Hipoteka360

Kredyt hipoteczny w Bank Millennium Opinie i informacje

Kredyt hipoteczny w Bank Millennium

Bank Millennium S.A.

ul. Stanisława Żaryna 2A
02-593 Warszawa

Opinia klientów: 3,28 / 5

Opinie: 123 | Głosy: 7502
Telefon Bezpłatna konsultacja

Zostaw swój numer telefonu.
Ekspert oddzwoni bezpłatnie.



Dla wszystkich, którzy chcą stać się właścicielami nieruchomości Bank Millenium przygotował ofertę kredytu hipotecznego, który dopasowuje się do potrzeb. Zastanawiasz się, jak to jest możliwe? Odpowiedź jest prosta - oferta Millenium to nie tylko kredyt na zakup mieszkania czy domu, to również preferencyjne warunki w ramach programu MDM, pożyczka hipoteczna na dowolny cel oraz kredyt konsolidacyjny na spłatę innych zobowiązań. Jeżeli nie jesteś pewien, która z opcji jest najlepsza dla Ciebie, czy wysokość raty nie przekroczy Twoich możliwości albo nie wiesz, jaki płynie zysk z konsolidacji kredytów, zamów bezpłatną konsultację kredytową. Pozostaw swoje dane i pozwól, aby ekspert skontaktował się z Tobą, przedstawiając porównanie kredytów hipotecznych. Jeżeli chcesz usystematyzować swoją wiedzę i uzupełnić informacje uzyskanie drogą telefoniczną, odwiedź najbliższy oddział - spotkanie z doradcą kredytowym pomoże rozwiać wszelkie wątpliwości i w efekcie wybrać najkorzystniejszy kredyt hipoteczny.

Przykładowe obliczenia raty kredytu hipotecznego w Bank Millennium
Kredyt hipoteczny - oferta pakietowa
Kwota kredytu: 240.000 zł
Wartość nieruchomości: 420.000 zł
Wkład własny: 40%
Okres kredytu: 30 lat

Koszty obsługi kredytu (miesięczne)

Wysokość raty
1 906,97 zł
Podane oprocentowanie promocyjne obowiązuje dla Klientów, którzy spełniają w okresie kredytowania następujące warunki:
- są Posiadaczami konta osobistego w Banku Millennium na które co miesiąc wpływa wynagrodzenie lub dochód netto,
- są Użytkownikami karty debetowej do konta w Banku Millennium (wykonają za pomocą karty transakcje na kwotę min, 500 zł miesięcznie),


Marża jest wyższa od zaprezentowanej o 0,20 p,p, dla Klientów którzy są Posiadaczami konta osobistego w Banku Millennium oraz są Użytkownikami karty debetowej do konta w Banku Millennium (wykonają za pomocą karty transakcje na kwotę min, 500 zł miesięcznie), ale których wynagrodzenie nie wpływa na konto,

Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) wynosi 10,39% i została wyliczona przy założeniu, że WIBOR 6M wynosi 6,79% (według stanu na dzień 24,06,2022 r,), oprocentowanie zmienne wynosi 9,38% i pozostanie na poziomie ustalonym dla okresu początkowego przez cały okres obowiązywania Umowy, Całkowita kwota kredytu hipotecznego (bez kredytowanych kosztów) wynosi 316 783 zł, całkowita kwota do zapłaty przez konsumenta 911 433,66 zł, całkowity koszt kredytu hipotecznego 594 650,66 zł (w tym: prowizja za udzielenie kredytu 0 zł, odsetki 561 803,03 zł, prowizja za podwyższone ryzyko do czasu dokonania wpisu w księdze wieczystej za 6 miesięcy 1 583,94 zł, ubezpieczenie nieruchomości od ognia i innych zdarzeń losowych wg oferty dostępnej za pośrednictwem banku 9 483 zł, ubezpieczenie na życie wg oferty dostępnej za pośrednictwem banku 21 561,69 zł, PCC 19 zł i opłata sądowa za ustanowienie hipoteki 200 zł), okres kredytowania 27 lat, rata kredytu 2 686,79 zł, liczba rat 327, Kalkulacja wykonana na dzień 28,06,2022 r, na reprezentatywnym przykładzie przy założeniu, że: kredyt zabezpieczony będzie hipoteką na nowo nabywanej nieruchomości o wartości 389 694 zł, marża kredytu wynosi 2,59%, jeśli masz u nas konto Millennium 360° na które co miesiąc wpływa Twoje wynagrodzenie lub inny dochód netto oraz kartę debetową do tego konta i wykonasz kartą transakcje bezgotówkowe na kwotę min, 500 zł m-cznie, Konto Millennium 360° jest prowadzone bezpłatnie, Opłata za obsługę karty debetowej lub płatności zbliżeniowych BLIK wynosi 0 zł, jeśli w poprzednim miesiącu min, raz zapłacisz kartą lub Blikiem (jeśli masz 18-26 lat) lub 5 razy (jeśli masz powyżej 26 lat),
Oprocentowanie nominalne
8,86 %
marża
1,70 %
WIBOR
7,16 %
Oprocentowanie rzeczywiste
9,31 %
Ubezpieczenie pomostowe
199,20 zł
info
Prowizja za podwyższone ryzyko - opłata za okres jednego roku wynosi 1% przyznanej kwoty kredytu i jest pobierana w miesięcznych ratach w ósmym dniu każdego miesiąca począwszy od miesiąca następującego po miesiącu, w którym został uruchomiony kredyt lub jego pierwsza transza, Ostatnia opłata pobierana jest za miesiąc, w którym bank otrzyma odpis z księgi wieczystej prowadzonej dla nieruchomości/spółdzielczego własnościowego prawa stanowiącego zabezpieczenie kredytu z prawomocnym wpisem pierwszej hipoteki na rzecz banku;
Podany koszt dotyczy prowizji wyliczonej w skali miesiąca
Polisa na życie
48,00 zł
info
Ubezpieczenie jest obowiązkowe przez cały okres kredytowania;
Miesięczna składka ubezpieczeniowa wynosi 0,02% sumy ubezpieczenia, zgodnie ze stopą składki zawartą we Wniosku-Polisie i pobierana jest 1 dnia każdego miesiąca kalendarzowego z rachunku w Banku Millennium służącego do obsługi kredytu;
Aktualizacja wysokości składki następuje co roku od wysokości aktualnego salda zadłużenia kredytu
Podane oprocentowanie promocyjne obowiązuje dla Klientów, którzy spełniają w okresie kredytowania następujące warunki:
- są Posiadaczami konta osobistego w Banku Millennium na które co miesiąc wpływa wynagrodzenie lub dochód netto,
- są Użytkownikami karty debetowej do konta w Banku Millennium (wykonają za pomocą karty transakcje na kwotę min. 500 PLN miesięcznie).


Marża jest wyższa od zaprezentowanej o 0,20 p.p. dla Klientów którzy są Posiadaczami konta osobistego w Banku Millennium oraz są Użytkownikami karty debetowej do konta w Banku Millennium (wykonają za pomocą karty transakcje na kwotę min. 500 PLN miesięcznie), ale których wynagrodzenie nie wpływa na konto.

Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) wynosi 10,39% i została wyliczona przy założeniu, że WIBOR 6M wynosi 6,79% (według stanu na dzień 24.06.2022 r.), oprocentowanie zmienne wynosi 9,38% i pozostanie na poziomie ustalonym dla okresu początkowego przez cały okres obowiązywania Umowy. Całkowita kwota kredytu hipotecznego (bez kredytowanych kosztów) wynosi 316 783 zł, całkowita kwota do zapłaty przez konsumenta 911 433,66 zł, całkowity koszt kredytu hipotecznego 594 650,66 zł (w tym: prowizja za udzielenie kredytu 0 zł, odsetki 561 803,03 zł, prowizja za podwyższone ryzyko do czasu dokonania wpisu w księdze wieczystej za 6 miesięcy 1 583,94 zł, ubezpieczenie nieruchomości od ognia i innych zdarzeń losowych wg oferty dostępnej za pośrednictwem banku 9 483 zł, ubezpieczenie na życie wg oferty dostępnej za pośrednictwem banku 21 561,69 zł, PCC 19 zł i opłata sądowa za ustanowienie hipoteki 200 zł), okres kredytowania 27 lat, rata kredytu 2 686,79 zł, liczba rat 327. Kalkulacja wykonana na dzień 28.06.2022 r. na reprezentatywnym przykładzie przy założeniu, że: kredyt zabezpieczony będzie hipoteką na nowo nabywanej nieruchomości o wartości 389 694 zł, marża kredytu wynosi 2,59%, jeśli masz u nas konto Millennium 360° na które co miesiąc wpływa Twoje wynagrodzenie lub inny dochód netto oraz kartę debetową do tego konta i wykonasz kartą transakcje bezgotówkowe na kwotę min. 500 zł m-cznie. Konto Millennium 360° jest prowadzone bezpłatnie. Opłata za obsługę karty debetowej lub płatności zbliżeniowych BLIK wynosi 0 zł, jeśli w poprzednim miesiącu min. raz zapłacisz kartą lub Blikiem (jeśli masz 18-26 lat) lub 5 razy (jeśli masz powyżej 26 lat).

Koszty przyznania kredytu

Prowizja
0,00 zł
Ubezpieczenie Niskiego Wkładu Własnego I rata
0,00 zł
Koszt UNW za pierwsze 3 lata
0,00 zł
Całkowity koszt UNW
0,00 zł
Polisa ubezpieczeniowa
0,00 zł
Wycena nieruchomości
0,00 zł
info
Wycenę zleca samodzielnie i zawsze w bezpośrednim kontakcie z rzeczoznawcą klient, Operat szacunkowy jest wymagany w BM w przypadku każdej transakcji i może być dostarczony przez klienta wraz z wnioskiem o udzielenie informacji o kredycie lub po WOK,
Suma kosztów
0,00 zł


Dodatkowe informacje

Weksel
NIE
Wcześniejsza spłata kredytu
0,00 %
  • Docelowym zabezpieczeniem kredytu może być też hipoteka na nieruchomości innej niż kredytowana, należącej do kredytobiorcy lub osoby trzeciej.
  • Finansowanie do 90% wartości nieruchomości
  • Możliwość skorzystania z wakacji kredytowych raz w roku
  • Obowiązkowe ubezpieczenie na życie


Telefon Bezpłatna konsultacja

Zostaw swój numer telefonu. Ekspert oddzwoni bezpłatnie.

Opinie o kredycie hipotecznym w Bank Millennium


Ocena klientów: 3,28 / 5

Głosy: 7502 | Sposób liczenia

Kto poleca kredyt w Bank Millennium

71%
29%
Liczba opinii: 123


5,0
27
4,0
4
3,0
6
2,0
9
1,0
27

dodaj opinie
K 2022-05-26 10:08 nie polecam
Ocena:
1,0

Pomimo stabilnego zatrudnienia w oparciu o umowę na czas nieokreślony i dość dobre zarobki wniosek o kredyt hipoteczny na 175tys odrzucony tylko dlatego że we wniosku zażyczyli sobie rozdzielić miesięczną premię od podstawy wynagrodzenia.. co z tego że premia przyznawana jest raz w roku i nijak się ma do podstawy która i tak przewyższa kwotę roczną premii. Nie polecam

zgłoś
0
0
odpowiedz
własne M 2022-02-22 20:21 polecam
Ocena:
5,0

25.01 - wniosek, 17.02 -podpisanie umowy ( mogłoby być nawet wcześniej) Status wniosku na bieżąco można śledzić w aplikacji. 10/10 - póki co.

zgłoś
2
0
odpowiedz
Były Klient 2021-12-14 08:52 nie polecam
Ocena:
1,0

Równocześnie złożony wniosek w dwóch bankach - Millennium rzekomo najszybszy i to najbardziej mnie skłoniło. Jak się okazało, dużo problemów w trakcie. Doradca naciskał i namawiał na siłę, aby wziąć kredyt ze zmiennym oprocentowaniem, pomimo jasnych deklaracji od początku, że tylko stałe wchodzi w grę. Brak regularnego kontaktu, nie odbieranie telefonu, duże problemy w trakcie obsługi wniosku. Zrezygnowałem w trakcie, inny bank okazał się dużo bardziej profesjonalny, szybki i przede wszystkim BEZPROBLEMOWY. Nie polecam. Po kilku latach w banku przez proces kredytu hipotecznego postanowiłem zamknąć rachunki, nigdy więcej :)

zgłoś
0
4
odpowiedz
Justyna 2021-12-03 22:19 polecam
Ocena:
5,0

Półtora miesiąca od złożenia wniosku do wypłaty kredytu. Nawet notariuszka nie mogła uwierzyć. Polecam.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Łukasz 2021-12-01 16:19 nie polecam

Ten bank to jakaś kpina. Po 2 tygodniach od podpisania kredytu otrzymałem informację, że złożone przeze mnie dokumenty są kompletne, a 1,5 miesiąca później dostałem informację że brakuje jakiegoś podpisu i musimy złożyć wniosek kredytowy jeszcze raz i cała procedura będzie od początku. Wziąłem dokumenty i w innym banku dostałem kredyt w ciągu miesiąca, ale tych straconych 2 miesięcy nikt z tego banku mi nie zrekompensuje. BARDZO NIE POLECAM CHYBA ŻE MASZ DUUUŻO CZASU.

zgłoś
0
3
odpowiedz
Janka 2021-11-26 13:22 nie polecam

Niestety również NIE POLECAM. Nie dość że na samą decyzję kredytową czekałam 3 miesiące, to teraz mam problem aby otrzymać kolejną transzę, mimo że przedstawione zostały faktury że pieniądze zostały wydane to ich to nie interesuje. W umowie są zdjęcia i koniec, mimo że są rzeczy na które trzeba dawać zaliczkę. Na infolinii mówią co innego, w banku na miejscu nie potrafią udzielić informacji. Przez co mam problemy! Jeśli ktoś nie ma innego wyjścia i ma dużo siły i energii to proszę bardzo. Jesteśmy zablokowani z budową bo w tym banku WSZYSTKO TRWA. Bank nie dla klienta a klient dla banku. NIE POLECAM!!

zgłoś
0
2
odpowiedz
Arek 2021-11-11 08:51 nie polecam

Nie polecam tego banku

zgłoś
2
0
odpowiedz
Mariusz 2021-11-09 15:04 nie polecam

Te wszystkie opinie na plus to ściema. Nie wierzcie w to. Najgorsza opcja z możliwych to niestety Millennium. Szkoda waszego czasu.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Mario73 2021-11-09 14:54 nie polecam

Chciałem 96 tyś kredytu i chcą mi dać tylko 85 tyś. Z ..... Teraz resztę wezmę żeby wpłacić. Dwa miesiące czekania i takie jaja na koniec... powinni zamknąć ten niby bank bo to co robią z ludźmi to katastrofa. Nikomu nie polecam!!!

zgłoś
0
1
odpowiedz
Malgosia 2021-11-09 14:24 nie polecam
Ocena:
2,0

Od dwóch tygodni trwa weryfikacja dyspozycji wypłaty środków. Kierownik oddziału "mota się w zeznaniach", nikt nic nie wie, co chwila kolejny papierek do podpisania i przed kolejne 3 dni jeździłam do banku składać kolejne podpisy na dokumentach o których pracownicy dzień wcześniej zapomnieli. Słabiutko.... A kwota kredytu śmieszna, takie kwoty w całkiem przyznowitej cenie można bez problemu wziąć bez zabezpieczenia.

zgłoś
0
3
odpowiedz
jaruś 2021-09-29 20:00 polecam
Ocena:
5,0

W 4 tygodnie od złożenia wniosku do wypłaty środków na konto w kredycie hipotecznym to w dzisiejszych czasach dobry wynik. Co prawda przy dwóch stabilnych umowach o pracę i 50% wartości nieruchomości to żadna łaska, ale jednak jak czytam wszystkie opinie o czasie oczekiwania na odpowiedzi z różnych banków to prędkość światła. Pani Wioletta z wrocławskiego oddziału załatwiła wszystko jak należy, bez żadnej ściemy i ociągania. Polecam, tym bardziej, że mają najlepszą ofertę (niska marża, super oferta na ubezpieczenie na życie) spośród wszystkich banków, które wytypowałem dla naszego kredytu.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Kasia 2021-08-26 18:51 nie polecam

Nie polecam, oddział w toruniu to dno.

zgłoś
0
1
odpowiedz
Always look on the bright side... 2021-08-26 16:59 nie polecam

Jakaś komiczna instytucja. Pani na infolinii wyliczyła mi zdolność na 53 000 zł (nie, tu nie ma brakującego zera :D) przy zarobkach rzędu 16-18K netto, tylko dlatego, że prowadzę JDG z ryczałtem ewidencjonowanym (stawka 15% min. dla branży IT). Nie ma znaczenia, że okres prowadzenia działalności to 5 lat, nigdy nie było zaległości w US/ZUS, nigdy nie korzystałem z tarczy antykryzysowej. Nie ma również znaczenia PIT za 2020 (czy poprzednie lata). Podsumowują: to mógłby być na prawdę niezły skecz Monthy Pythona, gdyby nie fakt, że to wydarzyło się na prawdę:D

zgłoś
0
2
odpowiedz
Maciej 2021-08-20 14:16 nie polecam
Ocena:
1,0

Oddział banku Millenium w Poznaniu (Małe Garbary) dwukrotnie wystawił błędnie dyspozycję wypłaty kredytu. Brak kontaktu ze strony oddziału i próby naprawienia sytuacji. Wszystko ładnie do momentu podpisania kredytu. Pracownicy niekompetentni, bank odmawia kontaktu do kierownika oddziału.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Marcin 2021-08-18 14:58 nie polecam

Ponad 2 miesiące czekania na odpowiedź czy jest zdolność kredytowa. Nastepnie dostarczenie reszty dokumentow i.... kolejny miesiąc oczekiwania na ich weryfikacje. Ten bank to jedno wielkie nieporozumienie. Nie polecam.

zgłoś
1
0
odpowiedz
2021-08-04 18:37 nie polecam

Właśnie mijają 2 miesiące od złożenia wniosku i jak na razie żadnej decyzji ani nawet informacji. Bez komentarza. Żałuję że nie wybrałem innego banku.

zgłoś
0
0
odpowiedz
andrzej 2021-08-03 14:01 nie polecam
Ocena:
2,0

Ofertę bank miał owszem korzystną ale rozpatrywanie wniosku było dziwaczne. Mam JDG i składałem najpierw wniosek o kredyt na dość dużą nieruchomość po czym dostałem decyzję pozytywną ale na wartość zaniżoną o blisko 200 tysięcy względem ceny rynkowej (a mowa o rynku pierwotnym żeby było jasne) więc oczywiście zrezygnowałem. Po ok 4 miesiącach złożyłem inny wniosek na dużo niższy kredyt i dostałem decyzję negatywną bo moim jedynym dochodem jest działalność xD dość kuriozalne jest to że moje dochody się wręcz zwiększyły przez ten czas, nie wiem czy zasady wewnątrz banku się zdążyły zmienić czy trafiłem na analityka który wstał lewą nogą ale nijak nie jestem tego w stanie zrozumieć. Jeśli chodzi o poziom biurokracji i zlewanie klienta to jest podobnie jak we wszystkich innych bankach, czyli źle.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Margo 2021-07-29 06:35 nie polecam

Wniosek składany na 10% wkład. Decyzja pozytywna ale na 20% po prawie 3 miesiącach od złożenia kompletnego wniosku. Pytanie, po co bank w ogóle posiada opcje z mniejszym wkładem. Albo cierpliwość albo inny bank.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Margo 2021-07-09 10:42 nie polecam

Dzisiaj mija 41 dzień roboczy a matematyka mówi, że to 57 dzień kalendarzowy od złożenia wniosku. Zero nowych informacji, doradca w systemie nie widzi żadnych postępów. Całe szczęście, czekamy na jeszcze jeden bank. Ja dołączam do grona tych średnio zadowolonych.

zgłoś
1
0
odpowiedz
Halina 2021-06-24 15:49 nie polecam

Bank to jest dno. Nie polecam nikomu. Wszystko, co opisano już innymi, to spisano z mojej sytuacji. Te pozytywnie opinie to raczej wyjątek. Uciekam z tego banku razem z rodziną.

zgłoś
0
0
odpowiedz
joanna 2021-06-16 16:42 nie polecam

witam czekam na kredyt od marca 2021.. wstepna decyzja pozytywna przeciagaja bardzo juz rzekomo mialo trwac 50 dni a minelo wiecej na dodatek dostalismy smsa ze niedostaniemy kredytu dzwonimy a mowia nam ze to pomylka... zlozylismy kredyt w 2 innych bankach

zgłoś
1
0
odpowiedz
Daga 2021-06-16 09:21 nie polecam
Ocena:
2,0

Długi czas oczekiwania, błędy w umowie, niedorzeczne warunki, sprzeczne informacje, a Panie w oddziale nic a nic nie pomocne.

zgłoś
1
0
odpowiedz
Łukasz W 2021-06-13 19:26 polecam
Ocena:
5,0

Wniosek kredytowy złożony 16.03.2021, decyzja kredytowa 05.05.2021, umowa zawarta 07.05.2021, akt notarialny 18.05.2021, wypłata środków 21.05.2021. Czyli mamy całość 2 mc w tym etap zależny nie od banku ale ode mnie (notariusz). Kredyt dość trudny ale trafiłem na rewelacyjnego pracownika banku prowadzącego kredyty - Adam Gwizdoń - pracuje w Galerii Północnej. Profesjonalizm i zaangażowanie na każdym etapie, wszystko prosto, szybko i skutecznie. Wniosek wypełniony w domu wspólnie, wszystkie kwestie wyjaśnione od A do Z. Polecam zdecydowanie. Nie byłem klientem banku Millenium ale powoli przenoszę aktywa i swoje sprawy do tego banku. Mój bank bazowy PEKAO SA od 2009 roku - analityk mnożył problem za problemem, po moich lamentach decyzję kredytową dostałem po wypłacie kredytu przez Millenium. A jestem u nich "klientem VIP" i całość obrotów miałem w Pekao oraz chciałem kwotę w wysokości 60% mojej zdolności kredytowej - bezpieczna i prosta sprawa. W Pekao SA naprawdę szukali dziury w całym - nie polecam. Analityk zamiast zadzwonić jak miał wątpliwości to dał odmowę a sprawa była prosta i do wyjaśnienia od ręki. Ale po co jak się jest hegemonem na rynku starać się nie trzeba. Szukajcie Pana Adama - naprawdę skuteczny człowiek.

zgłoś
1
0
odpowiedz
J23 2021-06-09 12:16 nie polecam

Początek lutego start z wnioskiem, dzisiaj tj 9.06.2021 . Jestem w banku uwaga analityk nie ZGADZA się z wyceną,operatem zeczoznawcy za który zapłaciłem w Milenium bank do którego sami mnie wysłali koszty poniesione do tej pory około 1tys +czas , urząd miasta 2razy, bank już chyba 5razy.drugi raz musiałem podpisać zgodę na sprawdzenie w biku gdyż termin ważności minął. Dajcie sobie spokój z tym bankiem osobiście daje sobie jeszcze tydzień .Dodam tylko od siebie że obecnie mój wkład to ponad 60%.dno DNA

zgłoś
0
0
odpowiedz
Obrębski 2021-06-08 17:09 nie polecam

Ludzie na szczęście ja nie jestem ich klijentem ,za to mój klijent kupujacy ode mnie nieruchomość jest i mam z nim podpisany akt notarialny w którym jest jasno i wyrażnie napisane kiedy mają wpłynąć pieniądzę na moje konto I niestety po mimo podpisanego aktu oni nadal unikają wypłacenia pieniędzy Taki bank powinien zniknąć z naszego rynku pozdrawiam i nie życzę tego banku najgorszemu wrogowi

zgłoś
0
0
odpowiedz
Adam 2021-06-02 16:16 polecam
Ocena:
5,0

Polecam na odpowiedź czekałem 14 dni i kredyt dostałem

zgłoś
0
0
odpowiedz
Monika 2021-06-01 10:07 nie polecam

Nie polecam, szkoda czasu. Mam wstępną zgodę ale niekończąca się opowieść. Czekam od 19 marca, doradca z Poznania nie interesuję się moim wnioskiem.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Ktos 2021-05-27 19:34 nie polecam
Ocena:
1,0

Czeka się na decyzję 50 dni i na koniec mówią że nie dostanę kredytu przy 10 procentowym wkładzie. Musi być 20 procent. Po co więc ta opcja wgl istnieje?

zgłoś
0
0
odpowiedz
Pan B. 2021-05-25 17:02 polecam
Ocena:
5,0

Nie rozumiem tych negatywnych komentarzy. Wstępna decyzja pozytywna po 14 dniach, a ostateczna, również pozytywna po 20 dniach (roboczych). 10% wkładu, nie byłem wcześniej klientem Millennium. Właśnie przeniosłem do nich konto i mam kredyt.

zgłoś
0
0
odpowiedz
gwozdek 2021-05-22 17:49 nie polecam
Ocena:
1,0

Masakra jakaś. Mamy z żoną konto w Millenium (poprzednio Eurobanku) od 2001r a więc 20 lat. Wniosek o kredyt hipoteczny musiał zawierać UWAGA: wyciąg z konta w Millenium z ostatnich 3 m-cy. Żeby jeszcze bardziej rozśmieszyć: po dostarczeniu rocznych PITów z UPO i potwierdzeniem zwrotu podatku zażądano .... zaświadczenia z US o dochodach. Czekamy ponad 35 na decyzję. Przewidywany czas: nieznany. Że - na - da.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Piotr 2021-05-21 16:04 nie polecam
Ocena:
1,0

Ten bank to strata czasu i pieniędzy. Zdecydowanie odradzam! Po złożeniu wniosku sami sobie przedłużyli okres na rozpatrzenie nikogo nie informując i ze wstępną decyzją kredytową czekali do ostatniego dnia. Po wstępnej - pozytywnej decyzji kredytowej i po opłaceniu operatu ok 700 zł bank stwierdził że nie da kredytu na 10% wkładzie własnym jaki był w przesłanym do nim wniosku , a da na 20%.. Jesteśmy stratni o CZAS, PIENIĄDZE za operat i o mały włos o zarezerwowaną nieruchomość. Na szczęście inny bank miał dużo lepsze podejście do klienta i załatwił z nami sprawę kredytową w przeciągu 3 tygodni. W skrócie - ODRADZAM

zgłoś
0
0
odpowiedz
Hanna 2021-05-17 11:32 nie polecam

Również nie polecam. Oczekujemy na rozpatrzenie wniosku już 2 miesiace i nadal jest u analityka. Kontakt z doradcą jest tragiczny, na szczęście dostaliśmy propozycje w dwóch innych bankach i nie musimy się decydować na kredyt u nich. Czytając te opinie tylko utwierdziałam się w przekonaniu, że omijanie ich szerokim łukiem to bardzo dobra decyzja.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Paweł 2021-05-11 23:04 nie polecam
Ocena:
1,0

Ten bank to dramat. Odradzam posiadanie w nim kredytu hipotecznego. Wieczne niedomówienia...kombinowanie...dezinformacja...specjalne wprowadzanie w błąd. Trzeba ten bank na każdym kroku sprawdzać. Jeden konsultant mówi co innnego...drugi co innego. W placówkach jeszcze coś innego. Finalnie pobierana jest opłata za coś czego być nie powinno. Wyjaśnia się...opłata znika w kolejnym miesiącu. Pojawia się coś innego. I tak w kółko. Ucieknę z niego jak najszybciej to będzie możliwe.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Jurgen 2021-05-11 18:27 nie polecam
Ocena:
1,0

Nie Polecam tego banku. Za długie rozpatrywanie wniosku. 2.5 miesiąca czekania i dalej nic nie wiadomo.

zgłoś
0
1
odpowiedz
Zniecierpliwony 2021-05-10 20:40 nie polecam

Faktycznie czas oczekiwania to porażka. Nie polecam. Decyzja w ING w 7 dni. W Millenium to niekończąca się historia. Przenoszę swoje produkty bankowe do ING.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Aga 2021-05-06 23:40 polecam
Ocena:
5,0

Bardzo profesjonalnie. Doradca z Poznania Modelski Bartosz bardzo profesjonalnie poprowadzil kredyt. Wszystkiego można było się dowiedzieć z aplikacji. Polecamy eoperat. Po 30, dniach podpisana umowa polecam

zgłoś
0
0
odpowiedz
Zniecierpliwiony 2021-05-05 15:58 nie polecam
Ocena:
2,0

To jakaś kpina. Czekamy już ponad 2 miesiące, a komunikat jaki wisi to, że wniosek trafił do analityka. Ile można analizować i decydować przecież to nie profesjonalne z ich strony.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Aga 2021-05-05 15:46 polecam
Ocena:
5,0

Bardzo sprawnie. W 30, dni gdzie cały czas aplikacja informowała o etapach decyzja pozytywna

zgłoś
0
0
odpowiedz
Barkul 2021-05-01 14:03 polecam
Ocena:
5,0

Szybko, sprawnie, profesjonalnie, wszystko jasne. Nie rozumiem skąd tyle negatywnych opinii. Wszystkie formalności łącznie z wypłaconą transzą kredytu do miesiąca od złożenia wniosku. Warunki korzystniejsze niż u konkurencji. Polecam.

zgłoś
0
1
odpowiedz
Agnieszka K 2021-04-27 10:19 nie polecam

W 2018 podpisaliśmy w Millennium kredyt hipoteczny. Oferta była dobra owszem. Jeden z warunków - dostarczenie dokumentu potwierdzającego odbiór za 24m-ce. Wiedzieliśmy, że nie wyrobimy się z pracami bo ekipa od dachu nas "wyhuśtała", więc udaliśmy się do oddziału z wyprzedzeniem, aby poprosić o aneks terminowy na odbiór budynku (nie chodziło o spłatę). Panował już covid wówczas. Pani poinformowała nas, że aneks będzie kosztował kilkaset złotych, a kara z tego tytułu zaledwie 100zł miesięcznie. Wtedy się zaczęło. Szkoda, że nie mamy tej informacji na piśmie. Minął termin, naliczyli kary 400zł (4x100zł za: brak odbioru, brak dokumentacji fotograficznej potwierdzającej wykonanie prac i 2 x po 100 za brak ubezpieczeń). Pani w oddziale nie wie o co chodzi i mówi, że temat się wyjaśni. Mijają 2 m-ce i nic, czyli już 800zł w plecy. Składamy pilnie wniosek o aneks, aby uniknąć tych kar. Wniosek rozpatrywali 3 m-ce, przez które dalej pobierają kary. To mamy już 2 tysiące w plecy. Podpisaliśmy aneks, 2 miesiące spokoju. Potem nie wiadomo skąd i jak opłaty karne za brak dokumentacji fotograficznej i kolejne ubezpieczenie. Gdzie zaznaczam wszystkie ubezpieczenia załatwiał bank i systematycznie pobierał nam za to składki. Kolejna reklamacja, której Pani w banku nie potrafi wyjaśnić i każe zgłosić przez Millenet. Odpowiedzi z Millenetu są tak skonstruowane jakby tworzyły je AMEBY. Łącznie straciliśmy ponad 2500 tysiąca zł. Panie w banku odbijają nas klienta jak piłeczkę pingpongową pomiędzy sobą i żadna nie bierze żadnej odpowiedzialności za to co nam mówi. Do kierowniczki oddziału nie można się dostać. Składki za ubezpieczenie budynku są pobierane teraz po odbiorze podwójnie: za budynek w stanie budowy i za budynek w stanie mieszkalnym. Miliony maili, reklamacji, wizyt w oddziale po 3 razy w tygodniu i wszystko bezskutecznie. Szczerze nikomu tego banku NIE POLECAM, totalny nieprofesjonalizm. Chcemy iść do Bankowego Arbitrażu, żeby spróbować odzyskać chociaż część pieniędzy.

zgłoś
1
2
odpowiedz
hipoteka 2021-04-20 13:55 nie polecam
Ocena:
2,0

bardzooo długi czas rozpatrywania wniosku. Czekam już ponad 2mc a komunikat jaki widnieje to "mamy wszystkie potrzebne dokumenty"

zgłoś
0
0
odpowiedz
M.S. 2021-04-19 18:02 nie polecam
Ocena:
3,0

Pracownicy w Oddziale bardzo mili i pomocni, warunki kredytu w porządku ale to na tyle pozytywnych opinii. Ich analitycy to kupa śmiechu. Nie dotrzymują żadnych terminów, obcinają nagle kwotę kredytu tuż przed podpisaniem umowy, wymagają co chwile kolejnych formalności, wymyślają jakies ubezpieczenia na życie a potem co miesiąc każą przesyłać potwierdzenie przelewu na to ubezpieczenie mimo ze jest płacone z ich konta stałym zleceniem i mogłabym jeszcze bardzo dużo wymawiać. Miałam już kredyt hipoteczny w innym banku i niestety Millenium wypada bardzo słabo.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Ania 2021-04-19 13:45 polecam
Ocena:
5,0

Zdecydowanie polecam ten Bank. Czytając zamieszczone opinie tutaj wnioskuję, że dużo zależy od sytuacji konkretnego kredytobiorcy oraz ... od ogarnięcia doradcy kredytowego, niemniej w naszym przypadku Bank oceniam zdecydowanie na plus. Na decyzję kredytową czekaliśmy niespełna miesiąc (procedura nieco szybsza z uwagi na nabycie nieruchomości na rynku wtórnym). Mieliśmy naprawdę dobrego doradcę kredytowego, który za pośrednictwem jedynie kontaktu zdalnego poinstruował, jakie przygotować dokumenty. Również doradca zlecił wykonanie operatu, co dodatkowo przyspieszyło procedurę. Z doradcą fizycznie widzieliśmy się tylko raz dostarczając komplet niezbędnej dokumentacji podczas podpisania wniosku kredytowego i po miesiącu, jak wyżej wskazano otrzymaliśmy decyzję kredytową. Nikt nie prosił o dostarczanie dodatkowych informacji czy dokumentów. Przy czym doradca uprzedził nas, że procedura uzyskania kredytu może być wydłużona, jak również ostrzegł, że Bank może żądać dodatkowych informacji. Dlatego też pozytywna decyzja, uzyskana bez dodatkowych problemów, w takim czasie, miło nas zaskoczyła. Po podpisaniu umowy kredytowej, po zaledwie trzech dniach uruchomiono nam środki. Dodam, że wnioskowaliśmy z mężem o 80% finansowanie. Sama obsługa kredytu (przynajmniej jak narazie) jest dość łatwa i bezproblemowa - o ile jest się klientem mobilnym, który lubi korzystać z bankowości elektronicznej oraz aplikacji, obsługa kredytu nie nastręcza trudności.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Kuba 2021-04-09 09:31 polecam
Ocena:
5,0

Wszystko w porządku, obsługa super, monitorowanie statusu wniosku w aplikacji.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Łukasz 2021-04-02 16:58 polecam
Ocena:
5,0

Aż jestem zaskoczony że tyle negatywów. Ja mam od 3 lat kredyt i jestem zadowolony. Kontakt w oddziale w Trójmieście na plus, informacje na aplikacji od konsultanta w razie wątpliwości bez problemu. Aplikacja ok. Warunki kredytu gdy brałem też były super. Kolejny raz raczej pierwsze kroki też bym najpierw skierował do millenium. Widać po opiniach, że sporo zależy od ludzi z centrali/infolini czy też specyfiki kredytu lub nieruchomości. Mi akurat zawsze wszystko załatwiano sprawnie. Wycenę też mogłem dostarczyć własną.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Łukasz 2021-04-01 20:12 polecam
Ocena:
5,0

Decyzja kredytowa w 22 dni. Oczywiście pozytywna. Bez żadnych problemów. Polecam e-operat.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Justyna 2021-03-20 08:08 nie polecam

Tragedia na starcie masz zdolność jest wszystko niby ok .....czekasz a później mówią Ci sory nie masz zdolności.... Traktują ludzi jak.... Nie polecam!!!

zgłoś
0
0
odpowiedz
Turururu 2021-03-17 06:55 nie polecam
Ocena:
3,0

Ile czekaliście na wstępną decyzję? U mnie 26 lutego pojawiła się informacja ze dokumentacja jest kompletna i wkrótce trafi do analityka i od tamtej pory cisza a za kilka dni konczy się umowa rezerwacyjna.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Mirek 2021-03-12 17:20 nie polecam
Ocena:
1,0

LUDZIE TRAGEDIA umowa podpisana,hipoteka zgłoszona do sądu, po trzech miesiącach czekania,wszystkie zaświadczenia dostarczone,czas przelewu, naglę żądają harmonogram spłaconego kredytu lub umowę kredytową z poprzedniego banku gdzie kiedyś był kredyt, LUDZIE!!!! zaświadczenie o całkowiciej spłacie kredytu z pełnymi danymi co jak i kiedy wystawione z tamtego banku,kolejne zaświadczenie do sądu o wykreślenie hipoteki, W TYM BANKU TO MAŁO na potwierdzenie ze jest kredyt spłacony.NIE mogą tego powiązać ŻĄDAJĄ WIĘCEJ TRAGEDIA ODRADZAM

zgłoś
0
0
odpowiedz
Ts 2021-03-11 17:29 nie polecam
Ocena:
1,0

Niekompetentni pracownicy. Przy formalnosciach masa bledow z ich strony, dostarczasz dokumentacje fotograficzna wykonanych prac a oni nie daja potwierdzenia na pismie i pozniej naliczaja kary. To samo dotyczy ubezpieczenia ktore dostarczylem. Pozniej trzeba wszystko prostowac. Wyplata jednek transzy to wycieczka cztery razy do oddzialu, poniewaz albo zgubia dokumenty albo zle policza (wg nich to moja wina). Niekompetentni pajace i nieroby.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Mirek 2021-03-05 21:54 nie polecam
Ocena:
1,0

Zdecydowanie nie polecam. Wybrałem ten bank bo oferował 10% wkładu. Jednak po złożeniu wniosku i zapłaceniu wyceny mieszkania okazało się, że chcą 20%. Decyzję przesłali w piątkowy wieczór (w czasie kiedy nie bardzo wypada już kontaktować się z doradcą), dosłownie parę dni przed końcem okresu rezerwacyjnego. Słabo...

zgłoś
0
0
odpowiedz
Kaska 2021-02-15 18:47 nie polecam

Tragedia zero kompetencji po trzech miesiącach gadania że wszystko na dobrej drodze co chwilę donoszenie nowy dokumentow , kometna niekompetencja pracownika .... Koszmar i decyzja odmowna hipoteki - powód ? Ryzyko banku

zgłoś
0
0
odpowiedz
byływnioskodawca 2021-02-14 14:53 nie polecam

No niestety, zero elastyczności i dopasowania do potrzeb klienta mimo, że ten absolutnie spełnia kryteria zdolności. Analitykowi nie spodobała się nieruchomość bo działka miała kilka m2 lasu a działka z domem nie była w granicach wielkiej aglomeracji. Absolutnie nie polecam jeśli masz taką nieruchomość do kupienia, przede wszystkim strata czasu (miesiąc międlenia wniosku).

zgłoś
1
0
odpowiedz
Marek 2021-02-11 10:14 nie polecam

Ten bank to tragedia. W oddziale nic nie załatwisz... Nie złożysz żadnego pisma.. Za sznureczki pociąga Warszawa centralnie. Przy kredycie hipotecznym naciągają opłatami karnymi w wys 100zl co miesiąc, za każdy niespelniony warunek np.przedstawienia kwitu ubezp.nieruchomosci, cesji na bank, ubezp.na życie, wpisu na hipotekę (oczywiście warunki spełnione).. Jeśli nagle zniknie Ci z konta 500zl, to się nie dziw, podpisałeś warunek, że dysponują Twoimi pieniędzmi do calk.splaty kredytu! BANK MILLENIUM TO KOSZMAR, NIGDY WIECEJ!!!

zgłoś
0
0
odpowiedz
Mirosław 2021-02-10 12:09 nie polecam
Ocena:
1,0

NIE polecam, pomimo posiadania przez kilkanaście lat konta i żadnych problemów płatności owych, na kredycie w tym banku NIEmożna polegać , w grudniu po analizie zdolność jest a w styczniu zdolność zmniejszona o 16% a w przypadku hipoteki znacznie w ten sposób zwiększa się wkład własny, no i na uszach trzeba stanąć by uzupełnić brakujące 16% kwoty kredytu. Okres procedowania to nieco ponad miesiąc czasu. Dlatego polecam omijanie tego banku i szukania kredytu u konkurencji.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Adrianna 2021-02-05 21:49 polecam
Ocena:
5,0

Decyzja kredytowa w 23 dni, także szybko poszło Dobra oferta :)

zgłoś
0
0
odpowiedz
Klient 2021-02-04 13:03 nie polecam

Porażka jedna wielka A nie bank!!!!!! Na infolinii Panie żenujące!!!! Omijcie ten bank z daleka!!!!! NIE POLECAM

zgłoś
0
1
odpowiedz
no na pewno 2021-02-02 18:44 nie polecam
Ocena:
1,0

bank to kpina

zgłoś
0
0
odpowiedz
Iwona 2021-01-21 22:34 polecam
Ocena:
5,0

Czekanie na kredyt ok 2 miesięcy więc teraz to norma. Cały proces oceniam pozytywnie, może trafiłam na kompetentnego doradcę. Super bankowość elektroniczna i możliwość nadpłat bez wychodzenia z domu i aneksów. każdy kredyt ma jakieś wady, ale póki co jestem zadowolona bo mieli konkurencyjną ofertę.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Zawiedziony 2020-12-17 10:26 nie polecam

Nie polecam. Wszystko super na etapie przyznawania kredyty, a później to już tylko gorzej. Z każdej strony dodatkowe opłaty (oczywiście podczas podpisywania umowy informacja była, ze dodatkowe opłaty mogą być ale nie musza i rzadko są naliczane), walka z pracownikami, którzy mówią co innego. Kontakt z 4 osobami i każda mówi co innego... w jednym przypadku później jedynie przeprosiny ale ile trzeba się nachodzić to tylko ja wiem. Z racji tego, ze umowy są zawiłe to potrzebna jest pomoc pracownika na każdym etapie, aby wyjaśnił, pomógł. Nie w przypadku millennium... tu pracownicy są po to, żeby powiedzieć jak pewna Pani z banku millennium „bank to nie instytucja charytatywna”. Odradzam i jeszcze raz odradzam. Ludzie przemyślcie swoje kredyty i wybierzcie coś innego niż to „coś”!

zgłoś
0
0
odpowiedz
Kasia 2020-12-16 11:51 nie polecam

Porazka!!!! Na kredyt czekalismy ponad 2mce od czerwca, pierwsza transze laskawie dostalismy we wrzesniu, a teraz mamy grudzien a ja wciaz nie dostalam kolejnej transzy, bo analityk jest niekompetentny. Mam kredyt, ale go nie mam, swietnie ;) przenosimy kredyt do ING i wszystkim to radze

zgłoś
0
0
odpowiedz
RF FM 2020-12-11 17:23 nie polecam
Ocena:
1,0

Nie. Polecam. Tego. Banku. Bo. Porywa. Za. Byle. Co. Kasę. Z. Konta. Uwazajcie

zgłoś
0
0
odpowiedz
Justyna 2020-12-09 09:58 nie polecam
Ocena:
1,0

Po dwóch miesiącach weryfikacji, poniesionych kosztach operatu i wszystkich formalnościach, które są kosmiczne przed podpisaniem umowy okazało się, że bank wydał pozytywna decyzję ale na 20% wkładu zamiast na 10%. Zenada.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Niezadowolona 2020-11-20 21:32 nie polecam

We wrześniu 2020 wystapilam o kredyt hipoteczny mieszkania deweloperskiego. Potrzebowałam 70% finansowania. Wstepna decyzja - wszystko super, ma Pani zdolnosc. Zarobki 4 razy większe od proponowanej raty. Mam u nich konto, lokaty od wielu lat, myślałam że nie będzie problemu. Myliłam się. Musialam zapłacić za operat 500 zł. Dostarczyłam wszystkie wymagane dokumenty. Po 20 dniach roboczych, czyli po miesiącu, doradca poinformował mnie, że wszytko super i na dobrej drodze. Po ponad dwóch tygodniach od tego momentu i całkowitej ciszy ze strony doradcy zadzwoniłam sama. Dowiedziałam się, że kredyt nie został przyznany, bo analityk stwierdził, że nie. Powód- ryzyko banku. Cokolwiek to znaczy. Moi znajomi byli w szoku. Tu coś jest nie tak. W PKO BP dostalam bez problemu. Zabieram wszystkie konta i lokaty od nich. Ja jestem stratna o 500 zł niepotrzebnego operatu szacunkowego u rzeczoznawcy wskazanego przez bank, ale Oni stracili klientów. Razem ze mną solidarnie z Millennium zabierają konta rodzice. Nikomu nie polecę tego banku. A najśmieszniejsze jest to, ze znajomemu emerytkowi proponują kredyt na 120000 zł, a mnie nie dali na ratę cztery razy niższą od moich dochodów netto. Pani na infolinii powiedziała, że to przez covid. Bez sensu.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Xyz 2020-11-05 18:01 nie polecam

Pełnia nieprofesjonalności...

zgłoś
0
0
odpowiedz
Edi 2020-10-29 21:07 nie polecam

Najgorszy bank z możliwych,miałam wrażenie , że pracownik który zajmował się moja sprawą, nie miał kompetencji i obeznania w kredytach hipotecznych , 2 miesiące czekania i non stop chodzenie i proszenia o interwencję , wogole nie szanują klienta , a analitycy to chyba są ważniejsi od samego Pana Boga, nie polecam!!!!!

zgłoś
1
0
odpowiedz
Ala 2020-10-27 08:24 nie polecam

Nie polecam. Czas oczekiwania 35 dni roboczych, aby otrzymać decyzje negatywna przez widizmisie analityka. W dwóch innych bankach decyzja pozytywna w PKO BP decyzja była już po 2 tygodniach.

zgłoś
0
0
odpowiedz
A. 2020-10-26 15:32 polecam
Ocena:
5,0

Albo miałam bardzo kompetentnego doradcę, albo dobrze trafiłam albo mam dużo wyrozumiałości. Jestem zadowolona z mojego przebiegu załatwiania kredytu. Fakt, czekałam sporo ale byłam w ciągłym kontakcie z infolinią, gdzie zawsze uzyskałam informacje co na bieżąco dzieje się z moim wnioskiem, wcześniej zostałam poinformowana o tym, że to tyle trwa i wiedziałam czego się spodziewać. Żadnego dosyłania dokumentów, żadnych problemów i cofek. Doradca dogadał się z deweloperem odnośnie warunków podpisania umowy by zostawić furtkę na wypadek nie dostania kredytu, bo i tak musieliśmy podpisać wcześniej deweloperkę. Wszystko przebiegło bez żadnych rewolucji na zasadzie zmiany wkładu własnego, a wnioskowaliśmy o 10% czy przyjmowania dokumentów, które później były odrzucane. Jedyne co następnym razem zrobiłabym też to nie składanie wniosku bezpośrednio w banku, a przez doświadczonego doradcę, najlepiej poleconego od dewelopera - wtedy można wynegocjować lepsze warunki.

zgłoś
0
0
odpowiedz
E. Stępień 2020-10-16 10:53 nie polecam

Najlepsze jest to, że doradca w tym banku w Słupsku tak świetnie doradza, że każe ukrywać dziecko, aby klient dostał większy kredyt. To jest nieuczciwe wobec innych. Ja tego tak nie zostawię.

zgłoś
1
0
odpowiedz
Elvis 2020-10-12 23:12 nie polecam

Najgorszy bank z możliwych, zero kompetencji pracowników , dramat,

zgłoś
0
0
odpowiedz
Marik 2020-10-12 21:57 nie polecam
Ocena:
1,0

Tragedia czas oczekiwania.

zgłoś
0
0
odpowiedz
aninim 2020-10-07 14:36 nie polecam

Nie polecam banku !!!!! Decyzja 2,5mies i nadal cos potrzeba!! Zero jakiego kolwiek pomyślunku!kto tam wogole pracuje i siedzi w tym banku!viagle jakis problem bo to bo tamto. Ludzie wezcie się w garść !! Bo covid bo tamto bo.... porazkaa

zgłoś
0
0
odpowiedz
Ala 2020-10-06 20:02 nie polecam

Brak słów

zgłoś
0
0
odpowiedz
Sylwiq 2020-10-05 22:37 nie polecam

Nie polecam. W związku z covid oczekiwanie na decyzję miało trwać 32 dni. Idzie drugi tydzień opóźnienia, brak decyzji. Doradca odsyła na infolinię, infolinia do doradcy z banku. Nie polecam, całe szczęście że w innym banku dostaliśmy decyzje po 10 dniach. Jeśli zalezy Wam na czasie, próbujcie ale załóżcie wnioski w innych bankach. Millennium konto zamykamy, przenosimy się do nowego banku.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Rozczarowany- Śląsk 2020-09-19 15:12 nie polecam
Ocena:
1,0

Nie polecam nikomu tego banku, byłem niby zdolność wszystko jest, przynosze papiery i kurczę, bo pan ma premie i to będzie kłopot ale wpiszemy, że premie w wynagrodzeniu to jest jedność bez premii i ok, skoro tak można no i czekania po miesiącu Pani twierdzi, że niby brakuje papierka, a to niemożliwe, bo dostała wszystko w jednej teczce ale ok donioslem papierek po kolejny miesiącu zacząłem dzwonić, bo żadnej wstępnej decyzji, usłyszałem, że wszystko ok i jutro będzie decyzja, jutro telefon, że decyzja pozytywna "ale" muszę donieść papier do analityka, umowę i paski donioslem po czym usłyszałem, że paski są złe pytam dlaczego to nie potrafili określić, księgowa z firmy zadzwoniła do nich i nagle paski były ok, po 2 dniach decyzja negatywna, pytam po jaki chu* czekam 2 miesiące zwodza mnie, że wszystko ok,itp. To usłyszałem " przykro mi to przez COVID " zmarnowany czas i nerwy, oczywiście założyli mi konto, które zaraz zamknę i na szczęście już złożyłem decyzję w ING, wstępną decyzja pozytywna i do 2 tygodni ma być ostateczną. Nie polecam Milenium ich analitycy sami nie wiedzą z czym mają problem, a klient ciągle słyszy " wie pan ile mamy wniosków?! " żałosny bank jeśli można ich tak nazwać.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Arthur 2020-09-14 23:16 nie polecam

Odradzam. Mam kredyt (NIESTETY!) i przekonuje sie od 2,5 miesiaca jak traktuja swoich klientow. Bledy merytoryczne popelniane przez pracownikow, brak slowa przepraszam ze strony ich pracodawcy. Standardy rodem z PRL. Lenistwo pracownikow w tym tworze jest skandaliczne. Pseudo-bank, ktory tylko stara sie do momentu podpisania umowy. Pozniej? Totalne ignorowanie. Unikajcie jak Covida.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Iwona 2020-09-10 18:44 nie polecam
Ocena:
1,0

Proces weryfikacji od momentu złożenia wniosku z operatem szacunkowym do wydania decyzji (w międzyczasie miało miejsce dosłanie jednego dokumentu) trwał 43 dni robocze, czyli ok. 2 miesiące ... W momencie składania wniosku deklarowano czas - 22 dni, ale z dnia na dzień ulegało to zmianie. Informacje na infolinii bardzo nie rzetelne. Koniec końców decyzja pozytywna ale nie zdecydowaliśmy się na kredyt w tym banku, jeśli ten proces trwa tyle czasu to z uruchomieniem może być jeszcze gorzej - wybraliśmy PKO bp - decyzja w 5 dni roboczych z wyceną po ich stronie. Nie polecam, jeśli komuś zależy na czasie.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Rafał 2020-09-05 19:03 nie polecam
Ocena:
1,0

Czas oczekiwania 36 dni roboczych, po czym z niewiadomych przyczyn odmowa , zdolność była , wkład własny 60%. Dla porównania w PKO BP w 10 dni decyzja pozytywna.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Marqwer 2020-09-03 10:28 nie polecam
Ocena:
2,0

Wniosek złożony 06.07. Obecnie w dalszym ciągu czekam na ocenę zdolności kredytowej:D. Kosztorys dostarczony, podczas rozmów na infolini niejasne informacje. Nie polecam.

zgłoś
0
0
odpowiedz
wojtek 2020-09-03 08:15 nie polecam
Ocena:
1,0

to jest jakaś farsa z ich 10 % wkładu, jedynie mają w swoich reklamówkach taką ofertę, i jeszcze czekanie na jakąkolwiek decyzję ok 7 tygodni, Pani od kredytów każe wszystko złożyć w komplecie, bo wtedy decyzja ma być wciągu 14 dni człowieka wszystko składa i czeka, żeby po 7 tygodniach, tydzień przed podpisaniem dowiedzieć, się, że jest pozytywna decyzja ale muszę wpłacić 20 %, taka informacja o jakim wkładzie będzie mowa powinna być po 10 dniach od złożenia wniosku, aby klienci nie czekali złudnie, i w razie co szukali w innym banku, na szczęście u mnie przezorność spowodowała, że złożyłem też wniosek do mBanku może ciut gorsze warunki finansowe niż zaproponował Millennium ale ostateczna decyzja po 21 dniach była (złożyłem wniosek 7.07 a ostateczna decyzja była 30.07) i co dla mnie najważniejsze 10 % wkładu, millennium stwierdziło, że moja zdolność jest mniejsza niż kwota kredytu a mBank napisał, że zdolność jest większa niż wnioskowana kwota

zgłoś
0
0
odpowiedz
Zażenowana 2020-08-30 10:16 nie polecam

Czy miał ktoś tak w Millenium, że dostał pozytywną decyzję i miał 30 dni na dostarczenie dokumentów. Dostarczył je 2 dni przed terminem ale decyzja i tak przepadła bo analityk nie podjął?

zgłoś
0
0
odpowiedz
Krystian 2020-08-26 11:16 nie polecam

Co za idiotyczny bank !!! Czekam na decyzję 2.5 miesiąca ciągle coś niby brakuje a wszystko było dane z wnioskiem . Katastrofa ile nerwów przez prawie trzy miesiące . Brak słów obsługa albo na urlopie albo na zwolnieniu żenada !!! Nie polecam

zgłoś
0
0
odpowiedz
jacek 2020-08-21 14:59 nie polecam

kontakt z bankiem to tragedia !!!

zgłoś
0
0
odpowiedz
Zly 2020-08-21 14:36 nie polecam
Ocena:
2,0

Czekam od 8 lipca na decyzję, wkład własny 70 procent wkładu, operat zrobiony żeby podobno przyspieszyć A Pani po msc czekania mówi mi że mój wniosek jest w kolejce i 6500 przed nim.. to są jakieś jaja.. człowiek chce się wprowadzić, ale z nimi to się nie da..

zgłoś
0
0
odpowiedz
Maciej Wu. 2020-08-20 16:07 nie polecam
Ocena:
1,0

Żenujący poziom weryfikacji kosztorysu! Dosłano zdjęcia oraz faktury z realizacji. Faktura odrzucona bo niższa wartość niż w kosztorysie sporządzonym rok wcześniej. Faktura zgodna z wykonaną usługą, nie będę jej sztucznie zawyżał, bo jakiś niedouczony specjalista "nie ogarnia bazy".

zgłoś
0
0
odpowiedz
jacek 2020-08-19 13:30 nie polecam

Jeżeli koś myśli o kredycie hipot. - to obsługa jest na żenującym poziomie !!!! ja się dałem 3 lata temu zwieść niższym (rzekomo) odsetką. Później tego mocno pożałowałem. NIE POLECAM !!!

zgłoś
0
0
odpowiedz
Klara 2020-08-17 09:53 nie polecam
Ocena:
1,0

Najpierw czekaliśmy bardzo długo na decyzję pomimo iż wszystkie dokumenty były kompletne, pozniej dokumenty utknęły u analityka,po wielu interwencjach podpisaliśmy umowę ale teraz czekamy na uruchomienie kredytu 9 dzień pomimo iż w regulaminie mają zapis 3 dni. Konto w banku mam od parunastu lat i nigdy bym się nie spodziewała ze z kredytem będą takie problemy tym bardziej że czas nas goni

zgłoś
0
0
odpowiedz
Monika 2020-08-13 12:21 nie polecam
Ocena:
3,0

Zapis w umowie kredytowej który nie powinien się pojawić ( odnośnie minimalnego oprocentowania)... Pomimo że WIBOR spadał ja płaciłam tyle samo za kredyt. W porównaniu do np. Stycznia rata spadła nieznacznie. Po dodzwonieniu się na infolinię okazuje się że można podpisać aneks do umowy żeby płacić za kredyt tyle ile powinno się. Szkoda że bank o tym nie informuje

zgłoś
0
0
odpowiedz
kazek 2020-08-03 12:15 nie polecam
Ocena:
1,0

Od przeszło miesiąca czekam na decyzję kredytową (przy składaniu wniosku informowano, że czas oczekiwania nie będzie długi - max 18 dni) ... Rachunek mam od przeszło dekady ze stałymi wpływami z wynagrodzenia (dużo powyżej najniższej krajowej) ... Co robią analitycy i kto ich zatrudnia w oparciu o jakie kryteria ... (?) Co można analizować przez miesiąc w tak prostej sprawie jak moja to doprawdy pytanie dla "analityka z Millennium" ...

zgłoś
0
0
odpowiedz
Żaneta 2020-07-28 09:34 nie polecam

Bank tragiczny, złożyliśmy papiery z narzeczonym wszystko było pozytywnie, wstępne decyzje przechodziły, a nagle dzwonią po 3,5 tygodnia, że odmowa i załatwić zaświadczenie z 12 miesięcy... Załatwianie papierów na nowo, proszenie się Pani rzeczoznawcy o ponowne podbicie kosztorysu z teraźniejszą datą. Problem nawet o to by druk był w kolorze gdzie za pierwszym razem był czarno biały i przyjęli bez gadania, a teraz że ma być w kolorze róźowym.. znowu na nowo załatwianie zaświadczenia. Panie z kadr patrzeć na mnie nie potrafią gdzie 4 raz przychodzę po zaświadczenie o zarobkach.. Teraz kolejne czekanie..

zgłoś
0
0
odpowiedz
Aaa 2020-07-17 10:56 nie polecam
Ocena:
1,0

Bank dramatyczny

zgłoś
0
0
odpowiedz
wojtek 2020-07-15 09:54 nie polecam
Ocena:
1,0

Fatalny Bank, wniosek komplet dokumentów złożyłem w czerwcu, minął miesiąc i nic, każdy co innego mówi, dzwoniłem do doradcy to niby już w czerwcu był w analizie operatu, po 3 tygodniach zadzwoniłem na infolinie i konsultant mówił, że dalej jest w analizie operatu kazał zadzwonić po 3 dniach, dziś zadzwoniłem i kolejny konsultant najpierw powiedział, że jest już w analizie u głównego analityka, a po chwili przeprosił i powiedział, że dopiero dziś trafił do kolejki do analizy operatu i mają teraz na to 10 dni a potem dopiero trafi do głównego analityka, więc do decyzji około jeszcze 3 tygodni, do wniosku złożonego w czerwcu, żeby było śmiesznie, dostałem też info od doradcy, że to dziś ma być decyzja, więc zobaczcie jaki oni mają bałagan każdy mówi co innego, powinni płacić karę banki za przetrzymywanie wniosków, a nie trzymanie klientów w niepewnościach przez 2 miesiące nie dając żadnych informacji oczekującym. Prawo powinno być dla banków ostateczne, skoro napisane, że 21 dni i ma być decyzja to tak powinno być, a nie oni robią co chcą. Trudno to zrozumieć, że robią łaskę z decyzją, skoro to klient bierze kredyt i oni na nim zarabiają. Tym powinien się zająć rząd aby wymusić na bankach realizacji przepisów.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Andrzej 2020-06-15 16:05 nie polecam

Obcinają dochody jak tylko mogą, żeby nie dac kredytu. W ich kalkulatorze niby mam zdolność, ale po ich zaliczeniu tylko 20% procent premii i nadgodzin nagle przestaję mieć zdolność. I trzeba na to czekać miesiąc czasu, bo nikt się tam nie spieszy.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Bodzio 2020-06-02 10:15 nie polecam

Po przejęciu Eurobanku gdzie miałem podpisany kredyt hipoteczny zaczęły się problemy. Od lutego 2020 nie mogę doczekać się przelewu ostatnich transzy dla Developera. Mieszkanie gotowe do odbioru a ja nie mogę odebrać kluczy bo ktoś weryfikuje mój aneks umowy Developerskiej przesłany do Banku w lutym. W kwietniu okazało się, że muszę złożyć wniosek o wydłużenie okresu karencji. Mamy czerwiec a nic w tej sprawie się nie zmieniło. Bank niekompetentnych pracowników i nierobów.

zgłoś
0
0
odpowiedz
JW 2020-05-16 15:35 nie polecam

Miało być 10 tys wkładu na remont, wydane już 25 i odmowa po raz X. Analitycy są upośledzeni. Sami gubią się w swoich wersjach. Z ostatniego wyjaśnienia odmowy wynika, że spełniam warunki, ale nadal odmowa.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Karolina 2020-05-14 15:36 nie polecam

Po ponad dwóch miesiącach rozpatrywania wniosku analityk na dzień przed wydaniem decyzji zwiększył wymagany wkład. Porażka. Szkoda czasu.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Xzx 2020-05-13 10:36 nie polecam
Ocena:
1,0

Nie polecam. Bardzo dużo warunków do spełnienia w porównaniu z innymi bankami. Obsługa nie douczona.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Artur 2020-05-06 15:38 nie polecam

czekam już 10 tygodni na decyzje, szkoda nerwów i czasu, lepiej złożyć dokumenty do innego banku

zgłoś
0
0
odpowiedz
ktoś 2020-04-29 09:24 nie polecam
Ocena:
2,0

Cały czas czekamy na decyzje kredytową... już mi się cierpliwość kończy za każdym razem analityk wymyśla sobie coś nowego.. idzie oszaleć.

zgłoś
0
0
odpowiedz
kumosa. 2020-04-14 11:07 nie polecam

bardzo zła ocena o de mnie, jestem po udarze mózgu i wcale dodzwonić się nie mogę do tego banku, ani zalogować na swoje konto.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Patryk 2020-03-30 23:56 nie polecam

Bank niby wymaga z 3 miesięcy A nagle analityk chce składki z ZUS z 12 miesięcy i na tej podstawie odmawia kredytu. Oszukują szkoda czasu i kasy dla nich

zgłoś
0
0
odpowiedz
Dejw 2020-03-24 13:53 nie polecam
Ocena:
1,0

Myslalem ze tylko kobiety w ciazy sa tak marudne ale juz teraz wiem zeANALitycy pracujacy w milenium banku sa gorsi. Nigdy w zyciu nie wiedzialem ze mozna tak wymyslac caly czas zmieniajac warunki poczatkowe przyznawania kredytu. Chcialbym zeby dopadl go koronawirus. Ogolnie panie z placowki malo poinformowane co do calosci oraz do decyzyjności a ANALitycy to juz w ogole dramat. Oby piorun uderzyl w ten gowniany bank. Nigdy w zyciu nie polece nikomu tego szmaciarskiego banku

zgłoś
0
0
odpowiedz
Janek 2020-01-29 12:19 nie polecam

Najgorszy bank jaki znam, dopisuje koszty według własnego uznania, nie zalicza większości wynagrodzenia. Pracuje w handlu i jest to jedyny bank który nie zalicza premii za sprzedaż chociaż sami na takiej pracują.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Ola 2020-01-09 22:07 nie polecam

Porażka, dlugi proces załatwiania, papierologia, trzeba zapłacić wycenę bez gwarancji dostania kredytu, pracodawca już miał mnie dosyć jak chciałam 4 raz zaświadczenie...

zgłoś
0
0
odpowiedz
klaudia 2019-09-09 16:35 polecam
Ocena:
3,0

Oprocentowanie mogłoby być niższe nie ukrywam tego. w porównaniu z konkurencją jest średnio

zgłoś
0
0
odpowiedz
Karla 2019-09-02 17:51 polecam
Ocena:
4,0

Kredyt jak kredyt. Warunki ogólnie nie są złe. Mają całkiem korzystne raty i faktycznie dobre ubezpieczenie kredytu. Formalności też wcale jakoś dużo nie było przy załatwianiu tego kredytu - podejrzewam, że jak w każdym innym banku. To tyle z mojej strony :)

zgłoś
0
0
odpowiedz
Kazia 2019-08-09 17:22 polecam
Ocena:
2,0

Nie jestem do końca zadowolona. Za dużo formalności. Nie lubię załatwiać takich spraw.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Ala 2019-07-09 16:40 polecam
Ocena:
4,0

W porównaniu z konkurencją kredyt od Eurobank wychodzi naprawdę korzystnie. Ja skorzystałam z ich oferty kilka lat temu, gdy kupowałam mieszkanie. To był naprawdę dobry wybór bo spłacać będę jeszcze trochę lat ale raty nie są wysokie, a oprocentowanie nie niszczy mi budżetu.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Micha 2019-07-05 20:06 polecam
Ocena:
4,0

Zdecydowałam się na kredyt hipoteczny w Eurobanku bo zaoferowali mi najlepsze warunki. Zarówno jeśli chodzi o oprocentowanie, jak i wkład własny. Z perspektywy czasu mogę powiedzieć że była to dobra opcja. Jestem naprawdę zadowolona z kredytu w tym banku.

zgłoś
0
0
odpowiedz
sandi 2019-05-27 20:05 polecam
Ocena:
5,0

bez żadnych problemów przyznali kredyt hipoteczny na 30 lat. każdemu polecam ten bank.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Patrycja 2019-05-24 18:55 polecam
Ocena:
4,0

W Millenium zaoferowali nam najlepsze warunki jeśli chodzi o kredytowanie. Korzystne oprocentowanie,nieduży wkład własny i możliwość wzięcia kredytu na 30 lat. Nam bardzo odpowiadała ta opcja więc wybraliśmy właśnie ten bank. Jest ok.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Tomasz 2019-05-16 19:03 polecam
Ocena:
3,0

Jakim cudem nie ma tutaj wyliczonych żadnych kosztów przyznania kredytu?

zgłoś
0
0
odpowiedz
Marek 2019-05-14 18:07 polecam
Ocena:
5,0

W porównaniu z innymi bankami tej samej klasy mają dobrą ofertę chociażby ze względu na korzystny wkład własny. Polecam

zgłoś
0
0
odpowiedz
Robert 2019-04-17 18:38 polecam
Ocena:
5,0

Polecam kredyt konsolidacyjny w banku Millenium. Jest bardzo korzystny.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Patrycja 2019-04-08 14:47 polecam
Ocena:
3,0

Czy polecacie ten kredytu na dom ?

zgłoś
0
0
odpowiedz
Michał 2017-09-15 19:00 polecam
Ocena:
5,0

Wybrałem bo zaoferowali mi najlepszą opcję. Dobry kredyt, niskie oprocentowanie - co tu więcej mówić?

zgłoś
0
0
odpowiedz
Andrzej 2017-09-14 20:11 polecam
Ocena:
5,0

Bardzo korzystny kredyt hipoteczny. Stosunkowo niski wkład własny. Myślę, że każdy będzie zadowolony.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Justyna Zb. 2017-09-05 12:28 polecam
Ocena:
5,0

Mam konto w Millennium. Jestem zadowolona ze współpracy, dlatego na kredyt hipoteczny też zdecydowałam się u nich. Do każdego klienta podchodzą indywidualnie a to ważne.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Agnieszka z Koszalina 2017-08-16 12:36 polecam
Ocena:
5,0

Oferują kredyt hipoteczny na korzystnych warunkach. Współpracują z programem MDM co było w naszym przypadku najistotniejszym aspektem przy wyborze.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Marcin 2017-08-13 18:56 polecam
Ocena:
5,0

Bardzo dobre ubezpieczenie kredytu. Korzystne raty i procenty.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Agata 2017-07-24 19:42 polecam
Ocena:
5,0

Mam u nich kredyt hipoteczny. Wzięłam go dwa lata temu na dom. Nie mam im nic do zarzucenia :-)

zgłoś
0
0
odpowiedz
Sobkowie 2017-07-18 12:00 polecam
Ocena:
5,0

Oferują dobre warunki kredytowania, dlatego zdecydowaliśmy się na ten bank. Obsługa też bez zarzutu. Polecam.

zgłoś
0
0
odpowiedz
kasia 2017-07-17 19:57 polecam
Ocena:
5,0

bardzo dobre warunki pożyczki. wkład własny ok, nie miałam problemu z niczym

zgłoś
0
0
odpowiedz
dodaj opinie

Bank Millenium oferuje produkty hipoteczne ze stopą procentową, która stanowi sumę zmiennej stopy rynkowej (WIBOR) oraz stałej marży Banku. RRSO kredytu może ulec negocjacji, przy czym promocyjne warunki adresowane są do Klientów, którzy skorzystają z dodatkowych produktów w Banku, takich jak konto osobiste z wpływami z tytułu wynagrodzenia i karta debetowa z miesięcznym obrotem bezgotówkowym minimum 500zł. Posiadanie rachunku bieżącego to duża wygoda - pozwala m.in. na ustanowienie automatycznej spłaty kredytu w złotówkach.

Opinie o kredycie w Banku Millenium są pochlebne choćby ze względu na rodzaj i formę zabezpieczenia. Bank do wyznaczenia jego wartości przyjmuje wartość z wyceny, a samym zabezpieczeniem może stać się hipoteka na nieruchomości innej niż kredytowana, która należy do Ciebie lub osoby trzeciej.

Dodatkowo:

  • rozumiejąc możliwość wystąpienia nieprzewidzianych sytuacji losowych, Bank Millenium pozwala skorzystać z wakacji kredytowych, dopuszczalny okres karencji wynosi nawet 24 miesiące
  • finansowane może być do 90% wartości nieruchomości
  • kredyt na zakup mieszkania lub kredyt na budowę domu mogą nie być obarczone dodatkowymi opłatami z tytułu prowizji i wcześniejszej spłaty zobowiązania


Zapoznaj się z poglądowymi warunkami kredytu hipotecznego. Korzystając z kalkulatora zdolności kredytowej możesz uzyskać orientacyjny wariant dla siebie, pamiętając, że proponowana wysokość raty kredytu hipotecznego zależy od kilku czynników, m.in. okresu kredytowania, który w Banku Millenium wynosi nawet 35 lat. Bez względu na to, czy potrzebujesz wsparcia finansowego w postaci kredytu na mieszkanie, jego wykończenie czy remont, a może poszukujesz ulgi w spłacie obecnych zobowiązań w ramach kredytu konsolidacyjnego, zamów kontakt z doradcą. Rozmowa telefoniczna lub spotkanie z doradcą kredytowym pomogą Ci wybrać najkorzystniejszy kredyt hipoteczny.

Oferta Banku Millenium to odpowiedź na różne potrzeby, które mają jeden, wspólny cel - zapewnienie swojej rodzinie spokojnego oraz szczęśliwego życia. Ty decydujesz, pod jakim adresem zamieszkasz, gdzie się zameldujesz, na jakim metrażu stworzysz swój dom i, z którego piętra będziesz podziwiał widoki. Ekspert finansowy pomoże Ci zinterpretować porównanie kredytów hipotecznych, przeprowadzić symulację w oparciu o kalkulator zdolności kredytowej, poznać wysokość raty kredytu hipotecznego, zysk z konsolidacji kredytów lub ich refinansowania. W podejmowaniu życiowej decyzji teraz nie jesteś sam. Bezpłatny doradca kredytowy pomoże Ci bez trudu przejść przez wszystkie formalności, a na końcu pogratuluje posiadania aktu notarialnego, który potwierdza Twoje prawa do zakupionego lokalu.


Sprawdź zdolność kredytową

Liczba osób w gospodarstwie domowym
Dochód netto łączny gospodarstwa domowego
zł / miesiąc
Suma rat innych kredytów
zł / miesiąc
Suma limitów na kartach kredytowych
zł / miesiąc
Okres kredytowania
lat
Oblicz zdolność


Podobne kredyty

PKO Bank Polski
Rata 1881 zł
RRSO 9,62 %
Prowizja 0,00 %
Credit Agricole
Rata 1922 zł
RRSO 9,47 %
Prowizja 0,00 %
Alior Bank
Rata 1957 zł
RRSO 10,35 %
Prowizja 1,00 %
Bank Pekao
Rata 1957 zł
RRSO 9,81 %
Prowizja 1,25 %
ING Bank
Rata 1920 zł
RRSO 9,33 %
Prowizja 0,00 %
Citi Handlowy
Rata 1974 zł
RRSO 9,67 %
Prowizja 0,00 %
BNP Paribas
Rata 1924 zł
RRSO 9,35 %
Prowizja 0,00 %
BOŚ Bank
Rata 1950 zł
RRSO 9,75 %
Prowizja 1,80 %


Warto przeczytać

Kalkulator wysokości raty kredytu hipotecznegoKalkulator wysokości raty kredytu hipotecznego

Kredyt hipoteczny to obciążenie na wiele lat, więc nie powinien być zaciągany pochopnie – konieczne jest oszacowanie swoich możliwości finansowych. Problemy kredytobiorców, którzy kilka lat temu zaciągnęli pożyczki w [...]

Kalkulator zdolności kredytowejKalkulator zdolności kredytowej

Jeżeli jesteś zainteresowany kredytem na zakup mieszkania, to zanim udasz się na spotkanie z doradcą, możesz w pierwszej kolejności sprawdzić swoją zdolność kredytową. Wykorzystaj do tego kalkulator zdolności kredytowej. Po wpisaniu [...]

Pożyczka hipotecznaPożyczka hipoteczna

Każdy z nas ma swoje potrzeby finansowe, które nie zawsze można zrealizować ze zgromadzonych oszczędności. Czasami wydatek jest zbyt duży i ma charakter „inwestycji długoterminowej”, dlatego trudno jest pokryć koszty z [...]

Kredyt na zakup domuKredyt na zakup domu

Mieszkanie Ci nie wystarczy i chcesz się przenieść do wolnostojącego domu? A może dopiero co planujesz nabyć swoją pierwszą nieruchomość, od razu decydując się na dom? Niezależnie od tego, na jaką opcję się zdecydujesz, będziesz [...]

Kredyt na zakup działkiKredyt na zakup działki

Wiele osób marzy o tym, by wreszcie zamieszkać we własnym domu. Jeżeli posiadasz już działkę pozwalającą na rozpoczęcie prac budowlanych to połowa problemu za tobą. W nieco gorszej sytuacji są osoby, które nie posiadają nawet [...]

Kredyt na budowę domuKredyt na budowę domu

Coraz częściej decydujemy się przenieść się z mieszkań do domów. Chociaż spore grono wybiera przede wszystkim domy z rynku wtórnego, sporą popularnością cieszy się budowa nieruchomości od podstaw. Taką opcję wybierają przede [...]

Ekspert radzi

Zostaw swój numer telefonu.
Ekspert oddzwoni bezpłatnie.

Telefon Bezpłatna konsultacja