Hipoteka360

Kredyt hipoteczny w Santander Bank Polska Opinie i informacje

Kredyt hipoteczny w Santander Bank Polska

Santander Bank Polska S.A.

al. Jana Pawła II 17
00-854 Warszawa

Opinia klientów: 3,30 / 5

Opinie: 52 | Głosy: 7386
Telefon Bezpłatna konsultacja

Zostaw swój numer telefonu.
Ekspert oddzwoni bezpłatnie.



Kredyt na budowę domu lub kredyt na zakup mieszkania, to często jedyna droga do spełnienia marzeń o posiadaniu własnych czterech kątów. Tę ważną, finansową decyzję poprzedza wybór właściwej lokalizacji, metrażu, rynku (pierwotnego lub wtórnego), a przede wszystkim banku, który pomoże Ci ten plan zrealizować. Ranking kredytów hipotecznych na mieszkanie opracowany przez nasz portal to porównanie popularnych na rynku ofert, w tym także banku Santander Bank Polska. Jeżeli szukasz najkorzystniejszego kredytu hipotecznego i chcesz poznać jego warunki, możesz liczyć na wsparcie doradcy kredytowego. Eksperci służą Ci bezpłatną konsultacją kredytową, podczas której możesz usystematyzować posiadaną wiedzę i sprawdzić swoją zdolność kredytową. To doskonała szansa, jeżeli w zagadnieniach finansowych nie czujesz się najpewniej, a podejmując tak ważną decyzję, jaką jest ubieganie się o kredyt hipoteczny chcesz uzyskać pełen pakiet informacji i porównanie kredytów hipotecznych dostępnych na rynku. Zostaw swoje dane kontaktowe, aby porozmawiać i odbyć spotkanie z doradcą kredytowym w wybranym oddziale.

Przykładowe obliczenia raty kredytu hipotecznego w Santander Bank Polska
Kredyt Mieszkaniowy - dla nowych klientów
Kwota kredytu: 240.000 zł
Wartość nieruchomości: 420.000 zł
Wkład własny: 40%
Okres kredytu: 30 lat

Koszty obsługi kredytu (miesięczne)

Wysokość raty
1 957,05 zł
Wskazana marża uwzględnia dostępne obniżki:
- 0,2 p,p, dla oferty z kontem i wpływem wynagrodzenia
- 0,1 p,p, dla oferty z ubezpieczeniem nieruchomości Locum Comfort

Dodatkowo istnieje możliwość obniżenia marży o 0,1 p,p, po zakupie karty kredytowej z obrotem min, 500 zł/mies,

Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) dla kredytu mieszkaniowego, w Santander Bank Polska S,A,, zabezpieczonego hipoteką wynosi 2,93%, przy następujących założeniach: okres kredytowania 300 miesięcy (jednorazowa wypłata kredytu), całkowita kwota kredytu (bez kredytowanych kosztów) 280 547 zł, całkowita kwota do zapłaty 393 775,37 zł, oprocentowanie zmienne 3,45% w tym: stopa referencyjna WIBOR 3M: 0,21% na dzień 25,01,2021r, oraz marża 3,24 p,p, (wskazana marża jest podwyższona o 1,00 p,p, do czasu uprawomocnienia się wpisu hipoteki umownej przy założeniu, że nastąpi to w terminie 1 miesiąca od zawarcia umowy kredytu), całkowity koszt kredytu 113228,37 zł (w tym: prowizja 4 797,35 zł, odsetki 96 720,77 zł, ubezpieczenie nieruchomości Locum Comfort (przy założeniu, że klient skorzysta z oferty przedstawionej u nas) 10 762,25 zł za cały okres kredytowania - suma ubezpieczenia nieruchomości 478 318 zł, minimalny zakres ubezpieczenia obejmuje ryzyko pożaru i zalania, podatek od czynności cywilnoprawnych (PCC) 19 zł, opłata sądowa za ustanowienie hipoteki 200 zł - przy zabezpieczeniu na jednej nieruchomości, opłata za zlecenie wyceny nieruchomości za naszym pośrednictwem 369 zł (dotyczy mieszkania), usługi dodatkowe: opłata za prowadzenie konta osobistego/rachunku płatniczego: 360 zł, 298 miesięcznych rat równych (bez okresu karencji w spłacie) w wysokości 1 273,34 zł, ostatnia rata 1 188,94 zł, (wysokość raty w okresie stosowania podwyższonego oprocentowania 1 420,86 zł), Zmienne oprocentowanie niesie ze sobą ryzyko zmiany wysokości rat przewidzianych do spłaty, a tym samym wysokości kwoty zadłużenia, Kalkulacja na dzień 25,01,2021 na reprezentatywnym przykładzie,

Oprocentowanie nominalne
9,15 %
marża
1,99 %
WIBOR
7,16 %
Oprocentowanie rzeczywiste
9,81 %
Ubezpieczenie pomostowe
199,20 zł
info
Podano wartość w ujęciu miesięcznym;
Do czasu dostarczenia odpisu z księgi wieczystej z prawomocnym wpisem hipoteki na rzecz banku oprocentowanie Twojego kredytu będzie podwyższone o 1 punkt procentowy w stosunku rocznym
Polisa na życie
0,00 zł
Wskazana marża uwzględnia dostępne obniżki:
- 0,2 p.p. dla oferty z kontem i wpływem wynagrodzenia
- 0,1 p.p. dla oferty z ubezpieczeniem nieruchomości Locum Comfort

Dodatkowo istnieje możliwość obniżenia marży o 0,1 p.p. po zakupie karty kredytowej z obrotem min. 500 zł/mies.

Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) dla kredytu mieszkaniowego, w Santander Bank Polska S.A., zabezpieczonego hipoteką wynosi 2,93%, przy następujących założeniach: okres kredytowania 300 miesięcy (jednorazowa wypłata kredytu), całkowita kwota kredytu (bez kredytowanych kosztów) 280 547 zł, całkowita kwota do zapłaty 393 775,37 zł, oprocentowanie zmienne 3,45% w tym: stopa referencyjna WIBOR 3M: 0,21% na dzień 25.01.2021r. oraz marża 3,24 p.p. (wskazana marża jest podwyższona o 1,00 p.p. do czasu uprawomocnienia się wpisu hipoteki umownej przy założeniu, że nastąpi to w terminie 1 miesiąca od zawarcia umowy kredytu), całkowity koszt kredytu 113228,37 zł (w tym: prowizja 4 797,35 zł, odsetki 96 720,77 zł, ubezpieczenie nieruchomości Locum Comfort (przy założeniu, że klient skorzysta z oferty przedstawionej u nas) 10 762,25 zł za cały okres kredytowania - suma ubezpieczenia nieruchomości 478 318 zł, minimalny zakres ubezpieczenia obejmuje ryzyko pożaru i zalania, podatek od czynności cywilnoprawnych (PCC) 19 zł, opłata sądowa za ustanowienie hipoteki 200 zł - przy zabezpieczeniu na jednej nieruchomości, opłata za zlecenie wyceny nieruchomości za naszym pośrednictwem 369 zł (dotyczy mieszkania), usługi dodatkowe: opłata za prowadzenie konta osobistego/rachunku płatniczego: 360 zł, 298 miesięcznych rat równych (bez okresu karencji w spłacie) w wysokości 1 273,34 zł, ostatnia rata 1 188,94 zł, (wysokość raty w okresie stosowania podwyższonego oprocentowania 1 420,86 zł). Zmienne oprocentowanie niesie ze sobą ryzyko zmiany wysokości rat przewidzianych do spłaty, a tym samym wysokości kwoty zadłużenia. Kalkulacja na dzień 25.01.2021 na reprezentatywnym przykładzie.

Koszty przyznania kredytu

Prowizja
4 800,00 zł
W przypadku wyboru oferty z ubezpieczeniem Bezpieczna Hipoteka i ubezpieczeniem na życie Bezpieczna Hipoteka prowizja wyniesie 0%
Ubezpieczenie Niskiego Wkładu Własnego I rata
0,00 zł
Koszt UNW za pierwsze 3 lata
0,00 zł
Całkowity koszt UNW
0,00 zł
Polisa ubezpieczeniowa
0,00 zł
Wycena nieruchomości
369,00 zł
info
Weryfikacja wartości nieruchomości:
lokal mieszkalny/działka - 369 zł
dom - 649,44 zł
Suma kosztów
5 169,00 zł


Dodatkowe informacje

Weksel
TAK
Wcześniejsza spłata kredytu
1,00 %
info
- KREDYT O STOPIE ZMIENNEJ w zł - 1% kwoty kapitału kredytu spłacanego przed terminem spłaty w przypadku dokonywania częściowej lub całkowitej przedterminowej spłaty kredytu w okresie pierwszych 3 lat od dnia uruchomienia kredytu/ostatniej transzy (kredyt w transzach);
Bank nie pobierze prowizji w przypadku, gdy kwota pierwszej przedterminowej spłaty części kapitału kredytu nie będzie przekraczała 50% kwoty udzielonego kredytu;
- KREDYT O STOPIE STAŁEJ - brak opłat
  • Stali klienci mogą liczyć na dodatkowe obniżenie prowizji od zaprezentowanej w przykładzie
  • Każdy kredyt może być objęty dodatkową karencją do 6 miesięcy od dnia wypłaty ostatniej transzy


Telefon Bezpłatna konsultacja

Zostaw swój numer telefonu. Ekspert oddzwoni bezpłatnie.

Opinie o kredycie hipotecznym w Santander Bank Polska


Ocena klientów: 3,30 / 5

Głosy: 7386 | Sposób liczenia

Kto poleca kredyt w Santander Bank Polska

61%
39%
Liczba opinii: 52


5,0
15
4,0
2
3,0
4
2,0
1
1,0
9

dodaj opinie
Mmmmhhh1 2022-06-10 01:29 nie polecam

Ten bank to jakas kpina karza ludzia czekac miesiącami a potem i tak przychodzi odmowna decyzja Nie polecam nikomu.

zgłoś
0
1
odpowiedz
Klientka Santander 2022-05-25 22:10 nie polecam

Ten bank to jakiś koszmar!!! Santander zablokował mi dostęp do konta i moich kart bez podania przyczyny. Konsultantka na ich infolinii nie potrafiła powiedzieć dlaczego i jedyne co rzekomo mogła zrobić to jedynie złożenie reklamacji, gdzie czas oczekiwania to aż do 30 dni!! Dodam, że mam dziecko na utrzymaniu i rachunki, kredyty do opłacenia i w ten sposób sprawili, że nie mam aktualnie środków do życia, gdyż nie miałam wypłaconej żadnej gotówki. Kobieta ta powiedziała, że udanie się osobiste do oddziału nie rozwiąże sprawy i nic nie przyspieszy. Dodam, że nie mam żadnych długów, zaległości więc egzekucje komornicze odpadają. Niezależnie od tego jak rozwiąże się ta sprawa, czuję że wkrótce skończy się moja przygoda z tak niekompetentnym bankiem. Miałam już konta w różnych bankach i zablokowane środki z powodu podejrzenia ataku hackerskiego, ale nigdy wcześniej w innych bankach nie zdarzyło mi się, aby nie chcieli mi podać przyczyny nałożenia blokady i nie było problemu z odblokowaniem karty czy konta...Toż to jakiś koszmar i totalne bezprawie, a bank ma uprawnienia wręcz jak instytucja państwowa decydując o czyichś pieniądzach, co jest totalną przesadą, gdyż mogą sobie niszczyć ludzi nawet bez podawania przyczyny ...

zgłoś
0
0
odpowiedz
Klient banku 2021-10-22 11:37 nie polecam

Oto moja historia z Santanderem. Na wstępie NIE POLECAM TEGO BANKU. Wniosek złożony był w czerwcu dopiero pod koniec października była decyzja niezgodna z warunkami o jakie występowałem. Nieudolność i głupota analityka w tym banku przebiła sufit i poleciała dalej. 3 razy składałem wynik finansowy bo wcześniejszy ciagle był za stary, 2 razy umowę z deweloperem, 2 razy robiłem operat szacunkowy nieruchomości bo wcześniejszy jest już nieważny, mówiąc krótko po kilka razy trzeba składać to samo. Miało być zabezpieczenie wkładu własnego inną nieruchomością a finalnie i tak każą wpłacić ok 20%, błędy formalne w dokumentach, każą dostarczać absurdalne dokumenty jak pismo ze starostwa, że zgodzą się na przeniesienie własności co regulują przecież przepisy. Nie respektują dokumentów funkcjonujących w polskim prawie. Nie liczy się czy ktoś jest SELECT i ile zarabia. 5 miesięcy straconych na marne.

zgłoś
0
3
odpowiedz
Waldek 2021-10-05 17:53 nie polecam
Ocena:
1,0

nie polecam. Miło pracowniczka się uśmiechała przy rozmowie wstępnej, mówiła, że zdolność wychodzi według jej obliczeń z górką. Po 2,5 miesiącach oczekiwania dostałem decyzję negatywną. Straciłem kupę czasu i 650 zł kosztów wyceny domu. Ten bank wymaga opłaty wyceny na samym początku wnioskowania o kredyt, inne banki dopiero po wstępnej pozytywnej decyzji. Omijać szerokim łukiem......

zgłoś
0
1
odpowiedz
Ania 2021-09-27 12:32 nie polecam
Ocena:
1,0

Czekamy już 4 miesiące i nic. Już tracimy NERWY. ZERO INFORMACJI O DACIE DECYZJI.

zgłoś
0
1
odpowiedz
Dziwny 2021-09-14 15:04 nie polecam

Wniosek złożony dwa dni po podpisaniu umowy wstępnej. Do końca terminu został tydzień - dalej brak decyzji. 11 tyg oczekiwania i planów a w zamian jedynie zdawkowe informacje typu "wniosek jest na kolejnym etapie" albo "na ostatniej prostej" lub "próbujemy przyspieszyć"

zgłoś
0
0
odpowiedz
PS 2021-09-13 22:10 nie polecam

Szkoda wniosku aktualnie. Ponad 2,5 miesiąca minęło i nie potrafią wydać decyzji wstępnej. Biorę kredyt u konkurecji. Może niech się zajmą jakąś inną działalnością, bo w hipoteki nie umią:(

zgłoś
0
0
odpowiedz
Były Klient 2021-08-12 21:24 nie polecam
Ocena:
2,0

Dobra oferta, nie do zdobycia. Select nie select, czas oczekiwania 2 i pół miesiąca, do tej pory bez szczęśliwego finału, wygrała podobna oferta z intensyvnego banku. Jeśli oczekujemy uczciwego podejścia od banku, to nie jest dobry wybór - absurdalne pytania analityka resetujące 21 dniowy zegar, nikt nic nie wie. Daję dwie gwiazdki za bardzo miłą obsługa przy wyprowadzce z banku - wyjątkowo tę część procesu w Santanderze szczerze polecam.

zgłoś
0
0
odpowiedz
B. 2021-08-11 08:27 nie polecam
Ocena:
1,0

Nie polecam, 3 miesiące oczekiwania to obecnie optymistyczna wersja. System informacji o kolejnych etapach, to brak jakiejkolwiek informacji. Gdy kolejne wiadomości dawały nadzieję, że to już to, okazywało się że trzeba dosłać kolejny raz te same dokumenty, bo tamte straciły ważność, kpina.

zgłoś
0
0
odpowiedz
My 2021-08-09 21:22 nie polecam

Wniosek złożony w marcu, decyzja wstepna pozytywna, przeszliśmy wszystkie etapy, wszyscy analitycy wydali zgodę, na koniec odrzucono nasz wniosek po 5 miesiącach!!! Kpina, omijać szerokim łukiem, strata czasu i pieniędzy, jestem wkurzona jak nie wiem

zgłoś
0
0
odpowiedz
Zxx 2021-08-02 23:26 nie polecam
Ocena:
1,0

Nie polecam wniosek złożony w oddziale w maju i dalej nie ma żadnej decyzji.

zgłoś
0
0
odpowiedz
K.K 2021-07-15 00:57 nie polecam

Staram się o kredyt hipoteczny przez pośrednika.Jakaś masakra.Wniosek złożony w kwietniu a mamy połowę lipca .Od mają słyszę ,że lada moment.Rence opadają.....Konto jest,wkład własny,a oni walczą o zlikwidowanie budynków gospodarczych na których najbardziej nam zależy,bo są większe niż powierzchnia domu- żarty jakieś :-(

zgłoś
0
1
odpowiedz
Zawiedziona 2021-07-06 22:10 nie polecam
Ocena:
1,0

To jest jakaś kpina. Dwa miesiące oczekiwania i nic. Zero informacji o postępach wniosku. Ciągle im czegoś brakuje, dokumenty się przedawniają, chcą nowe i tak w kółko. Żałuję, że zdecydowałam się złożyć wniosek do tego banku, bo to chyba będzie trwało w nieskończoność...

zgłoś
0
0
odpowiedz
Jadwiga 2021-07-01 21:35 nie polecam

Minęło 2 miesiące od złożenia wniosku, 50% wkładu własnego, stabilna praca, umowa na czas nieokreślony, kredyt na dom który już jest, także ryzyko banku minimalne. A jedyne co słyszę to "dużo wniosków, trzeba cierpliwie czekać". Zdecydowanie nie polecam. Jutro składam wniosek i innym banku.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Krzysiek 2021-06-30 09:51 nie polecam

Widzę że nie jesteśmy wyjątkiem... całą procedurę kredytową zaczęliśmy 6 maja, rzeczoznawca był 13 maja. Na informację wstępną o zdolności czekaliśmy do 2 czerwca. Do tej chwili cisza... cały czas tylko gadka że dużo wniosków, że czekać spokojnie... nikt się w ogóle nie przejmuje tym że minęły ustawowe 21 dni, że czas który prosili aby wpisać na umowie się już przedawnił, ciągłe zlewanie, wzruszanie ramionami, często nie odbieranie telefonów.. skoro nie ma kim pracować i jest popyt na takie usługi to logiczne jest, aby zatrudnić większą liczbę pracowników... Najgorsze że człowiek nie ma na to najmniejszego wpływu oprócz tego, że dokumenty przygotował jeszcze przed całą procedurą... Jak macie słabe nerwy to raczej nie ten bank...

zgłoś
0
0
odpowiedz
Zazenowana 2021-06-29 19:33 nie polecam

Ten bank nie ma profesjonalnego podejscia do klienta. Czas oczekiwania na decyzję - NIESKOŃCZONOŚĆ. Bank obiecuje termin wydania decyzji a go nie dotrzymuje. Obecnie oczekujemy na decyzję od marca!!! Za miesiąc musimy opuścić mieszkanie. Nie ma mowy o zakupie czegoś innego bo z powodu BANKU SANTANDER który tak opieszale podchodzi do ludzi, braknie nam czasu na decyzję innego banku. To SKANDAL!!!

zgłoś
0
1
odpowiedz
Przemek 2021-06-26 21:11 polecam
Ocena:
5,0

Minęło 9 tygodni od złożenia wniosku. Wkład 40%. Decyzja ma być do połowy lipca. 3 miesiące czekania.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Zawiedziony 2021-06-25 08:36 nie polecam

Czekam ósmy tydzień na decyzje o kredycie hipotecznym. Zaraz mi się umowa przedwstępna przedawni. Karygodne podejście do wieloletniego klienta banku! Żałuję, że nie składałem papierów w innym banku. Nie polecam.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Bolek 2021-06-18 13:15 nie polecam

Miala być decyzja w 16 dni, dziś mija 6 tydzień i wniosek nie ruszony, Musialem złożyć do innego banku

zgłoś
0
0
odpowiedz
Hesiek 2021-06-17 12:33 nie polecam
Ocena:
1,0

Procedura w banku jest absurdalna. Co rusz nowe dokumenty. Nie dość, że wymagają idiotycznego podpisu pracownika innego banku pod wyciągiem z konta, to przy ubezpieczeniu na życie trzeba się badać... Ok, po chwili jednak co raz to inne dokumenty - a to zaświadczenie od pracodawcy, że płaci składki w ZUS, a to kolejne zaświadczenia od dewelopera, etc. No paranoja. Kredyt dostałem w ING - wszystko sprawnie i bezproblemowo na jednym spotkaniu. Uczcie się procedury!

zgłoś
0
0
odpowiedz
Ja PZ 2021-06-03 03:25 nie polecam
Ocena:
1,0

Po złożeniu wszystkich finalnych dokumentów nadal czekam (3 tyg), żeby w ogóle pracownik banku złożył wniosek o kredyt.. nie mówiąc o decyzji. Cała procedura zajmie dużo ponad 2 miesiące

zgłoś
0
0
odpowiedz
krzysztof 2021-06-01 10:55 polecam
Ocena:
5,0

Witam własnie wzialem kredyt w tym banku czekalem od skompletowania dokumentow 19 dni troszke dlugo trwala analiza ale to chyba w chwili obecnej norma w kazdym banku fakt ze posiadam konto w ich banku od paru lat dawalo mi nadzieje ze bedzieto od strzalu ale w sumie i tak czas oczekiwania nie bylm dlugi oprocentowanie z wiborem wyszlo 2,1 czyli niezle

zgłoś
0
0
odpowiedz
Katarzyna 2021-05-20 22:34 nie polecam

Analitycy kredytowi nie mają żadnej wiedzy o nieruchomościach i chociaż podstaw prawa budowlanego, a decydują o kredytach hipotecznych - żenada.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Opinia 2021-05-01 16:59 nie polecam

Nie polecam tego banku , trzymali mnie 2 miesiące z decyzja kredytowa , kazali założyć kartę kredytowa , a ostatecznie nie udzielili kredytu hipotecznego. Strata czasu ma ten bank , zabrali mi 2 miesiące , ostatecznie kredyt bez problemu dostałam w innym banku.

zgłoś
0
1
odpowiedz
Sebastian 2021-04-26 08:59 polecam
Ocena:
5,0

kredyt załatwiony w niecały miesiąc. Jeżeli jest wszystko ok w papierach to idzie błyskawicznie

zgłoś
0
0
odpowiedz
bartek 2021-04-06 17:51 nie polecam

Bank nie warty polecenia mieliśmy poczekać 14 dni na decyzje minął miesiąc i bez odzewu dodzwonić się do konsultanta banku graniczy z cudem porażka....

zgłoś
0
0
odpowiedz
Pola 2021-03-14 11:50 nie polecam

Razem z mężem staramy się o kredyt hipoteczny, mamy spory wkład własny ze sprzedaży mieszkania ,oboje pracujemy, wszystkie etapy przeszliśmy bez problemu, operat szacunkowy opłacony (650 zł) nasz doradca poinformował nas że wszystko jest w porządku i za parę dni idziemy podpisać umowę. I tu nagle analityk poinformował go że jednak nie dostaniemy kredytu, jakaś masakra, ani kredytu ani zwrotu pieniędzy za operat czy tak sobie bank dorabia? Jakieś nieporozumienie.

zgłoś
0
2
odpowiedz
Jacek 2021-03-05 12:04 nie polecam

Nie polecam, wszystko strasznie pokomplikowane, oferta nie jest tak kolorowa

zgłoś
1
1
odpowiedz
Pan 2021-02-25 17:48 nie polecam
Ocena:
1,0

Strasznie długi czas oczekiwania!!! Nie Rozumiem dlaczego!? Ile można czekać!

zgłoś
1
1
odpowiedz
Kredytobiorczyni 2021-02-18 15:19 nie polecam
Ocena:
1,0

No żenada trochę. Wnioskowaliśmy o kredyt z 10% wkładem własnym, dostaliśmy decyzję pozytywną ale z 20%.... ;))) skoro składam na 10%, to znaczy, że więcej nie mam. Nie rozumie sensu wydawania takich decyzji. Dwa inne banki wydały decyzję pozytywną z 10%, więc nie była to kwestia zdolności kredytowej...

zgłoś
0
1
odpowiedz
Magda 2021-02-03 16:10 nie polecam
Ocena:
3,0

Czekam na odpowiedź już prawie miesiąc nie wiem dlaczego tak długo to trwa.

zgłoś
0
0
odpowiedz
apache 2020-11-18 20:56 nie polecam

Chyba jestem idiotą. Złożyłem wniosek o zmianę zabezpieczenia kredytu hipotecznego z mieszkania wartego około 260tys. Na dom który niedawno kupiłem za 360tys. A uważam że wraz z działką prawie 13ar jest wart więcej (25 km od Wrocławia) Kredytu zostało jakieś 80tys. I co zrobił BANK SANTANDER odmówił podając jako powód że na działce stoi budynek gospodarczy o dużym stopniu zużycia. Przecież to jakaś paranoja. Dali mi możliwość odwołania. Mam mieć opinie inspektora budowlanego , potem budynek rozebrać i robić cały czas dokumentację zdjęciową, a na koniec kolejny operat jakiś tam czyli rzeczoznawca. I nikt nie gwarantuje że przychylą się do wniosku. Nie wiem jacy analitycy pracują dla tego banku ale ja skończyłem kiedyś Akademię Ekonomiczną i uczyli nas że jeżeli ktoś chce zabezpieczyć kredyt nieruchomością droższą to należy się na to godzić a wręcz zachęcać klienta. Żenada Stwarzanie problemów i nic innego. Powinni być frontem do klienta a są ..... . I tam nas mają.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Kinga 2020-10-19 00:02 polecam
Ocena:
5,0

Jestem bardzo zadowolona. Moja Kochana Pani Grażynka sprawnie wszystko załatwiła. Trzeba uważnie stosować się do wymogów i idzie bez komplikacji. 4 tygodnie i po wszystkim, teraz czekam na przelew środków.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Coffe 2020-09-08 18:21 polecam
Ocena:
5,0

Kredyt mieszkaniowy załatwiony w 3 tygodnie, bez żadnych komplikacji. Polecam!

zgłoś
0
0
odpowiedz
bukowiec 2020-07-22 14:14 polecam
Ocena:
5,0

Polecam szybko sprawnie załatwione

zgłoś
0
0
odpowiedz
Marian 2020-03-23 22:54 nie polecam

Nie polecam . Mam u nich kredyt hipoteczny już około 8 lat i obsługa klienta jest u nich tragedia podejście jak do kolegi z podw orka. Odradzam !!!

zgłoś
0
0
odpowiedz
marika 2020-02-05 11:29 nie polecam

Nie polecam !!!!! Masakra załatwiam kredyt hipoteczny już 3 miesiące i dalej czekam na decyzję... bardzo żałuje że dałam się namówić na ten chory bank Santander !

zgłoś
0
0
odpowiedz
Jacek 2020-01-31 15:33 nie polecam

Zdecydowanie nie polecam!!!

zgłoś
0
0
odpowiedz
Mario 2019-11-11 11:34 polecam
Ocena:
3,0

Niestety dość dużym minusem jest brak profesjonalnego doradcy hipotecznego zarówno w oddziałach jak i placówkach partnerskich banku. Na fachową pomoc można liczyć tylko w większych miastach. Doradztwem w zakresie hipotek zajmują się ''normalni'' pracownicy, którzy często nie mają odpowiednich kompetencji. Szczegóły trzeba dogadywać z doradcą hipotecznym przez telefon albo mailowo, innej opcji nie ma. Generalnie rata kredytu jest mocno zbliżona do raty w innych bankach o ile jest się klientem Santander.Nie wymagają brania produktów dodatkowych typu karta kredytowa itp.jak w niektórych bankach. Ubezpieczenie bezpieczna hipoteka dość drogie, aczkolwiek liczone od salda kredytu do spłaty - im więcej weźmiesz tym składka wyższa.Ubezpieczenie płacisz od kwoty salda, więc co jakiś czas ta kwota się odrobinę zmniejsza. Niby logiczne, ale przy dwóch osobach do ubezpieczenia do raty kredytu dochodzi sporo więcej. Zakres ubezp. na życie ok, ale ubezpieczenie od utraty pracy porażka - obejmuje wyłącznie sytuację kiedy pracodawca zwolni Cię bez wypowiedzenia. Teraz takie sytuacje się praktycznie nie zdarzają, bo firmy dbają o wizerunek (przynajmniej teoretycznie) i przeważnie umowy są rozwiązywane za porozumieniem stron. Ok - wziąłeś kredyt to teraz na niego pracuj, a nie się migaj - zgadza się. Tylko nie zawsze wszystko zalezy od pracownika. Zaskoczeniem może być też fakt, że od początku spłaca się raty kapitałowo-odsetkowe. W dużej części banków do momentu wybudowania domu spłacamy same odsetki - tutaj nie. Od razu rata kapitałowo-odsetkowa liczona od wypłaconej transzy (chociaż tyle) i powiększająca się z chwilą wypłaty kolejnej transzy. Raty zatem nie są równe. Dopiero od momentu ukończenia budowy płacisz pełną ratę. Wg mnie oferta niezła, chociaż lepiej mieć jakieś zaplecze finansowe niż zadłużać się na 80 czy 90% wartości domu.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Tadeusz 2019-08-28 16:41 polecam
Ocena:
3,0

Nie wszystko jest tak idealne jak opisują. Niestety dogadywanie szczegółów już średnio wychodzi...

zgłoś
0
0
odpowiedz
Jusia 2019-07-19 17:02 polecam
Ocena:
5,0

W sumie nie zawiodłam się, dali mi dobre oprocentowanie i korzystne warunki kredytu. Nie mam im nic do zarzucenia bo procedury też odbyły się całkiem sprawnie. Jestem zadowolona, że dzięki bankowi Santander mam gdzie mieszkać :)

zgłoś
0
0
odpowiedz
Julita 2019-05-17 13:32 polecam
Ocena:
4,0

Od lat jestem klientką banku Santander. Mam u nich konto osobiste, konto oszczędnościowe a teraz jeszcze kredyt hipoteczny. Nie ma czego się bać, nie jest tak źle :) Ich kredyt hipoteczny jest naprawdę korzystny i wygodny.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Marzena 2019-03-28 14:58 polecam
Ocena:
5,0

Nie mogę o nich nic złego powiedzieć. To mój ulubiony bank

zgłoś
0
0
odpowiedz
Władek 2019-03-17 13:11 polecam
Ocena:
3,0

Wydawało mi się, że kredyt hipoteczny w Santander jest dla mnie opcją najkorzystniejszą. Teraz sam się zastanawiam czy to była dobra decyzja...

zgłoś
0
0
odpowiedz
Halinka 2017-09-18 19:06 polecam
Ocena:
5,0

Trafiłam do nich z polecenia doradcy kredytowego. Był to bardzo dobry wybór. BZWBK to bank godny zaufania.

zgłoś
0
0
odpowiedz
king 2017-09-16 16:57 polecam
Ocena:
4,0

Jako nieliczni mają dobre warunki kredytu hipotecznego. Zawsze byłem zadowolony z ich usług.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Anna 2017-09-07 21:16 polecam
Ocena:
5,0

BArdzo wygodne oprocentowanie. Jestem zadowolona z tego kredytu.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Asap 2017-09-05 17:03 polecam
Ocena:
5,0

Jest to jeden z lepszych banków na naszym rynku. Doradzili mi bardzo profesjonalnie wzięcie kredytu hipotecznego.

zgłoś
0
0
odpowiedz
piotrek 2017-07-22 19:26 polecam
Ocena:
5,0

to właśnie dzięki nim spełniliśmy z żoną swoje marzenie o domu :))) jesteśmy bardzo szczęśliwi :)))

zgłoś
0
0
odpowiedz
Karol 2017-06-24 18:17 polecam
Ocena:
5,0

Wzieliśmy kredyt na 30 lat. Póki co leci drugi rok i nie mamy z nimi żadnego problemu :)

zgłoś
0
0
odpowiedz
Ally 2017-06-21 17:44 polecam
Ocena:
5,0

WBK ufam od lat. Mam tam konto i również kredyt hipoteczny. Nigdy mnie nie zawiedli.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Kasia 2017-06-04 19:34 polecam
Ocena:
5,0

Wkład własny 20% jst ok. Do tego dobre oprocentowanie i robi się dobra oferta :)

zgłoś
0
0
odpowiedz
dodaj opinie

Rekomendacje ekspertów i klientów wystawione dla kredytu hipotecznego z oferty banku Santander Bank Polska uwzględniają przede wszystkim szeroki zakres kredytowania oraz wypłacanie kredytu w transzach, które objęte są karencją w spłacie, do czasu wypłaty ostatniej transzy. Możesz zatem skorzystać nie tylko z kredytu hipotecznego na zakup domu czy jego budowę, ale także pożyczki hipotecznej na dowolny cel, kredytu refinansowanego, kredytu konsolidacyjnego, a nawet zawnioskować o środki na remont, modernizację lub wykończenie nieruchomości.

Przykładowe obliczenia przybliżają wysokość raty kredytu hipotecznego w Santander Bank Polska przy przyjęciu przykładowego RRSO kredytu i zadeklarowania minimalnego wkładu własnego. W przypadku kredytu hipotecznego ubezpieczenie na życie nie jest obowiązkowe, jeśli suma wieku kredytobiorcy i okresu spłaty kredytu nie przekroczy 70 lat. Pozostałe warianty ubezpieczenia są uzależnione głównie od wieku kredytobiorcy i posiadanego aktualnie salda zadłużenia.

Kredyt na zakup mieszkania lub kredyt na zakup domu w banku Santander Bank Polska umożliwi Ci nie tylko nabycie wymarzonej nieruchomości od dewelopera czy spółdzielni, ale także:

  • refinansowanie nakładów poniesionych na zakup domu lub mieszkania
  • zakup lub refinansowanie nabycia miejsca postojowego
  • uzyskanie do 30% środków na cele dowolne, wyposażenie nieruchomości oraz koszty związane z udzielonym kredytem


Wiemy, jak ważną, życiową decyzją jest usamodzielnienie się i stworzenie domu dla swojej rodziny. Wiemy też, że w jej podjęciu może pomóc wsparcie finansowe udzielane przez bank w postaci kredytu hipotecznego. Dlatego opracowaliśmy dla Ciebie ranking kredytów hipotecznych z zachętą do bezpłatnej konsultacji kredytowej za pośrednictwem eksperta finansowego. Kontakt oraz spotkanie w wybranym oddziale to doskonała okazja do poznania warunków, jakie Santander Bank Polska może Ci zaoferować, a także skorzystania z kalkulatora zdolności kredytowej. Zostaw swoje dane kontaktowe i pozwól, aby bezpłatne konsultacje kredytowe, ułatwiły wybór najkorzystniejszego kredytu hipotecznego.

Bez względu na to, czy wnioskujesz o kredyt na mieszkanie czy chcesz poznać, jakie zyski z konsolidacji kredytów czekają na Ciebie, doradcy finansowi pozostają do Twoich usług.


Sprawdź zdolność kredytową

Liczba osób w gospodarstwie domowym
Dochód netto łączny gospodarstwa domowego
zł / miesiąc
Suma rat innych kredytów
zł / miesiąc
Suma limitów na kartach kredytowych
zł / miesiąc
Okres kredytowania
lat
Oblicz zdolność


Podobne kredyty

PKO Bank Polski
Rata 1881 zł
RRSO 9,62 %
Prowizja 0,00 %
Credit Agricole
Rata 1922 zł
RRSO 9,47 %
Prowizja 0,00 %
Alior Bank
Rata 1957 zł
RRSO 10,35 %
Prowizja 1,00 %
Bank Pekao
Rata 1957 zł
RRSO 9,81 %
Prowizja 1,25 %
Bank Millennium
Rata 1906 zł
RRSO 9,31 %
Prowizja 0,00 %
ING Bank
Rata 1920 zł
RRSO 9,33 %
Prowizja 0,00 %
Citi Handlowy
Rata 1974 zł
RRSO 9,67 %
Prowizja 0,00 %
BNP Paribas
Rata 1924 zł
RRSO 9,35 %
Prowizja 0,00 %


Warto przeczytać

Jak poprawić zdolność kredytowąJak poprawić zdolność kredytową

Ubiegając się o kredyt hipoteczny – na zakup mieszkania, działki pod budowę domu czy kredyt konsolidacyjny, kredytobiorca musi spełnić kilka istotnych warunków. Najważniejszą rolę odgrywa zdolność kredytowa [...]

Kredyt hipoteczny a rozwódKredyt hipoteczny a rozwód

Ogromna liczba małżeństw bierze kredyt hipoteczny na dom lub mieszkanie, a później się rozwodzi. Co z kredytem hipotecznym w przypadku rozwodu? Kto go spłaca? Jak podzielone zostaje zobowiązanie? Tego dowiesz się poniżej.

Czy można wcześniej spłacić kredyt hipoteczny?Czy można wcześniej spłacić kredyt hipoteczny?

Czasami sytuacja finansowa w życiu poprawia się na tyle, że zobowiązania, które mieliśmy spłacać przez 30 czy 20 lat, teraz możemy spłacić znacznie szybciej, bo nas na to po prostu stać. Ale co na to banki i prawo? Czy można [...]

Brałeś chwilówki? Możesz nie dostać kredytu hipotecznegoBrałeś chwilówki? Możesz nie dostać kredytu hipotecznego

Wzięcie chwilówki wydaje nam się takie niewinne – ot, mała pożyczka, którą szybko spłacimy i będzie po sprawie. Czy tak jest rzeczywiście? Okazuje się, że pożyczki pozabankowe mogą być przeszkodą w otrzymaniu kredytu [...]

Kredyt na remont mieszkaniaKredyt na remont mieszkania

Posiadanie własnego domu lub mieszkania to w dzisiejszych czasach w pewnym sensie luksus. Wiele jest osób, które wynajmują mieszkania albo przez konieczność (z uwagi na niemożność uzyskania kredytu hipotecznego), albo ze [...]

Ubezpieczenie kredyty hipotecznegoUbezpieczenie kredyty hipotecznego

Posiadanie własnego domu lub mieszkania to wciąż marzenie tysięcy Polaków, ale większość ludzi musi je realizować za pieniądze pochodzące z kredytu hipotecznego. Kredyt ten nigdy nie jest tani, a dodatkowo zaciąga się go nawet na 35 [...]

Ekspert radzi

Zostaw swój numer telefonu.
Ekspert oddzwoni bezpłatnie.

Telefon Bezpłatna konsultacja