1. Hipoteka360/
  2. Ranking kredytów hipotecznych/
  3. Santander Bank Polska

Kredyt hipoteczny w Santander Bank Polska Opinie i informacje

Kredyt hipoteczny w Santander Bank Polska

Santander Bank Polska S.A.

al. Jana Pawła II 17
00-854 Warszawa

Opinia klientów: 3,3 / 5

4074 oceny, 39 opinii
+Dodaj opinie
Telefon Bezpłatna konsultacja
Zostaw swój numer telefonu.
Ekspert oddzwoni bezpłatnie.

Kredyt na budowę domu lub kredyt na zakup mieszkania, to często jedyna droga do spełnienia marzeń o posiadaniu własnych czterech kątów. Tę ważną, finansową decyzję poprzedza wybór właściwej lokalizacji, metrażu, rynku (pierwotnego lub wtórnego), a przede wszystkim banku, który pomoże Ci ten plan zrealizować. Ranking kredytów hipotecznych opracowany przez nasz portal to porównanie popularnych na rynku ofert, w tym także banku Santander Bank Polska. Jeżeli szukasz najkorzystniejszego kredytu hipotecznego i chcesz poznać jego warunki, możesz liczyć na wsparcie doradcy kredytowego. Eksperci służą Ci bezpłatną konsultacją kredytową, podczas której możesz usystematyzować posiadaną wiedzę i sprawdzić swoją zdolność kredytową. To doskonała szansa, jeżeli w zagadnieniach finansowych nie czujesz się najpewniej, a podejmując tak ważną decyzję, jaką jest ubieganie się o kredyt hipoteczny chcesz uzyskać pełen pakiet informacji i porównanie kredytów hipotecznych dostępnych na rynku. Zostaw swoje dane kontaktowe, aby porozmawiać i odbyć spotkanie z doradcą kredytowym w wybranym oddziale.

Przykładowe obliczenia raty kredytu hipotecznego w Santander Bank Polska
Kredyt Mieszkaniowy
Kwota kredytu: 272.000 zł
Wartość nieruchomości: 340.000 zł
Wkład własny: 20%
Okres kredytu: 30 lat

Koszty obsługi kredytu (miesięczne)

Wysokość raty
1 019,02 zł
Standardowa wysokość marży w kredycie hipotecznym z oprocentowaniem zmiennym wynosi od 1,89% do 3,59% (w niniejszej kalkulacji uwzględniono najniższą wartość) i jest ustalana indywidualnie, w zależności od kwoty kredytu, wartości nieruchomości stanowiącej zabezpieczenie oraz posiadania lub deklaracji posiadania konta osobistego w Santander Banku Polska wraz z wpływem wynagrodzenia w kwocie min, 2000 zł,

Bank umożliwia uzyskanie obniżki marży w ramach oferty dla klientów VIP, pracowników wybranych firm i in,

Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) dla kredytu mieszkaniowego, w Santander Bank Polska S,A,, zabezpieczonego hipoteką wynosi 2,93%, przy następujących założeniach: okres kredytowania 300 miesięcy (jednorazowa wypłata kredytu), całkowita kwota kredytu (bez kredytowanych kosztów) 280 547 zł, całkowita kwota do zapłaty 393 775,37 zł, oprocentowanie zmienne 3,45% w tym: stopa referencyjna WIBOR 3M: 0,21% na dzień 25,01,2021r, oraz marża 3,24 p,p, (wskazana marża jest podwyższona o 1,00 p,p, do czasu uprawomocnienia się wpisu hipoteki umownej przy założeniu, że nastąpi to w terminie 1 miesiąca od zawarcia umowy kredytu), całkowity koszt kredytu 113228,37 zł (w tym: prowizja 4 797,35 zł, odsetki 96 720,77 zł, ubezpieczenie nieruchomości Locum Comfort (przy założeniu, że klient skorzysta z oferty przedstawionej u nas) 10 762,25 zł za cały okres kredytowania - suma ubezpieczenia nieruchomości 478 318 zł, minimalny zakres ubezpieczenia obejmuje ryzyko pożaru i zalania, podatek od czynności cywilnoprawnych (PCC) 19 zł, opłata sądowa za ustanowienie hipoteki 200 zł - przy zabezpieczeniu na jednej nieruchomości, opłata za zlecenie wyceny nieruchomości za naszym pośrednictwem 369 zł (dotyczy mieszkania), usługi dodatkowe: opłata za prowadzenie konta osobistego/rachunku płatniczego: 360 zł, 298 miesięcznych rat równych (bez okresu karencji w spłacie) w wysokości 1 273,34 zł, ostatnia rata 1 188,94 zł, (wysokość raty w okresie stosowania podwyższonego oprocentowania 1 420,86 zł), Zmienne oprocentowanie niesie ze sobą ryzyko zmiany wysokości rat przewidzianych do spłaty, a tym samym wysokości kwoty zadłużenia, Kalkulacja na dzień 25,01,2021 na reprezentatywnym przykładzie,
Oprocentowanie nominalne
2,10 %
marża
1,89 %
WIBOR
0,21 %
Oprocentowanie rzeczywiste
2,37 %
Ubezpieczenie pomostowe
225,76 zł
szczegóły »
Podano wartość w ujęciu miesięcznym;
Do czasu dostarczenia odpisu z księgi wieczystej z prawomocnym wpisem hipoteki na rzecz banku oprocentowanie Twojego kredytu będzie podwyższone o 1 punkt procentowy w stosunku rocznym
Polisa na życie
0,00 zł
Standardowa wysokość marży w kredycie hipotecznym z oprocentowaniem zmiennym wynosi od 1,89% do 3,59% (w niniejszej kalkulacji uwzględniono najniższą wartość) i jest ustalana indywidualnie, w zależności od kwoty kredytu, wartości nieruchomości stanowiącej zabezpieczenie oraz posiadania lub deklaracji posiadania konta osobistego w Santander Banku Polska wraz z wpływem wynagrodzenia w kwocie min. 2000 zł.

Bank umożliwia uzyskanie obniżki marży w ramach oferty dla klientów VIP, pracowników wybranych firm i in.

Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) dla kredytu mieszkaniowego, w Santander Bank Polska S.A., zabezpieczonego hipoteką wynosi 2,93%, przy następujących założeniach: okres kredytowania 300 miesięcy (jednorazowa wypłata kredytu), całkowita kwota kredytu (bez kredytowanych kosztów) 280 547 zł, całkowita kwota do zapłaty 393 775,37 zł, oprocentowanie zmienne 3,45% w tym: stopa referencyjna WIBOR 3M: 0,21% na dzień 25.01.2021r. oraz marża 3,24 p.p. (wskazana marża jest podwyższona o 1,00 p.p. do czasu uprawomocnienia się wpisu hipoteki umownej przy założeniu, że nastąpi to w terminie 1 miesiąca od zawarcia umowy kredytu), całkowity koszt kredytu 113228,37 zł (w tym: prowizja 4 797,35 zł, odsetki 96 720,77 zł, ubezpieczenie nieruchomości Locum Comfort (przy założeniu, że klient skorzysta z oferty przedstawionej u nas) 10 762,25 zł za cały okres kredytowania - suma ubezpieczenia nieruchomości 478 318 zł, minimalny zakres ubezpieczenia obejmuje ryzyko pożaru i zalania, podatek od czynności cywilnoprawnych (PCC) 19 zł, opłata sądowa za ustanowienie hipoteki 200 zł - przy zabezpieczeniu na jednej nieruchomości, opłata za zlecenie wyceny nieruchomości za naszym pośrednictwem 369 zł (dotyczy mieszkania), usługi dodatkowe: opłata za prowadzenie konta osobistego/rachunku płatniczego: 360 zł, 298 miesięcznych rat równych (bez okresu karencji w spłacie) w wysokości 1 273,34 zł, ostatnia rata 1 188,94 zł, (wysokość raty w okresie stosowania podwyższonego oprocentowania 1 420,86 zł). Zmienne oprocentowanie niesie ze sobą ryzyko zmiany wysokości rat przewidzianych do spłaty, a tym samym wysokości kwoty zadłużenia. Kalkulacja na dzień 25.01.2021 na reprezentatywnym przykładzie.

Koszty przyznania kredytu

Prowizja
8 160,00 zł
W przypadku wyboru oferty z ubezpieczeniem Bezpieczna Hipoteka i ubezpieczeniem na życie Bezpieczna Hipoteka prowizja zostanie obniżona o 1% w odniesieniu do podanej;

Niższe prowizje (1% lub 2%) dla klientów wewnętrznych, czyli posiadających od co najmniej 3 miesięcy konto osobiste (w zł lub walucie obcej) w Santander Bank Polska, pod warunkiem, że w każdym z 3 ostatnich miesięcy przed złożeniem wniosku o określenie wstępnych warunków kredytu na to konto była dokonana co najmniej jedna wpłata (gotówkowa lub przelew)
Ubezpieczenie Niskiego Wkładu Własnego I rata
0,00 zł
Koszt UNW za pierwsze 3 lata
0,00 zł
Całkowity koszt UNW
0,00 zł
Polisa ubezpieczeniowa
0,00 zł
Wycena nieruchomości
450,00 zł
szczegóły »
Weryfikacja wartości nieruchomości:
lokal mieszkalny/działka - 450 zł
dom - 800 zł
Suma kosztów
8 610,00 zł


Dodatkowe informacje

Weksel
TAK
Wcześniejsza spłata kredytu
1,00 %
szczegóły »
- KREDYT O STOPIE ZMIENNEJ w zł - 1% kwoty kapitału kredytu spłacanego przed terminem spłaty w przypadku dokonywania częściowej lub całkowitej przedterminowej spłaty kredytu w okresie pierwszych 3 lat od dnia uruchomienia kredytu/ostatniej transzy (kredyt w transzach);
Bank nie pobierze prowizji w przypadku, gdy kwota pierwszej przedterminowej spłaty części kapitału kredytu nie będzie przekraczała 50% kwoty udzielonego kredytu;
- KREDYT O STOPIE STAŁEJ - brak opłat
  • Stali klienci mogą liczyć na dodatkowe obniżenie prowizji od zaprezentowanej w przykładzie
  • Każdy kredyt może być objęty dodatkową karencją do 6 miesięcy od dnia wypłaty ostatniej transzy

Telefon Bezpłatna konsultacjaZostaw swój numer telefonu. Ekspert oddzwoni bezpłatnie.


Opinie o kredycie hipotecznym w Santander Bank Polska

Więcej o kredycie
Oferty innych banków
Powiązane informacje
Minęło 2 miesiące od złożenia wniosku, 50% wkładu własnego, stabilna praca, umowa na czas nieokreślony, kredyt na dom który już jest, także ryzyko banku minimalne. A jedyne co słyszę to "dużo wniosków, trzeba cierpliwie czekać". Zdecydowanie nie polecam. Jutro składam wniosek i innym banku.
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Jadwiga
01-07-2021 21:35
Widzę że nie jesteśmy wyjątkiem... całą procedurę kredytową zaczęliśmy 6 maja, rzeczoznawca był 13 maja. Na informację wstępną o zdolności czekaliśmy do 2 czerwca. Do tej chwili cisza... cały czas tylko gadka że dużo wniosków, że czekać spokojnie... nikt się w ogóle nie przejmuje tym że minęły ustawowe 21 dni, że czas który prosili aby wpisać na umowie się już przedawnił, ciągłe zlewanie, wzruszanie ramionami, często nie odbieranie telefonów.. skoro nie ma kim pracować i jest popyt na takie usługi to logiczne jest, aby zatrudnić większą liczbę pracowników... Najgorsze że człowiek nie ma na to najmniejszego wpływu oprócz tego, że dokumenty przygotował jeszcze przed całą procedurą... Jak macie słabe nerwy to raczej nie ten bank...
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Krzysiek
30-06-2021 09:51
Ten bank nie ma profesjonalnego podejscia do klienta. Czas oczekiwania na decyzję - NIESKOŃCZONOŚĆ. Bank obiecuje termin wydania decyzji a go nie dotrzymuje. Obecnie oczekujemy na decyzję od marca!!! Za miesiąc musimy opuścić mieszkanie. Nie ma mowy o zakupie czegoś innego bo z powodu BANKU SANTANDER który tak opieszale podchodzi do ludzi, braknie nam czasu na decyzję innego banku. To SKANDAL!!!
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Zazenowana
29-06-2021 19:33
Minęło 9 tygodni od złożenia wniosku. Wkład 40%. Decyzja ma być do połowy lipca. 3 miesiące czekania.
polecaOcenił(a) na: 5,0
Przemek
26-06-2021 21:11
Czekam ósmy tydzień na decyzje o kredycie hipotecznym. Zaraz mi się umowa przedwstępna przedawni. Karygodne podejście do wieloletniego klienta banku! Żałuję, że nie składałem papierów w innym banku. Nie polecam.
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Zawiedziony
25-06-2021 08:36
Miala być decyzja w 16 dni, dziś mija 6 tydzień i wniosek nie ruszony, Musialem złożyć do innego banku
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Bolek
18-06-2021 13:15
Procedura w banku jest absurdalna. Co rusz nowe dokumenty. Nie dość, że wymagają idiotycznego podpisu pracownika innego banku pod wyciągiem z konta, to przy ubezpieczeniu na życie trzeba się badać... Ok, po chwili jednak co raz to inne dokumenty - a to zaświadczenie od pracodawcy, że płaci składki w ZUS, a to kolejne zaświadczenia od dewelopera, etc. No paranoja. Kredyt dostałem w ING - wszystko sprawnie i bezproblemowo na jednym spotkaniu. Uczcie się procedury!
niepolecaOcenił(a) na: 1,0
Hesiek
17-06-2021 12:33
Po złożeniu wszystkich finalnych dokumentów nadal czekam (3 tyg), żeby w ogóle pracownik banku złożył wniosek o kredyt.. nie mówiąc o decyzji. Cała procedura zajmie dużo ponad 2 miesiące
niepolecaOcenił(a) na: 1,0
Ja PZ
03-06-2021 03:25
Witam własnie wzialem kredyt w tym banku czekalem od skompletowania dokumentow 19 dni troszke dlugo trwala analiza ale to chyba w chwili obecnej norma w kazdym banku fakt ze posiadam konto w ich banku od paru lat dawalo mi nadzieje ze bedzieto od strzalu ale w sumie i tak czas oczekiwania nie bylm dlugi oprocentowanie z wiborem wyszlo 2,1 czyli niezle
polecaOcenił(a) na: 5,0
krzysztof
01-06-2021 10:55
Analitycy kredytowi nie mają żadnej wiedzy o nieruchomościach i chociaż podstaw prawa budowlanego, a decydują o kredytach hipotecznych - żenada.
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Katarzyna
20-05-2021 22:34
Nie polecam tego banku , trzymali mnie 2 miesiące z decyzja kredytowa , kazali założyć kartę kredytowa , a ostatecznie nie udzielili kredytu hipotecznego. Strata czasu ma ten bank , zabrali mi 2 miesiące , ostatecznie kredyt bez problemu dostałam w innym banku.
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Opinia
01-05-2021 16:59
kredyt załatwiony w niecały miesiąc. Jeżeli jest wszystko ok w papierach to idzie błyskawicznie
polecaOcenił(a) na: 5,0
Sebastian
26-04-2021 08:59
Bank nie warty polecenia mieliśmy poczekać 14 dni na decyzje minął miesiąc i bez odzewu dodzwonić się do konsultanta banku graniczy z cudem porażka....
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
bartek
06-04-2021 17:51
Razem z mężem staramy się o kredyt hipoteczny, mamy spory wkład własny ze sprzedaży mieszkania ,oboje pracujemy, wszystkie etapy przeszliśmy bez problemu, operat szacunkowy opłacony (650 zł) nasz doradca poinformował nas że wszystko jest w porządku i za parę dni idziemy podpisać umowę. I tu nagle analityk poinformował go że jednak nie dostaniemy kredytu, jakaś masakra, ani kredytu ani zwrotu pieniędzy za operat czy tak sobie bank dorabia? Jakieś nieporozumienie.
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Pola
14-03-2021 11:50
Nie polecam, wszystko strasznie pokomplikowane, oferta nie jest tak kolorowa
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Jacek
05-03-2021 12:04
Strasznie długi czas oczekiwania!!! Nie Rozumiem dlaczego!? Ile można czekać!
niepolecaOcenił(a) na: 1,0
Pan
25-02-2021 17:48
No żenada trochę. Wnioskowaliśmy o kredyt z 10% wkładem własnym, dostaliśmy decyzję pozytywną ale z 20%.... ;))) skoro składam na 10%, to znaczy, że więcej nie mam. Nie rozumie sensu wydawania takich decyzji. Dwa inne banki wydały decyzję pozytywną z 10%, więc nie była to kwestia zdolności kredytowej...
niepolecaOcenił(a) na: 1,0
Kredytobiorczyni
18-02-2021 15:19
Czekam na odpowiedź już prawie miesiąc nie wiem dlaczego tak długo to trwa.
niepolecaOcenił(a) na: 3,0
Magda
03-02-2021 16:10
Chyba jestem idiotą. Złożyłem wniosek o zmianę zabezpieczenia kredytu hipotecznego z mieszkania wartego około 260tys. Na dom który niedawno kupiłem za 360tys. A uważam że wraz z działką prawie 13ar jest wart więcej (25 km od Wrocławia) Kredytu zostało jakieś 80tys. I co zrobił BANK SANTANDER odmówił podając jako powód że na działce stoi budynek gospodarczy o dużym stopniu zużycia. Przecież to jakaś paranoja. Dali mi możliwość odwołania. Mam mieć opinie inspektora budowlanego , potem budynek rozebrać i robić cały czas dokumentację zdjęciową, a na koniec kolejny operat jakiś tam czyli rzeczoznawca. I nikt nie gwarantuje że przychylą się do wniosku. Nie wiem jacy analitycy pracują dla tego banku ale ja skończyłem kiedyś Akademię Ekonomiczną i uczyli nas że jeżeli ktoś chce zabezpieczyć kredyt nieruchomością droższą to należy się na to godzić a wręcz zachęcać klienta. Żenada Stwarzanie problemów i nic innego. Powinni być frontem do klienta a są ..... . I tam nas mają.
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
apache
18-11-2020 20:56
Jestem bardzo zadowolona. Moja Kochana Pani Grażynka sprawnie wszystko załatwiła. Trzeba uważnie stosować się do wymogów i idzie bez komplikacji. 4 tygodnie i po wszystkim, teraz czekam na przelew środków.
polecaOcenił(a) na: 5,0
Kinga
19-10-2020 00:02
Kredyt mieszkaniowy załatwiony w 3 tygodnie, bez żadnych komplikacji. Polecam!
polecaOcenił(a) na: 5,0
Coffe
08-09-2020 18:21
Polecam szybko sprawnie załatwione
polecaOcenił(a) na: 5,0
bukowiec
22-07-2020 14:14
Nie polecam . Mam u nich kredyt hipoteczny już około 8 lat i obsługa klienta jest u nich tragedia podejście jak do kolegi z podw orka. Odradzam !!!
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Marian
23-03-2020 22:54
Nie polecam !!!!! Masakra załatwiam kredyt hipoteczny już 3 miesiące i dalej czekam na decyzję... bardzo żałuje że dałam się namówić na ten chory bank Santander !
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
marika
05-02-2020 11:29
Zdecydowanie nie polecam!!!
niepolecaOcenił(a) na: 0,0
Jacek
31-01-2020 15:33
Niestety dość dużym minusem jest brak profesjonalnego doradcy hipotecznego zarówno w oddziałach jak i placówkach partnerskich banku. Na fachową pomoc można liczyć tylko w większych miastach. Doradztwem w zakresie hipotek zajmują się ''normalni'' pracownicy, którzy często nie mają odpowiednich kompetencji. Szczegóły trzeba dogadywać z doradcą hipotecznym przez telefon albo mailowo, innej opcji nie ma. Generalnie rata kredytu jest mocno zbliżona do raty w innych bankach o ile jest się klientem Santander.Nie wymagają brania produktów dodatkowych typu karta kredytowa itp.jak w niektórych bankach. Ubezpieczenie bezpieczna hipoteka dość drogie, aczkolwiek liczone od salda kredytu do spłaty - im więcej weźmiesz tym składka wyższa.Ubezpieczenie płacisz od kwoty salda, więc co jakiś czas ta kwota się odrobinę zmniejsza. Niby logiczne, ale przy dwóch osobach do ubezpieczenia do raty kredytu dochodzi sporo więcej. Zakres ubezp. na życie ok, ale ubezpieczenie od utraty pracy porażka - obejmuje wyłącznie sytuację kiedy pracodawca zwolni Cię bez wypowiedzenia. Teraz takie sytuacje się praktycznie nie zdarzają, bo firmy dbają o wizerunek (przynajmniej teoretycznie) i przeważnie umowy są rozwiązywane za porozumieniem stron. Ok - wziąłeś kredyt to teraz na niego pracuj, a nie się migaj - zgadza się. Tylko nie zawsze wszystko zalezy od pracownika. Zaskoczeniem może być też fakt, że od początku spłaca się raty kapitałowo-odsetkowe. W dużej części banków do momentu wybudowania domu spłacamy same odsetki - tutaj nie. Od razu rata kapitałowo-odsetkowa liczona od wypłaconej transzy (chociaż tyle) i powiększająca się z chwilą wypłaty kolejnej transzy. Raty zatem nie są równe. Dopiero od momentu ukończenia budowy płacisz pełną ratę. Wg mnie oferta niezła, chociaż lepiej mieć jakieś zaplecze finansowe niż zadłużać się na 80 czy 90% wartości domu.
polecaOcenił(a) na: 3,0
Mario
11-11-2019 11:34
Nie wszystko jest tak idealne jak opisują. Niestety dogadywanie szczegółów już średnio wychodzi...
polecaOcenił(a) na: 3,0
Tadeusz
28-08-2019 16:41
W sumie nie zawiodłam się, dali mi dobre oprocentowanie i korzystne warunki kredytu. Nie mam im nic do zarzucenia bo procedury też odbyły się całkiem sprawnie. Jestem zadowolona, że dzięki bankowi Santander mam gdzie mieszkać :)
polecaOcenił(a) na: 5,0
Jusia
19-07-2019 17:02
Od lat jestem klientką banku Santander. Mam u nich konto osobiste, konto oszczędnościowe a teraz jeszcze kredyt hipoteczny. Nie ma czego się bać, nie jest tak źle :) Ich kredyt hipoteczny jest naprawdę korzystny i wygodny.
polecaOcenił(a) na: 4,0
Julita
17-05-2019 13:32
Nie mogę o nich nic złego powiedzieć. To mój ulubiony bank
polecaOcenił(a) na: 5,0
Marzena
28-03-2019 14:58
Wydawało mi się, że kredyt hipoteczny w Santander jest dla mnie opcją najkorzystniejszą. Teraz sam się zastanawiam czy to była dobra decyzja...
polecaOcenił(a) na: 3,0
Władek
17-03-2019 13:11
Trafiłam do nich z polecenia doradcy kredytowego. Był to bardzo dobry wybór. BZWBK to bank godny zaufania.
polecaOcenił(a) na: 5,0
Halinka
18-09-2017 19:06
Jako nieliczni mają dobre warunki kredytu hipotecznego. Zawsze byłem zadowolony z ich usług.
polecaOcenił(a) na: 4,0
king
16-09-2017 16:57
BArdzo wygodne oprocentowanie. Jestem zadowolona z tego kredytu.
polecaOcenił(a) na: 5,0
Anna
07-09-2017 21:16
Jest to jeden z lepszych banków na naszym rynku. Doradzili mi bardzo profesjonalnie wzięcie kredytu hipotecznego.
polecaOcenił(a) na: 5,0
Asap
05-09-2017 17:03
to właśnie dzięki nim spełniliśmy z żoną swoje marzenie o domu :))) jesteśmy bardzo szczęśliwi :)))
polecaOcenił(a) na: 5,0
piotrek
22-07-2017 19:26
Wzieliśmy kredyt na 30 lat. Póki co leci drugi rok i nie mamy z nimi żadnego problemu :)
polecaOcenił(a) na: 5,0
Karol
24-06-2017 18:17
WBK ufam od lat. Mam tam konto i również kredyt hipoteczny. Nigdy mnie nie zawiedli.
polecaOcenił(a) na: 5,0
Ally
21-06-2017 17:44
Wkład własny 20% jst ok. Do tego dobre oprocentowanie i robi się dobra oferta :)
polecaOcenił(a) na: 5,0
Kasia
04-06-2017 19:34
pokaż starsze

Rekomendacje ekspertów i klientów wystawione dla kredytu hipotecznego z oferty banku Santander Bank Polska uwzględniają przede wszystkim szeroki zakres kredytowania oraz wypłacanie kredytu w transzach, które objęte są karencją w spłacie, do czasu wypłaty ostatniej transzy. Możesz zatem skorzystać nie tylko z kredytu hipotecznego na zakup domu czy jego budowę, ale także pożyczki hipotecznej na dowolny cel, kredytu refinansowanego, kredytu konsolidacyjnego, a nawet zawnioskować o środki na remont, modernizację lub wykończenie nieruchomości.

Przykładowe obliczenia przybliżają wysokość raty kredytu hipotecznego w Santander Bank Polska przy przyjęciu przykładowego RRSO kredytu i zadeklarowania minimalnego wkładu własnego. W przypadku kredytu hipotecznego ubezpieczenie na życie nie jest obowiązkowe, jeśli suma wieku kredytobiorcy i okresu spłaty kredytu nie przekroczy 70 lat. Pozostałe warianty ubezpieczenia są uzależnione głównie od wieku kredytobiorcy i posiadanego aktualnie salda zadłużenia.

Kredyt na zakup mieszkania lub kredyt na zakup domu w banku Santander Bank Polska umożliwi Ci nie tylko nabycie wymarzonej nieruchomości od dewelopera czy spółdzielni, ale także:

  • refinansowanie nakładów poniesionych na zakup domu lub mieszkania
  • zakup lub refinansowanie nabycia miejsca postojowego
  • uzyskanie do 30% środków na cele dowolne, wyposażenie nieruchomości oraz koszty związane z udzielonym kredytem


Wiemy, jak ważną, życiową decyzją jest usamodzielnienie się i stworzenie domu dla swojej rodziny. Wiemy też, że w jej podjęciu może pomóc wsparcie finansowe udzielane przez bank w postaci kredytu hipotecznego. Dlatego opracowaliśmy dla Ciebie ranking kredytów hipotecznych z zachętą do bezpłatnej konsultacji kredytowej za pośrednictwem eksperta finansowego. Kontakt oraz spotkanie w wybranym oddziale to doskonała okazja do poznania warunków, jakie Santander Bank Polska może Ci zaoferować, a także skorzystania z kalkulatora zdolności kredytowej. Zostaw swoje dane kontaktowe i pozwól, aby bezpłatne konsultacje kredytowe, ułatwiły wybór najkorzystniejszego kredytu hipotecznego.

Bez względu na to, czy wnioskujesz o kredyt na mieszkanie czy chcesz poznać, jakie zyski z konsolidacji kredytów czekają na Ciebie, doradcy finansowi pozostają do Twoich usług.

PKO Bank Polski
PKO Bank Polski

Opinie: 25

RATA: 1034,17 zł
Credit Agricole
Credit Agricole

Opinie: 10

RATA: 1041,10 zł
Alior Bank
Alior Bank

Opinie: 25

RATA: 1060,64 zł
Bank Pekao
Bank Pekao

Opinie: 28

RATA: 1032,79 zł
Bank Millennium
Bank Millennium

Opinie: 104

RATA: 1101,79 zł
Raiffeisen Polbank
Raiffeisen Polbank

Opinie: 10

RATA: 1192,74 zł
ING Bank
ING Bank

Opinie: 33

RATA: 1059,24 zł
Citi Handlowy
Citi Handlowy

Opinie: 12

RATA: 1046,66 zł