1. Hipoteka360/
  2. Ranking kredytów hipotecznych/
  3. mBank

Kredyt hipoteczny w mBank Opinie i informacje

Kredyt hipoteczny w mBank

mBank S.A.

Skrytka Pocztowa 2108
90-959 Łódź 2

Opinia klientów: 3,3 / 5

4087 oceny, 31 opinii
+Dodaj opinie
Telefon Bezpłatna konsultacja
Zostaw swój numer telefonu.
Ekspert oddzwoni bezpłatnie.

Kredyt złotówkowy z oferty hipotecznej mBanku to odpowiedź na ambicje osób, które marzą o posiadaniu własnych czterech kątów. Jeżeli uznałeś, że nadszedł moment na wyprowadzkę z domu rodzinnego, zmianę mieszkania na większe lub inwestycję w nową nieruchomość, skorzystaj z opcji finansowego wsparcia w postaci kredytu hipotecznego. Wspomóż się dodatkowymi środkami w ramach kredytu na mieszkanie, kredytu na budowę domu lub jego zakup, a nawet kredytem na zakup działki. Nie szukaj kompromisów, remontując czy wykańczając wnętrza - pamiętaj, że dobrej jakości materiały i elementy wykończenia będą Ci służyły przez wiele lat. mBank wie, że dobrze jest mieć swój własny kąt, dlatego składanie wniosków, umożliwia osobom pełnoletnim, które osiągają dochody z akceptowanego przez bank źródła, a swoją zdolność mogą dodatkowo zwiększyć, przystępując do kredytu z małżonkiem, członkiem rodziny lub osobą trzecią. Prześledź, przykładową symulację i orientacyjne warunki dla kredytu hipotecznego. Sprawdź, jakie warunki mógłby zaproponować mBank Tobie. W tym celu zdecyduj się na telefoniczny kontakt z doradcą lub spotkanie z doradcą kredytowym w oddziale i skorzystaj z kalkulatora zdolności kredytowej.

Telefon Bezpłatna konsultacjaZostaw swój numer telefonu. Ekspert oddzwoni bezpłatnie.


Opinie o kredycie hipotecznym w mBank

Więcej o kredycie
Oferty innych banków
Powiązane informacje
Złożyliśmy wniosek przez doradcę- decyzję mieliśmy odrazu- odmowną, Czemu? A to dlatego że, nie zaczytaly się spłacone kredyty w Bik-u. Nie można było się odwołać, przedstawić informacje z banku o zamkniętych sprawach, a przy złożeniu ponownego wniosku, bank wydał opinie że nie zmieni zdania przez najbliższe 6 miesięcy. Papierologi mnóstwo, wyjaśnień zero.
niepolecaOcenił(a) na: 1,0
Kisa
24-06-2021 23:06
Nie polecam, papiery opiekun z banku miał w marcu jak złożyłem DOKUMENTY,okazało się że brakuje 1 pieczątki na papierach z marca i od nowa procedura, czekam ponad 20 dni kalendarzowych i żadnej odpowiedzi , pracownik obsługujący powinien mieć plakietke UCZĘ SIĘ. Wklad wlasny 50%.
niepolecaOcenił(a) na: 1,0
Apofis
29-05-2021 11:32
Na wstępie powiem, że czytając opinie poprzedników stwierdzam, że mieliscie strasznego pecha, albo mieliscie złych doradców... w moim przypadku wszystko przebiegło super. Kredyt na kwotę 260tys, wklad wlasny 10%. Wszystko załatwione przez doradcę, żadnego marnotrastwa czasu na donoszenie jakichś dokumentów itp itd. 03.05 złożony wniosek, decyzja o możliwości podpisania umowy 16.05, także nawet niecałe 2 tyg. Także jeszcze tydzień dwa i mogę wprowadzać się do nowego mieszkanka. Polecam!
polecaOcenił(a) na: 5,0
Risper
19-05-2021 09:48
Dla klientów intensive reklamują kredyt hipoteczny intensive ale okazuje się że wymagane 7tys wpływów miesięcznie musi być na ROR a nie rachunek powiązany bo wtedy już się nie liczy. Regulamin konta Intensive pozwala na wpłatę na konto eMax a kredytu intensive już nie. Do tego prawie 2 tygodnie zajęła im odpowiedź na pytanie czemu na kredyt w wersji intensive się nie łapię pomimo spełnienia wymogów. 'Ekspert hipoteczny' beznadziejny, ludzie z mLini próbują pomóc ale nie mają dostępu do wymaganych informacji. NIE Polecam!
niepolecaOcenił(a) na: 1,0
M
18-05-2021 15:41
Nie polecam. Starałam się kredyt hipoteczny w wysokości 260 tyś. - wkład własny określiłam na poziomie 10% ogólnej kwoty, ale zaznaczyłam, że jeśli znajdzie potrzeba mogę wpłacić 20%. Niestety decyzja negatywna, gdyż uwaga: razem z mężem pracujemy w firmie rodzinnej. Nieważne, że firma istnieje od 2015 roku, każdego miesiąca mamy stałe wynagrodzenia, płacimy Zusy, podatki. Nie mamy żadnych zaległości. Dodatkowo w tym banku mam 3 rachunki bankowe. Brawo mbank, za podejście do stałego klienta. Może mi ktoś z mBanku wyjaśni dlaczego kredytu hipotecznego nie chcieliście mi udzielić ale zwykły kredyt gotówkowy, tak - oprocentowanie 2 razy wyższe. Dwa dni po uzyskaniu decyzji odmownej w sprawie kredytu hipotecznego zadzwonił konsultant z mBanku z propozycją kredytu gotówkowego, w ciągu 15 minut , w wysokości ponad 50 tyś., bez żadnych zabezpieczeń, zaświadczeń a w ciągu 1 dnia około 170 tyś. tutaj może się zdarzyć, że jakieś dokumenty być może będzie trzeba złożyć, ale być może od ręki bank udzieli takiej kwoty. To wszystko bez zabezpieczeń, na dowolny cel. Jak to konsultanta powiedział oferta jest tylko dla stałych i rzetelnych klientów. Dobre sobie. Nie polecam tego banku. Jedną gwiazdkę dałam osobie, która nas obsługiwała podczas całego etapu starania się o kredyt hipoteczny.
niepolecaOcenił(a) na: 1,0
Magda M.
05-04-2021 14:46
Lipa straszna ten bank
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Jarosław. K
01-04-2021 19:48
Wziąłem w mBanku kredyt hipoteczny bo pasowała mi niska prowizja. Najgorsza decyzja mojego życia. Poprzedni kredyt miałem w ING, więc mam porównanie. mBank to jakaś amatorszczyzna, wszystko trzeba załatwiać OSOBIŚCIE w oddziale, za każdym razem wychodzą nowe rzeczy które trzeba podpisać, donieść, załatwić. Nikt nic nigdy nie wie. Przez telefon w ogole nie udzielają żadnych informacji w sprawie kredytów hopotecznych. O wszystko trzeba prosić jednego konkretnego człowieka w jednym konkretnym oddziale. W moim przypadku ten pan nie odbiera telefonów przez wiele dni, ale to mój problem, a nie banku. Na każdym etapie czuję się jakbym był pierwszym klientem w historii. Każde moje pytanie o jakąkolwiek procedurę, kolejny krok itp. jest dla banku wielkim zaskoczeniem. Każdy kto jeszcze nie podpisał umowy powinien z mBanku uciekać czem prędzej. Lepiej nawet zapłacić nieco więcej niż stracić nerwy.
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Wojciech
20-01-2021 15:43
W mBanku machina biurokracji pożarła zdrowy rozum! Po złożeniu dokumentów do kilku banków mBank wydał najszybciej decyzję. Ale cóż z tego, kiedy nie na kwotę, o którą się ubiagaliśmy?! mBank nie chciał naszego operatu, bo ma swojego rzeczoznawcę. Ów specjalista wycenił wartość nieruchomości na kwotę niższą o 23 tyś., aniżeli kwota zapisana w zawartej z właścicielem umowie przedwstępnej. Kredyt wyliczono zatem na kwotę oszacowaną przez speca z mBanku, a nie na kwotę, za którą w umowie zgodziliśmy się nieruchomość nabyć. Umowa przedwstępna podpisana, zadatek zapłacony i co teraz mamy iść do właścicieli nieruchomości i powiedzieć, że tyle kasy nie damy, bo pan z mBanku inaczej oszacował? Mało tego, warunkiem wypłacenia kredytu w oszacowanej przez mBank kwocie jest dostarczenie aktu notarialnego z nabyciem nieruchomości za kwotę 47 tyś. wyższą niż oszacowana. No ale gdybyśmy mieli tę kwotę, to przecież ubiagalibyśmy się o mniejszy kredyt?! Zadziwiający brak logiki: bank sam obniża kwotę kredytu, choć zarabia więcej na wyższej i wydaje decyzję pozytywną, która nie dotyczy naszej umowy przedwstępnej, a do tego, gdybyśmy przyjęli tę kuriozalną propozycję, to jeszcze za ten ich operat musielibyśmy dopłacić 400zl, choć jeden już mieliśmy... Jedyną logiczna teoria jest taka, że ten spec z mBanku jest mocno spokrewniony z jakąś szychą w tej instytucji, bo przecież nikt na tej operacji nie zyskał. Jesteśmy młodzi, mamy stałe umowy i wzrastające dochody. Nie chcą naszej kasy, to nie. Jest konkurencja;)
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Zaskoczona?
04-01-2021 23:33
warunki wydaja sie dość korzystne jednak to ile sie czeka na wszystko to jakas PORAŻKA! 2 miesiace na decyzje a wypłata transz rownież na ostatnia chwile.... na pus napewno opiekun, który rzeczywiście jest pomocny. ale to tyle plusow...
niepolecaOcenił(a) na: 2,0
kasia
23-12-2020 17:32
Super opiekun klienta na Domaniewskiej w Warszawie Pan Artur! Pomógł we wszystkich formalnościach był zawsze dostępny i służy radą! Wszytko przebiegło sprawnie. Decyzja pozytywna!
polecaOcenił(a) na: 5,0
Wtm
08-12-2020 18:47
Czekaliśmy na decyzję ostateczną po wycenie ponad 3 tygodnie, decyzja odmowna ze względu na mało atrakcyjną lokalizację, także żenada
niepolecaOcenił(a) na: 1,0
Maronia
06-11-2020 14:10
Kredyt hipoteczny w mBanku to opieszałość banku, trudny kontakt, niskie kompetencje agenta. Mam porównania z innymi bankami. Jazeli chodzi o roszczenia że strony banku klient musi być na tip top. Gorzej jeżeli bank musi coś zwrócić. Wtedy dopiero jest dramat. Nie ma możliwości kontaktu. Czeka się na mlini 30 min po czym zostaje się rozłączonym. Mam konto w mBanku które działa ok, dlatego chciałem kredyt z mBanku. Tragedia, porażka, żenada. Brak kompetencji, niechęć do pracy. Rozpuścili się strasznie. W nosie mają klienta. Nie polecam
niepolecaOcenił(a) na: 1,0
Rysiek
22-09-2020 22:53
w porównywaniu z ofertą banku konkurencyjnego Millennium, ma gorszą ofertę, przynajmniej tę która obowiązywała na przełomie czerwca-lipca, teraz trochę pojawiła się lepsza, ale dla mnie za późno, potrzebowałem decyzji do końca lipca więc skorzystała z tamtej oferty, na pewno droższe ubezpieczenie pomostowe i marża kredytu, choć jest szansa po spełnieniu z czasem warunków poprawienia tego, jednak to co wielkim plusem dla mnie to czas na decyzję wydaną ostateczną 21 dni i tak u mnie było, wniosek złożyłem 7 lipca a decyzję ostateczną otrzymałem 30 lipca i co było dla mnie bardzo ważne i tego się obwiałem zgodzili się na 10 % wkładu, a w czasie pandemii mimo, że Millennium pisze o 10 % to w decyzji którą także wydali po 7 tygodniach procesowania mimo, że miało to trwać 13 dni bo złożyłem komplet dokumentów, to zażądali 20 % wkładu i mniejsze pieniądze na wykończenie. wybrałem więc z oczywistych względów mBank, mimo ciut gorszej propozycji jeśli chodzi o koszty, ale dla mnie jedyna możliwość kupna mieszkania z 10 % wkładem bo tyle miałem uzbierane a nie chciałem pożyczać od rodziny, dlatego dziwie się tym bankom, że piszą, że akceptują 10 % a potem w decyzji którą wydają po 2 miesiącach czyli ok tygodnia przed podpisaniem umowy deweloperskiej stawiają ludzi pod bramką 20 %, jak ktoś składa wniosek z 10 % wkładem to oznacza, że tyle obecnie może dać, a nie analityk sobie po 7 tygodniach wysyła decyzję, że masz dać więcej, to właśnie powinno się zmienić co do wkładu, decyzja co do wkładu powinna być pierwsza w ciągu 10 dni, tak aby dać możliwość szukania kredytu w innych bankach a nie stawiać kredytobiorców pod ścianą
polecaOcenił(a) na: 4,0
wojtek
03-09-2020 08:01
Wybralismy mBank bo był teoretycznie duzo tańszy niż inne banki. Z perpektywy czasu wiem ze to byl błąd..... GDYBY TYLKO COFNAC CZAS.... EHHHH SZKODA ŻYCIA...
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Marlena
14-08-2020 20:26
Dwa razy im wyslalem potw. zawarcia umowy ub. mieszkania, dwa razy przyszla informacja, ze przetworzyli pozytywnie, po czym wiadomosc, ze nie dostarczylem potw i mi wzrasta marza. Kontakt z mlinia, "prosze zignorowac wiadomosc, mamy blad w systemie", a dzis co? Marza wzrosla i nikt nie wie dlaczego, bo polisa w systemie jest widoczna.
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Klien
14-06-2020 01:13
Nikomu nie polecam kredytu hipotecznego w tym banku. W zeszłym roku razem z mężem wzięliśmy kredyt w tym banku i do tej pory są same problemy. Pierwszym problemem były podwyższone koszty kredytu związane z "brakiem" dostarczenia wpisu do hipoteki. Dokument został dostarczony do oddziału, jednak centrala tego nie odnotowała. Następnie były problemy z polisą ubezpieczeniową. Pomimo dwukrotnego przesłania polisy bank ponownie nie odnotował tego w systemie. Kilkukrotnie pisałam w tej sprawie do baku i przesyłałam polisę na nowo. W pewnym momencie zapewniono mnie, że wszystko dotarło i jest ok, aby po miesiącu poinformować mnie, że polisy jednak nie ma. Bank ma burdel w papierach i nie potrafi się w tym odnaleźć na czym cierpią kredytobiorcy. Nie polecam!
niepolecaOcenił(a) na: 1,0
Wkurzona
25-05-2020 15:22
Jedną wielka patologia. Do póki nie podpisałem umowy było ok. Po podpisaniu zero kontaktu z bankiem. Jakbym mógł cofnąć czas NIGDY bym nie wziął kredytu w tym banku. Na całe 3 miasto da dwie osoby zajmujące się kredytami hipotecznymi. Kpina !!!!
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Marcin
12-02-2020 14:44
Na początku warunki zdawały się być bardzo korzystne. Na udzielenie kredytu czekałam około miesiąca. Problemy zaczęły się w momencie, gdy kredyt został już uruchomiony. Konsultant nie byl w stanie odpowiedzieć na żadne pytanie, odsyła do korespondencji mailowej, bądź do placówki, w której nikt nic nie wie. Na maila nie odpisuja. Moje dokumenty były zgubione dwukrotnie, mimo wysłania ich przez bank! Zero przeprosin za bezpodstawne podwyższenie oprocentowania, z racji zagubionych dokumentów. Nie polecam!
niepolecaOcenił(a) na: 1,0
Krakow
11-01-2020 10:48
Jedyny plus to szybka odpowiedź. Niekorzystne warunki, nie zależy im na kliencie, który korzysta z ich ROR od kilkunastu lat. Wymyślają wymagania nie z tej Ziemii, np. poprawienie danych osobowych(!) odbiegających od np. aktu urodzenia by móc wprowadzić je do ich systemu, bo tylko w takim formacie je przyjmuje. Nie polecam, totalna kpina!
niepolecaOcenił(a) na: 1,0
Przemek
18-12-2019 09:37
Od miesiąca staram się umówić w Mbanku (Warszawa) na kosultację z kimś od hipotek, zdecydowanie nie zależy im na kliencie. Zostawiałam numer, pisałam SMSy, dzwoniłam bezpośrednio do człowieka od hipotek, zero odzewu.
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
niedoszła_klientka_hipoteki
16-12-2019 17:45
czas oczekiwania na uruchomienie kredytu od złożenia wniosku bardzo długi, warunki prawie takie same jak u konkurencji, dzięki promocji brak prowizji za uruchomienie, ale już400 za wycene nieruchomości...wszystko się wyrównuje z konkurencją
polecaOcenił(a) na: 3,0
anna
20-11-2019 11:10
Warunki w miarę korzystne. Natomiast czas oczekiwania na kolejne transze bardzo długi. Analitycy i inżynierowi pracujący w tym banku nie mają pojęcia o branży budowlanej, pewnych formalnościach i terminach urzędowych.
niepolecaOcenił(a) na: 1,0
Bachu
14-11-2019 14:04
Dla mnie warunki korzystne. Kredyt mam i nie narzekam. Płacę co miesiąc bo trzeba :) W porównaniu z konkurencją jest moim zdaniem ok. Całkiem korzystne oprocentowanie i dobrze dobrane raty.
polecaOcenił(a) na: 5,0
Ala
10-07-2019 16:59
zwykły kredyt, nic korzystnego. myślałam że będą mieli więcej do zaproponowania.
polecaOcenił(a) na: 3,0
kalia
21-06-2019 15:33
całkiem korzystne warunki kredytowania. naprawdę niskie oprocentowanie, polecam
polecaOcenił(a) na: 4,0
robet
13-04-2019 14:44
Jestem klientką mBanku od wielu długich lat. Ostatnio zdecydowałam się też u nich na kredyt hipoteczny. Był to bardzo dobry wybór. Bank potraktował mnie naprawdę profesjonalnie. Ze wszystkiego jestem bardzo zadowolona.
polecaOcenił(a) na: 5,0
Urszula
24-03-2019 15:10
Opcja dobra, ale nie najkorzystniejsza na rynku. Dla mnie zwykły przeciętniak.
polecaOcenił(a) na: 3,0
Julek
20-03-2019 13:34
wszystkie usługi mam w mbanku. ciesze sie ze to wlasnie u nich znalazlam najelpsza oferte tez na kredyt
polecaOcenił(a) na: 5,0
marysia
02-10-2017 17:11
moim zdaniem ich oferta jest bardzo korzystna. niskie oprocentowanie i niewielki wkład własny to wielki plus.
polecaOcenił(a) na: 5,0
agata
26-08-2017 19:17
Wzięłam kredyt w mBanku bo dawali możliwość wzięcia kredytu na zakup działki. Było to dla mnie wtedy bardzo ważne.
polecaOcenił(a) na: 5,0
Ola
07-06-2017 20:45
Bardzo korzystne warunki kredytu. Uważam, że warto skorzystać.
polecaOcenił(a) na: 5,0
Tomek
06-06-2017 21:15
pokaż starsze

Kredyt hipotecznymBanku to rekomendacja dla kredytobiorców, którzy poszukują produktu dopasowującego się do potrzeb. Wysokość raty miesięcznej możesz ustalić na poziomie, który nie nadwyręży zbyt mocno domowego budżetu, pozostawiając Ci przestrzeń dla bieżących wydatków czy inwestycji. Pamiętaj, że najkorzystniejszy kredyt hipoteczny dla Ciebie to taki, który umożliwia swobodną spłatę zadłużenia, abyś mógł w pełni cieszyć się z nowego domu.

Zobacz, w jaki sposób warunki kredytu hipotecznegomBanku dopasowują się do Ciebie:

  • po spełnieniu określonych warunków możesz skorzystać z obniżonej marży. Dostępność oferty promocyjnej pomoże Ci zweryfikować
  • maksymalny okres kredytowania wynosi 35 lat, dzięki czemu możesz obniżyć wysokość raty
  • w dowolnym momencie możesz dokonać spłaty wcześniejszej całościowej lub częściowej zadłużenia
  • kredyt hipoteczny możesz spłacać w ratach równych lub malejących


Fakt, że zabezpieczenie kredytu może zostać ustanowione na innej nieruchomości niż finansowana daje Ci dodatkowe możliwości. Lokal mieszkalny, dom jednorodzinny, a nawet działka mogą zostać zadeklarowane i po analizie bankowej zaakceptowane, jako zabezpieczenie hipoteki.

Bank wychodzi naprzeciw potrzebom osób, które uzyskują dochody z różnych źródeł. Nie tylko umowa o pracę, ale także działalność rolnicza, kontrakt marynarski, zarobki z zagranicy czy działalność gospodarcza mogą być podstawą ubiegania się o kredyt hipoteczny. Aby uzyskać informację, czy Twój dochód jest wystarczający i przy uwzględnieniu miesięcznych zobowiązań wystarczy, aby swobodnie spłacać ratę, zamów bezpłatną konsultację kredytową. Zostaw swoje dane i pozwól, aby doradca finansowy przeprowadził dla Ciebie analizę z użyciem kalkulatora kredytowego. Spotkanie z doradcą kredytowym, w takim miejscu jak wskazany przez Ciebie oddział, ułatwi porównanie kredytów hipotecznych, pomoże dostrzec zyski z konsolidacji kredytów, pozwoli poznać opinie o kredycie w mBanku, a przede wszystkim oszacować wysokość raty. W wyborze najkorzystniejszego kredytu hipotecznego nie jesteś sam. Ekspert służy Ci bezpłatnym pośrednictwem w przebiegu całego procesu kredytowania, od momentu wybrania oferty, przez skompletowanie dokumentów i złożenie wniosku, aż po podpisanie umowy oraz uruchomienie środków.

PKO Bank Polski
PKO Bank Polski

Opinie: 25

RATA: 1034,17 zł
Credit Agricole
Credit Agricole

Opinie: 10

RATA: 1041,10 zł
Alior Bank
Alior Bank

Opinie: 25

RATA: 1060,64 zł
Bank Pekao
Bank Pekao

Opinie: 28

RATA: 1032,79 zł
Bank Millennium
Bank Millennium

Opinie: 104

RATA: 1101,79 zł
Raiffeisen Polbank
Raiffeisen Polbank

Opinie: 10

RATA: 1192,74 zł
ING Bank
ING Bank

Opinie: 33

RATA: 1059,24 zł
Citi Handlowy
Citi Handlowy

Opinie: 12

RATA: 1046,66 zł