1. Hipoteka360/
  2. Ranking kredytów hipotecznych/
  3. BOŚ Bank

Kredyt hipoteczny w BOŚ Bank Opinie i informacje

Kredyt hipoteczny w BOŚ Bank

Bank Ochrony Środowiska S.A.

ul. Żelazna 32
00-832 Warszawa

Opinia klientów: 3,3 / 5

4944 oceny, 23 opinii
+Dodaj opinie
Telefon Bezpłatna konsultacja
Zostaw swój numer telefonu.
Ekspert oddzwoni bezpłatnie.

Jeżeli chcesz się usamodzielnić, zrezygnować z wynajmu mieszkania lub wyprowadzić z domu rodzinnego, postaw na bezkompromisowe rozwiązania i zainwestuj w nieruchomość, która spełni Twoje marzenia. Teraz klucze do własnego M są jeszcze bliżej niż myślisz! BOŚ Bank oferuje Ci kredyt hipoteczny, który możesz przeznaczyć na sfinansowanie swoich planów. Kredytowanie do 90% wartości nieruchomości i rozłożenie spłaty nawet na 35 lat to szansa na uzyskanie finansowego wsparcia, gdzie rata kredytu hipotecznego nie będzie stanowiła zbyt dużego obciążenia dla domowego budżetu. Atrakcyjna marża to dodatkowa rekomendacja do skorzystania z kredytu na zakup domu, kredytu na mieszkanie czy kredytu na zakup działki na preferencyjnych warunkach. Symulacja kredytowa to poglądowy obraz tego, jak mogą wyglądać warunki kredytu złotówkowego zaciągniętego w BOŚ Banku. Przeanalizuj je i zobacz porównanie kredytów hipotecznych przygotowane przez nasz portal. Jeżeli potrzebujesz dokładniejszych informacji, chcesz poznać ofertę dla siebie, skorzystać z kalkulatora zdolności kredytowej, zostaw swoje dane kontaktowe. Bezpłatny doradca kredytowy skontaktuje się z Tobą, zachęcając, abyś odwiedził oddział i otrzymał kompleksowe informacje, które pomogą w wyborze najkorzystniejszego kredytu hipoteczny na rynku.

Przykładowe obliczenia raty kredytu hipotecznego w BOŚ Bank
Ekologiczny kredyt hipoteczny
Kwota kredytu: 240.000 zł
Wartość nieruchomości: 420.000 zł
Wkład własny: 40%
Okres kredytu: 30 lat

Koszty obsługi kredytu (miesięczne)

Wysokość raty
1 206,27 zł
Warunki cenowe dotyczą kredytu na zakup domu:
- z przeznaczeniem min, 5% całkowitej kwoty kredytu na OZE lub
- ze statusem budynku niskoenergochłonnego lub
- ze statusem budynku pasywnego lub

- realizowanego przez dewelopera, który został sfinansowany proekologicznym kredytem w BOŚ

Rzeczywista roczna stopa oprocentowania (RRSO) dla ekologicznego kredytu hipotecznego uruchamianego jednorazowo na podstawie przykładu reprezentatywnego dla lokalu mieszkalnego/ domu jednorodzinnego na dzień 14,10,2021 r, wynosi 2,95% przy założeniu, że: całkowita kwota kredytu wynosi 252 000 zł, okres kredytowania wynosi 300 m-cy, spłata w formie równych rat miesięcznych, oprocentowanie zmienne w wysokości 2,72% w skali roku, które składa się z aktualnej stopy bazowej WIBOR 6M (z dnia 14,10,2021 r, wynosi 0,82%) powiększonej o marżę Banku w wysokości 1,90 p,p,, LTV 60%, Całkowity koszt kredytu, na który składa się: prowizja przygotowawcza w wysokości 1,80% od kwoty kredytu tj, 4 536 zł opłacana gotówką, podwyższenie o 1,00 p,p, marży kredytu do czasu prawomocnego wpisu hipoteki przez Bank przez okres 6 miesięcy, ubezpieczenie nieruchomości od ognia i innych zdarzeń losowych (zakupionego za pośrednictwem Banku) przez cały okres kredytowania wyniesie ok, 9 975 zł, miesięczny koszt prowadzenia ROR (EKOKonto bez Kosztów) w całym okresie kredytowania 6 zł (do założeń przyjęto, że po spełnieniu warunków zwolnienia z opłat opłata może wynosić 0 zł), podatek od czynności cywilnoprawnych (PCC) wynosi 19 zł, W całkowitym koszcie kredytu Bank nie uwzględnia kosztu wyceny nieruchomości, gdyż przyjęto założenie, że Kredytobiorca nie skorzysta z usługi wyceny nieruchomości przez rzeczoznawców współpracujących z Bankiem, Wysokość raty kapitałowo-odsetkowej przy przyjęciu ww, założeń i uwzględniająca podwyższoną marżę do czasu prawomocnego wpisu hipoteki wynosi 1 291,50 zł, natomiast rata kapitałowo-odsetkowa po ustanowieniu zabezpieczenia hipotecznego wyniesie 1 160,78 zł, Całkowita kwota do zapłaty przez Kredytobiorcę wynosi 363 548,32 zł, Ostateczna wysokość raty i ewentualne wymagane dodatkowe zabezpieczenie uzależnione są od indywidualnej oceny wiarygodności kredytowej Klienta, daty wypłaty kredytu oraz daty płatności pierwszej raty, Zgodnie z art, 7 ust, 5 Ustawy z dn, 23 marca 2017 r, o kredycie hipotecznym oraz nadzorze nad pośrednikami kredytu hipotecznego i agentami (Dz, U, z 2020 r, poz, 1027) informujemy, iż istnieje ryzyko zmiany stopy procentowej, Niniejszy materiał nie jest ofertą w rozumieniu art, 66 ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 r, Kodeks cywilny (Dz, U, z 2020 r, poz, 1740) i nie tworzy jakichkolwiek zobowiązań po żadnej ze stron w odniesieniu do zawarcia transakcji, które mogą być opisane w tej prezentacji,
Oprocentowanie nominalne
3,40 %
marża
1,70 %
WIBOR
1,70 %
Oprocentowanie rzeczywiste
3,62 %
Ubezpieczenie pomostowe
225,76 zł
szczegóły »
W okresie przejściowym (do czasu ustanowienia zabezpieczenia hipotecznego) marża jest podwyższana o 1 p,p,


Podana kwota to koszt ubezpieczenia pomostowego wyliczony w skali miesiąca
Polisa na życie
0,00 zł
Warunki cenowe dotyczą kredytu na zakup domu:
- z przeznaczeniem min. 5% całkowitej kwoty kredytu na OZE lub
- ze statusem budynku niskoenergochłonnego lub
- ze statusem budynku pasywnego lub

- realizowanego przez dewelopera, który został sfinansowany proekologicznym kredytem w BOŚ

Rzeczywista roczna stopa oprocentowania (RRSO) dla ekologicznego kredytu hipotecznego uruchamianego jednorazowo na podstawie przykładu reprezentatywnego dla lokalu mieszkalnego/ domu jednorodzinnego na dzień 14.10.2021 r. wynosi 2,95% przy założeniu, że: całkowita kwota kredytu wynosi 252 000 PLN, okres kredytowania wynosi 300 m-cy, spłata w formie równych rat miesięcznych, oprocentowanie zmienne w wysokości 2,72% w skali roku, które składa się z aktualnej stopy bazowej WIBOR 6M (z dnia 14.10.2021 r. wynosi 0,82%) powiększonej o marżę Banku w wysokości 1,90 p.p., LTV 60%. Całkowity koszt kredytu, na który składa się: prowizja przygotowawcza w wysokości 1,80% od kwoty kredytu tj. 4 536 PLN opłacana gotówką, podwyższenie o 1,00 p.p. marży kredytu do czasu prawomocnego wpisu hipoteki przez Bank przez okres 6 miesięcy, ubezpieczenie nieruchomości od ognia i innych zdarzeń losowych (zakupionego za pośrednictwem Banku) przez cały okres kredytowania wyniesie ok. 9 975 PLN, miesięczny koszt prowadzenia ROR (EKOKonto bez Kosztów) w całym okresie kredytowania 6 PLN (do założeń przyjęto, że po spełnieniu warunków zwolnienia z opłat opłata może wynosić 0 PLN), podatek od czynności cywilnoprawnych (PCC) wynosi 19 PLN. W całkowitym koszcie kredytu Bank nie uwzględnia kosztu wyceny nieruchomości, gdyż przyjęto założenie, że Kredytobiorca nie skorzysta z usługi wyceny nieruchomości przez rzeczoznawców współpracujących z Bankiem. Wysokość raty kapitałowo-odsetkowej przy przyjęciu ww. założeń i uwzględniająca podwyższoną marżę do czasu prawomocnego wpisu hipoteki wynosi 1 291,50 PLN, natomiast rata kapitałowo-odsetkowa po ustanowieniu zabezpieczenia hipotecznego wyniesie 1 160,78 PLN. Całkowita kwota do zapłaty przez Kredytobiorcę wynosi 363 548,32 PLN. Ostateczna wysokość raty i ewentualne wymagane dodatkowe zabezpieczenie uzależnione są od indywidualnej oceny wiarygodności kredytowej Klienta, daty wypłaty kredytu oraz daty płatności pierwszej raty. Zgodnie z art. 7 ust. 5 Ustawy z dn. 23 marca 2017 r. o kredycie hipotecznym oraz nadzorze nad pośrednikami kredytu hipotecznego i agentami (Dz. U. z 2020 r. poz. 1027) informujemy, iż istnieje ryzyko zmiany stopy procentowej. Niniejszy materiał nie jest ofertą w rozumieniu art. 66 ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 r. Kodeks cywilny (Dz. U. z 2020 r. poz. 1740) i nie tworzy jakichkolwiek zobowiązań po żadnej ze stron w odniesieniu do zawarcia transakcji, które mogą być opisane w tej prezentacji.

Koszty przyznania kredytu

Prowizja
4 896,00 zł
Prowizja wynosi 1,8%, minimum 300 zł
Ubezpieczenie Niskiego Wkładu Własnego I rata
0,00 zł
Koszt UNW za pierwsze 3 lata
0,00 zł
Całkowity koszt UNW
0,00 zł
Polisa ubezpieczeniowa
0,00 zł
szczegóły »
Bank nie wymaga wykupienia dodatkowych, poza standardowymi (ubezpieczenie nieruchomości, ubezpieczenie pomostowe, ubezpieczenie brakującego wkładu) polis ubezpieczeniowych

Ubezpieczenie wymagane, gdy okres kredytowania w sumie z wiekiem kredytobiorcy przekracza 70 lat
Wycena nieruchomości
550,00 zł
szczegóły »
Podana wartość ma charakter szacunkowy, Zależy od indywidualnych negocjacji z rzeczoznawcą oraz stawek obowiązujących w danym regionie,
Wycena jeśli jest konieczna to Klient przeprowadza ją na własny koszt lub konieczna poprzez Bank zleca wykonanie firmie wspólpracującej z bankiem, Dla wybranych rodzajów nieruchomości Bank może odstapic od wyceny - wówczas wykonywana jest ocena wartości nieruchomości, ktorej koszt ponosi Klient,
Suma kosztów
5 446,00 zł


Dodatkowe informacje

Weksel
TAK
Bank wymaga weksla in blanco z deklaracją wekslową jako dodatkowego zabezpieczenia do końca spłaty kredytu
Wcześniejsza spłata kredytu
3,00 %
szczegóły »
Kredyt o oprocentowaniu zmiennym: suma odsetek naliczonych od spłacanej przed terminem całości lub części kredytu w okresie roku od dnia faktycznej spłaty, ale nie więcej niż 3% spłacanej kwoty kredytu
  • Możliwość zawieszenia spłaty kapitału lub wakacje kredytowe
  • Brak ograniczeń w maksymalnej kwocie kredytu

Telefon Bezpłatna konsultacjaZostaw swój numer telefonu. Ekspert oddzwoni bezpłatnie.


Opinie o kredycie hipotecznym w BOŚ Bank

Więcej o kredycie
Oferty innych banków
Powiązane informacje
W zeszłym miesiącu BOŚ Bank przyznał mi kredyt, warunki bardzo mnie satysfakcjonują. Polecam.
polecaOcenił(a) na: 5,0
Zofia Jasionowska
29-11-2021 16:09
Już wcześniej korzystałem z oferty kredytu hipotecznego w BOŚ Bank i byłem bardzo zadowolony. Przede wszystkim chciałem pochwalić bardzo profesjonalną pomoc, którą uzyskałem na infolinii.
polecaOcenił(a) na: 5,0
Filip
17-11-2021 14:41
Szczerze? Jestem w szoku! Zazwyczaj jak się słyszy o kredytach to pierwsze skojarzenia to walka z bankiem! Później kłopoty czy problemy! Jakie są moje doświadczenia z kredytem? Otóż takie, że serdecznie wszystkim polecam Bank Ochrony Środowiska - bo nie ma żadnych problemów- i to na żadnym etapie! Wszystko odbywa się szybko i sprawnie! Dodatkowo raty kredytu są bardzo korzystne! Prowizje, oprocentowanie i cała reszta na czym zarabia bank nie zwala z nóg- to zdecydowanie jedna z najlepszych ofert kredytowych na rynku!
polecaOcenił(a) na: 5,0
Tomasz
20-10-2021 20:00
Wniosek kredytowy złożony 16.03.2021, decyzja kredytowa 05.05.2021, umowa zawarta 07.05.2021, akt notarialny 18.05.2021, wypłata środków 21.05.2021. Czyli mamy całość w 2 mc w tym etap zależny nie od banku ale ode mnie (notariusz). Kredyt dość trudny ale trafiłem na rewelacyjnego pracownika banku prowadzącego kredyty. Profesjonalizm i zaangażowanie na każdym etapie, wszystko prosto, szybko i skutecznie. Wniosek wypełniony w domu wspólnie, wszystkie kwestie wyjaśnione od A do Z. Polecam zdecydowanie. Nie byłem klientem BOŚ ale powoli przenoszę aktywa i swoje sprawy do tego banku. W moim banku bazowym od 2009 roku - analityk mnożył problem za problemem, po moich lamentach decyzję kredytową dostałem po wypłacie kredytu przez jeszcze inny bank. A jestem u nich "klientem VIP" i całość obrotów miałem w tym bazowym banku oraz chciałem kwotę w wysokości 60% mojej zdolności kredytowej - bezpieczna i prosta sprawa. W moim banku naprawdę szukali dziury w całym - nie polecam. Analityk zamiast zadzwonić jak miał wątpliwości to dał odmowę a sprawa była prosta i do wyjaśnienia od ręki. Ale po co jak się jest hegemonem na rynku starać się nie trzeba. Polecam BOŚ - naprawdę skuteczny bank.
polecaOcenił(a) na: 5,0
Czarek
21-09-2021 18:37
Korzystne warunki kredytu, dobre oprocentowanie, mało formalności i pomoc na każdym etapie. Poza tym warto zwrócić uwagę, że bank dba o ekologię, co widać na każdym kroku. Polecam!
polecaOcenił(a) na: 5,0
Mirek
14-09-2021 11:49
Nie ma zastrzeżeń.
polecaOcenił(a) na: 5,0
Agnieszka Woźniak
30-04-2021 10:02
Dobre warunki kredytu Hipnotycznego oraz mało formalności z czego jestem zadowolona.
polecaOcenił(a) na: 4,0
nikola
14-04-2021 19:24
Nie ma zastrzeżeń. Kredyt na korzystnych warunkach.
polecaOcenił(a) na: 5,0
Daniel
02-04-2021 23:26
Dobre warunki kredytu Hipotecznego polecam z czystym sumieniem.
polecaOcenił(a) na: 4,0
Gosia
24-03-2021 21:35
Witam parę dni temu skorzystałam kredytu Hipnotycznego jestem zadowolona z oferty jaki mi przedstawili na korzystnych warunkach.
polecaOcenił(a) na: 5,0
mn
25-02-2021 17:07
Jestem bardzo zadowolony zarówno z warunków kredytu jak i z obsługi w placówce. Z czystym sumieniem mogę polecić ten bank.
polecaOcenił(a) na: 4,0
Bernard
15-02-2021 13:58
Bank to bank, ale ofertę maja ciekawszą niż inne banki, warunki też. Ja skorzystałam i nie ma co narzekać. Obsługa w porządku, żadnych ukrytych opłat i prowizji. Polecam skorzystanie z ich usług.
polecaOcenił(a) na: 5,0
Ariana B.
05-02-2021 16:24
Wszystko ok, mało formalności, szybka wypłata, dobry kontakt z pracownikami banku
polecaOcenił(a) na: 5,0
Daniel B.
22-01-2021 14:08
Nie polecam. W Opolu wziąłem kredyt niedawno i jest problem z wypłaceniem 2 transzy. Doradca prawie w ogóle nie odbiera telefonów twierdząc że ma klientów chodz na tyle wizyt ile tam byłem nikogo nigdy nie było. Jeśli już odbierze telefon to mam wrażenie że wymyśla nam historie na poczekaniu że są jakieś poblemy z fakturami i przed chwilą dostał takiego maila. Bardzo często muszę dzwonić na infolinie i prosić kogoś z nich żeby wysłał wiadomość do Opola aby się z nami skontaktował.
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Fred
16-07-2020 02:29
Dla mnie niestety nic korzystnego. Nie jestem do końca zadowolona.
niepolecaOcenił(a) na: 2,0
Anetka
06-10-2019 15:58
Faktycznie, wkład własny nie był jakiś ogromny, a procenty wyszły korzystnie. Nie było też wcale dużo załatwiania papierów. Raty korzystne, nie jakieś przesadnie wysokie. Jestem w sumie zadowolona z kredytu hipotecznego w BOŚ Banku.
polecaOcenił(a) na: 4,0
Julia D.
12-06-2019 16:38
Bank jak bank - nie ma co tu wielce komentować. Oferta taka jak wszędzie indziej.
polecaOcenił(a) na: 3,0
Kaja
05-06-2019 13:08
Zwiedziłam chyba wszystkie możliwe banki zanim podjęłam decyzję o wzięciu kredytu. To właśnie BOŚ Bank zaoferował mi najkorzystniejszą ofertę. Kredyt spłacam od roku i póki co nie mam nic do zarzucenia. Taki kredyt to bardzo wygodne rozwiązanie.
polecaOcenił(a) na: 5,0
Meggy
21-04-2019 14:17
Jestem miło zaskoczona, że zostałam tak pozytywnie przyjęta w tym banku. Konsultanci ze wszystkim mi pomogli.
polecaOcenił(a) na: 5,0
Ania
18-03-2019 14:25
Oferta kredytowa jest korzystna. Możliwość wzięcia wakacji od spłacania może się przydać przy tak długim okresie kredytowania.Bank godny zaufania.
polecaOcenił(a) na: 5,0
Flora
21-08-2017 16:38
Korzystne oprocentowanie to główny powód dla którego wzięłam kredyt właśnie w BOŚ. Spłacam go trzeci rok i póki co nie miałam żadnych problemów.
polecaOcenił(a) na: 5,0
Agnieszka
04-07-2017 18:55
Bank przyjazny klientowi. Atrakcyjne warunki kredytowe, RRSO niewysokie ,zachęciło mnie do wzięcia w BOŚ Banku kredytu hipotecznego.
polecaOcenił(a) na: 5,0
K. P. z W-wy
25-06-2017 16:24
Czasami trzeba skorzystać z kredytu. Szukałam najlepszej oferty. BOŚ Bank zaoferował mi dogodne raty i wyróżniał się przyjaznym nastawieniem dla klienta. Chętnie wracam do oddziału.
polecaOcenił(a) na: 5,0
kolekcjonarka
20-06-2017 15:30
pokaż starsze

Kredyt hipotecznyBOŚ Banku to nie tylko szansa na zakup nieruchomości w ramach oferty standardowej lub przy wsparciu rządowych dotacji, ale także:


Jeżeli nie jesteś pewien, od czego zacząć proces ubiegania się o kredyt hipoteczny, kontakt z doradcą znacząco ułatwi Ci przejście przez wszelkie formalności. Poczuj się pewnie, posiadając usystematyzowaną wiedzę i wsparcie w procesie kredytowania. Zacznij od wyboru nieruchomości, której właścicielem chcesz zostać. Następnie dowiedz się czy posiadasz zdolność kredytową, aby otrzymać kredyt hipoteczny w oczekiwanej wysokości. Zamów bezpłatne konsultacje kredytowe - zostaw swoje dane i pozwól, aby doradca finansowy skontaktował się w celu umówienia spotkania w oddziale. Za pomocą kalkulatora zdolności kredytowej, który uwzględnia Twoje zarobki, miesięczne zobowiązania oraz deklarowane opłaty dowiesz się, o jaką kwotę możesz wnioskować w BOŚ Banku.

Jeżeli na podstawie opinii o kredycie w BOŚ Bankurekomendacji doradcy finansowanego zdecydujesz, że to najkorzystniejszy kredyt hipoteczny złóż wniosek oraz poczekaj na finalną decyzję banku. Pamiętaj, że masz możliwość skorzystania z obniżonej marży, jeśli w pakiecie zdecydujesz się na produkt dodatkowy - rachunek bieżący, który ułatwi Ci regulowanie zobowiązania, kartę kredytową z dodatkowymi środkami czy pakiet ubezpieczeń dla ochrony Twojej rodziny oraz domu.

Kredyt hipoteczny w BOŚ Banku to:

  • zmienne oprocentowanie, które jest ustalane w oparciu o stałą marżę banku i stawkę referencyjną WIBOR (podpisując umowę poznasz RRSO kredytu)
  • możliwość spłaty zobowiązania w ratach równych lub malejących
  • możliwość skorzystania z wakacji kredytowych do 3 miesięcy w roku
  • opcja zwiększenia kwoty kredytu i przeznaczenie jej na dowolny cel


Zacznij realizację marzeń od spotkania z doradcą kredytowym. Ekspert, posiadający rzetelną wiedzę z zakresu produktów hipotecznych, odpowie na wszystkie nurtujące Cię pytania i wskaże rozwiązania najlepsze dla Twoich potrzeb. Jeżeli stawiasz na bezkompromisowe rozwiązania poznaj opinie o kredycie w BOŚ Banku. Eksperci  pomogą Ci w podjęciu finalnej decyzji, opierając się na kalkulatorze zdolności kredytowej, rekomendacjach i wysokości raty.

PKO Bank Polski
PKO Bank Polski

Opinie: 26

RATA: 1099,26 zł
Credit Agricole
Credit Agricole

Opinie: 10

RATA: 1039,23 zł
Alior Bank
Alior Bank

Opinie: 28

RATA: 1071,02 zł
Bank Pekao
Bank Pekao

Opinie: 33

RATA: 1089,80 zł
Bank Millennium
Bank Millennium

Opinie: 118

RATA: 1059,04 zł
Raiffeisen Polbank
Raiffeisen Polbank

Opinie: 10

RATA: 1192,74 zł
ING Bank
ING Bank

Opinie: 38

RATA: 1103,32 zł
BNP Paribas
BNP Paribas

Opinie: 62

RATA: 1072,36 zł