Hipoteka360

Kredyt hipoteczny w Bank Pekao Opinie i informacje

Kredyt hipoteczny w Bank Pekao

Bank Pekao S.A.

ul. Grzybowska 53/57
00-950 Warszawa

Opinia klientów: 3,30 / 5

Opinie: 33 | Głosy: 6333
Telefon Bezpłatna konsultacja

Zostaw swój numer telefonu.
Ekspert oddzwoni bezpłatnie.



Bank PEKAO rozumie polskie rodziny i w myśl hasła: gdy rośniemy, rosną też nasze potrzeby oferuje kredyt hipoteczny z atrakcyjnymi warunkami cenowymi. Po zabezpieczeniu części kwoty kredytu, możesz uzyskać do 90% wartości nieruchomości, a tym samym spełnić swoje marzenia o kupnie lub zmianie nieruchomości. Aby stworzyć wygodne warunki do życia dla rodziny, warto sięgnąć po wsparcie finansowe w ramach kredytu hipotecznego. Zachęcamy do zapoznania się z przykładowymi obliczeniami wysokości raty kredytu hipotecznego w banku PEKAO. Jeżeli chcesz sprawdzić swoją zdolność kredytową i skorzystać z kalkulatora kredytowego zamów bezpłatną konsultację kredytowąekspertem. Kontakt z doradcą i spotkanie w oddziale to doskonała okazja, abyś zapoznał się z rankingiem kredytów hipotecznych na mieszkanie, jakie dostępne są na rynku i wybrał najkorzystniejszy kredyt dla siebie. Wiele ofert dopasowuje się do potrzeb Klienta, a ich ostateczny kształt zależy od celu finansowania, rodzaju zabezpieczenia, wartości nieruchomości, oprocentowania, na które składa się stała marża bankowa i zmienna stawka rynkowa WIBOR. PEKAO uzależnia także promocyjne warunki od skorzystania z produktów dodatkowych.

Przykładowe obliczenia raty kredytu hipotecznego w Bank Pekao
Kredyt hipoteczny w pakiecie Mieszkam Spokojnie
Kwota kredytu: 240.000 zł
Wartość nieruchomości: 420.000 zł
Wkład własny: 40%
Okres kredytu: 30 lat

Koszty obsługi kredytu (miesięczne)

Wysokość raty
1 818,25 zł
Wskazana wartość to minimalna wysokość marży stosowana przez bank w ramach tej oferty i jest dostępna pod następującymi warunkami:

- posiadania/założenia konta typu ROR (Konto Przekorzystne, Konto Świat Premium)
- regularnego przelewania dochodów na ROR w Banku Pekao
- posiadania karty debetowej do konta
- posiadania/założenia karty kredytowej
- wykupienia ubezpieczenia nieruchomości od ognia i innych zdarzeń losowych dla Klientów Banku Pekao S,A, dostępnego w oddziałach banku



RRSO 8,12%

Rzeczywista roczna stopa oprocentowania (RRSO) mieszkaniowego kredytu hipotecznego/ budowlano-hipotecznego wypłaconego jednorazowo wynosi 8,12% i wyliczona została przy założeniach: całkowita kwota kredytu 274 814 zł (bez kredytowanych kosztów), kredyt zaciągnięty na 24 lata, 288 miesięcznych rat do spłaty, wniesiony wkład własny klienta: 27% całkowitego kosztu kredytowanej inwestycji, zmienne oprocentowanie kredytu 7,46% w stosunku rocznym, równa rata kapitałowo-odsetkowa do czasu uprawomocnienia wpisu hipoteki w wysokości 2 093,31 zł, a po uprawomocnieniu wpisu hipoteki wysokość raty kapitałowo-odsetkowej ulega obniżeniu i wynosi 1 919,25 zł (przy założeniu, że wpis uprawomocni się po upływie 6 miesięcy od dnia zawarcia umowy), całkowita kwota do zapłaty przez konsumenta wynosi 560 690,07 zł, całkowity koszt kredytu 285 876,07 zł przy uwzględnieniu kosztów, w tym odsetki 273 570,15 zł oraz koszty z tytułu: ubezpieczenia spłaty kredytu 5401,74 zł (za 4 lata), ubezpieczenia nieruchomości (innego prawa) od ognia i innych zdarzeń losowych za 12 miesięcy wg oferty dostępnej w banku 280,22 zł, opłaty miesięcznej za otwarcie i prowadzenie Konta Przekorzystnego 0 zł, opłaty miesięcznej za kartę debetową MasterCard Debit FX wydaną do rachunku 4 zł, opłaty za wydanie karty kredytowej Elastyczna 15 zł z miesięczną opłatą za obsługę karty 3,90 zł, opłaty za kontrolę nieruchomości (innego prawa) 137 zł, podatku od czynności cywilnoprawnych od ustanowienia hipoteki 19 zł, opłaty za przygotowanie i zawarcie umowy 0 zł, Po uprawomocnieniu się wpisu hipoteki zmienne oprocentowanie kredytu zostanie obniżone o 1 punkt procentowy, Kalkulacja dokonana na dzień 26 kwietnia 2022 r,, na reprezentatywnym przykładzie,

Obowiązkowym zabezpieczeniem mieszkaniowego kredytu hipotecznego/ budowlano-hipotecznego jest hipoteka na nieruchomości (lub innym prawie) oraz przelew praw z umowy ubezpieczenia od ognia i innych zdarzeń losowych nieruchomości (innego prawa), stanowiącej zabezpieczenie kredytu, w całym okresie kredytowania, Spłata kredytu oprocentowanego zmienną stopą procentową wiąże się z ryzykiem zmiany stopy procentowej, co w przypadku wzrostu stopy procentowej spowoduje wzrost wysokości raty i całkowitej kwoty do zapłaty, Bank podejmuje decyzję o udzieleniu ww, kredytów po dokonaniu analizy kredytowej i oceny zdolności kredytowej, Informacje zawarte w niniejszym materiale nie stanowią oferty w rozumieniu art, 66 Kodeksu cywilnego, Kredytodawcą jest Bank Polska Kasa Opieki Spółka Akcyjna,
Oprocentowanie nominalne
8,34 %
marża
1,79 %
WIBOR
6,55 %
Oprocentowanie rzeczywiste
8,94 %
Ubezpieczenie pomostowe
199,20 zł
info
Do czasu ustanowienia zabezpieczenia hipotecznego bank podwyższa marżę o 1%;
Podana kwota jest kosztem ubezpieczenia pomostowego podanym w skali miesiąca
Polisa na życie
60,00 zł
info
Zakup ubezpieczenie z oferty Banku jest dobrowolny i wpływa na obniżenie marży o 0,05 p,p, (obniżka marży została uwzględniona w podanym przykładzie
Możliwość wykupienia za pośrednictwem Banku, w ramach umowy z T,U, Allianz Życie Polska SA,

Roczna składka uzależniona od aktualnej kwoty kredytu oraz wieku Kredytobiorcy, 0,3% w skali roku, przy czym suma ubezpieczenia jest obliczana jako 25% wartości kredytu;
Każdy z ubezpieczonych ma oddzielnie wyznaczoną SU;
Łączna suma ubezpieczenia wszystkich Kredytobiorców w ramach jednej umowy kredytu nie może przekroczyć 200% kwoty udzielonego kredytu
Wskazana wartość to minimalna wysokość marży stosowana przez bank w ramach tej oferty i jest dostępna pod następującymi warunkami:

- posiadania/założenia konta typu ROR (Konto Przekorzystne, Konto Świat Premium)
- regularnego przelewania dochodów na ROR w Banku Pekao
- posiadania karty debetowej do konta
- posiadania/założenia karty kredytowej
- wykupienia ubezpieczenia nieruchomości od ognia i innych zdarzeń losowych dla Klientów Banku Pekao S.A. dostępnego w oddziałach banku



RRSO 8,12%

Rzeczywista roczna stopa oprocentowania (RRSO) mieszkaniowego kredytu hipotecznego/ budowlano-hipotecznego wypłaconego jednorazowo wynosi 8,12% i wyliczona została przy założeniach: całkowita kwota kredytu 274 814 zł (bez kredytowanych kosztów), kredyt zaciągnięty na 24 lata, 288 miesięcznych rat do spłaty, wniesiony wkład własny klienta: 27% całkowitego kosztu kredytowanej inwestycji, zmienne oprocentowanie kredytu 7,46% w stosunku rocznym, równa rata kapitałowo-odsetkowa do czasu uprawomocnienia wpisu hipoteki w wysokości 2 093,31 zł, a po uprawomocnieniu wpisu hipoteki wysokość raty kapitałowo-odsetkowej ulega obniżeniu i wynosi 1 919,25 zł (przy założeniu, że wpis uprawomocni się po upływie 6 miesięcy od dnia zawarcia umowy), całkowita kwota do zapłaty przez konsumenta wynosi 560 690,07 zł, całkowity koszt kredytu 285 876,07 zł przy uwzględnieniu kosztów, w tym odsetki 273 570,15 zł oraz koszty z tytułu: ubezpieczenia spłaty kredytu 5401,74 zł (za 4 lata), ubezpieczenia nieruchomości (innego prawa) od ognia i innych zdarzeń losowych za 12 miesięcy wg oferty dostępnej w banku 280,22 zł, opłaty miesięcznej za otwarcie i prowadzenie Konta Przekorzystnego 0 zł, opłaty miesięcznej za kartę debetową MasterCard Debit FX wydaną do rachunku 4 zł, opłaty za wydanie karty kredytowej Elastyczna 15 zł z miesięczną opłatą za obsługę karty 3,90 zł, opłaty za kontrolę nieruchomości (innego prawa) 137 zł, podatku od czynności cywilnoprawnych od ustanowienia hipoteki 19 zł, opłaty za przygotowanie i zawarcie umowy 0 zł. Po uprawomocnieniu się wpisu hipoteki zmienne oprocentowanie kredytu zostanie obniżone o 1 punkt procentowy. Kalkulacja dokonana na dzień 26 kwietnia 2022 r., na reprezentatywnym przykładzie.

Obowiązkowym zabezpieczeniem mieszkaniowego kredytu hipotecznego/ budowlano-hipotecznego jest hipoteka na nieruchomości (lub innym prawie) oraz przelew praw z umowy ubezpieczenia od ognia i innych zdarzeń losowych nieruchomości (innego prawa), stanowiącej zabezpieczenie kredytu, w całym okresie kredytowania. Spłata kredytu oprocentowanego zmienną stopą procentową wiąże się z ryzykiem zmiany stopy procentowej, co w przypadku wzrostu stopy procentowej spowoduje wzrost wysokości raty i całkowitej kwoty do zapłaty. Bank podejmuje decyzję o udzieleniu ww. kredytów po dokonaniu analizy kredytowej i oceny zdolności kredytowej. Informacje zawarte w niniejszym materiale nie stanowią oferty w rozumieniu art. 66 Kodeksu cywilnego. Kredytodawcą jest Bank Polska Kasa Opieki Spółka Akcyjna.

Koszty przyznania kredytu

Prowizja
3 000,00 zł
Prowizja od 1,25%
Ubezpieczenie Niskiego Wkładu Własnego I rata
0,00 zł
Koszt UNW za pierwsze 3 lata
0,00 zł
Całkowity koszt UNW
0,00 zł
Polisa ubezpieczeniowa
0,00 zł
Wycena nieruchomości
137,00 zł
info
Dla kredytu do 300 tys, zł - koszt kontroli wynosi 137 zł, przy kwocie kredytu pow, 300 tys, zł - koszt wyceny wynosi 479 zł przy lokalu mieszkalnym natomiast w przypadku domu koszt ten wynosi 832 zł,
Suma kosztów
3 137,00 zł


Dodatkowe informacje

Weksel
NIE
Wcześniejsza spłata kredytu
3,00 %
info
Rekompensata w wysokości 3% spłacanej kwoty mieszkaniowego kredytu hipotecznego / mieszkaniowego kredytu budowlano-hipotecznego o zmiennym oprocentowaniu, jednak nie większa niż wysokość odsetek, które byłyby naliczone od spłaconej przed terminem całości lub części mieszkaniowego kredytu hipotecznego / mieszkaniowego kredytu budowlano-hipotecznego w okresie roku od dnia faktycznej spłaty
  • Marża dostępna dla klientów posiadających/zakładających ROR z kartą debetową, kartę kredytową, ubezpieczenie nieruchomości, ubezpieczenie na życie oraz przelewających wynagrodzenie do Banku Pekao
  • Marża zawiera obniżkę dostępną pod warunkiem wykupienia ubezpieczenia na życie
  • Koszt składki ubezpieczenia na życie nie został doliczony do podanej raty


Telefon Bezpłatna konsultacja

Zostaw swój numer telefonu. Ekspert oddzwoni bezpłatnie.

Opinie o kredycie hipotecznym w Bank Pekao


Ocena klientów: 3,30 / 5

Głosy: 6333 | Sposób liczenia

Kto poleca kredyt w Bank Pekao

54%
46%
Liczba opinii: 33


5,0
8
4,0
5
3,0
2
2,0
1
1,0
7

dodaj opinie
Justyna 2021-10-22 12:20 nie polecam
Ocena:
2,0

Bank jest fajny dopóki się nie weźmie kredytu, pomimo dostarczenia wpisu hipoteki nie zmniejszyli oprocentowania kredytu i już drugi miesiąc płacę wyższą ratę pomimo, że według umowy powinni mi obniżyć, telefony nie przynoszą skutku

zgłoś
0
1
odpowiedz
K 2021-10-13 16:36 polecam
Ocena:
5,0

Bank PeKao jest przyjazny klientowi. Elastyczni, zawsze stawiają na zadowolenie klienta. Mają bardzo dobre warunki kredytowe. Polecam.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Krzysztof 2021-09-16 08:30 nie polecam
Ocena:
1,0

O ile załatwienie samego kredytu było powiedzmy "w normie" o tyle późniejsza obsługa klienta i sprawność ich system bankowości elektronicznej jest już poniżej krytyki. Po pięciu latach rzetelnego spłacania kredytu, bank zażądał potwierdzenia wystarczającej wys. uposażenia na mojej polisie na życie. Wysłałem im już trzy razy wymagane dokumenty za pośrednictwem odpowiedniej zakładki w systemie bankowości i za każdym razem otrzymuje odpowiedź, że któregoś z wysłanych im załączników brak, a to polisy, a to potwierdzenia wpłaty ostatniej raty, a ostatnio, o zgrozo, dostałem informację, że wysokość zabezpieczenia na polisie jest niewystarczająca!? Najciekawsze jest to, że moja polisa 5 lat temu była mniej warta jak dzisiaj, ponieważ co roku ją rewaloryzuję o sugerowaną wartość podaną przez ubezpieczyciela, a % zabezpieczenia banku jest ciągle w tej samej wys., a co najciekawsze, ja nawet nie mogę zmienić tego uposażenia na mojej polisie, ponieważ ubezpieczyciel (za moja zgodą oczywiście) dokonał tego zabezpieczenia na rzecz banku w momencie podpisania umowy kredytowej i nawet jak bym chciał cokolwiek zmienić na swojej polisie w tym uposażeniu to nie mogę! Trwa to już m-c a ich wspaniały system ciągle nie widzi jakiegoś załącznika w przesłanych do nich plikach a wysłałem już 4 wiadomości! W drugą stronę oczywiście ich system działa perfekt, właśnie wczoraj ostatnią ratę kredytu podwyższyli sobie już o karny (!) 1% odsetek za rzekomy brak potwierdzenia odpowiedniej wys. zabezpieczenie na mojej polisie. O mojej wizycie w oddziale banku nie będę już nawet pisał bo to jest w ogóle nieporozumienie, ja nie wiem po co te kobity tam siedzą. Jak policzyłem, to przez te blisko 5 lat wartość mojej polisy wzrosła o tyle, że to zabezpieczenia banku na mojej polisie jest w tej chwili już o ponad 8% za wysokie i powinienem je zmniejszyć ale nie mogę, bo jestem ubezwłasnowolniony na własnej polisie ubezpieczeniowej! Ciekawe ile to potrwa i jak się to skończy. Taki to oto mamy wspaniały państwowy, a jak że, bank, w myśl zasady "nie mamy Pańskiego płaszcza i co nam Pan zrobi"

zgłoś
0
0
odpowiedz
wesola 2021-08-26 10:53 nie polecam

W tym banku 21 dni to śmiech na sali. Wszystkie dokumenty złożone wstępna decyzja na tak w oddziale w Poznaniu . Dodatkowo dostarczyłem operat szacunkowy. Dzwonie dopytuje co i jak czy nie potrzeba dokumentów. Nie wszystko jest ok ale czemu od 31 dni nie ma decyzji nie wiedza. Zrezygnowałem z kredytu u nich poszedłem do konkurencji.

zgłoś
0
1
odpowiedz
Wiebke 2021-07-19 09:38 nie polecam

Nie polecam. Ponad dwa miesiące oczekiwania i nadal brak informacji. Placówka nie może skontaktować się z działem analityków w centrali. Infolinia umywa ręce. Wszystkie dokumenty dostarczone jak należy, za chwilę kończy się rezerwacja na nieruchomość (przedłużona!) co zwiąże się z utratą zaliczki. Szkoda ryzykować!

zgłoś
1
0
odpowiedz
Dominik 2021-05-27 16:41 polecam
Ocena:
5,0

Super bank Polecam wszystkim.!!!!

zgłoś
1
0
odpowiedz
Magda 2021-05-10 18:52 nie polecam

Nie polecam. Długi czas oczekiwania na zatwierdzenie kredytu, pomimo wcześniejszych zapewnień, że wszystko w porządku. Analityk czepia się każdej literki w dokumentach. Podejście do klienta gorsze niż za czasów komuny w urzędach. Żałuję, że się zdecydowałam.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Niezadowolony klient 2021-04-14 20:48 nie polecam
Ocena:
1,0

Nie polecam. Kredyt terminowo splacany od blisko 6 lat, w zeszłym roku nadpłata kredytu, a w tym roku w styczniu złożyłam wniosek o bezcięzarowe odlaczenie części działki (600 m2 plus stary dom do remontu) i od trzech miesięcy nie mogę załatwić sprawy. Dodam, że pozostały kapitał do splaty to 75000 zł, na zabezpieczenie spłaty pozostaje nieruchomość około 1ha i nowy dom wykończony zgodnie z kosztorysem plus dodatkowo zrobiona elewacja z ociepleniem i fotowoltaika. Ktoś może mi wytłumaczyć o co chodzi? Do wniosku dołączyłam wycenę starego domu, wypis z rejestru gruntów, decyzje podziałową, była rzeczoznawca z banku i okazuje się, że to jeszcze mało. Zastanawiam się, czy nie ewakuować się z tego pseudobanku...

zgłoś
0
0
odpowiedz
Joanna 2021-01-25 16:13 nie polecam
Ocena:
3,0

Ja niestety, raczej nie zdecydowalabym się na kredyt w tym banku ponownie, przynajmniej nie w placówce na omulewskiej w Warszawie. Warunki były korzystne, decyzja też w akceptowalnym terminie. Jednak po podpisaniu umowy nie ma kontaktu z opiekunem kredytu. Nie odbiera telefonu, nie odpisuje na maile mimo kilkukrotnemu przypominanie się.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Piotr 2021-01-15 15:13 nie polecam
Ocena:
1,0

Osobiście byłem całkiem miło zaskoczony szybkością weryfikacji wniosku z poziomu oddziału (do pewnych kwot jest taka opcja), niestety w póżniejszym etapie wniosek musi trafic do "analityka" który robi to strasznie opieszale, wszyscy w około powołują się na covid i że dlatego to tak trwa, po czym szanowny książe od analizy stwierdza że potrzeba mu "wypis z kartoteki budynku", załatwienie dokumentu trwa bo covid, jak juz dostarczono do księcia dokument posiedział nad nim tydzień i stwierdził że jeszcze mu potrzebny do życia będzie (prawie jak tlen) "wypis z kartoteki lokalu" (co w obecnych czasach mozna było załatwić na jednym wniosku przy budynku) . Jak usłyszałem o dodatkowym dokumencie do załatwienia i kolejnym wydłużaniu procedowania, pomimo ciekawej oferty stwierdziłem dość traktowania jak idioty idę gdzie indziej mimo gorszych warunków. Szkoda tylko że klient nie ma kontaku z takim księciem od "anal"izy ale teraz wiem dlaczego wielu by marnie skończyło.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Żenada 2020-12-31 13:48 nie polecam

Wszytsko fajnie do momentu wyceny nieruchomości. Decyzja wstępna po tygodniu. Wszystko ok do momentu wyceny. Po wpłacie ponad 400 zł Pan od wyceny nawet nie udał się żeby obejrzeć mieszkanie. Nie zainteresował się ze w mieszkaniu zostają wszystkie meble i sprzęt AGD, RTV (w tym np. 3 telewizory). Pan ewidentnie sugerował się cenami w okolicy i wycenił mieszkanie o 50 tys mniej. Po rozmowie z nim dało się odczuć, że ma jakieś wyrzuty sumienia, ale przecież nie wycofa się, bo automatycznie traci wiarygodność w oczach banku. Dramat! Człowiek nawet nie zdaje sobie sprawy jak komplikuje sytuację dla przyszłych kupujących.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Piotrek 2020-12-16 18:09 polecam
Ocena:
4,0

Cały proces weryfikacji trwal 2 miesiące. Generalnie wszystko pozytywnie. Jedynym minusem jest fakt wypłacania kredytu w 4 transzach.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Olo 2020-12-09 21:58 nie polecam

Zdolność kredytowa policzona przez bank na ponad 100 tyś więcej niż kwota z wniosku. Na początku zero problemów, zapewnienia że to najprostszy z możliwych przypadków, duży wkład własny, wszystkie dokumenty dobre. Na końcu odpowiedź negatywna z tłumaczeniem, że wewnętrzny regulamin banku zabrania kredytowania nieruchomości gdzie zbywca jest spokrewniony z kupującym. Na etapie składania wniosku 3 razy nakreśliłem stan faktyczny, przedłużyłem umowę przedwstępną z której czarno na białym wynikało co i jak. Słowem nie wspomniano o jakimś regulaminie itp. Na infolinii zaprzeczają żeby taki zakaz był, w drugiej placówce to samo. O co więc chodzi ?? OBSŁUGA TRAGICZNA. Żeby to właściwie ocenić, to punkty ujemne musiałby być na skali. Kompletna strata czasu, sprzeczne komunikaty, zero przejrzystości. NIE POLECAM.

zgłoś
0
0
odpowiedz
2020-10-19 15:30 nie polecam

Wniosek o kredyt hipoteczny złożony 07.08.2020 po kilku dniach pozytywna decyzja finansowa . Do tej pory brak decyzji ostatecznej .

zgłoś
0
0
odpowiedz
Natalia 2020-09-22 04:05 nie polecam
Ocena:
1,0

Odradzam ten bank każdemu kto biorąc kredyt hipoteczny planuje jego wcześniejszą spłatę. Od początku lipca br staram się spłacić kredyt - przez brak odpowiedniej wiedzy pracowników, ich błędy, przez przedłużanie czasu na odpowiedź na reklamacje nie mogę do tej pory tego zrobić a mamy koniec września.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Lakion 2020-08-14 11:03 polecam
Ocena:
5,0

Po 4 dniach decyzja wstępna, a po kolejnych 3 tygodniach decyzja pozytywna ostateczna

zgłoś
0
0
odpowiedz
Rakto 2020-06-22 11:07 nie polecam
Ocena:
1,0

Długo czekalem na decyzję gdzie u dwóch innych banków już dostałem więc zrezygnowałem i skorzystałem w millenium

zgłoś
0
0
odpowiedz
W trakcie załatwiania 2020-06-17 03:14 polecam
Ocena:
5,0

A nie jest tak w tym Banku że każdemu dają wstępna decyzję pozytywna aby się dorobić tymi pieniędzmi za kontrolę mieszkania czy domu a potem i tak odmawiają kredytu??

zgłoś
0
0
odpowiedz
Maria 2020-06-09 19:03 nie polecam

Nie polecam. Doradcy nawet nie raczą telefonu odebrać. Nie wiem na jakim etapie jestem. Raz dzwonią że już będzie decyzja, a czekam już pół roku. I rezygnuje z ich usług. Chory bank, a obsługa na najniższym poziomie. Mają ludzi za nie normalnych.

zgłoś
0
0
odpowiedz
11 2020-05-07 12:52 nie polecam

Ja mam bardzo negatywne zdanie o tym banku, jakiś czas temu wzięliśmy kredyt na budowę domu, kredyt wypłacany w transzach, samo załatwianie kredytu trwało bardzo długo, dużo papierów, a do tego operat szacunkowy który zrobił nam Pan polecony przez doradce z banku, pan który na co dzień współpracuje z bankiem, zdolność kredytową mieliśmy dużo większą niż kredyt który chcieliśmy wziąć, wstępną decyzja była pozytywna, więc doradca powiedział że spokojnie możemy już budować, kolejnym krokiem była analiza operatu i kosztorysu przez analityka i tu zaczynają się schody, okazało się że operat jest źle policzony i kredytu nie dostaniemy, dramat, doradca wymyślił że jeszcze raz musimy złożyć wniosek o kredyt bo nic się nie da zrobić, więc złożyliśmy wraz z aneksem wyjaśniający błąd w operację, decyzja wstępną pozytywna, i znowu do analizy i znowu źle operat i odmowa kredytu, doradca na to że operat musimy zrobić nowy i pomniejszyć kwotę wartości domu wyliczona przez Pana współpracującego z bankiem... Tak zrobiliśmy i byliśmy w plecy 45 tyś.Nasz doradca w banku poinformował nas że pierwsza transza to połowa wkładu własnego, więc włożyliśmy w dom całe oszczędności ponad 100tys. Przy podpisaniu umowy pierwsza transza wynosiła 26tys. I tu było nasze ogromne zdziwienie jak to zostało policzone, na rozmowie jasno doradca powiedział że to będzie połowa wkładu własnego, a później zaczął kręcić i motać, liczyć na kalkulatorze i wyszło 26tys, dramat, no cóż idziemy dalej, kolejną informacją którą udzielił doradca to że możemy nadganiać z budową że nie ma żadnego problemu, ok przy podpisaniu kredytu mieliśmy już zrobione prace na budowie na 3 kolejne transze i oczywiście doradca został o tym poinformowany, na co odpowiedział że 3 naraz nie mogą wypłacić ale nie ma problemu że jest tyle zrobione... kolejne rozczarowanie gdy okazało się że po wizycie osoby odbierając prace na budowie kolejna transza została wstrzymana gdyż za duży postęp prac na ok 100 tyś. oczywiście doradca poinformował nas o tym na 5 min przed zakończeniem pracy, a później nie odbierał telefonu... kolejny dzień stracony... udało nam się skontaktować z dyrektorem banku i ten łaskawie poprosił doradce żeby się z nami skontaktował, wyszło że musimy dostarczyć niezapłacone faktury na tą kwotę i wtedy powinna zostać uruchomiona transza, oczywiście na początku doradca powiedział że faktury nie są do niczego potrzebne... w życiu nie spotkałam się z taką niekompetencją pracownika, osoba która powinna nam pomóc władowała nas na minę, naraził na straty finansowe, stres, nerwy... ale ona prowizję za podpisany kredyt dostała więc ma gdzieś i teraz próbuje się wykręcić że nie udzielała takich informacji, na szczęście rozmowy są nagrywane więc konsekwencję zostaną poniesione, sprawa trawi do Generalnego Inspektoratu Nadzoru Bankowego. Całkowicie straciliśmy zaufanie do tego banku, a jesteśmy wieloletnim klientami, ale to dla.banku nie ma znaczenia.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Beata 2020-03-13 17:09 polecam
Ocena:
1,0

Witam serdecznie chcemy wziąść kredyt hipoteczny w tym baku jak zarabiamy 1990 lub 2000 to dosnaniemy kredyt dzięki za info

zgłoś
0
0
odpowiedz
Rozbawiony 2020-03-03 14:07 nie polecam

Witam, jeśli chodzi o ten bank, to śmieszna jest weryfikacja banku w sprawie kredytu hipotecznego. Płacę za wynajem mieszkania 2000zł, dodatkowo inne opłaty, w sumie koło 2800. Bank nie przyznaje kredytu, bo między innymi mam za wysokie wydatki. Najlepiej jak bym mieszkał gdzieś za darmo, wtedy bym miał mniejsze wydatki i był bym bardziej wiarygodny. Niestety, bank jak nasz rząd oderwany od rzeczywistości...

zgłoś
0
0
odpowiedz
jordi 2020-01-31 15:45 nie polecam
Ocena:
1,0

21 wiek, a Pekao nadal w średniowieczu - wszystkie wnioski papierowo, wymagają dziesiątek zaświadczeń. Nie dość że chcą PITy, zaświadczenie o zarobkach od pracodawcy oraz pełne wyciągi bankowe z wpływami wynagrodzenia to jeszcze zaświadczenie z urzędu skarbowego o dochodach...a PITy są już potwierdzone przez US przecież!.Tylko człowiek musi ganiać jak idiota po milion zaświadczeń na to samo...nie polecam

zgłoś
0
0
odpowiedz
Anonim 2019-08-29 14:02 nie polecam

Obsluga klienta na najnizszym poziomie. Nie dostalismy informacji ze zmienia sie doradca od kredytu hipotecznego i wraz z nim adres zalatwiania spraw. Pojechalismy do pierwotnej placowki i dopiero na miejscu dostalismy wiadomosc ze mamy udac sie pod inny adres. Godziny pracy doradcow ciagle sie zmieniaja o czym rowniez bank nie informuje. Ostatnio dostepni byli miedzy 10 a 19, teraz miedzy 13 a 19. Jedzie czlowiek z mysla ze zlozy wniosek o wyplate kolejnej transzy a tu...osoba nieobecna. Tyle dobrze ze inna pani z okienka byla w stanie, po zapoznaniu sie z nasza sytuacja, pomoc. Dokumenty przekaze kolezance. Kobieta, ktora nas zazwyczaj obslugiwala bedzie szla na urlop 2 tygodniowy. A co gdybysmy za kilka dni chcieli zlozyc wniosek o wyplate transzy??? Mielibysmy czekac 2 tygodnie? Brakuje w banku profesjonalnej obslugi, brakuje rzetelnej informacji, brakuje chyba kadry zarzadzajacej, bo bank jest w rozsypce.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Gosia 2019-07-04 16:49 polecam
Ocena:
4,0

Bank jest znany wszystkim więc z wiarygodnością raczej nie powinno być problemu. Warto jednak przed podjęciem decyzji o wzięciu kredytu w danym banku porównać oferty różnych banków. Może się okazać, że inny ma lepszą ofertę niż Pekao.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Wera 2019-06-30 15:19 polecam
Ocena:
3,0

Oprocentowanie mogłoby być niższe i piszę to z własnego doświadczenia. Reszta nie najgorzej.

zgłoś
0
0
odpowiedz
marta 2019-06-16 13:44 polecam
Ocena:
4,0

Jestem zadowolona z kredytowania w pekao. polecam ten bank

zgłoś
0
0
odpowiedz
Teddy 2019-05-28 14:00 polecam
Ocena:
4,0

To dobry bank, na rynku jest od lat. Oferuje bardzo dobre warunki kredytowania.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Rob 2019-05-21 12:32 polecam
Ocena:
5,0

Dla mnie najkorzystniejsza opcja jeśli chodzi o kredyt hipoteczny. Mam też u nich konto osobiste i jestem zadowolony. Generalnie lubię korzystać z ich usług, nigdy nie miałem żadnych problemów

zgłoś
0
0
odpowiedz
Kajetan 2017-08-06 13:41 polecam
Ocena:
5,0

Pewny bank. Jestem zadowolony z wyboru tego banku jeśli chodzi o kredyt hipoteczny. Dobra współpraca klient- bank.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Przemysław L. 2017-06-29 12:43 polecam
Ocena:
4,0

Wzięliśmy w PeKao kredyt hipoteczny. Wszystkie warunki są do przyjęcia, dość korzystne. Jedynie opłata prowizyjna mogłaby być niższa ale szybka decyzja przyznania kredytu to zrekompensowała :)

zgłoś
0
0
odpowiedz
zdzisiek 2017-06-22 17:17 polecam
Ocena:
5,0

mam u nich kredyt hipoteczny - dobre warunki, rowne raty, korzystne oprocenotwanie

zgłoś
0
0
odpowiedz
kormoran 2017-06-18 12:05 polecam
Ocena:
5,0

Bank PeKao jest przyjazny klientowi. Elastyczni, zawsze stawiają na zadowolenie klienta. Mają bardzo dobre warunki kredytowe. Polecam.

zgłoś
0
0
odpowiedz
dodaj opinie

Nie tylko kredyt na budowę domu, kredyt na mieszkanie czy kredyt na zakup działki. PEKAO wie, że oprócz kosztów związanych z nabyciem nieruchomości pojawiają się dodatkowe z tytułu remontu, modernizacji czy rozbudowy, które można swobodnie pokryć dzięki pożyczce hipotecznej. Również przeniesienie obecnego zobowiązania hipotecznego zaciągniętego w innym banku staje się możliwe - kredyt refinansowany pozwoli spłacić jedno zadłużenie, abyś mógł dobrać środki np. na zakup większego i komfortowego apartamentu.

Dlaczego opinie o kredycie w PEKAO przekonują do skorzystania z oferty banku?

  • kredyt hipoteczny udzielany jest w kilku walutach, oprócz kredyt w złotówkach dostępny jest też kredyt w euro oraz USD, GBP, NOK, SEK - jeżeli uzyskujesz dochody w którejś z tych walut możesz starać się finansowanie do 70% wartości nieruchomości
  • możesz dopasować wysokość raty kredytu hipotecznego do swoich miesięcznych możliwości, dzięki rozłożeniu spłaty nawet na 30 lat, przy ratach równych lub malejących
  • masz możliwości skorzystania z wakacji kredytowych, zawieszając spłatę kredytu nawet na 12 miesięcy
  • bank akceptuje elektroniczny odpis z ksiąg wieczystych oraz wyciąg z KRS
  • decyzja kredytowa podejmowana jest szybko, a wycena nieruchomości dla kredytów do 300 000zł ma charakter uproszczony


Prześledź ranking kredytów hipotecznych opracowany przez nasz portal i wybierz ten, który spełni Twoje potrzeby. W tym celu nieocenione mogą stać się bezpłatne konsultacje kredytowe - kontakt z doradcą pozwoli Ci skorzystać z narzędzia, takiego jak kalkulator zdolności kredytowej. Poznasz nie tylko swoją zdolność, ale przede wszystkim nabędziesz wiedzę, która jest niezbędna w procesie ubiegania się o kredyt na budowę domu czy kredyt na zakup mieszkania. Pojęcia, takie jak RRSO kredytu, wysokość raty miesięcznej czy oprocentowanie, będące sumą marży banku i stawki WIBOR, przestaną mieć dla Ciebie tajemnicze brzmienie.

Podejmij świadomą decyzję i wybierz najkorzystniejszy kredyt hipoteczny, który zaprowadzi Cię aż do progu własnego domu. Kredyt hipoteczny w PEKAO to szansa na nabycie nieruchomości, również w ramach ofert specjalnych, takich jak program MDM czy kredyt w Eurokoncie Hipotecznym PLUS. Nie obawiaj się, że formalności Cię przerosną, zostaw swoje dane i pozwól, aby doradca kredytowy otoczył Cię opieką już na etapie wyboru banku, który udzieli Ci finansowego wsparcia.


Sprawdź zdolność kredytową

Liczba osób w gospodarstwie domowym
Dochód netto łączny gospodarstwa domowego
zł / miesiąc
Suma rat innych kredytów
zł / miesiąc
Suma limitów na kartach kredytowych
zł / miesiąc
Okres kredytowania
lat
Oblicz zdolność


Podobne kredyty

PKO Bank Polski
Rata 1777 zł
RRSO 8,95 %
Prowizja 0,00 %
Credit Agricole
Rata 1809 zł
RRSO 8,77 %
Prowizja 0,00 %
Alior Bank
Rata 1816 zł
RRSO 9,42 %
Prowizja 1,00 %
Bank Millennium
Rata 1792 zł
RRSO 8,59 %
Prowizja 0,00 %
ING Bank
Rata 1803 zł
RRSO 8,58 %
Prowizja 0,00 %
Citi Handlowy
Rata 1833 zł
RRSO 8,78 %
Prowizja 0,00 %
BNP Paribas
Rata 1826 zł
RRSO 8,74 %
Prowizja 0,00 %
Bank BPS
Rata 1228 zł
RRSO 4,70 %
Prowizja 0,00 %


Warto przeczytać

Kredyt na budowę domuKredyt na budowę domu

Coraz częściej decydujemy się przenieść się z mieszkań do domów. Chociaż spore grono wybiera przede wszystkim domy z rynku wtórnego, sporą popularnością cieszy się budowa nieruchomości od podstaw. Taką opcję wybierają przede [...]

Ranking kredytów hipotecznych na mieszkanieRanking kredytów hipotecznych na mieszkanie

Ranking kredytów hipotecznych dedykowany jest osobom, które chcą zrealizować marzenia o własnym domu lub mieszkaniu, ale nie mają wystarczających środków. Składając wniosek w banku, mogą liczyć na solidne wsparcie [...]

Porównanie rat kredytów hipotecznychPorównanie rat kredytów hipotecznych

Chcesz zrealizować swoje plany związane z zakupem mieszkania, domu lub działki pod budowę nieruchomości? Chociaż posiadasz zgromadzone oszczędności, kapitał nie jest wystarczający, aby we własnym zakresie sfinansować 100 proc. wartości [...]

Jak przygotować się do spotkania z doradcą kredytowymJak przygotować się do spotkania z doradcą kredytowym

Doradcy finansowi to niezależni specjaliści mający szeroką wiedzę na temat produktów finansowych. Klienci, którzy skorzystają z pomocy takich ekspertów, mogą liczyć, że podpiszą z bankiem korzystną umowę o kredyt [...]

Raty równe czy malejące - jakie wybraćRaty równe czy malejące - jakie wybrać

Przed osobami zaciągającymi kredyt hipoteczny stoi wiele dylematów. Wszystkie wiążą się ze zdolnością kredytową, czyli zdolnością do spłaty całkowitej kwoty zaciągniętego zobowiązania wraz z odsetkami. Chociaż istotną rolę odgrywa [...]

Czy pomoc doradcy kredytowego jest płatna?Czy pomoc doradcy kredytowego jest płatna?

Chcesz sprawdzić swoją zdolność kredytową i otrzymać szczegółowe informacje o wszystkich dostępnych w ofertach banków kredytach hipotecznych? Skorzystanie z pomocy doradcy finansowego będzie dobrym rozwiązaniem – [...]

Ekspert radzi

Zostaw swój numer telefonu.
Ekspert oddzwoni bezpłatnie.

Telefon Bezpłatna konsultacja