1. Hipoteka360/
  2. Ranking kredytów hipotecznych/
  3. Bank Millennium

Kredyt hipoteczny w Bank Millennium Opinie i informacje

Kredyt hipoteczny w Bank Millennium

Bank Millennium S.A.

ul. Stanisława Żaryna 2A
02-593 Warszawa

Opinia klientów: 3,3 / 5

3452 oceny, 80 opinii
+Dodaj opinie
Telefon Bezpłatna konsultacja
Zostaw swój numer telefonu.
Ekspert oddzwoni bezpłatnie.

Dla wszystkich, którzy chcą stać się właścicielami nieruchomości Bank Millenium przygotował ofertę kredytu hipotecznego, który dopasowuje się do potrzeb. Zastanawiasz się, jak to jest możliwe? Odpowiedź jest prosta - oferta Millenium to nie tylko kredyt na zakup mieszkania czy domu, to również preferencyjne warunki w ramach programu MDM, pożyczka hipoteczna na dowolny cel oraz kredyt konsolidacyjny na spłatę innych zobowiązań. Jeżeli nie jesteś pewien, która z opcji jest najlepsza dla Ciebie, czy wysokość raty nie przekroczy Twoich możliwości albo nie wiesz, jaki płynie zysk z konsolidacji kredytów, zamów bezpłatną konsultację kredytową. Pozostaw swoje dane i pozwól, aby ekspert skontaktował się z Tobą, przedstawiając porównanie kredytów hipotecznych. Jeżeli chcesz usystematyzować swoją wiedzę i uzupełnić informacje uzyskanie drogą telefoniczną, odwiedź najbliższy oddział - spotkanie z doradcą kredytowym pomoże rozwiać wszelkie wątpliwości i w efekcie wybrać najkorzystniejszy kredyt hipoteczny.

Telefon Bezpłatna konsultacjaZostaw swój numer telefonu. Ekspert oddzwoni bezpłatnie.


Opinie o kredycie hipotecznym w Bank Millennium

Więcej o kredycie
Oferty innych banków
Powiązane informacje
Wszystko w porządku, obsługa super, monitorowanie statusu wniosku w aplikacji.
polecaOcenił(a) na: 5,0
Kuba
09-04-2021 09:31
Aż jestem zaskoczony że tyle negatywów. Ja mam od 3 lat kredyt i jestem zadowolony. Kontakt w oddziale w Trójmieście na plus, informacje na aplikacji od konsultanta w razie wątpliwości bez problemu. Aplikacja ok. Warunki kredytu gdy brałem też były super. Kolejny raz raczej pierwsze kroki też bym najpierw skierował do millenium. Widać po opiniach, że sporo zależy od ludzi z centrali/infolini czy też specyfiki kredytu lub nieruchomości. Mi akurat zawsze wszystko załatwiano sprawnie. Wycenę też mogłem dostarczyć własną.
polecaOcenił(a) na: 5,0
Łukasz
02-04-2021 16:58
Decyzja kredytowa w 22 dni. Oczywiście pozytywna. Bez żadnych problemów. Polecam e-operat.
polecaOcenił(a) na: 5,0
Łukasz
01-04-2021 20:12
Tragedia na starcie masz zdolność jest wszystko niby ok .....czekasz a później mówią Ci sory nie masz zdolności.... Traktują ludzi jak.... Nie polecam!!!
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Justyna
20-03-2021 08:08
Ile czekaliście na wstępną decyzję? U mnie 26 lutego pojawiła się informacja ze dokumentacja jest kompletna i wkrótce trafi do analityka i od tamtej pory cisza a za kilka dni konczy się umowa rezerwacyjna.
niepolecaOcenił(a) na: 3,0
Turururu
17-03-2021 06:55
LUDZIE TRAGEDIA umowa podpisana,hipoteka zgłoszona do sądu, po trzech miesiącach czekania,wszystkie zaświadczenia dostarczone,czas przelewu, naglę żądają harmonogram spłaconego kredytu lub umowę kredytową z poprzedniego banku gdzie kiedyś był kredyt, LUDZIE!!!! zaświadczenie o całkowiciej spłacie kredytu z pełnymi danymi co jak i kiedy wystawione z tamtego banku,kolejne zaświadczenie do sądu o wykreślenie hipoteki, W TYM BANKU TO MAŁO na potwierdzenie ze jest kredyt spłacony.NIE mogą tego powiązać ŻĄDAJĄ WIĘCEJ TRAGEDIA ODRADZAM
niepolecaOcenił(a) na: 1,0
Mirek
12-03-2021 17:20
Niekompetentni pracownicy. Przy formalnosciach masa bledow z ich strony, dostarczasz dokumentacje fotograficzna wykonanych prac a oni nie daja potwierdzenia na pismie i pozniej naliczaja kary. To samo dotyczy ubezpieczenia ktore dostarczylem. Pozniej trzeba wszystko prostowac. Wyplata jednek transzy to wycieczka cztery razy do oddzialu, poniewaz albo zgubia dokumenty albo zle policza (wg nich to moja wina). Niekompetentni pajace i nieroby.
niepolecaOcenił(a) na: 1,0
Ts
11-03-2021 17:29
Zdecydowanie nie polecam. Wybrałem ten bank bo oferował 10% wkładu. Jednak po złożeniu wniosku i zapłaceniu wyceny mieszkania okazało się, że chcą 20%. Decyzję przesłali w piątkowy wieczór (w czasie kiedy nie bardzo wypada już kontaktować się z doradcą), dosłownie parę dni przed końcem okresu rezerwacyjnego. Słabo...
niepolecaOcenił(a) na: 1,0
Mirek
05-03-2021 21:54
Tragedia zero kompetencji po trzech miesiącach gadania że wszystko na dobrej drodze co chwilę donoszenie nowy dokumentow , kometna niekompetencja pracownika .... Koszmar i decyzja odmowna hipoteki - powód ? Ryzyko banku
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Kaska
15-02-2021 18:47
No niestety, zero elastyczności i dopasowania do potrzeb klienta mimo, że ten absolutnie spełnia kryteria zdolności. Analitykowi nie spodobała się nieruchomość bo działka miała kilka m2 lasu a działka z domem nie była w granicach wielkiej aglomeracji. Absolutnie nie polecam jeśli masz taką nieruchomość do kupienia, przede wszystkim strata czasu (miesiąc międlenia wniosku).
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
byływnioskodawca
14-02-2021 14:53
Ten bank to tragedia. W oddziale nic nie załatwisz... Nie złożysz żadnego pisma.. Za sznureczki pociąga Warszawa centralnie. Przy kredycie hipotecznym naciągają opłatami karnymi w wys 100zl co miesiąc, za każdy niespelniony warunek np.przedstawienia kwitu ubezp.nieruchomosci, cesji na bank, ubezp.na życie, wpisu na hipotekę (oczywiście warunki spełnione).. Jeśli nagle zniknie Ci z konta 500zl, to się nie dziw, podpisałeś warunek, że dysponują Twoimi pieniędzmi do calk.splaty kredytu! BANK MILLENIUM TO KOSZMAR, NIGDY WIECEJ!!!
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Marek
11-02-2021 10:14
NIE polecam, pomimo posiadania przez kilkanaście lat konta i żadnych problemów płatności owych, na kredycie w tym banku NIEmożna polegać , w grudniu po analizie zdolność jest a w styczniu zdolność zmniejszona o 16% a w przypadku hipoteki znacznie w ten sposób zwiększa się wkład własny, no i na uszach trzeba stanąć by uzupełnić brakujące 16% kwoty kredytu. Okres procedowania to nieco ponad miesiąc czasu. Dlatego polecam omijanie tego banku i szukania kredytu u konkurencji.
niepolecaOcenił(a) na: 1,0
Mirosław
10-02-2021 12:09
Decyzja kredytowa w 23 dni, także szybko poszło Dobra oferta :)
polecaOcenił(a) na: 5,0
Adrianna
05-02-2021 21:49
Porażka jedna wielka A nie bank!!!!!! Na infolinii Panie żenujące!!!! Omijcie ten bank z daleka!!!!! NIE POLECAM
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Klient
04-02-2021 13:03
bank to kpina
niepolecaOcenił(a) na: 1,0
no na pewno
02-02-2021 18:44
Czekanie na kredyt ok 2 miesięcy więc teraz to norma. Cały proces oceniam pozytywnie, może trafiłam na kompetentnego doradcę. Super bankowość elektroniczna i możliwość nadpłat bez wychodzenia z domu i aneksów. każdy kredyt ma jakieś wady, ale póki co jestem zadowolona bo mieli konkurencyjną ofertę.
polecaOcenił(a) na: 5,0
Iwona
21-01-2021 22:34
Nie polecam. Wszystko super na etapie przyznawania kredyty, a później to już tylko gorzej. Z każdej strony dodatkowe opłaty (oczywiście podczas podpisywania umowy informacja była, ze dodatkowe opłaty mogą być ale nie musza i rzadko są naliczane), walka z pracownikami, którzy mówią co innego. Kontakt z 4 osobami i każda mówi co innego... w jednym przypadku później jedynie przeprosiny ale ile trzeba się nachodzić to tylko ja wiem. Z racji tego, ze umowy są zawiłe to potrzebna jest pomoc pracownika na każdym etapie, aby wyjaśnił, pomógł. Nie w przypadku millennium... tu pracownicy są po to, żeby powiedzieć jak pewna Pani z banku millennium „bank to nie instytucja charytatywna”. Odradzam i jeszcze raz odradzam. Ludzie przemyślcie swoje kredyty i wybierzcie coś innego niż to „coś”!
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Zawiedziony
17-12-2020 10:26
Porazka!!!! Na kredyt czekalismy ponad 2mce od czerwca, pierwsza transze laskawie dostalismy we wrzesniu, a teraz mamy grudzien a ja wciaz nie dostalam kolejnej transzy, bo analityk jest niekompetentny. Mam kredyt, ale go nie mam, swietnie ;) przenosimy kredyt do ING i wszystkim to radze
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Kasia
16-12-2020 11:51
Nie. Polecam. Tego. Banku. Bo. Porywa. Za. Byle. Co. Kasę. Z. Konta. Uwazajcie
niepolecaOcenił(a) na: 1,0
RF FM
11-12-2020 17:23
Po dwóch miesiącach weryfikacji, poniesionych kosztach operatu i wszystkich formalnościach, które są kosmiczne przed podpisaniem umowy okazało się, że bank wydał pozytywna decyzję ale na 20% wkładu zamiast na 10%. Zenada.
niepolecaOcenił(a) na: 1,0
Justyna
09-12-2020 09:58
We wrześniu 2020 wystapilam o kredyt hipoteczny mieszkania deweloperskiego. Potrzebowałam 70% finansowania. Wstepna decyzja - wszystko super, ma Pani zdolnosc. Zarobki 4 razy większe od proponowanej raty. Mam u nich konto, lokaty od wielu lat, myślałam że nie będzie problemu. Myliłam się. Musialam zapłacić za operat 500 zł. Dostarczyłam wszystkie wymagane dokumenty. Po 20 dniach roboczych, czyli po miesiącu, doradca poinformował mnie, że wszytko super i na dobrej drodze. Po ponad dwóch tygodniach od tego momentu i całkowitej ciszy ze strony doradcy zadzwoniłam sama. Dowiedziałam się, że kredyt nie został przyznany, bo analityk stwierdził, że nie. Powód- ryzyko banku. Cokolwiek to znaczy. Moi znajomi byli w szoku. Tu coś jest nie tak. W PKO BP dostalam bez problemu. Zabieram wszystkie konta i lokaty od nich. Ja jestem stratna o 500 zł niepotrzebnego operatu szacunkowego u rzeczoznawcy wskazanego przez bank, ale Oni stracili klientów. Razem ze mną solidarnie z Millennium zabierają konta rodzice. Nikomu nie polecę tego banku. A najśmieszniejsze jest to, ze znajomemu emerytkowi proponują kredyt na 120000 zł, a mnie nie dali na ratę cztery razy niższą od moich dochodów netto. Pani na infolinii powiedziała, że to przez covid. Bez sensu.
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Niezadowolona
20-11-2020 21:32
Pełnia nieprofesjonalności...
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Xyz
05-11-2020 18:01
Najgorszy bank z możliwych,miałam wrażenie , że pracownik który zajmował się moja sprawą, nie miał kompetencji i obeznania w kredytach hipotecznych , 2 miesiące czekania i non stop chodzenie i proszenia o interwencję , wogole nie szanują klienta , a analitycy to chyba są ważniejsi od samego Pana Boga, nie polecam!!!!!
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Edi
29-10-2020 21:07
Nie polecam. Czas oczekiwania 35 dni roboczych, aby otrzymać decyzje negatywna przez widizmisie analityka. W dwóch innych bankach decyzja pozytywna w PKO BP decyzja była już po 2 tygodniach.
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Ala
27-10-2020 08:24
Albo miałam bardzo kompetentnego doradcę, albo dobrze trafiłam albo mam dużo wyrozumiałości. Jestem zadowolona z mojego przebiegu załatwiania kredytu. Fakt, czekałam sporo ale byłam w ciągłym kontakcie z infolinią, gdzie zawsze uzyskałam informacje co na bieżąco dzieje się z moim wnioskiem, wcześniej zostałam poinformowana o tym, że to tyle trwa i wiedziałam czego się spodziewać. Żadnego dosyłania dokumentów, żadnych problemów i cofek. Doradca dogadał się z deweloperem odnośnie warunków podpisania umowy by zostawić furtkę na wypadek nie dostania kredytu, bo i tak musieliśmy podpisać wcześniej deweloperkę. Wszystko przebiegło bez żadnych rewolucji na zasadzie zmiany wkładu własnego, a wnioskowaliśmy o 10% czy przyjmowania dokumentów, które później były odrzucane. Jedyne co następnym razem zrobiłabym też to nie składanie wniosku bezpośrednio w banku, a przez doświadczonego doradcę, najlepiej poleconego od dewelopera - wtedy można wynegocjować lepsze warunki.
polecaOcenił(a) na: 5,0
A.
26-10-2020 15:32
Najlepsze jest to, że doradca w tym banku w Słupsku tak świetnie doradza, że każe ukrywać dziecko, aby klient dostał większy kredyt. To jest nieuczciwe wobec innych. Ja tego tak nie zostawię.
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
E. Stępień
16-10-2020 10:53
Najgorszy bank z możliwych, zero kompetencji pracowników , dramat,
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Elvis
12-10-2020 23:12
Tragedia czas oczekiwania.
niepolecaOcenił(a) na: 1,0
Marik
12-10-2020 21:57
Nie polecam banku !!!!! Decyzja 2,5mies i nadal cos potrzeba!! Zero jakiego kolwiek pomyślunku!kto tam wogole pracuje i siedzi w tym banku!viagle jakis problem bo to bo tamto. Ludzie wezcie się w garść !! Bo covid bo tamto bo.... porazkaa
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
aninim
07-10-2020 14:36
Brak słów
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Ala
06-10-2020 20:02
Nie polecam. W związku z covid oczekiwanie na decyzję miało trwać 32 dni. Idzie drugi tydzień opóźnienia, brak decyzji. Doradca odsyła na infolinię, infolinia do doradcy z banku. Nie polecam, całe szczęście że w innym banku dostaliśmy decyzje po 10 dniach. Jeśli zalezy Wam na czasie, próbujcie ale załóżcie wnioski w innych bankach. Millennium konto zamykamy, przenosimy się do nowego banku.
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Sylwiq
05-10-2020 22:37
Nie polecam nikomu tego banku, byłem niby zdolność wszystko jest, przynosze papiery i kurczę, bo pan ma premie i to będzie kłopot ale wpiszemy, że premie w wynagrodzeniu to jest jedność bez premii i ok, skoro tak można no i czekania po miesiącu Pani twierdzi, że niby brakuje papierka, a to niemożliwe, bo dostała wszystko w jednej teczce ale ok donioslem papierek po kolejny miesiącu zacząłem dzwonić, bo żadnej wstępnej decyzji, usłyszałem, że wszystko ok i jutro będzie decyzja, jutro telefon, że decyzja pozytywna "ale" muszę donieść papier do analityka, umowę i paski donioslem po czym usłyszałem, że paski są złe pytam dlaczego to nie potrafili określić, księgowa z firmy zadzwoniła do nich i nagle paski były ok, po 2 dniach decyzja negatywna, pytam po jaki chu* czekam 2 miesiące zwodza mnie, że wszystko ok,itp. To usłyszałem " przykro mi to przez COVID " zmarnowany czas i nerwy, oczywiście założyli mi konto, które zaraz zamknę i na szczęście już złożyłem decyzję w ING, wstępną decyzja pozytywna i do 2 tygodni ma być ostateczną. Nie polecam Milenium ich analitycy sami nie wiedzą z czym mają problem, a klient ciągle słyszy " wie pan ile mamy wniosków?! " żałosny bank jeśli można ich tak nazwać.
niepolecaOcenił(a) na: 1,0
Rozczarowany- Śląsk
19-09-2020 15:12
Odradzam. Mam kredyt (NIESTETY!) i przekonuje sie od 2,5 miesiaca jak traktuja swoich klientow. Bledy merytoryczne popelniane przez pracownikow, brak slowa przepraszam ze strony ich pracodawcy. Standardy rodem z PRL. Lenistwo pracownikow w tym tworze jest skandaliczne. Pseudo-bank, ktory tylko stara sie do momentu podpisania umowy. Pozniej? Totalne ignorowanie. Unikajcie jak Covida.
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Arthur
14-09-2020 23:16
Proces weryfikacji od momentu złożenia wniosku z operatem szacunkowym do wydania decyzji (w międzyczasie miało miejsce dosłanie jednego dokumentu) trwał 43 dni robocze, czyli ok. 2 miesiące ... W momencie składania wniosku deklarowano czas - 22 dni, ale z dnia na dzień ulegało to zmianie. Informacje na infolinii bardzo nie rzetelne. Koniec końców decyzja pozytywna ale nie zdecydowaliśmy się na kredyt w tym banku, jeśli ten proces trwa tyle czasu to z uruchomieniem może być jeszcze gorzej - wybraliśmy PKO bp - decyzja w 5 dni roboczych z wyceną po ich stronie. Nie polecam, jeśli komuś zależy na czasie.
niepolecaOcenił(a) na: 1,0
Iwona
10-09-2020 18:44
Czas oczekiwania 36 dni roboczych, po czym z niewiadomych przyczyn odmowa , zdolność była , wkład własny 60%. Dla porównania w PKO BP w 10 dni decyzja pozytywna.
niepolecaOcenił(a) na: 1,0
Rafał
05-09-2020 19:03
Wniosek złożony 06.07. Obecnie w dalszym ciągu czekam na ocenę zdolności kredytowej:D. Kosztorys dostarczony, podczas rozmów na infolini niejasne informacje. Nie polecam.
niepolecaOcenił(a) na: 2,0
Marqwer
03-09-2020 10:28
to jest jakaś farsa z ich 10 % wkładu, jedynie mają w swoich reklamówkach taką ofertę, i jeszcze czekanie na jakąkolwiek decyzję ok 7 tygodni, Pani od kredytów każe wszystko złożyć w komplecie, bo wtedy decyzja ma być wciągu 14 dni człowieka wszystko składa i czeka, żeby po 7 tygodniach, tydzień przed podpisaniem dowiedzieć, się, że jest pozytywna decyzja ale muszę wpłacić 20 %, taka informacja o jakim wkładzie będzie mowa powinna być po 10 dniach od złożenia wniosku, aby klienci nie czekali złudnie, i w razie co szukali w innym banku, na szczęście u mnie przezorność spowodowała, że złożyłem też wniosek do mBanku może ciut gorsze warunki finansowe niż zaproponował Millennium ale ostateczna decyzja po 21 dniach była (złożyłem wniosek 7.07 a ostateczna decyzja była 30.07) i co dla mnie najważniejsze 10 % wkładu, millennium stwierdziło, że moja zdolność jest mniejsza niż kwota kredytu a mBank napisał, że zdolność jest większa niż wnioskowana kwota
niepolecaOcenił(a) na: 1,0
wojtek
03-09-2020 08:15
Czy miał ktoś tak w Millenium, że dostał pozytywną decyzję i miał 30 dni na dostarczenie dokumentów. Dostarczył je 2 dni przed terminem ale decyzja i tak przepadła bo analityk nie podjął?
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Zażenowana
30-08-2020 10:16
Co za idiotyczny bank !!! Czekam na decyzję 2.5 miesiąca ciągle coś niby brakuje a wszystko było dane z wnioskiem . Katastrofa ile nerwów przez prawie trzy miesiące . Brak słów obsługa albo na urlopie albo na zwolnieniu żenada !!! Nie polecam
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Krystian
26-08-2020 11:16
kontakt z bankiem to tragedia !!!
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
jacek
21-08-2020 14:59
Czekam od 8 lipca na decyzję, wkład własny 70 procent wkładu, operat zrobiony żeby podobno przyspieszyć A Pani po msc czekania mówi mi że mój wniosek jest w kolejce i 6500 przed nim.. to są jakieś jaja.. człowiek chce się wprowadzić, ale z nimi to się nie da..
niepolecaOcenił(a) na: 2,0
Zly
21-08-2020 14:36
Żenujący poziom weryfikacji kosztorysu! Dosłano zdjęcia oraz faktury z realizacji. Faktura odrzucona bo niższa wartość niż w kosztorysie sporządzonym rok wcześniej. Faktura zgodna z wykonaną usługą, nie będę jej sztucznie zawyżał, bo jakiś niedouczony specjalista "nie ogarnia bazy".
niepolecaOcenił(a) na: 1,0
Maciej Wu.
20-08-2020 16:07
Jeżeli koś myśli o kredycie hipot. - to obsługa jest na żenującym poziomie !!!! ja się dałem 3 lata temu zwieść niższym (rzekomo) odsetką. Później tego mocno pożałowałem. NIE POLECAM !!!
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
jacek
19-08-2020 13:30
Najpierw czekaliśmy bardzo długo na decyzję pomimo iż wszystkie dokumenty były kompletne, pozniej dokumenty utknęły u analityka,po wielu interwencjach podpisaliśmy umowę ale teraz czekamy na uruchomienie kredytu 9 dzień pomimo iż w regulaminie mają zapis 3 dni. Konto w banku mam od parunastu lat i nigdy bym się nie spodziewała ze z kredytem będą takie problemy tym bardziej że czas nas goni
niepolecaOcenił(a) na: 1,0
Klara
17-08-2020 09:53
Zapis w umowie kredytowej który nie powinien się pojawić ( odnośnie minimalnego oprocentowania)... Pomimo że WIBOR spadał ja płaciłam tyle samo za kredyt. W porównaniu do np. Stycznia rata spadła nieznacznie. Po dodzwonieniu się na infolinię okazuje się że można podpisać aneks do umowy żeby płacić za kredyt tyle ile powinno się. Szkoda że bank o tym nie informuje
niepolecaOcenił(a) na: 3,0
Monika
13-08-2020 12:21
Od przeszło miesiąca czekam na decyzję kredytową (przy składaniu wniosku informowano, że czas oczekiwania nie będzie długi - max 18 dni) ... Rachunek mam od przeszło dekady ze stałymi wpływami z wynagrodzenia (dużo powyżej najniższej krajowej) ... Co robią analitycy i kto ich zatrudnia w oparciu o jakie kryteria ... (?) Co można analizować przez miesiąc w tak prostej sprawie jak moja to doprawdy pytanie dla "analityka z Millennium" ...
niepolecaOcenił(a) na: 1,0
kazek
03-08-2020 12:15
Bank tragiczny, złożyliśmy papiery z narzeczonym wszystko było pozytywnie, wstępne decyzje przechodziły, a nagle dzwonią po 3,5 tygodnia, że odmowa i załatwić zaświadczenie z 12 miesięcy... Załatwianie papierów na nowo, proszenie się Pani rzeczoznawcy o ponowne podbicie kosztorysu z teraźniejszą datą. Problem nawet o to by druk był w kolorze gdzie za pierwszym razem był czarno biały i przyjęli bez gadania, a teraz że ma być w kolorze róźowym.. znowu na nowo załatwianie zaświadczenia. Panie z kadr patrzeć na mnie nie potrafią gdzie 4 raz przychodzę po zaświadczenie o zarobkach.. Teraz kolejne czekanie..
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Żaneta
28-07-2020 09:34
Bank dramatyczny
niepolecaOcenił(a) na: 1,0
Aaa
17-07-2020 10:56
Fatalny Bank, wniosek komplet dokumentów złożyłem w czerwcu, minął miesiąc i nic, każdy co innego mówi, dzwoniłem do doradcy to niby już w czerwcu był w analizie operatu, po 3 tygodniach zadzwoniłem na infolinie i konsultant mówił, że dalej jest w analizie operatu kazał zadzwonić po 3 dniach, dziś zadzwoniłem i kolejny konsultant najpierw powiedział, że jest już w analizie u głównego analityka, a po chwili przeprosił i powiedział, że dopiero dziś trafił do kolejki do analizy operatu i mają teraz na to 10 dni a potem dopiero trafi do głównego analityka, więc do decyzji około jeszcze 3 tygodni, do wniosku złożonego w czerwcu, żeby było śmiesznie, dostałem też info od doradcy, że to dziś ma być decyzja, więc zobaczcie jaki oni mają bałagan każdy mówi co innego, powinni płacić karę banki za przetrzymywanie wniosków, a nie trzymanie klientów w niepewnościach przez 2 miesiące nie dając żadnych informacji oczekującym. Prawo powinno być dla banków ostateczne, skoro napisane, że 21 dni i ma być decyzja to tak powinno być, a nie oni robią co chcą. Trudno to zrozumieć, że robią łaskę z decyzją, skoro to klient bierze kredyt i oni na nim zarabiają. Tym powinien się zająć rząd aby wymusić na bankach realizacji przepisów.
niepolecaOcenił(a) na: 1,0
wojtek
15-07-2020 09:54
Obcinają dochody jak tylko mogą, żeby nie dac kredytu. W ich kalkulatorze niby mam zdolność, ale po ich zaliczeniu tylko 20% procent premii i nadgodzin nagle przestaję mieć zdolność. I trzeba na to czekać miesiąc czasu, bo nikt się tam nie spieszy.
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Andrzej
15-06-2020 16:05
Po przejęciu Eurobanku gdzie miałem podpisany kredyt hipoteczny zaczęły się problemy. Od lutego 2020 nie mogę doczekać się przelewu ostatnich transzy dla Developera. Mieszkanie gotowe do odbioru a ja nie mogę odebrać kluczy bo ktoś weryfikuje mój aneks umowy Developerskiej przesłany do Banku w lutym. W kwietniu okazało się, że muszę złożyć wniosek o wydłużenie okresu karencji. Mamy czerwiec a nic w tej sprawie się nie zmieniło. Bank niekompetentnych pracowników i nierobów.
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Bodzio
02-06-2020 10:15
Miało być 10 tys wkładu na remont, wydane już 25 i odmowa po raz X. Analitycy są upośledzeni. Sami gubią się w swoich wersjach. Z ostatniego wyjaśnienia odmowy wynika, że spełniam warunki, ale nadal odmowa.
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
JW
16-05-2020 15:35
Po ponad dwóch miesiącach rozpatrywania wniosku analityk na dzień przed wydaniem decyzji zwiększył wymagany wkład. Porażka. Szkoda czasu.
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Karolina
14-05-2020 15:36
Nie polecam. Bardzo dużo warunków do spełnienia w porównaniu z innymi bankami. Obsługa nie douczona.
niepolecaOcenił(a) na: 1,0
Xzx
13-05-2020 10:36
czekam już 10 tygodni na decyzje, szkoda nerwów i czasu, lepiej złożyć dokumenty do innego banku
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Artur
06-05-2020 15:38
Cały czas czekamy na decyzje kredytową... już mi się cierpliwość kończy za każdym razem analityk wymyśla sobie coś nowego.. idzie oszaleć.
niepolecaOcenił(a) na: 2,0
ktoś
29-04-2020 09:24
bardzo zła ocena o de mnie, jestem po udarze mózgu i wcale dodzwonić się nie mogę do tego banku, ani zalogować na swoje konto.
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
kumosa.
14-04-2020 11:07
Bank niby wymaga z 3 miesięcy A nagle analityk chce składki z ZUS z 12 miesięcy i na tej podstawie odmawia kredytu. Oszukują szkoda czasu i kasy dla nich
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Patryk
30-03-2020 23:56
Myslalem ze tylko kobiety w ciazy sa tak marudne ale juz teraz wiem zeANALitycy pracujacy w milenium banku sa gorsi. Nigdy w zyciu nie wiedzialem ze mozna tak wymyslac caly czas zmieniajac warunki poczatkowe przyznawania kredytu. Chcialbym zeby dopadl go koronawirus. Ogolnie panie z placowki malo poinformowane co do calosci oraz do decyzyjności a ANALitycy to juz w ogole dramat. Oby piorun uderzyl w ten gowniany bank. Nigdy w zyciu nie polece nikomu tego szmaciarskiego banku
niepolecaOcenił(a) na: 1,0
Dejw
24-03-2020 13:53
Najgorszy bank jaki znam, dopisuje koszty według własnego uznania, nie zalicza większości wynagrodzenia. Pracuje w handlu i jest to jedyny bank który nie zalicza premii za sprzedaż chociaż sami na takiej pracują.
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Janek
29-01-2020 12:19
Porażka, dlugi proces załatwiania, papierologia, trzeba zapłacić wycenę bez gwarancji dostania kredytu, pracodawca już miał mnie dosyć jak chciałam 4 raz zaświadczenie...
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Ola
09-01-2020 22:07
Oprocentowanie mogłoby być niższe nie ukrywam tego. w porównaniu z konkurencją jest średnio
polecaOcenił(a) na: 3,0
klaudia
09-09-2019 16:35
Kredyt jak kredyt. Warunki ogólnie nie są złe. Mają całkiem korzystne raty i faktycznie dobre ubezpieczenie kredytu. Formalności też wcale jakoś dużo nie było przy załatwianiu tego kredytu - podejrzewam, że jak w każdym innym banku. To tyle z mojej strony :)
polecaOcenił(a) na: 4,0
Karla
02-09-2019 17:51
Nie jestem do końca zadowolona. Za dużo formalności. Nie lubię załatwiać takich spraw.
polecaOcenił(a) na: 2,0
Kazia
09-08-2019 17:22
W porównaniu z konkurencją kredyt od Eurobank wychodzi naprawdę korzystnie. Ja skorzystałam z ich oferty kilka lat temu, gdy kupowałam mieszkanie. To był naprawdę dobry wybór bo spłacać będę jeszcze trochę lat ale raty nie są wysokie, a oprocentowanie nie niszczy mi budżetu.
polecaOcenił(a) na: 4,0
Ala
09-07-2019 16:40
Zdecydowałam się na kredyt hipoteczny w Eurobanku bo zaoferowali mi najlepsze warunki. Zarówno jeśli chodzi o oprocentowanie, jak i wkład własny. Z perspektywy czasu mogę powiedzieć że była to dobra opcja. Jestem naprawdę zadowolona z kredytu w tym banku.
polecaOcenił(a) na: 4,0
Micha
05-07-2019 20:06
bez żadnych problemów przyznali kredyt hipoteczny na 30 lat. każdemu polecam ten bank.
polecaOcenił(a) na: 5,0
sandi
27-05-2019 20:05
W Millenium zaoferowali nam najlepsze warunki jeśli chodzi o kredytowanie. Korzystne oprocentowanie,nieduży wkład własny i możliwość wzięcia kredytu na 30 lat. Nam bardzo odpowiadała ta opcja więc wybraliśmy właśnie ten bank. Jest ok.
polecaOcenił(a) na: 4,0
Patrycja
24-05-2019 18:55
Jakim cudem nie ma tutaj wyliczonych żadnych kosztów przyznania kredytu?
polecaOcenił(a) na: 3,0
Tomasz
16-05-2019 19:03
W porównaniu z innymi bankami tej samej klasy mają dobrą ofertę chociażby ze względu na korzystny wkład własny. Polecam
polecaOcenił(a) na: 5,0
Marek
14-05-2019 18:07
Polecam kredyt konsolidacyjny w banku Millenium. Jest bardzo korzystny.
polecaOcenił(a) na: 5,0
Robert
17-04-2019 18:38
Czy polecacie ten kredytu na dom ?
polecaOcenił(a) na: 3,0
Patrycja
08-04-2019 14:47
Wybrałem bo zaoferowali mi najlepszą opcję. Dobry kredyt, niskie oprocentowanie - co tu więcej mówić?
polecaOcenił(a) na: 5,0
Michał
15-09-2017 19:00
Bardzo korzystny kredyt hipoteczny. Stosunkowo niski wkład własny. Myślę, że każdy będzie zadowolony.
polecaOcenił(a) na: 5,0
Andrzej
14-09-2017 20:11
Mam konto w Millennium. Jestem zadowolona ze współpracy, dlatego na kredyt hipoteczny też zdecydowałam się u nich. Do każdego klienta podchodzą indywidualnie a to ważne.
polecaOcenił(a) na: 5,0
Justyna Zb.
05-09-2017 12:28
Oferują kredyt hipoteczny na korzystnych warunkach. Współpracują z programem MDM co było w naszym przypadku najistotniejszym aspektem przy wyborze.
polecaOcenił(a) na: 5,0
Agnieszka z Koszalina
16-08-2017 12:36
Bardzo dobre ubezpieczenie kredytu. Korzystne raty i procenty.
polecaOcenił(a) na: 5,0
Marcin
13-08-2017 18:56
Mam u nich kredyt hipoteczny. Wzięłam go dwa lata temu na dom. Nie mam im nic do zarzucenia :-)
polecaOcenił(a) na: 5,0
Agata
24-07-2017 19:42
Oferują dobre warunki kredytowania, dlatego zdecydowaliśmy się na ten bank. Obsługa też bez zarzutu. Polecam.
polecaOcenił(a) na: 5,0
Sobkowie
18-07-2017 12:00
bardzo dobre warunki pożyczki. wkład własny ok, nie miałam problemu z niczym
polecaOcenił(a) na: 5,0
kasia
17-07-2017 19:57
pokaż starsze

Bank Millenium oferuje produkty hipoteczne ze stopą procentową, która stanowi sumę zmiennej stopy rynkowej (WIBOR) oraz stałej marży Banku. RRSO kredytu może ulec negocjacji, przy czym promocyjne warunki adresowane są do Klientów, którzy skorzystają z dodatkowych produktów w Banku, takich jak konto osobiste z wpływami z tytułu wynagrodzenia i karta debetowa z miesięcznym obrotem bezgotówkowym minimum 500zł. Posiadanie rachunku bieżącego to duża wygoda - pozwala m.in. na ustanowienie automatycznej spłaty kredytu w złotówkach.

Opinie o kredycie w Banku Millenium są pochlebne choćby ze względu na rodzaj i formę zabezpieczenia. Bank do wyznaczenia jego wartości przyjmuje wartość z wyceny, a samym zabezpieczeniem może stać się hipoteka na nieruchomości innej niż kredytowana, która należy do Ciebie lub osoby trzeciej.

Dodatkowo:

  • rozumiejąc możliwość wystąpienia nieprzewidzianych sytuacji losowych, Bank Millenium pozwala skorzystać z wakacji kredytowych, dopuszczalny okres karencji wynosi nawet 24 miesiące
  • finansowane może być do 90% wartości nieruchomości
  • kredyt na zakup mieszkania lub kredyt na budowę domu mogą nie być obarczone dodatkowymi opłatami z tytułu prowizji i wcześniejszej spłaty zobowiązania


Zapoznaj się z poglądowymi warunkami kredytu hipotecznego. Korzystając z kalkulatora zdolności kredytowej możesz uzyskać orientacyjny wariant dla siebie, pamiętając, że proponowana wysokość raty kredytu hipotecznego zależy od kilku czynników, m.in. okresu kredytowania, który w Banku Millenium wynosi nawet 35 lat. Bez względu na to, czy potrzebujesz wsparcia finansowego w postaci kredytu na mieszkanie, jego wykończenie czy remont, a może poszukujesz ulgi w spłacie obecnych zobowiązań w ramach kredytu konsolidacyjnego, zamów kontakt z doradcą. Rozmowa telefoniczna lub spotkanie z doradcą kredytowym pomogą Ci wybrać najkorzystniejszy kredyt hipoteczny.

Oferta Banku Millenium to odpowiedź na różne potrzeby, które mają jeden, wspólny cel - zapewnienie swojej rodzinie spokojnego oraz szczęśliwego życia. Ty decydujesz, pod jakim adresem zamieszkasz, gdzie się zameldujesz, na jakim metrażu stworzysz swój dom i, z którego piętra będziesz podziwiał widoki. Ekspert finansowy pomoże Ci zinterpretować porównanie kredytów hipotecznych, przeprowadzić symulację w oparciu o kalkulator zdolności kredytowej, poznać wysokość raty kredytu hipotecznego, zysk z konsolidacji kredytów lub ich refinansowania. W podejmowaniu życiowej decyzji teraz nie jesteś sam. Bezpłatny doradca kredytowy pomoże Ci bez trudu przejść przez wszystkie formalności, a na końcu pogratuluje posiadania aktu notarialnego, który potwierdza Twoje prawa do zakupionego lokalu.

PKO Bank Polski
PKO Bank Polski

Opinie: 20

RATA: 1066,26 zł
Credit Agricole
Credit Agricole

Opinie: 10

RATA: 1046,66 zł
Alior Bank
Alior Bank

Opinie: 23

RATA: 1066,26 zł
Bank Pekao
Bank Pekao

Opinie: 26

RATA: 1056,43 zł
Raiffeisen Polbank
Raiffeisen Polbank

Opinie: 10

RATA: 1192,74 zł
ING Bank
ING Bank

Opinie: 26

RATA: 1059,24 zł
Citi Handlowy
Citi Handlowy

Opinie: 12

RATA: 1024,51 zł
Bank BPS
Bank BPS

Opinie: 13

RATA: 1066,26 zł