Hipoteka360

Kredyt hipoteczny w PKO Bank Polski Opinie i informacje

Kredyt hipoteczny w PKO Bank Polski

Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski S.A.

ul. Puławska 15
02-515 Warszawa

Opinia klientów: 3,31 / 5

Opinie: 28 | Głosy: 6727
Telefon Bezpłatna konsultacja

Zostaw swój numer telefonu.
Ekspert oddzwoni bezpłatnie.



Oferta kredytu hipotecznego w banku PKO BP, zaprowadzi Cię do podpisania aktu notarialnego i stania się właścicielem nieruchomości, o jakiej zawsze marzyłeś. Własny dom lub mieszkanie, a może działka, zakupiona z myślą o przyszłej budowie, kredyt hipoteczny to pierwszy krok wykonany w kierunku realizacji planów. Wysokość raty kredytu hipotecznego, w przypadku podjęcia pozytywnej decyzji kredytowej, możesz dopasować do swoich możliwości, rozkładając jego spłatę nawet na kilkadziesiąt lat, w ratach równych lub malejących. Symulacja kredytowa to orientacyjne wyliczenia dla miesięcznej obsługi kredytu hipotecznego, którego warunki uzależnione są od skorzystania z produktów dodatkowych. Dowiedz się, ile możesz zyskać decydując się na kredyt w złotówkach oferowany przez bank PKO BP, który już po raz szósty zatriumfował w rankingu Złoty Bankier. Zostaw swoje dane kontaktowe, aby ekspert mógł odpowiedzieć na wszystkie nurtujące Cię pytania, przedstawić ranking kredytów hipotecznych na mieszkanie i zaprosić Cię do odwiedzenia oddziału. Podczas spotkania z doradcą kredytowym poznasz warunki, RRSO kredytu, wysokość raty, a bezpłatne konsultacje pomogą wybrać Ci najkorzystniejszy kredyt hipoteczny na rynku.

Przykładowe obliczenia raty kredytu hipotecznego w PKO Bank Polski
Własny Kąt Hipoteczny - oferta pakietowa
Kwota kredytu: 240.000 zł
Wartość nieruchomości: 420.000 zł
Wkład własny: 40%
Okres kredytu: 30 lat

Koszty obsługi kredytu (miesięczne)

Wysokość raty
1 867,55 zł
Aby uzyskać zaprezentowaną stawkę marży, należy posiadać lub wykupić dodatkowe produkty banku:

- rachunek osobisty (od min, 6 miesięcy) z wpływami na ROR w kwocie co najmniej 3000 zł
- kartę kredytową
- 4-letnie ubezpieczenie od utraty pracy
- ubezpieczenie na życie

Warunki dotyczą kredytu hipotecznego na zakup lokalu poza Warszawą

Podana marża jest poglądowa, a jej ostateczna wysokość zależy od indywidualnej oceny kredytowej klienta,

Marża w pierwszym roku trwania umowy jest obniżona po poziomu 1,1%

Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) dla wypłaconego jednorazowo kredytu Własny Kąt hipoteczny w PKO Banku Polskim zabezpieczonego hipoteką wynosi 9,13% przy następujących założeniach: okres obowiązywania umowy: 25 lat; całkowita kwota kredytu (bez kredytowanych kosztów) 259 300 zł, LTV (kwota kredytu do wartości zabezpieczenia) 66,5%, oprocentowanie zmienne 7,65%/rok – w pierwszym roku oraz 8,22%/rok w kolejnych, na które składa się wskaźnik referencyjny WIBOR 6M 6,55% wg stanu na dzień 5,05,2022 r, oraz marża 1,1% w pierwszym roku oraz marża 1,67% w kolejnych latach (marża jest podwyższana o 0,9 p,p, do czasu uprawomocnienia się wpisu hipoteki umownej przy założeniu, że nastąpi to w terminie 5 miesięcy od zawarcia umowy kredytu); całkowity koszt kredytu 368 077,76 zł, w tym: prowizja 0%, tj, 0 zł, odsetki 352 232,67 zł, ubezpieczenie nieruchomości 5 186 zł (za cały okres kredytowania, dla ubezpieczenia oferowanego za pośrednictwem PKO Banku Polskiego); ocena wartości nieruchomości mającej stanowić zabezpieczenie kredytu 400 zł, PCC 19 zł; ROR (Konto za Zero) 0 zł (za cały okres kredytowania; w związku z deklaracją systematycznych wpływów minimum 3 000 zł na ROR); karta kredytowa (Przejrzysta Karta Kredytowa) 1 812,84 zł (za cały okres kredytowania), ubezpieczenie spłaty kredytu na wypadek utraty źródła dochodu, poważnego zachorowania, pobytu w szpitalu w następstwie nieszczęśliwego wypadku 8 427,25 zł (za 4 lata), całkowita kwota do zapłaty 627 377,76 zł, płatna w 300 ratach annuitetowych (równych) miesięcznych przy czym pierwsze pięć rat wynosi 2 098,34 zł, następne po 1 944,84 zł w pierwszym roku oprocentowania, Od drugiego roku kolejne raty wyniosą po 2 039,80 zł i ostatnia rata wynosi 2 004,49 zł, Kalkulacja została dokonana na dzień 5,05,2022 r, na reprezentatywnym przykładzie,
Oprocentowanie nominalne
8,63 %
marża
1,55 %
WIBOR
7,08 %
Oprocentowanie rzeczywiste
9,52 %
Ubezpieczenie pomostowe
180,00 zł
info
Stawka dotyczy miesięcznego kosztu ubezpieczenia pomostowego,
Do momentu dostarczenia do banku odpisu z księgi wieczystej z prawomocnym wpisem hipoteki na rzecz banku oprocentowanie kredytu jest powiększone o 0,9 p,p, i przekłada się na wzrost raty o podaną tu, szacunkową kwotę,
Polisa na życie
66,55 zł
info
Składka dobrowolnego ubezpieczenia na życie w pierwszym roku trwania umowy wynosi 0,33276% x kwota kredytu lub saldo zadłużenia, a od drugiego roku trwania okresu kredytowania jest pobierana co miesiąc i wynosi: 0,02773% salda zadłużenia miesięcznie,
Podana kwota to przybliżony koszt składki w skali miesiąca,
Aby uzyskać zaprezentowaną stawkę marży, należy posiadać lub wykupić dodatkowe produkty banku:

- rachunek osobisty (od min. 6 miesięcy) z wpływami na ROR w kwocie co najmniej 3000 zł
- kartę kredytową
- 4-letnie ubezpieczenie od utraty pracy
- ubezpieczenie na życie

Warunki dotyczą kredytu hipotecznego na zakup lokalu poza Warszawą

Podana marża jest poglądowa, a jej ostateczna wysokość zależy od indywidualnej oceny kredytowej klienta.

Marża w pierwszym roku trwania umowy jest obniżona po poziomu 1,1%

Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) dla wypłaconego jednorazowo kredytu Własny Kąt hipoteczny w PKO Banku Polskim zabezpieczonego hipoteką wynosi 9,13% przy następujących założeniach: okres obowiązywania umowy: 25 lat; całkowita kwota kredytu (bez kredytowanych kosztów) 259 300 zł, LTV (kwota kredytu do wartości zabezpieczenia) 66,5%, oprocentowanie zmienne 7,65%/rok – w pierwszym roku oraz 8,22%/rok w kolejnych, na które składa się wskaźnik referencyjny WIBOR 6M 6,55% wg stanu na dzień 5.05.2022 r. oraz marża 1,1% w pierwszym roku oraz marża 1,67% w kolejnych latach (marża jest podwyższana o 0,9 p.p. do czasu uprawomocnienia się wpisu hipoteki umownej przy założeniu, że nastąpi to w terminie 5 miesięcy od zawarcia umowy kredytu); całkowity koszt kredytu 368 077,76 zł, w tym: prowizja 0%, tj. 0 zł, odsetki 352 232,67 zł, ubezpieczenie nieruchomości 5 186 zł (za cały okres kredytowania, dla ubezpieczenia oferowanego za pośrednictwem PKO Banku Polskiego); ocena wartości nieruchomości mającej stanowić zabezpieczenie kredytu 400 zł, PCC 19 zł; ROR (Konto za Zero) 0 zł (za cały okres kredytowania; w związku z deklaracją systematycznych wpływów minimum 3 000 zł na ROR); karta kredytowa (Przejrzysta Karta Kredytowa) 1 812,84 zł (za cały okres kredytowania), ubezpieczenie spłaty kredytu na wypadek utraty źródła dochodu, poważnego zachorowania, pobytu w szpitalu w następstwie nieszczęśliwego wypadku 8 427,25 zł (za 4 lata), całkowita kwota do zapłaty 627 377,76 zł, płatna w 300 ratach annuitetowych (równych) miesięcznych przy czym pierwsze pięć rat wynosi 2 098,34 zł, następne po 1 944,84 zł w pierwszym roku oprocentowania. Od drugiego roku kolejne raty wyniosą po 2 039,80 zł i ostatnia rata wynosi 2 004,49 zł. Kalkulacja została dokonana na dzień 5.05.2022 r. na reprezentatywnym przykładzie.

Koszty przyznania kredytu

Prowizja
0,00 zł
Bank nie pobiera prowizji jeśli Klient skorzysta z 4 letniego ubezpieczenia od utraty pracy i hospitalizacji,
Wysokość składki ubezpieczenia od utraty pracy dla okresu 48 miesięcy wynosi: 3,25% kwoty przyznanego kredytu
Ubezpieczenie Niskiego Wkładu Własnego I rata
0,00 zł
Koszt UNW za pierwsze 3 lata
0,00 zł
Całkowity koszt UNW
0,00 zł
Polisa ubezpieczeniowa
7 800,00 zł
info
Wysokość składki ubezpieczenia od utraty pracy i hospitalizacji (umowa zawierana na 4 lata) wynosi: 3,25% kwoty przyznanego kredytu (składka pobierana jest jednorazowo z góry),
Wycena nieruchomości
400,00 zł
info
Ocena wartości nieruchomości mającej stanowić zabezpieczenie kredytu (wniosek powyżej 80,000 zł; w przypadku mieszkania) wynosi 400 zł,
Suma kosztów
8 200,00 zł


Dodatkowe informacje

Weksel
NIE
Wcześniejsza spłata kredytu
0,00 %
  • 25% kwoty kredytu może być przeznaczone na dowolny cel
  • Prezentowane warunki dotyczą obecnych klientów z wpływami na konto min. 5000 zł (od 6 mies.) i w przypadku zakupienia dodatkowych produktów: karty kredytowej, 4-letniego ubezpieczenia od utraty pracy i ubezpieczenia na życie


Telefon Bezpłatna konsultacja

Zostaw swój numer telefonu. Ekspert oddzwoni bezpłatnie.

Opinie o kredycie hipotecznym w PKO Bank Polski


Ocena klientów: 3,31 / 5

Głosy: 6727 | Sposób liczenia

Kto poleca kredyt w PKO Bank Polski

46%
54%
Liczba opinii: 28


5,0
7
4,0
6
3,0
3
2,0
2
1,0
6

dodaj opinie
Tobi 2022-04-29 13:10 nie polecam
Ocena:
1,0

Bank Pko Bp tragedia złożone papiery w komplecie i zdolność na 450 tys wstępna decyzja pozytywna. Projent oryginalny podsteplowany przez urząd plus pozwolenie na budowę i dodam ze działka sama warta 350 tys plus stoi dom w stanie surowym otwartym z dachem pokrytym ceramiką. Dom 300 metrow jednka zrobiliśmy sobie małe zmiany z projektem zamiennym za 15 tys u projektanta i rzetelnie dołożyliśmy dodatkowy do dokumentów jednak tylko jeszcze bez pieczatki urzedu i analityk uparł sie ze chce tez na nowym który defakto jest potrzebny przy koncowej realizacji budowy i mimo tłumaczeń ze urzad szybko nie działa i pieczątka będzie za kilka tyg. Suma sumaru odrzucił procesowanie przez pieczątkę. Albo procedury albo tacy ograniczeni ludzie pracuja na stanowisku analityków w pko bp. Żenada bo ing i paribas bez niczego przyjęli do dalszej procedury.... Odradzam

zgłoś
0
1
odpowiedz
Kredytobiorca 2021-12-14 08:49 polecam
Ocena:
5,0

Wciąż jestem pod wrażeniem jakości, jaką zaoferował mi bank PKO BP. Od złożenia dokumentów do wypłaty kredytu niecały miesiąc (z uwagi na małe problemy z dodatkowymi dokumentami po mojej stronie. Doradca kontaktowy, otwarty i przede wszystkim pomocny na każdym etapie procesu. Konkurencyjne warunki względem innych banków. Wszystko przebiegło bez zastrzeżeń, naprawdę polecam!

zgłoś
0
2
odpowiedz
Bartek 2021-10-23 12:30 polecam
Ocena:
4,0

Dostaliśmy z żoną bardzo dobrą ofertę kredytu hipotecznego. Wycena działki wyższa od firm "zewnętrznych". ING dał oferta gorszą obniżając przy tym zdolność finansową. Dodam tylko, że oboje z żoną jesteśmy pracownikami administracji publicznej.

zgłoś
0
1
odpowiedz
Pola 2021-06-30 18:10 nie polecam
Ocena:
3,0

Operator finansowy zaniżył wycenę nieruchomości o 35 tyś, porażka. Otrzymałam przez to niższy kredyt.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Magda 2021-06-24 14:13 polecam
Ocena:
5,0

Polecam bank PKO BP w Rawiczu. Pani Lidia, prowadziła nas przy ubieganiu się o kredyt hipoteczny. Informacja i pozytywnym rozpatrzeniu wniosku w 1.5 tygodnia od dnia jego złożenia. Ilość dokumentów do złożenia nie była duża. Sytuacja moja była nietypowa, bank stanął na wysokości zadania. Wszystkim będę go polecać. To już drugi kredyt hipoteczny w tym banku. Warunki kredytowe dobre. P. S. Pani Lidio bardzo, bardzo dziękujemy za zaangażowanie.

zgłoś
1
1
odpowiedz
Beata 2021-06-18 14:00 nie polecam
Ocena:
1,0

Koszmarna umowa, bardzo mało czytelna wymaga głębszej analizy. Ukryta marża w ubezpieczeniu na 48 mc. Brak możliwości zmiany oprocentowania przed podpisaniem umowy. Wszystko płatne , ogromne koszty.

zgłoś
0
1
odpowiedz
Ms 2021-06-01 20:19 nie polecam

Byliśmy z mężem zapytac sie o kredyt hipoteczny majac u nich w placowce konto 15 lat pani , ktora nas obsługiwała zajrzała tylko na zarobki męza i stwierdziła ze niema zdolnosci chyba to wrózka bo poszliśmy do innego banku i zdolnosc jest a ta pani nawet nie klikajac na komputerze stwierdziła ze trzeba u nich mieć 100 tyś wkladu wlasnego porażka ten bank powiedzialam pani ze idziemy sprobowac do innego bąnku i zdolnosc w innych bankach jest .

zgłoś
0
0
odpowiedz
Niedoszły klient 2021-05-03 10:40 nie polecam

Ubezpieczenie 3,25 od utraty pracy to ukryta prowizja. Bardzo słabe warunki zarówno przy wysokim wkładzie własnym jak i przy niskim. Trudno polecić ofertę komukolwiek. Może mają lepsze marże dla administracji rządowej.

zgłoś
0
0
odpowiedz
IREK 2021-03-24 13:01 nie polecam
Ocena:
1,0

Dramat! Marża ukryta w pseudo ubezpieczeniu, które musisz wykupić tylko u nich i zapłacić z góry. Analitycy pracują za karę i nikt nie ma z nimi kontaktu, nie da się tam zadzwonić bo nie podają numerów telefonu nawet pracownikom banku!! Kilkukrotnie poprawiana umowa bo są błędy w obliczeniach, które można by było załatwić od ręki ale każda poprawka trwa kilka dni. Dostałem umowę kredytową pozytywną ale warunkiem jest to, że deweloper musi napisać oświadczenie, że mieszkanie jest sprzedawane bez ruchomości(wyposażenia).. a był facet z PKO na wycenie za którą sam muszę zapłacić 400 zł i nie widział, że apartamenty są sprzedawane w pełni wyposażone?? To jak to wyceniał? OMIJAJCIE TO POLSKIE DZIADOSTWO SZEROKIM ŁUKIEM

zgłoś
1
0
odpowiedz
Magda 2021-03-17 20:16 polecam
Ocena:
4,0

Daję 4 gwiazdki. Mam kredyt hipoteczny na dom od 2008 roku. Teraz staram się o kolejny kredyt hipoteczny na mieszkanie. Nigdy nie zalegalam z płatnościami. Jestem ciekawa, jaka będzie decyzja przy ubieganiu się o drugi kredyt. Tą jedną gwiazdkę zostawiam na ocenę, po zakończeniu procedury. Dotychczas jestem zadowolona z banku. Zobaczymy, czy tak będzie nadal.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Kinga 2021-03-07 17:03 nie polecam

12 lat temu wzięłam kredyt hipoteczny w tym banku. Bardzo nie polecam!. Jeśli tylko macie taką możliwość weźcie kredyt w innym banku. Tu traktują swoich klientów jak przestępców. Mimo że spłacam swój kredyt bez żadnych opóźnień to niedawno otrzymałam bardzo niepokojący SMS z PKO Bank Polski. A mianowicie że na moim koncie jest niedopłaty niecałe 2 chf to niecałe 10zl i jeśli natychmiast tego nie wpłace to zostanę wpisana do BIK. Oburzylam się na takie traktowanie i napisałam pismo że nie życzę sobie takich sformułowań. Poczułam się jak przestępca. Otrzymałam odpowiedź że to normalne dla banku i taka maja zgodnie z prawem formę wypowiedzi. Jestem dobrym klientem banku ale bardzo nie polecam PKO Bank Polski.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Jacek 2021-02-27 07:35 nie polecam
Ocena:
1,0

Otrzymaliśmy pozytywną decyzję na kwote 300 000. Umowa jest skomplikowana, nieprzejrzysta i napisana w taki sposób, żeby odebrać majątek w dogodnym dla banku momencie. Dobrze czytajcie absurdy pod tytułem :" obowiązki kredytobiorcy". Możliwość ciągłego monitowania zdolności finansowej, obowiązek raportowania zmiany pracy, spakdu dochodów o 10%, możliwośc kontrolowania co 6 mies wartości nieruchomości przez caky okre ttwania kredytu itp. Absurd i złodziejstwo. Uważajcie

zgłoś
0
0
odpowiedz
ewe 2020-10-18 13:25 polecam
Ocena:
5,0

Bardzo szybka decyzja, wszystko odbyło się podczas 2 wizyt. Pierwsza złożenie wniosku, druga podpisanie umowy. Dodam, że wcześniej dowiedzieliśmy się jakie dokumenty są potrzebne, więc składając wniosek mieliśmy już wszystko co wymagał bank. Polecam.

zgłoś
0
0
odpowiedz
K. 2020-10-09 13:36 nie polecam
Ocena:
2,0

Bank szybko przetworzył wniosek ale decyzja negatywna ponieważ w umowie o dzieło był zapis o zrzeczeniu się autorskich praw majątkowych co u grafika w branży gier jest standardem. Nie miały znaczenia stabilność zatrudnienia, umowa o pracę na czas nieokreślony u drugiej osoby oraz ponadprzeciętne zarobki. Mamy wrażenie, że bank po prostu nie chciał dać kredytu i szukał wymówki.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Andzia 2020-09-03 22:20 nie polecam
Ocena:
2,0

Bank wydał pozytywna zgodę na kredyt przy wkładzie wlasnym 20% . Natomiast obniżył wartosc nieruchomosci w operacie szacunkowym o 2tys.

zgłoś
0
0
odpowiedz
wojtasko 2020-08-11 18:54 polecam
Ocena:
5,0

Pozytywna decyzja kredytowa zaledwie po 2 tygodniach od złożenia wniosku. Polecam!

zgłoś
1
0
odpowiedz
Martin 2020-06-08 21:05 nie polecam
Ocena:
1,0

Nie polecam tego banku.. W każdym innym wycenili nasza dzialke na 105 tyś natomiast u nich na 66tys.. do tego chcieli abyśmy zrobili fundamenty przed wzięciem kredytu hipotecznego.. Kredyt wzielismy w innym banku A ten bedziemy omijać szerokim łukiem...

zgłoś
0
0
odpowiedz
Ania 2020-06-07 13:07 polecam
Ocena:
4,0

Ja jestem bardzo zadowolona..place raty dopiero 5 lat a co dalej to zobaczymy...poki co jest dobrze..polecam

zgłoś
0
0
odpowiedz
Mateusz Bakuła 2020-02-27 14:14 nie polecam
Ocena:
1,0

Przy dużym wkładzie własnym bank PKOBP celowo zaniża wartość nieruchomości żeby podnieść marżę. Nam obniżył wartość o ponad 30% .

zgłoś
0
0
odpowiedz
pisowiec 2019-12-18 07:45 nie polecam

To jest bank prowadzony przez emerytow i dla emerytow ewentualnie budzetowki. Dzial anali _z w 3 minuty niweczy 3 tygodnie bezsensownego gromadzenia uprzednio wymaganych dokumentow. Dzial sprzedazy pojecia nie ma jak zrobic zeby bylo ok. Rodziny w ciazy z dzialanoscia gospodarcza nie maja czego szukac, ot polityka prorodzinna.....

zgłoś
0
0
odpowiedz
Agata 2019-12-07 11:22 polecam
Ocena:
3,0

Nie obyło się bez problemów dlatego jestem tylko częściowo zadowolona.

zgłoś
1
0
odpowiedz
Pati 2019-12-01 13:20 polecam
Ocena:
4,0

W sumie obyło się bez większych problemów. Kredyt dostaliśmy bez załatwiania wielu formalności. Nie wiem jak to wygląda w innych bankach bo nie mam porównania ale tutaj jest ok. Aczkolwiek wkładu własnego mogłoby być mniej.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Elżbieta 2019-09-22 12:22 polecam
Ocena:
3,0

Generalnie nie było źle ale mam pewne zastrzeżenia. Cała procedura brania kredytu odbyła się łatwiej i szybciej niż na początku mi się wydawało że będzie. Jednak zamieszania przy braniu hipoteki jest tyle, załatwiania papierów też, że to wszystko i tak nie jest dla mnie do końca jasne.

zgłoś
1
0
odpowiedz
Daria 2019-07-16 10:45 polecam
Ocena:
5,0

Brałam u nich kredyt hipoteczny na budowę domu. Wszystko odbyło się zgodnie z umową.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Greg 2019-05-13 20:05 polecam
Ocena:
4,0

polecam kredyt na mieszkanie w pko bp, wszystko przebieglo bez komplikacji, jasna oferta

zgłoś
0
0
odpowiedz
Magdalena 2019-05-13 17:32 polecam
Ocena:
5,0

Szczerze mówiąc bałam się kredytu hipotecznego ale w PKO BP wyszło to naprawdę korzystnie.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Ania 2019-04-27 17:37 polecam
Ocena:
5,0

Polecam kredyt hipoteczny w PKO BP. Nie było praktycznie żadnych problemów jeśli chodzi o przyznanie nam kredytu. Zaoferowaliśmy 20% wkładu własnego i bank się zgodził. Bez żadnych komplikacji, jesteśmy zadowoleni.

zgłoś
0
0
odpowiedz
tad 2019-03-24 17:56 polecam
Ocena:
4,0

Super żadnych kurczków umowa jasno spisana bank wszytsko wytłumaczył

zgłoś
0
0
odpowiedz
dodaj opinie

Rekomendacje i dobre opinie o kredycie w PKO BP wiążą się przede wszystkim z:

  • faktem, że nawet 25% kwoty kredytu hipotecznego może być przeznaczone na dowolny cel
  • warunki kredytu mogą ulec zmianie, dzięki możliwości negocjacji wysokości marży
  • możliwości skorzystania raz w roku z wakacji kredytowych
  • opcji bilansowania kredytu oszczędnościami
  • faktem, że środki z kredytu służą także do sfinansowania opłat związanych z transakcją


Jeżeli zdecydujesz się na skorzystanie z dodatkowych produktów oferowanych przez PKO BP możesz liczyć na obniżenie marży, a posiadanie konta umożliwi Ci łatwą spłatę comiesięcznych zobowiązań.

Poznaj symulację kredytową, która pozwoli Ci zobrazować warunki dla kredytu hipotecznego z wkładem własnym na minimalnym poziomie 20%. Wiele czynników może wpłynąć na obniżenie wysokości raty Twojego kredytu. Jednym z nich jest wysokość zadeklarowanego, wspomnianego wcześniej wkładu własnego, jak również posiadanie lub chęć skorzystania z produktów dodatkowych. Bank PKO BP wychodzi także naprzeciw potrzebom rodzin wielodzietnych i akceptując Kartę Dużej Rodziny, daje możliwość obniżenia prowizji za udzielenie kredytu.

W zależności od kwoty kredytu i wartości nieruchomości możesz liczyć również na brak opłat z tytułu ubezpieczenia niskiego wkładu własnego, polisa ubezpieczeniowa także nie jest wymagana.

Jeżeli chcesz poznać warunki, które PKO BP może zaoferować Tobie, opierając się na indywidualnych wyliczeniach pozostaw swoje dane. Bezpłatny konsultant skontaktuje się z Tobą, tak szybko jak to możliwe, aby z użyciem kalkulatora zdolności kredytowej wykonać symulację i zaprosić Cię do oddziału, zlokalizowanego najbliżej Twojego miejsca zamieszkania.

Porównanie kredytów hipotecznych to przegląd ofert dostępnych na rynki i zgromadzonych w jednym miejscu, aby pomóc Ci w wyborze tej jednej, najkorzystniejszej. Nie musisz jednak sam podejmować tak trudnej decyzji - pożyczka hipoteczna to zobowiązanie na kilkanaście lub kilkadziesiąt lat, decydując się na bezpłatne konsultacje kredytowespotkanie z doradcą możesz usystematyzować posiadaną wiedzę, uzupełnić ją i świadomie wybrać produkt.


Sprawdź zdolność kredytową

Liczba osób w gospodarstwie domowym
Dochód netto łączny gospodarstwa domowego
zł / miesiąc
Suma rat innych kredytów
zł / miesiąc
Suma limitów na kartach kredytowych
zł / miesiąc
Okres kredytowania
lat
Oblicz zdolność


Podobne kredyty

Credit Agricole
Rata 1889 zł
RRSO 9,26 %
Prowizja 0,00 %
Alior Bank
Rata 1896 zł
RRSO 9,95 %
Prowizja 1,00 %
Bank Pekao
Rata 1908 zł
RRSO 9,51 %
Prowizja 1,25 %
Bank Millennium
Rata 1872 zł
RRSO 9,10 %
Prowizja 0,00 %
ING Bank
Rata 1893 zł
RRSO 9,17 %
Prowizja 0,00 %
Citi Handlowy
Rata 1913 zł
RRSO 9,30 %
Prowizja 0,00 %
BNP Paribas
Rata 1906 zł
RRSO 9,25 %
Prowizja 0,00 %
BOŚ Bank
Rata 1901 zł
RRSO 9,44 %
Prowizja 1,80 %


Warto przeczytać

Oblicz, który kredyt hipoteczny korzystniejszyOblicz, który kredyt hipoteczny korzystniejszy

Zamierzasz zaciągnąć kredyt na zakup mieszkania? Czeka Cię zatem konieczność zagłębienia się w ofertach banków. Aby wybrać optymalny dla siebie produkt, będziesz musiał porównać wybrane kredyty. To, jak z pewnością się [...]

Kalkulator opłacalności kredytu walutowegoKalkulator opłacalności kredytu walutowego

Jeszcze kilka lat temu banki bardzo chętnie udzielały kredytów hipotecznych w walutach obcych. Sytuacja ta uległa jednak zmianie – od momentu opublikowania przez Komisję Nadzoru Finansowego Rekomendacji S, banki mogą uruchomić [...]

Kalkulator zysku z konsolidacji kredytówKalkulator zysku z konsolidacji kredytów

Zaciągnąłeś w banku kredyt na remont mieszkania, a do tego zdecydowałeś się jeszcze na kartę kredytową? A może pilnie potrzebowałeś gotówki i – poza ratą kredytu niezbędnego do zakupu samochodu – spłacasz jeszcze [...]

Kalkulator RRSO - Oblicz rzeczywistą roczną stopę procentowąKalkulator RRSO - Oblicz rzeczywistą roczną stopę procentową

Banki wykorzystują przyzwyczajenia klientów, aby zareklamować swoje produkty. Świetnie widać to na przykładzie kredytów hipotecznych. Być może jako osoba zainteresowana zaciągnięciem takiego, porównywałeś oferty, [...]

Kalkulator wysokości raty kredytu hipotecznegoKalkulator wysokości raty kredytu hipotecznego

Kredyt hipoteczny to obciążenie na wiele lat, więc nie powinien być zaciągany pochopnie – konieczne jest oszacowanie swoich możliwości finansowych. Problemy kredytobiorców, którzy kilka lat temu zaciągnęli pożyczki w [...]

Kalkulator zdolności kredytowejKalkulator zdolności kredytowej

Jeżeli jesteś zainteresowany kredytem na zakup mieszkania, to zanim udasz się na spotkanie z doradcą, możesz w pierwszej kolejności sprawdzić swoją zdolność kredytową. Wykorzystaj do tego kalkulator zdolności kredytowej. Po wpisaniu [...]

Ekspert radzi

Zostaw swój numer telefonu.
Ekspert oddzwoni bezpłatnie.

Telefon Bezpłatna konsultacja