1. Hipoteka360/
  2. Ranking kredytów hipotecznych/
  3. ING Bank

Kredyt hipoteczny w ING Bank Opinie i informacje

Kredyt hipoteczny w ING Bank

ING Bank Śląski S.A.

ul. Sokolska 34
40-086 Katowice

Opinia klientów: 3,3 / 5

873 oceny, 14 opinii
+Dodaj opinie
Telefon Bezpłatna konsultacja
Zostaw swój numer telefonu.
Ekspert oddzwoni bezpłatnie.

Bank ING, jako instytucja finansowa, dla której liczą się ludzie proponuje swoim Klientom kredyt hipoteczny, który może stać się nie tylko spełnieniem marzeń o posiadaniu własnej nieruchomości, ale także ulgą w spłacie dotychczasowych zobowiązań. Budujesz dom? Kupujesz mieszkanie? A może chcesz zamienić kilka rat w jedną i skorzystać z oferty kredytu konsolidacyjnego? Bank ING wychodzi naprzeciw Twoim potrzebom, oferując kilka wariantów kredytu hipotecznego. Jeżeli nie wiesz, która opcja będzie dla Ciebie najlepsza, pozostaw swoje dane kontaktowe, a ekspert zaprosi Cię do oddziału, aby przeprowadzić bezpłatne konsultacje kredytowe. Zobacz opracowany przez nas ranking kredytów hipotecznych oraz przykład reprezentatywny dla kredytu hipotecznegoING, przy przykładowym RRSO kredytu. Wiedząc, jak cenny jest Twój wolny czas, formalności możesz załatwić zdalnie, przy pomocy eksperta, a do oddziału przyjść tylko w celu podpisania finalnej umowy. Dla uzyskania preferencyjnych warunków kredytu hipotecznego, możesz równolegle otworzyć konto osobiste, aby dodatkowo ułatwić sobie obsługę i spłatę zobowiązania.  Dostęp do Bankowości Internetowej to możliwość bieżącego podglądu szczegółów posiadanego w ING kredytu hipotecznego.

Przykładowe obliczenia raty kredytu hipotecznego w ING Bank
Kredyt hipoteczny Lekka Rata - oferta standardowa
Kwota kredytu: 272.000 zł
Wartość nieruchomości: 340.000 zł
Wkład własny: 20%
Okres kredytu: 30 lat

Koszty obsługi kredytu (miesięczne)

Wysokość raty
1 116,19 zł
Obowiązkowe konto zasilane regularnymi wpływami pieniężnymi

Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) wynosi 3,83%, dla kredytu hipotecznego w ofercie Lekka Rata z oprocentowaniem zmiennym, przy następujących założeniach: okres kredytowania 20 lat, całkowita kwota kredytu zabezpieczonego hipoteką (bez kredytowanych kosztów) 80 000,00 zł, całkowita kwota do zapłaty 113 238,33 zł, oprocentowanie zmienne 3,29 % w tym: wskaźnik referencyjny WIBOR 6M 1,19% oraz marża 2,10% (marża jest podwyższana o 0,05 pp, do czasu wpisu hipoteki umownej przy założeniu, że nastąpi to w terminie 6 miesięcy od zawarcia umowy kredytu), całkowity koszt kredytu 33 238,33 zł w tym: prowizja 1520 zł, odsetki 29 428,45 zł, podatek od czynności cywilnoprawnych (PCC) 19,00 zł, ubezpieczenie nieruchomości od ognia i innych zdarzeń losowych zawarte za pośrednictwem banku 1 850,88 zł (przy zabezpieczeniu na jednej nieruchomości, na cały okres kredytowania), opłata za usługę wyceny nieruchomości zlecanej przez bank 420,00 zł (dla nieruchomości stanowiącej mieszkanie), opłata za prowadzenie konta Direct 0,00 zł, koszt przelewu przychodzącego i wychodzącego wykonanego w systemie bankowości internetowej w wysokości 0 zł, 239 miesięcznych równych rat kapitałowo-odsetkowych po 456,78 zł po ustanowieniu zabezpieczenia, Kredyt wymaga zabezpieczenia w wysokości minimum 120 000,00 zł, Kalkulacja została dokonana na dzień 2020-04-01 na reprezentatywnym przykładzie, Zmienne oprocentowanie niesie ze sobą ryzyko wzrostu wysokości raty, a tym samym wysokości kwoty zadłużenia,
Oprocentowanie nominalne
2,79 %
marża
2,10 %
WIBOR
0,69 %
Oprocentowanie rzeczywiste
2,99 %
Ubezpieczenie pomostowe
11,42 zł
szczegóły »
Bank nie stosuje ubezpieczenia pomostowego - do wpisu hipoteki podwyższenie marży o 0,05%,
Podana kwota to koszt ubezpieczenia pomostowego wyliczony w skali miesiąca
Polisa na życie
0,00 zł
Obowiązkowe konto zasilane regularnymi wpływami pieniężnymi

Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) wynosi 3.83%, dla kredytu hipotecznego w ofercie Lekka Rata z oprocentowaniem zmiennym, przy następujących założeniach: okres kredytowania 20 lat, całkowita kwota kredytu zabezpieczonego hipoteką (bez kredytowanych kosztów) 80 000,00 zł, całkowita kwota do zapłaty 113 238,33 zł, oprocentowanie zmienne 3.29 % w tym: wskaźnik referencyjny WIBOR 6M 1.19% oraz marża 2,10% (marża jest podwyższana o 0,05 pp. do czasu wpisu hipoteki umownej przy założeniu, że nastąpi to w terminie 6 miesięcy od zawarcia umowy kredytu), całkowity koszt kredytu 33 238,33 zł w tym: prowizja 1520 zł, odsetki 29 428,45 zł, podatek od czynności cywilnoprawnych (PCC) 19,00 zł, ubezpieczenie nieruchomości od ognia i innych zdarzeń losowych zawarte za pośrednictwem banku 1 850,88 zł (przy zabezpieczeniu na jednej nieruchomości, na cały okres kredytowania), opłata za usługę wyceny nieruchomości zlecanej przez bank 420,00 zł (dla nieruchomości stanowiącej mieszkanie), opłata za prowadzenie konta Direct 0,00 zł, koszt przelewu przychodzącego i wychodzącego wykonanego w systemie bankowości internetowej w wysokości 0 zł, 239 miesięcznych równych rat kapitałowo-odsetkowych po 456,78 zł po ustanowieniu zabezpieczenia. Kredyt wymaga zabezpieczenia w wysokości minimum 120 000,00 zł. Kalkulacja została dokonana na dzień 2020-04-01 na reprezentatywnym przykładzie. Zmienne oprocentowanie niesie ze sobą ryzyko wzrostu wysokości raty, a tym samym wysokości kwoty zadłużenia.

Koszty przyznania kredytu

Prowizja
5 168,00 zł
Ubezpieczenie Niskiego Wkładu Własnego I rata
0,00 zł
Koszt UNW za pierwsze 3 lata
0,00 zł
Całkowity koszt UNW
0,00 zł
Polisa ubezpieczeniowa
0,00 zł
Wycena nieruchomości
420,00 zł
szczegóły »
w zależności od typu nieruchomości 420 zł lokal, 680 zł dom
Suma kosztów
5 588,00 zł


Dodatkowe informacje

Weksel
NIE
Wcześniejsza spłata kredytu
0,00 %
  • Obowiązkowe konto z wpływami wynagrodzenia (min. 2000 zł/mies.)

Telefon Bezpłatna konsultacjaZostaw swój numer telefonu. Ekspert oddzwoni bezpłatnie.


Opinie o kredycie hipotecznym w ING Bank

Więcej o kredycie
Oferty innych banków
Powiązane informacje
Odradzam wszystkim ten bank, w szczególności tym, którym zależy na czasie. Minęły 3 miesiące i nadal brak decyzji ostatecznej, ciągle wymagają jakieś nowe dokumenty, na szczęście w dwóch innych bankach jest już pozytywna decyzja ostateczna.
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Marek
21-05-2020 23:12
NIE BIERZCIE KREDYTU W ING. Macie banki z dużo lepszą ofertą cenową (normalny kredyt to np. BNP Paribas, stałe oprocentowanie - sprawdź PKO BP, szybkość decyzji i większa pewność otrzymania kredytu - wez Pekao SA) Generalnie to że ten bank ma tyle popularnych opinii wynika z tego że ludzie nawet nie wiedzą że w innych bankach mieliby dokładnie to samo i często taniej. Decyzje w tym banku są wydawane na zasadzie rzutu kostką, potrafią ją również zmieniać kilkukrotnie. Hipoteka to dramat, ale w tym banku ogólnie wszystko to dramat. Podam Wam inny przykład. Kiedyś starałem się w tym banku o konto Private (wymagano ode mnie aktywów (akcji) na bodajże 500 tys dajac mi w zamian kredyt który był zabezpieczony tymi akcjami). Po tygodniu czekania dostałem informację że bank stwierdził że nie stać mnie na spłacanie odsetek więc nei dadzą mi kredytu (te odsetki to było jakieś 1000zł miesięcznie, a przypominam że byłem posiadaczem akcji za pol miliona). Ladne reklamy to nie wszystko.
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Zerat
24-04-2020 14:03
Nie polecam. Staraliśmy się o kredyt hipoteczny na zakup starego domu i na remont. Oczywiscie że swoim wkładem własnym. Wstepna decyzja była na tak. A ostateczna byla negatywna. Tylko z racji tego że ponoć działka i mieszczą się na niej nieruchomość była niepewna. Pomimo tego że wszystkie dokumenty były wyprostowany i zgodne ze stanem faktycznym. Na dość tego za ostateczną decyzją czekaliśmy kilka tygodni. I dopiero po moim częstym kontakcie z bankiem była ta decyzja. Bo gdybym nie nalegała to myślę że jezzcze przez długi czas by nie było żadnej decyzji. A analityk chciał upierał się przy tym żebyśmy dostarczyli pozwoleń na budowę domku który ma około 100 lat. Śmieszne to było w tym wszystkim i najzabawniejsze. Pozdrawiam
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Kasia
04-03-2020 10:53
Nawet nie próbujcie, wstępna decyzja jest na tak a po weryfikacji (ok 2 tygodnie) otrzymacie odpowiedź - decyzja negatywna a uzasadnieniem będzie odpowiedź " przepisy wewnętrzne banku" i innego uzasadnienia nikt nie przesłał, a doradca tylko przepraszał.
niepolecaOcenił(a) na: 1,0
Marek
16-10-2019 15:03
Zadnych problemów generalnie. Tyle że dość długo czekaliśmy na wydanie decyzji o kredycie
polecaOcenił(a) na: 4,0
Marta
31-08-2019 13:22
Kredyt w ING wzięłam 5 lat temu. Od tego czasu mieszkam w swoim wybudowanym domku :) Bardzo wygodnym i przytulnym. Ze spłatą kredytu nie mam żadnych problemów. Generalnie wszystko ok, nie mam zastrzeżeń i w sumie jestem zadowolona.
polecaOcenił(a) na: 5,0
Kazja
27-07-2019 12:54
To była dobra decyzja. Gdybym teraz miał do wyboru inny bank to i tak wybrałbym ING.
polecaOcenił(a) na: 4,0
Piotr
08-06-2019 17:44
Mam u nich kredyt hipoteczny od kilku lat i jestem z niego zadowolona. Żadnych ukrytych kruczków, umowa jasna i przejrzysta. Na dodatek koszty kredytu wcale nie są tak wysokie jak wszyscy nas straszyli. Generalnie to kredyt w ING był bardzo dobrą decyzją.
polecaOcenił(a) na: 5,0
Agnieszka
20-04-2019 17:47
Hipoteka ok, można wziąć na długi okres czasu. Koszty stosunkowo niskie.
polecaOcenił(a) na: 4,0
Roman
07-04-2019 19:19
od 3 lat spłacam kredyt w ING i jestem zadowolony z jego wyboru, polecam ten bank na kredyt hipoteczny
polecaOcenił(a) na: 5,0
Piotr
01-09-2017 20:02
Spłacam bardzo korzystną hipotekę. Wziąłbym powtórnie kredyt w ING
polecaOcenił(a) na: 5,0
euraski
29-08-2017 15:59
Jestem bardzo zadowolona z wyboru ING. Są elastyczni względem klienta i proponują korzystne rozwiązania.
polecaOcenił(a) na: 4,0
lolka
05-07-2017 15:58
Wysokość rat zawsze była dostosowana do moich możliwości. Polecam na hipotekę
polecaOcenił(a) na: 4,0
Axwell
30-06-2017 16:15
Kilka lat temu zdecydowałem się na kredyt konsolidacyjny w ING. Wszystko jest okej. Raty są równe i wygodnie się je spłaca.
polecaOcenił(a) na: 5,0
Radek
09-06-2017 17:40
pokaż starsze

Jeżeli po oszacowaniu budżetu dochodzisz do wniosku, że spełnienie marzenia o posiadaniu lokum na własność wciąż jest poza Twoim zasięgiem, nie musisz rezygnować ze swoich planów. Bezpłatny doradca kredytowy, z którym możesz skontaktować się za pośrednictwem naszego portalu, korzystając z kalkulatora zdolności kredytowej przeprowadzi dla Ciebie symulację i przedstawi warunki kredytu hipotecznego.

ING Bank oferuje wsparcie finansowe pod postacią:

  • kredytu na zakup domu, kredytu na budowę domu
  • kredytu na zakup mieszkania i jego remont
  • kredytu refinansowego, aby zakupić kolejną nieruchomość, szybciej spłacić kredyt lub obniżyć wysokość posiadanych aktualnie rat


Jeżeli zatem wiesz, że wsparcie finansowe w związku z posiadaną lub kupowaną nieruchomością jest Ci potrzebne, aby w pełni cieszyć się z swobodą spłaty, określ swój cel kredytowania. Przeanalizuj ranking kredytów hipotecznych, skorzystaj z kalkulatora zdolności kredytowej, poznaj RRSO kredytuwysokość raty miesięcznej. Sprawnie złóż wniosek kredytowy, ograniczając formalności do minimum, aby jak najszybciej poznać finalną decyzję kredytową i cieszyć się z posiadania własnego domu.

Czym wyróżnia się ta oferta spośród innych? Dobre opinie o kredycie w banku ING odnoszą się przede wszystkim do:

  • akceptowania przez bank działek o charakterze rolnym, których powierzchnia nie przekracza 3000 mkw
  • serwisu Navidom, który jest przewodnikiem dla Klientów poszukujących i kupujących mieszkanie


Jeżeli potrzebujesz wsparcia w procesie ubiegania się o kredyt hipoteczny, pozostaw swoje dane kontaktowe. Bezpłatny ekspert finansowy pomoże Ci wybrać kredyt, który w banku ING może być przeznaczony na finansowanie nawet do 80% ceny nieruchomości, spłacany w ratach równych lub malejących, nawet przez okres 35 lat. Dla uzyskania najlepszych warunków, możesz skorzystać z produktów dodatkowych, takich jak konto osobiste lub ubezpieczenia, które zagwarantują Tobie, Twojej rodzinie i Waszemu domowi dodatkową ochronę.

PKO Bank Polski
PKO Bank Polski

Opinie: 10

RATA: 1244,29 zł
Bank Millennium
Bank Millennium

Opinie: 29

RATA: 1101,79 zł
Alior Bank
Alior Bank

Opinie: 11

RATA: 1114,74 zł
Credit Agricole
Credit Agricole

Opinie: 10

RATA: 1209,29 zł
Bank Pekao
Bank Pekao

Opinie: 14

RATA: 1071,90 zł
Raiffeisen Polbank
Raiffeisen Polbank

Opinie: 10

RATA: 1192,74 zł
Citi Handlowy
Citi Handlowy

Opinie: 11

RATA: 1064,86 zł
BNP Paribas
BNP Paribas

Opinie: 25

RATA: 1087,50 zł