Hipoteka360

Open Finance Opinie i oddziały

Open Finance

Open Finance S.A.

ul. Przyokopowa 33
01-208 Warszawa

Szukaj Szukaj oddziału

Opinia klientów: 4,44 / 5

Opinie: 21 | Głosy: 6595


Open Finance jest jednym z podmiotów oferujących pośrednictwo finansowe. Spółka powstała w 2004 r. i od samego początku proponuje zarówno klientom indywidualnym, jak i przedsiębiorcom wyselekcjonowane produkty, dostępne w ofertach banków, funduszy inwestycyjnych i towarzystw ubezpieczeniowych. Za swoją działalność była wielokrotnie doceniana: kilkukrotnie zdobyła pierwsze miejsca w rankingach opracowywanych przez Związek Firm Doradztwa Finansowego, otrzymała od Krajowej Izby Gospodarczej certyfikat „Przedsiębiorstwo Fair Play”, a także znalazła się w „Rankingu najcenniejszych polskich marek” Rzeczpospolitej. Open Finance zwyciężyło również w jednej z edycji konkursu Webstarfestival i otrzymało nagrodę za najlepszą stronę internetową w kategorii finanse. Od początku działalności spółka Open Finance stawia na dynamiczny rozwój i zdobycie zaufania swoich klientów – tylko w 2008 r. wartość sprzedanych kredytów hipotecznych wyniosła 5 100 mln zł. To pozwoliło, aby spółka od kwietnia 2011 r. – po zaledwie kilku latach działalności na rynku – zaczęła być notowana na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie. W pierwszym kwartale 2017 r. firma wygenerowała zysk netto na poziomie 3,7 mln zł. Tak dobre wyniki finansowe to kwestia zaufania wśród klientów zarówno indywidualnych, jak i przedsiębiorców. Z tego względu Open Finance stawia również na ich edukację – w każdy czwartek eksperci Open Finance odpowiadają na pytania słuchaczy na antenie Radia Kolor w programie „Finanse dla każdego”. Do dyspozycji klientów zainteresowanych produktami bankowymi lub inwestycyjnymi pozostaje ponad 750 ekspertów pracujących w oddziałach na terenie całego kraju. Zarówno spotkanie z ekspertem, jak i porównanie ofert kredytów (np. hipotecznych) jest dla klienta bezpłatne. Spółka nie pobiera prowizji od klientów również za uruchomienie kredytów gotówkowych i hipotecznych. Osoby, które są zainteresowane np. kredytem hipotecznym mogą liczyć, że podczas spotkania z ekspertem Open Finance zostaną im przedstawione i porównane oferty wielu banków.
Ekspert radzi

Zostaw swój numer telefonu.
Ekspert oddzwoni bezpłatnie.

Telefon Umów spotkanie

44 oddziałów
36 miast

Szukaj Szukaj oddziału

Opinie o ekspertach Open Finance


Ocena klientów: 4,44 / 5

Głosy: 6595 | Sposób liczenia

Kto poleca usługi Open Finance

23%
77%
Liczba opinii: 21


5,0
14
4,0
1
3,0
1
2,0
1,0

dodaj opinie
Norbert 2022-02-26 12:39 nie polecam

Nie polecam!!! Ludzie unikajcie jak ognia !!! firma jest nastawiona tylko i wylacznie na zysk WASZYM KOSZTEM!!! sam dalem sie omamic doradcy na piekne tabelki i wykresy i poplynąlem na gruba kase sprzedaja tylko to na co maja najlepsza prowizje nie patrzac na ciebie a ju na pewno nie patrzac na to zebys zarobil

zgłoś
0
0
odpowiedz
Jaaa 2021-03-04 17:02 nie polecam

Straciłam dużo pieniędzy

zgłoś
1
0
odpowiedz
MM 2020-12-11 08:57 polecam
Ocena:
5,0

Serdecznie polecam Pana Patryka Skibę z oddziału Warszawskiego, dzięki jego pomocy uzyskaliśmy kredyt hipoteczny i załatwiliśmy wszystkie formalności bardzo szybko pomimo sytuacji pandemicznej w kraju.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Adam 2020-12-01 16:22 polecam
Ocena:
5,0

Polecam firm, faktycznie pracuja tu specjaliści od trudnych i skomplikowanych tematów. A mój taki był. Kredyt zrealizowany w 3 tygodnie, gdzie dla innych doradców z banków czy konkurencyjnej firmy był problemem.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Marta Bartłomiej 2020-11-14 21:02 polecam
Ocena:
5,0

Chcielibyśmy serdecznie podziękować i szczerze polecić Pana Krzysztofa Zapałowskiego ze Świdnicy za pomoc i wsparcie przy uzyskaniu kredytu. Rzetelna informacja, dyspozycyjność to jedne z wielu zalet, które cechują Pana Krzysztofa. Serdecznie dziękujemy Marta i Bartek z Wałbrzycha :)

zgłoś
0
0
odpowiedz
Ula G. 2020-09-03 18:17 polecam
Ocena:
5,0

Pan Mariusz S. z białostockiego oddziału to profesjonalista w swoim fachu. Będąc jego klientką z pełną odpowiedzialnością polecam jego osobę do poprowadzenia wszelkich spraw w ramach usług Open Finanse- Białysok

zgłoś
0
0
odpowiedz
Maciej 2020-07-03 22:34 nie polecam

ta firma to organizacyjna porażka. trafiłem na ich stronę szukając informacji o kredycie w sieci. zapowiadało się fajnie, wypełnienie formularza zgłoszeniowego, podanie namiarów do siebie. telefon zwrotny bardzo szybko, po drugiej stronie miły głos młodej kobiety. Rzeczowa rozmowa, ustalenie szczegółów, wywiad odnośnie kredytu, zarobków, sytuacji rodzinnej, wiek... następnie zostałem umówiony na następny dzień na rozmowę z konsultantem , nawet dostałem maila z datą i godziną rozmowy. I .... na tym przyjemne obsługa się skończyła. na drugi dzień czekam na telefon o ustalonej godzinie i cisza. Dopiero późniejszym popołudniem dzwoni pani i mnie przeprasza, bo zostałem umówiony z doradcą, który aktualnie jest na urlopie. mówię ok, zdarza się. od razu z pania ustalam, że na następny dzień zadzwoni do mnie inny pracownik, ustalamy ustalamy godzinę, mówię ok. na następny dzień cisza, ani doraca nie dzwoni ani nikt z jakimś sprostowaniem. Wkurzony dzwonię na trzeci dzień na infolinię i mówię jaka sprawa i że chcę usunąć swoje dane ( O zarobkach, rodzinie....) I że rezygnuję z nich. Pan mówi, że ok, że to załatwi. po ok godzinie dzwoni skruszona Pani doraca i proponuje, że coś tam mi wykona gratis, i żebym nie zrezygnował z ich obsługi, ale ja mam już zdanie wyrobione i jeśli nie potrafią ogarnąć obsługi klienta to wątpię w ich wiarygodność i najzwyczajniej w świecie nie chcę z nimi współpracować. mówię pani znów, że chcę usunąć swoje dane ( do czego z resztą mam prawo), a Pani że u niej tego załatwić nie da rady i muszę znów na infolinię dzwonić. mówię ok, bo zależy mi żeby wrażliwe dane na mój temat usunąć. Pani z infolinii mówi że jak najbardziej na moją prośbę zostaną wszystkie informacje o mnie usunięte, o czym niedługo zostanę powiadomiony mailowo. I co? znów zaskoczenie, bo żaden mail nie przyszedł. jest pt wieczór, a wszystko wskazuje na to że po niedzieli znów czeka mnie telefon na infolinię.... cóż moje zdanie jest takie: bałagan, bałagan, bałagan... w dzisiejszych czasach takie podejście do klienta jest po prostu nie akceptowalne . przestrzegam przed podawaniem sowich danych tej firmie!

zgłoś
0
0
odpowiedz
Paweł 2020-06-02 15:12 polecam
Ocena:
5,0

Polecam

zgłoś
0
0
odpowiedz
Basia 2020-05-14 19:09 polecam
Ocena:
5,0

Polecam konsultację z ekspertem, doradztwo konkretne i przedstawione w jasny sposób. Możliwość skorzystania z wielu ofert branży finansowej i ubezpieczeniowej. Pozdrawiam Pana Tomasz K. :)

zgłoś
0
0
odpowiedz
Ela 2019-12-23 11:24 polecam
Ocena:
3,0

Nic nowego się nie dowiedziałam. Miałam większe oczekiwania...

zgłoś
0
0
odpowiedz
Grzegorz 2019-11-02 07:56 polecam
Ocena:
5,0

Witam dzięki ekspertowi o Imieniu Maciej udało mi się wsiąść kredyt na bardzo dobrych warunkach . Polecam oddział KALISZ

zgłoś
0
0
odpowiedz
Agnieszka 2019-10-01 13:27 polecam
Ocena:
4,0

Ogólnie jestem zadowolona z kontaktu. Jeśli planujecie wziąć kredyt hipoteczny to możecie się do nich śmiało zgłosić. To wygodne aby porozmawiać z ekspertem, który doradzi nam najlepszą możliwą opcję.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Ezlowa 2019-09-14 13:17 nie polecam

Beznadzieja jedno spotkanie dostarczenie dokumentów po tygodniu drugie bo cos bylo zle następny znow bo brakuje jeszcze tego i tego aż wkoncu po miesiącu informacja ze dokumenty zostały zwrocone bo zle wypełnione i jeszcze raz trzeba poprawić... od czego jest doradca od wyslania nie sprawdzonych dokumentow ? ... nie polecam

zgłoś
0
0
odpowiedz
Dagmara 2019-09-01 21:41 nie polecam

Niestety, trudno być zadowolonym kiedy doradca wypiera się tego co mówił na spotkaniu. Dodatkowo przekazał informację o tym, że bank odmówił kredytu z powodu niedostarczenia dokumentów na czas, a wszystko szło przez nich?! Już pomijam arogancję... Dziękuję, nie polecam.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Adam 2019-02-16 20:18 polecam
Ocena:
5,0

Polecam,bardzo dobra współpraca

zgłoś
0
0
odpowiedz
Kasia 2017-11-10 16:01 polecam
Ocena:
5,0

Dzięki nim udało mi się wziąć naprawdę korzystny kredyt hipoteczny. Każdemu polecam firmę Open Finance.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Tomek 2017-10-02 17:19 polecam
Ocena:
5,0

Eksperci Open Finance na prawdę znają się na rzeczy. To specjaliści w dziedzinie kredytów. Bez problemu doradzili mi, gdzie najlepiej się udać. Z ich pomocą kredyt to przyjemność :)

zgłoś
0
0
odpowiedz
W. K. 2017-09-25 15:59 polecam
Ocena:
5,0

Konsultacje z ekspertami Open Finance to czysta przyjemność. Operują zrozumiałym dla zwykłego człowieka językiem, są przychylni, starają się pomóc. Warto skorzystać z ich doradztwa.

zgłoś
0
0
odpowiedz
Irmina 2017-09-12 15:20 polecam
Ocena:
5,0

Przede wszystkim przy kredycie hipotecznym jest to bardzo fajne rozwiązanie. Nie musimy biegać od banku do banku, składać dokumenty w każdym z osobna. Wszystko w jednym miejscu. Polecam, idealne rozwiązanie dla zapracowanych.

zgłoś
1
0
odpowiedz
Adam 2017-08-22 20:17 polecam
Ocena:
5,0

polecam

zgłoś
0
0
odpowiedz
zadowolony B. 2017-06-25 14:24 polecam
Ocena:
5,0

Wystarczyły dwa spotkania z ekspertem i wizyta w wybranym banku i czekamy na rozpatrzenie wniosku :) Sprawnie, bez niepotrzebnych nerwów.

zgłoś
0
0
odpowiedz
dodaj opinie

Oddziały Open Finance

szukajpokaż na mapie
listawyświetl listę


Jak wygląda spotkanie z ekspertem Open Finance? Klienci mogą skorzystać z analizy zdolności kredytowej, a także porównania produktów dostępnych w ofercie banków, towarzystw ubezpieczeniowych lub funduszy inwestycyjnych. Załóżmy, że jesteś zainteresowany kredytem hipotecznym. Jak się przygotować na spotkanie z doradcą kredytowym? Powinieneś określić, jaka kwota kredytu Cię interesuje, a także zastanowić się nad walutą, w jakiej zostanie uruchomiony kredyt. Ta druga informacja jest szczególnie istotna w przypadku klientów pracujących za granicą i zarabiających np. w euro, a to dlatego, że – będąc w takiej sytuacji – mogą oni wybierać między kredytem w złotówkach, a właśnie euro. Dodatkowo powinieneś ustalić, jaką kwotę będziesz mógł wpłacić tytułem wkładu własnego. Wszystkie te dane pozwolą ekspertowi Open Finanse na porównanie kredytów hipotecznych dostępnych w ofertach banków i przedstawienie Ci najkorzystniejszej oferty. Jeżeli zdecydujesz się na kredyt, ekspert Open Finance pomoże Ci z formalnościami, w tym z wypełnieniem wniosku i sfinalizowaniem umowy z bankiem.

Eksperci Open Finance zajmują się jednak nie tylko pośrednictwem w zakresie kredytów – są w stanie pomóc także klientom zainteresowanym inwestowaniem. Jeżeli posiadasz oszczędności i zastanawiasz się, jak je pomnożyć, również powinieneś umówić się na spotkanie z ekspertem Open Finance w dogodnym dla Ciebie terminie. Jakie są korzyści z takiego spotkania? Specjalista pomoże Ci określić Twoje aktualne i przyszłe potrzeby finansowe, a następnie przedstawi Ci oferty funduszy inwestycyjnych. Jeżeli wcześniej nie interesowałeś się takimi funduszami, to otrzymasz wszelkie informacje o ich działalności, niezbędne do podjęcia decyzji o współpracy. Oprócz tego, eksperci Open Finance są w stanie przygotować strategię inwestowania, a także podpowiedzieć, które formy lokowania środków będą dla klienta najkorzystniejsze. Zdecydowani na taką formę inwestowania klienci mogą oczywiście liczyć na pomoc w zakresie wypełniania dokumentów.
Open Finance obsługuje również firmy. Przedsiębiorcy, którzy umówią się na spotkanie otrzymają kompleksowe informacje na temat produktów pozwalających sfinansować działalność przedsiębiorstwa. Eksperci zatrudnieni w Open Finance są w stanie przedstawić i porównać dostępne na rynku oferty faktoringu i leasingu. Przedsiębiorcy mają też szansę dowiedzieć się więcej o finansowaniu ze środków pochodzących z Unii Europejskiej, a także uzyskać odpowiedź na pytanie, czy mają szansę otrzymać takie wsparcie. Korzyścią, jaka płynie dla przedsiębiorcy ze skorzystania z oferty przygotowanej przez Open Finance, jest przede wszystkim możliwość zaoszczędzenia czasu – w jednym miejscu możliwe jest uzyskanie szczegółowych informacji na temat produktów pozwalających rozwinąć działalność gospodarczą. Dodatkowo, klienci zdecydowani starać się np. o kredyt mogą liczyć na opiekę eksperta w trakcie trwania całego procesu – od momentu porównania możliwości finansowania firmy aż do uruchomienia kredytu.

Poza współpracą z klientami indywidualnymi i firmami szukającymi źródeł finansowania lub możliwości inwestycyjnych, spółka Open Finance przygotowała atrakcyjną ofertę również dla przedsiębiorców zatrudniających pracowników. Na czym polega Projekt Pracodawca dla firm? Open Finance udostępnia eksperta, który zajmuje się obsługą pracowników danej firmy. Otrzymują oni niezbędne informacje o produktach, które ich interesują, a jeżeli zdecydują się np. na kredyt gotówkowy lub hipoteczny, mogą liczyć na dodatkowy bonus w postaci bonu lub karty przedpłaconej. Jakie korzyści płyną z takiego rozwiązania dla pracodawcy? Według przedstawicieli spółki taka współpraca niesie ze sobą konkretne korzyści: zatrudnieni oszczędzają czas i nie muszą opuszczać stanowiska w ciągu dnia pracy, możliwe jest zmniejszenie liczby urlopów jednodniowych, o które wnioskują oni, chcąc spotkać się z ekspertem zajmującym się finansami, wreszcie firma ich zatrudniająca zyskuje wizerunek podmiotu dbającego o swoich pracowników.

Warto przeczytać

Ubezpieczenie kredyty hipotecznegoUbezpieczenie kredyty hipotecznego

Posiadanie własnego domu lub mieszkania to wciąż marzenie tysięcy Polaków, ale większość ludzi musi je realizować za pieniądze pochodzące z kredytu hipotecznego. Kredyt ten nigdy nie jest tani, a dodatkowo zaciąga się go nawet na 35 [...]

Kredyt na remont mieszkaniaKredyt na remont mieszkania

Posiadanie własnego domu lub mieszkania to w dzisiejszych czasach w pewnym sensie luksus. Wiele jest osób, które wynajmują mieszkania albo przez konieczność (z uwagi na niemożność uzyskania kredytu hipotecznego), albo ze [...]

Brałeś chwilówki? Możesz nie dostać kredytu hipotecznegoBrałeś chwilówki? Możesz nie dostać kredytu hipotecznego

Wzięcie chwilówki wydaje nam się takie niewinne – ot, mała pożyczka, którą szybko spłacimy i będzie po sprawie. Czy tak jest rzeczywiście? Okazuje się, że pożyczki pozabankowe mogą być przeszkodą w otrzymaniu kredytu [...]

Czy można wcześniej spłacić kredyt hipoteczny?Czy można wcześniej spłacić kredyt hipoteczny?

Czasami sytuacja finansowa w życiu poprawia się na tyle, że zobowiązania, które mieliśmy spłacać przez 30 czy 20 lat, teraz możemy spłacić znacznie szybciej, bo nas na to po prostu stać. Ale co na to banki i prawo? Czy można [...]

Kredyt hipoteczny a rozwódKredyt hipoteczny a rozwód

Ogromna liczba małżeństw bierze kredyt hipoteczny na dom lub mieszkanie, a później się rozwodzi. Co z kredytem hipotecznym w przypadku rozwodu? Kto go spłaca? Jak podzielone zostaje zobowiązanie? Tego dowiesz się poniżej.

Jak poprawić zdolność kredytowąJak poprawić zdolność kredytową

Ubiegając się o kredyt hipoteczny – na zakup mieszkania, działki pod budowę domu czy kredyt konsolidacyjny, kredytobiorca musi spełnić kilka istotnych warunków. Najważniejszą rolę odgrywa zdolność kredytowa [...]