiedz
Zdenerwowana Klientka 2020-06-25 15:09 nie polecam
Ocena:
1,0

Zależało nam na czasie w uzyskaniu jak najszybszej gotówki wysłaliśmy wniosek przez aplikacje o 9 rano , okazało się ze jest problem z aplikacja . Dzwoniąc dwa razy nie doczekaliśmy się odpowiedzi na temat problemu po kolejnej godzinie spędzonej na bezczynnym czekaniu udaliśmy się do banku w celu wyjaśnienia sytuacji . Przez 3h spędzone w banku udało załatwić się nam anulowanie poprzedniego wniosku i nic po za tym. Po wyjściu z banku dostaliśmy informacje iż wniosek został zaakceptowany i ze zapraszają nas do podpisania umowy w dniu następnym. Odwiedziliśmy bank umowa została podpisana , uzyskaliśmy informacje ze pieniądze znajda się na koncie do 1h . ( Wiem iż w umówię jest do 7 dni ale po co ta informacja iż pieniądze będą do godziny !Pan w banku był zapytany czy To się uda bo pieniądze są potrzebne na już) Jedyny plusik w tym wszystkim to to ze Pan był miły nic po za tym . Jednym słowem nie polecam jeśli pieniądze są potrzebne od ręki.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Marcin 2020-06-24 12:55 nie polecam

Czekalem czekalem miesiąc Na jakąkolwiek decyzje aż wybrałem Inny bank, w drugim banku złożyłem od nowa Wniosek i dostałem kredyt a w bnp cisza nadal haha, mają prędkość

zgłoś
0
0
odpowiedz
Boniecki Ł. 2020-06-24 12:48 nie polecam
Ocena:
1,0

Nie polecam tego banku . Po decyzji pozytywnej i dostarczenie wszystkich wymogów, które bank wymagał . Nie spodobał się rachunek powierniczy dewelopera który ma konto w WBS. Pieniądze mam zablokowane bo już są na koncie ppwierniczy dewelopera,Zero odzewu z banku , jakiejkolwik decyzji. Zostaliśmy jednym słowem olani przez Paribas.

zgłoś
0
0
odpowiedz
W trakcie załatwiania 2020-06-17 03:17 polecam
Ocena:
5,0

Jestem właśnie w trakcie ubiegania się o kredyt, czekam od dwóch tygodni ja decyzję, pobrali mój bik więc będę pisać tutaj jak to przebiega na bieżąco pozdrawiam

zgłoś
0
0
odpowiedz
Zawiedzionyklient 2020-05-31 21:04 nie polecam

ODRADZAM WSZYSTKIM BANK BNP Paribas!!!!!!!!!!!!!!!!!! BANK WPROWADZIŁ NOWĄ BANKOWOŚĆ ELEKTRONICZNĄ "GOONLINE" I OGRANICZYŁ ZNACZNIE FUNKCJONALNOŚĆ, KTÓRA BYŁA DOSTĘPNA W POPRZEDNIM SYSTEMIE "PLANET". SPŁACASZ KREDYT ? TERAZ NIE DOWIESZ SIĘ ON-LINE ILE SPŁACIŁEŚ, W NOWYM SYSTEMIE BRAK HISTORII KONTA KREDYTOWEGO !!!!!!?????? INNE BANKI UDOSTĘPNIAJĄ KLIENTOM CORAZ TO NOWE FUNKCJONALNOŚCI W SWOJEJ BANKOWOŚCI INTERNETOWEJ !!! A TEN BANK CO ROBI ? OGRANICZA JĄ! ZŁOŻYCIE REKLAMACJE TO NIE DOCZEKACIE SIĘ ODPOWIEDZI !!!

zgłoś
0
0
odpowiedz
Waldek 2020-05-12 10:46 nie polecam

Zdecydowanie nie polecam czekamy czwarty miesiąc na wydanie jakiejkolwiek decyzji. Totalna porażka najgorsze jest to że nikt nie potrafi nam odpowiedzieć ile to jeszcze potrwa.

zgłoś
0
0
odpowiedz
anian 2020-04-27 12:59 polecam
Ocena:
3,0

Bierzemy kredyt hipoteczny, po przejsciu makabrycznej ilosci papierologii i niekompetencji pani z banku, która chyba nie wie nawet czy ona żyje..mam pytanie: od momentu wnioskowania o wypłatę pierwszej transzy, kiedy dostaje się pieniądze?

zgłoś
0
0
odpowiedz
Miq 2020-04-19 19:40 nie polecam
Ocena:
1,0

Miałem kredyt w Raiffeisenie, został przeniesiony do BNP Paribas. Moja opinia o tym banku jest jedna: tragedia! Niski poziom obsługi klienta, konsultanci bez podstawowej wiedzy, eksperci od hipoteki nie potrafiący nic załatwić (nawet reklamacji). Długi czas odpowiedzi na reklamacje, odsetki doliczane nie wiadomo za co, kiepska aplikacja mobilna. Chętnie bym wrócił z powrotem do Reiffeisena :/

zgłoś
0
0
odpowiedz
Zawiedziona 2020-04-19 13:29 nie polecam

Ja również czekałam na kredyt ponad 3mce i ostatecznie zabrakło jednego dokumentu o którym zapomniał bank mnie poinformować potem zmianą przepisów i znowu procedury od nowa. Rezygnacja z tego banku to była najlepsza moja decyzja. Stanowczo nie polecam.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Basia 2020-04-14 14:33 nie polecam

Niestety mamy "przyjemność" posiadania kredytu w tym banku. O ile z uzyskaniem kredytu nie było większych problemów to cała reszta to koszmar. Zaczynając od przekładania polisy przez zwykły kontakt z bankiem kończąc na wcześniejszej spłacie kredytu wszystko to ieden wielki koszmar. Od ponad 2 tygodni środki na spłatę kredytu są na koncie technicznym a nie możemy doprosić się o przelanie ich na właściwe konto. Nikt nic nie wie...ani infolinia ani w oddziale... W odpowiedzi słyszymy..." proszę sobie reklamację złożyć"... Po ponad 5 latach bycia klientem nikomu nie polecam tego banku i sama nie mogę doczekać sie dnia żeby zamknąć konto i zapomnieć

zgłoś
0
0
odpowiedz
Tomasz 2020-03-26 09:50 nie polecam

Czekałem na decyzję 2 miesiące . Gdyby nie moja inicjatywa i ciągłe sprawdzenia czekał bym dłużej .Po zupełnym braku kontaktu ze strony banku nagle dowiadywałem się że jeszcze jeden papierek jest niezbędny. Data wypłaty kredytu na obecną chwilę przekroczona o tydzień w oddziale nie wiedzą dlaczego , przecież"nie pracują w dziale uruchomień" . Sprzedająca dom straszy mnie komornikiem . Kompletna olewka pracowników oddziału po "złowieniu" klienta . Nie wiem co dalej robić.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Kasia 2020-03-19 11:06 nie polecam
Ocena:
1,0

Koszmar! Niby korzystne warunki ale jak podłączysz wszystkie opłaty (tego nie widać na piwrwotnej ofercie) wizyty rzeczoznawcy, każdorazowe uruchomienie transzy, (jeśli nie wypłacasz całości to ponosisz każdorazowo te same koszta) Wisienka na torcie: obsługa klienta, nikt nic nie wie, rzeczoznawca ma inny druk, ban bazuje na pierwotnym kosztorysie budowy, wszystko się rozjeżdża, analityk blokuje wypłatę środków a ty się człowieku domyślaj obco w tym wszystkim chodzi.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Wk.u.rwiona 2020-03-12 11:06 nie polecam
Ocena:
2,0

Jeszcze nie podpisaliśmy umowy kredytowej, a już żałuję. 7 tygodni bujania się o decyzję, bo analityk najwyraźniej nie rozumie konstrukcji hipoteki. Zostajemy tylko dlatego, że nie mamy czasu zaczynać tego cyrku w innym banku, i tak musieliśmy aneksowac umowę przedwstępną. Porażka.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Sylwester 2020-01-28 13:57 nie polecam

Jak by się dało -10 to bym dał .Uruchomienie kredytu trwa tyle co budowa domu ...dno

zgłoś
0
0
odpowiedz
Grzesiek 2020-01-23 08:13 nie polecam

Witam ! Ostatnio też staraliśmy się z żoną o kredyt w tym banku ,totalna porażka !!! Gdy bank ma 21 dni na rozpatrzenie wniosku to żeby przedłużyć czas gra na zwłokę i pod koniec terminu chce jakieś to nowe dokumenty i tak to trwa prawie 3 m-ce dajemy sobie spokój bo to już krętactwo i nadal nie wiadomo czy będzie pozytywna decyzja ,gdzie w trzech innych bankach mieliśmy decyzje po zaledwie 2 tygodniach. Zdecydowaliśmy się na NG dobre warunki i co ważne przez 5 lat nie zmieniają się warunki odnośnie zmian oprocentowania ,a to bardzo ważne ponieważ doradcy twierdzą , że rynek zaczyna szaleć i może być nie ciekawie !

zgłoś
0
0
odpowiedz
Ewelina 2020-01-02 15:07 nie polecam
Ocena:
1,0

TRAGEDIA! Nie bierzcie kredytu w tym pseudo banku! Skusił nas najniższy koszt końcowy kredytu spośród banków, które braliśmy pod uwagę. W tym momencie mam wątpliwości, czy on rzeczywiście będzie taki 'najniższy'... Sama decyzja była dość szybka, ale upatruje w tym zasługi naszego doradcy kredytowego, a nie banku i ich procedury. Teraz gdy bujamy się sami z wnioskami o wypłatę kolejnych transz już tak kolorowo nie jest. Generalnie po podpisaniu umowy bank ma na nas wywalone. W praktyce umowa obowiązuje tylko nas, bo bank co chwilę tłumaczy się zmianą procedur, brakiem jakiegoś dokumentu (o którym nawet nie informuje!) albo niemożliwością dodzwonienia się na infolinię/do oddziału. Transze kredytu wypłacane są często z dużym opóźnieniem, przez co musimy ciągle jeździć do dewelopera i prosić o zgody na przedłużenie terminu wypłaty i oświadczenie, że w związku z opóźnieniem nie wypowie nam umowy kupna-sprzedaży mieszkania! Jedynym sposobem jest chodzenie tam i robienie awantur, bo normalnym trybem nic się nie wskóra. Zastanówcie się czy macie czas na takie zabawy... Już się boję co będzie w przypadku chęci nadpłaty kredytu bądź innych sytuacji wynikających z życia...

zgłoś
0
0
odpowiedz
Aaa 2019-12-03 15:42 nie polecam

Dla mnie porażka . Od lipca czekam na odpowiedz „niby dezycję była pozytywna i wszystkie dokumenty ok „ Po czym od października zmieniły im się przepisy i nagle nowe dokumenty potrzebne „ latanie po urzędach żeby wszystko wyciągnąć i na nowo opłacić „ i do dnia dzisiejszego odpowiedzi nie ma. Jak można czekać na decyzje 4 miesiące ? Coś chorego i niepojętego . Dla mnie porażka straszna

zgłoś
0
0
odpowiedz
Zaiwedziona 2019-10-11 22:00 nie polecam

Totalna porażka!!! Na każdym kroku wprowadzanie w błąd, Opiekun klienta zajmujący się kredytem hipotecznym nie ma pojęcia, jakie wymagania ma jego własny bank, koszmarnie długi czas oczekiwania na decyzję! "Wniosek wstępny" - świetny sposób na obejście ustawy, gdzie jest wyraźnie zapisane, że decyzja kredytowa powinna nastąpić w ciągu 21 dni, no ale w BNP wniosek wstępny to nie wniosek, od niego się nie liczy 21 dni. Świetny warunek - pierwsza transza nie może być wyższa od wpłaty własnej.. Budowa domu w technologii szkieletowej to czarna magia dla banku i osoby, która sprawdza kosztorys. No i hit! Proces realizacji poszczególnych etapów ocenia się uznaniowo - nie ma konkretnych kryteriów, kiedy coś można uznać za zrobione w 50%, a kiedy w 75%, ale jak rzeczoznawca stwierdzi, że się zrobiło więcej niż się wpisało w kosztorys, to trzeba to wyjaśniać. Oczekiwanie na przelew kolejnej transzy - czekamy już ponad 2 tyg. razem z wykonawcą prac budowlanych. Ale to nie bank świeci oczami przed ludźmi, którzy nie dostają zapłaty za swoją pracę tylko my. Różne rzeczy można o nich napisać, większość byłaby niecenzuralna i w żadnym przypadku nie można stwierdzić, że działają sprawnie i na pewno nie na korzyść klienta.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Dominika 2019-10-01 11:06 polecam
Ocena:
4,0

Krótka decyzja, nie mam żadnych większych zastrzeżen jest ok

zgłoś
0
0
odpowiedz
Agata 2019-07-15 12:02 polecam
Ocena:
2,0

My niestety na decyzję wstępną czekaliśmy dwa miesiące ale zaproponowali nam najkorzystniejsze warunki więc ostatecznie i tak się na nich zdecydowaliśmy bo alternatywy były słabe. Jeśli jednak macie inne możliwości to może lepiej z nich skorzystać.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Kris 2019-07-08 12:33 nie polecam

dodzwonić się nie można do banku 22 6964250 lub 22 8934590 - od piątku próbuje się dowiedzieć na temat spłaty kredytu i nic - głucho .

zgłoś
0
0
odpowiedz
Kornelia 2019-07-06 19:24 polecam
Ocena:
5,0

Jestem zadowolona z udzielonego mi kredytu. Dostałam kredyt na 30 lat czyli na maksymalny czas spłaty. Dzięki temu mogłam sobie pozwolić na zakup niewielkiej kawalerki. Będę spłacać długi czas ale przynajmniej mieszkam na swoim.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Rafał 2019-06-15 18:44 polecam
Ocena:
5,0

Pracownicy kompetentni, mają pojęcie o kredytach, dobrze doradzają. Cała procedura odbyła się bardzo szybko.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Patrycja 2019-06-01 13:24 nie polecam

Negatywnie oceniam pracę banku, od blisko dwóch miesięcy czekam na WSTĘPNĄ decyzję, także nie polecam. Zero wezwań do uzupełnienia, czegokolwiek ...

zgłoś
0
0
odpowiedz
Too 2019-05-06 19:48 nie polecam

Zdecydowanie NIE ! Czekaliśmy 2 miesiące na wstępną decyzję. Pozytywną bez zastrzeżeń. Jednak ostatecznie analityk stwierdził, że jak nie spełnimy dodatkowego (wymyślonego) kryterium, to nie uruchomi kredytu... Jeśli nie zmieni zdania, stracimy prawie 25tys, ponieważ sprzedający nie zgodzi się na kolejne 2 do 4 miesięcy oczekiwania...

zgłoś
0
0
odpowiedz
Magda 2019-04-21 19:01 polecam
Ocena:
4,0

Na decyzję czekaliśmy bardzo krótko bo około dwóch tygodni. Polecam!

zgłoś
0
0
odpowiedz
zadowolona klientka 2017-09-23 13:46 polecam
Ocena:
5,0

Bardzo miła i rzeczowa rozmowa z pracownikiem banku, szybka decyzja kredytowa zaważyły o wyborze tego banku. Kredyt hipoteczny spłacam już prawie dwa lata. Korzystam też z innych produktów banku BGŻ BNP Paribas.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Andrzej 2017-08-12 18:46 polecam
Ocena:
5,0

Faktycznie obsługa pierwsza klasa. Bez żadnego problemu przyznali mi kredyt hipoteczny na zakup działki. Profesjonalni pracownicy.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Wiesio z Łomży 2017-07-15 13:38 polecam
Ocena:
4,0

Nic nie mogę im zarzucić. Działają sprawnie i zawsze na korzyść klienta. Bez problemów!

zgłoś
0
0
odpowiedz
Aaron 2017-06-16 13:51 polecam
Ocena:
4,0

Możliwość zwiększenia kwoty kredytu pozwoliła nam poczynić dodatkowe inwestycje. Koszty do przyjęcia. Polecam ten bank.

zgłoś
0
0
odpowiedz
dodaj opinie

Kredyt hipoteczny to produkt skrojony na miarę, dlatego jego finalny kształt uzależniony jest od kilku czynników m.in.:

  • wysokości oprocentowania, jaką przyjmie bank - jest ono zmienne przez cały okres kredytowania, a stanowi sumę marży banku i stawki referencyjnej WIBOR.
  • wysokości marży - marża, jako składowa oprocentowania również nie jest wartością stałą. Może zostać obniżona, jeżeli skorzystasz z dodatkowych produktów lub zadeklarujesz wyższy wkład własny
  • wartości nieruchomości, na której będzie ustanowione zabezpieczenie kredytu hipotecznego
  • celu kredytowania - kredyt na budowę domu, kredyt na mieszkanie, kredyt na zakup działki, kredyt refinansowy lub kredyt konsolidacyjny - wiele produktów na różne cele. Kontakt z doradcą pomoże Ci wybrać ten, najlepszy dla Ciebie.
  • pozytywnej historii kredytowej w BIK


Dzięki możliwości rozłożenia spłaty nawet na 30- letni okres oraz wyboru rat równych lub malejących możesz dopasować wysokość raty do swoich możliwości. Nawet, jeżeli przy podpisywaniu umowy zdecydujesz się na dłuższy okres kredytowania, w trakcie możesz podjąć decyzję o wcześniejszej spłacie, a w razie sytuacji losowych skorzystać z karencji. Na wypadek nieprzewidzianych zdarzeń BGŻ BNP Paribas oferuje bogaty pakiet ubezpieczeń w zróżnicowanych wariantach.

Dodatkową rekomendację dla skorzystania z oferty kredytu hipotecznego w tym banku stanowi możliwość:

  • zwiększenia kwoty kredytu o 15% na dowolny cel
  • kredytowania 80% wartości nieruchomości oraz 75% w przypadku zabezpieczenia na gruntach rolnych (ale tylko w zakresie zgodnym z ustawą)
  • uzyskania środków na różne cele, w tym zakup gruntów rolnych


Nie czekaj z decyzją o nabyciu własnej nieruchomości - wybierz atrakcyjnie zlokalizowaną działkę lub komfortowe mieszkanie o wymarzonym metrażu i zamów kontakt z bezpłatnym doradcą kredytowym. Pozostaw swoje dane i pozwól, aby ekspert odpowiedział na wszystkie Twoje pytania. Bezpłatna konsultacja kredytowaporównanie kredytów hipotecznych to doskonały start w drodze do wyboru najkorzystniejszego kredytu hipotecznego na rynku.


Sprawdź zdolność kredytową

Liczba osób w gospodarstwie domowym
Dochód netto łączny gospodarstwa domowego
zł / miesiąc
Suma rat innych kredytów
zł / miesiąc
Suma limitów na kartach kredytowych
zł / miesiąc
Okres kredytowania
lat
Oblicz zdolność


Podobne kredyty

PKO Bank Polski
Rata 1867 zł
RRSO 9,52 %
Prowizja 0,00 %
Credit Agricole
Rata 1889 zł
RRSO 9,26 %
Prowizja 0,00 %
Alior Bank
Rata 1896 zł
RRSO 9,95 %
Prowizja 1,00 %
Bank Pekao
Rata 1908 zł
RRSO 9,51 %
Prowizja 1,25 %
Bank Millennium
Rata 1872 zł
RRSO 9,10 %
Prowizja 0,00 %
ING Bank
Rata 1893 zł
RRSO 9,17 %
Prowizja 0,00 %
Citi Handlowy
Rata 1913 zł
RRSO 9,30 %
Prowizja 0,00 %
BOŚ Bank
Rata 1901 zł
RRSO 9,44 %
Prowizja 1,80 %


Warto przeczytać

Kredyt na zakup działkiKredyt na zakup działki

Wiele osób marzy o tym, by wreszcie zamieszkać we własnym domu. Jeżeli posiadasz już działkę pozwalającą na rozpoczęcie prac budowlanych to połowa problemu za tobą. W nieco gorszej sytuacji są osoby, które nie posiadają nawet [...]

Kredyt na budowę domuKredyt na budowę domu

Coraz częściej decydujemy się przenieść się z mieszkań do domów. Chociaż spore grono wybiera przede wszystkim domy z rynku wtórnego, sporą popularnością cieszy się budowa nieruchomości od podstaw. Taką opcję wybierają przede [...]

Ranking kredytów hipotecznych na mieszkanieRanking kredytów hipotecznych na mieszkanie

Ranking kredytów hipotecznych dedykowany jest osobom, które chcą zrealizować marzenia o własnym domu lub mieszkaniu, ale nie mają wystarczających środków. Składając wniosek w banku, mogą liczyć na solidne wsparcie [...]

Porównanie rat kredytów hipotecznychPorównanie rat kredytów hipotecznych

Chcesz zrealizować swoje plany związane z zakupem mieszkania, domu lub działki pod budowę nieruchomości? Chociaż posiadasz zgromadzone oszczędności, kapitał nie jest wystarczający, aby we własnym zakresie sfinansować 100 proc. wartości [...]

Jak przygotować się do spotkania z doradcą kredytowymJak przygotować się do spotkania z doradcą kredytowym

Doradcy finansowi to niezależni specjaliści mający szeroką wiedzę na temat produktów finansowych. Klienci, którzy skorzystają z pomocy takich ekspertów, mogą liczyć, że podpiszą z bankiem korzystną umowę o kredyt [...]

Raty równe czy malejące - jakie wybraćRaty równe czy malejące - jakie wybrać

Przed osobami zaciągającymi kredyt hipoteczny stoi wiele dylematów. Wszystkie wiążą się ze zdolnością kredytową, czyli zdolnością do spłaty całkowitej kwoty zaciągniętego zobowiązania wraz z odsetkami. Chociaż istotną rolę odgrywa [...]

Ekspert radzi

Zostaw swój numer telefonu.
Ekspert oddzwoni bezpłatnie.

Telefon Bezpłatna konsultacja